Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

yönetim kurulu kararları Başa Dön

Mimarlık Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Ali Cengizkan, Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Altan Kayran, Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Soner Yıldırım, Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Ferdan Ergut Doçent kadrosuna atandı.

Mimarlık Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. C. Abdi Güzer Doçent kadrosuna atandı.

atamalar Başa Dön

Fen Bilimleri Enstitüsü Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri EABD Başkanlığı’na Ocak 2011 tarihinden itibaren Prof.Dr. Vedat Toprak atandı.

bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

KIRCI, E., KUBAN, E.K., ÇİÇEKLİ, N.K. , “Automated Composition of Web Services with the Abductive Event Calculus, Information Sciences, vol. 180, no. 19, pp. 3589–3613.2010.

OKUTAN, C., ÇİÇEKLİ, N.K., “A Monolithic Approach to Automated Composition of Semantic Web Services with the Event Calculus, Knowledge-Based Systems, vol. 23, no. 5, pp. 440–454.2010.

DEMİRTAŞ, K., ÇİÇEKLİ, I., ÇİÇEKLİ, N.K., “Automatic Categorization and Summarization of Documentaries, Journal of Information Science, 36 (6) , pp. 671–689.2010

KİTAP

SANİN, F.D., CLARKSON W.W., VESILIND A., "Sludge Engineering: The Treatment and Disposal of Wastewater Sludges", DESTech Publications Inc., 400 pages. ISBN-10: 1932078878. 2010,

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof.Dr.İ.Sinan Akmandor, 24-28 Ocak 2011 tarihleri arasında düzenlenen “FP Manunet Eco-Boat Kick-Off Meeting” adlı toplantıya katılmak üzere İtalya’ya gidecektir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Arcan F. Dericioğlu, 30 Ocak-11 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenen Development of High Preformance Hybrid Composites konusunda ODTÜ ile NIMS arasında imzalanmış olan MOU kapsamında yapılabilecek ortak çalışmaları değerlendirmek ve incelemelerde bulunmak üzere Japonya’ya gidecektir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Y.Doç.Dr. Ece Schmidt, 29 Ocak-5 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenen “The Use of Discrete Event System Synthesis Techniques for Next Generation Network Management” adlı toplantıya katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Y.doç.Dr.Serdar Göktepe, 28 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenen “Camsı Polimerlerin Hesaplanmalı Mekaniği ve Hesaplamalı Kardiyoloji” adlı seminere katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlilerinden Hülya Karakuş, 24-30 Ocak 2011 tarihleri arasında “7.Uluslararası Kıyı Afetleri Önleme” adlı çalıştaya katılmak üzere Japonya’ya gidecektir.

Toplum ve Bilim Merkezi Öğretim Görevlilerinden Dr.Tuğba Tanyeri Erdemir, 24-29 Ocak 2011 tarihleri arasında “Türkiye ve Avrupa arasında Bilimsel Hareketlilik ve Etkileşim: Osmanlı’dan günümüze Arkeoloji ve Müzecilik” konulu TÜBİTAK Projesi kapsamında arşiv çalışması, literatür taraması ve uzman görevlilerle görüşmeler yapmak üzere Almanya’ya gidecektir.

haberler Başa Dön

TEZ SAVUNMASI


Çevre Mühendisliği Bölümü Doktora Öğrencilerinden Çiğdem Moral, “Production of Alginate From Azotobacter Vinelandıı and Its Use in  Water and Wastewater Treatment” konulu tezini 24 Ocak 2011 tarihinde, saat 14:00’de Çevre Mühendisliği Bölümü Toplantı Salonunda savunacaktır.

ÖDÜLLER


Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof.Dr.İsmet Erkmen ve Prof.Dr.Aydan Erkmen’in ÖYP öğrencisi Umut Tilki ile birlikte sundukları "Imitation of Hand Postures with Particle Based Fluidics Method" isimli bildiri, "Conference in Intelligent Automation and Robotics" (San Francisco,USA) konulu konferansta, Certificate of Merit for International Conference on Intelligent  Automation and Robotics 2010 ödülünü kazanırken; ÖYP öğrencisi Sebahattin Topal ile birlikte sundukları "A Novel Map Merging Methodology for Multi-Robot Systems" isimli bildiri ise Best Paper Ödülü’ne layık görülmüştür. Öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.


Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlilerinden Nihat Ali Işıtman, PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı) tarafından düzenlenen 2010 PAGEV Plastik Teknoloji Ödülleri Yarışması’nda araştırma dalında “Mansiyon-1” ödülünü kazanmıştır. Kendisini kutlar, başarılarının devamını dileriz.


Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr.Tolga Can, Enformatik Enstitüsü öğretim Üyesi Y.Doç.Dr.Yeşim Aydın Son ile Üniversitemizde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmış olan Ömer Nebil Yaveroğlu’nun danışmanlığını yaptığı METU TURKEY SOFTWARE yazılım Takımı’nın (http://2010.igem.org/Team:METU_Turkey_Software) geliştirdiği BioGuide adlı proje Massachusetss Institute of Technology (MIT) tarafindan 8'incisi düzenlenen ve uluslararası 130 takımın yarıştığı IGEM 2010'da Gümüş Madalya alan takımlar arasında yer almıştır.
Takım öğrencileri; Hassan Salehe Matar (CENG), Cihan Tastan (GENE), Yener Tuncel (BIN), Saygın Karaaslan (BIO), Burak Yılmaz (BME), Muhammed Akif Ağca (CEIT), Muhammad Fakhry Syauqy (CEIT), Ayub Rokhman Wakhid (CEIT)'den oluşmuştur. Öğretim üyelerimizi ve proje ekibini kutlar, başarılarının devamını dileriz.


Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoteknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Y.Doç.Dr.Can Özen koordinasyonundaki METU SYBORG (http://www.igem.metu.edu.tr) araştırma grubnun geliştirdiği karbonmonoksit gazını tespit eden hücre sensörü projesi, Massachusetss Institute of Technology (MIT) tarafından 8’incisi düzenlenen ve uluslararası 130 takımın yarıştığı IGEM 2010’da Altın madalya alan takımlar arasında yer almıştır.
Eğitmenler; Dr. Deniz Yücel, Dr. Remziye Yılmaz, Erhan Astarcı ve Hamdi Kamcı ve öğrencilerimiz Selin Akkuzu (BIOL), Sibel Ataol (BIOL), Rengin Erdem (BTEC), Funda Güzey (BIOL), Bilgi Güngör (BIOL), Özkan Is (BIOL), Ebuzer Kalyoncu (GENE), Serap Memik (BIOL), Esen Sayın (BTEC), Ceren Şeref (BIOL) ve Cihan Taştan (GENE)'dan oluşmuştur. Öğretim üyelerimizi ve proje ekibini kutlar, başarılarının devamını dileriz.


Enformatik Enstitüsü NVIDIA firması tarafından “CUDA Teaching Center” olarak seçilmiş ve Türkiye’de bu ünvanı alan ilk kurum olmuştur. Grafik İşleme ünitelerinin yüksek paralel işleme gücünü güncel hesaplama problemlerine uygulayarak yeni bilimsel keşiflerin ortaya çıkmasını sağlamayı hedefleyen kurumlara verilen bu ödül için Enstitü çalışanlarını kutlar, başarılarının devamını dileriz.


YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU
YABANCI DİL SERTİFİKA PROGRAMI

Lisansüstü eğitim yapmayı amaçlayan mezunların, ÜDS ve KPDS türü sınavlara hazırlanmak isteyen akademisyenlerin ve üniversite mezunlarının kariyer amaçlı gereksinimlerini karşılamaya yönelik Akademik İngilizce ağırlıklı ODTÜ/YDYO YABANCI DİL SERTİFİKA PROGRAMI'nın ikinci dönemi'ne ilişkin bazı ayrıntılar aşağıda sunulmuştur.

Kurs Süresi:

14 Şubat - 10 Haziran 2011
Kayıt:  07-11 Şubat 2011

Kurs Ücretleri:
Günde 6 saat eğitim: 3.200 TL
Günde 5 saat eğitim: 2.850 TL
Günde 4 saat eğitim: 2.500 TL

Devam etmekte olan gruplara ek olarak daha düşük seviyeler için yeni gruplar oluşturulacaktır. Seviye Belirleme Sınavı başvuru sırasında yapılacaktır.
Önemli Not: Ödeme koşulları ve diğer ayrıntılar için, YDYO Temel İngilizce Bölümü Sekreterlik Ofisine (2102160) ve 7 Şubat'tan itibaren Temel İngilizce Bölümü program koordinatörüne (A Binası 2. Kat; 210 39 60) şahsen veya telefonla başvurulması gerekmektedir.


VEFAT

Sosyoloji Bölümü emekli öğretim üyesi Prof.Dr.Hasan Ünal Nalbantoğlu, 19 Ocak 2011 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr.Deniz Zeyrek ve Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr.Mehmet Zeyrek”in anneleri Suzan Zeyrek 18 Ocak 2011 tarihinde vefat etmiştir.Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Müdürlerinden Ali Seyhan’ın babası, BAP Koordinatörü Gülcan Seyhan’ın kayınpederi Selim Kılbaş, 18 Ocak 2011 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

sosyal tesisler müdürlüğü Başa Dön

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*Başkent Üniversitesi girişinde Mesa Çamlıpark Sitesi’nde 2+1 yeni daire. Tel.0533 669 36 18
*Etlik İncili Sokak’ta , 3+1, katta, bakımlı, manzaralı daire. Tel: 210 36 43 / 0532 307 40 48

SATILIK DAİRELER

*Yüzüncü Yıl Karakusunlar Mahallesi’nde MEKO Sitesi’nde, 3+1 bakımlı daire. Tel: 0532 622 46 78
*Turkuaz Vadisi Konutları’nda, yeni daire, 47.000 TL. Tel: 0532 577 98 91
*Cebeci’de, 2+1, full yapılı, masrafsız, camlar demirli, oto ile takas edilebilir. Tel: 0505 526 31 28

TÜM GEZİLER VE KONUT HABERLERİ İÇİN TEL.: 210 36 11



Başa Dön

This week, Bu Hafta has been visited times.
Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<