Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

atamalarBaşa Dön

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanlığı’na 13 Ekim 2011 tarihinden itibaren Prof.Dr. Erdin Bozkurt atandı.

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Adnan Yazıcı ve araştırma görevlilerinden Kerem Hadımlı, 26-28 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen “Flexible Query Answening Systems” adlı konferansa katılmak üzere Belçika’ya gideceklerdir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Yavuz Ali Topkaya, 29 Ekim-9 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenen “18th Steelmaking and 8th Ironmaking Conference” adlı konferansa üniversitemizi temsilen katılmak ve dönüşünde Rektörlüğe çalışma raporu vermek üzere Arjantin’e gidecektir.

Enformatik Enstitüsü Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç.Dr. Onur Demirörs, 25-29 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen “COSMIC toplantısı ve International Conference on Software Metrics and Estimating” adlı konferansa katılmak üzere İngiltere’ye gidecektir.

Öğrenme ve Öğrenci Gelişim Birimi öğretim üyelerinden Doç.Dr. Oya Yerin Güneri ve Y.Doç.Dr. Yeşim Çapa Aydın, 26-30 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen “Professional and Organizational Development Network in Higher Education” adlı konferansa üniversiteyi temsilen katılmak üzere ABD’ye gideceklerdir.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ela Babalık Sutcliffe 27-30 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen “AESOP (European Schools of Planning) Executive Commitee (ExCo) Olağan Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere İsviçre’ye gidecektir.

Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Mehmetcik Pamuk, 23-30 Ekim 2011 tarihleri arasında ortak çalışmalarda bulunmak üzere Slovenya’ya gidecektir.

İktisat Bölümü öğretim görevlilerinden Dr. Dilem Yıldırım, 27-29 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen Association of Southern European Economic Theorists 2011 Annual Meeting” adlı toplantıya bildiri sunmak üzere Portekiz’e gidecektir.

Kimya Bölümü araştırma görevlilerinden Emrah Karahan 25-27 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen “Doctoral Program in Chemistry and Chemical Engineering” adlı toplantıda doktora çalışması ile ilgili görüşmeler yapmak üzere İsviçre’ye gidecektir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Gökhan Ahmet, 25-28 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen yaz okuluna katılmak üzere Hollanda’ya gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Hande Çelikkanat, 25-29 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen “11th IEEE-RAS International Conference on Humanoid Robots )” adlı konferansa katılmak üzere Slovenya’ya gidecektir.

bilimsel toplantılar Başa Dön

24 Ekim 2011/Pazartesi

İktisat Bölümü'nce, "Income Poverty and Intra-Household Allocation of Unpaid Work: Analysis of Time Use by Couples in Turkey" konulu seminer düzenlenmiştir. Burça Kızılırmak (Ankara Üniversitesi) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Bina'da F-106 nolu seminer odasında saat 14:00'da başlayacaktır.


25 Ekim 2011/Salı

Uygulamalı Matematik Enstitüsü’nce, “Recent Developments in Cosmology and the Acceleration of the Universe” konulu seminer düzenlenmiştir. Prof. Dr. Selçuk Bayın’ın konuşmacı olarak katılacağı seminer IAM S-209’da 25 Ekim 2011 Salı günü saat 15.30’da başlayacaktır.


26 Ekim 2011/Çarşamba

Çevre Mühendisliği Bölümü’nce, “Modeling Anaerobic Dechlorination of PCBS ” konulu seminer düzenlenmiştir. Hale Demirtepe tarafından verilecek seminer Çevre Mühendisliği Bölümü ÇZ-14 nolu amfide saat 15:40’da başlayacaktır.


27 Ekim 2011/Perşembe

İstatistik Bölümü'nce, “Mixed Effects Models for Time Series Gene Expression Data” konulu seminer düzenlenmiştir. İbrahim Erkan tarafından verilecek seminer İstatistik Bölümü Moti Lal Tiku Toplantı Salonunda saat 15.40'da başlayacaktır.


27 Ekim 2011/Perşembe

ODTÜ Rüzgar Enerjisi Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce "Rüzgar Enerjisi ile Çalışan Araba Projesi" konulu seminer düzenlenmiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi Rüzgar Enerjisi Kulübü öğrencileri tarafından verilecek seminer Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü konferans salonunda saat 15:00'de başlayacaktır.


28 Ekim 2011/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Perge Helenistik Kulelerinin Yapısal Analizi ve Güçlendirme Önerisinin Geliştirilmesi” konulu seminer düzenlenmiştir. Mete Işıkoğlu (ODTÜ, Mimarlık Bl. Restorasyon Yüksek Lisans Öğrencisi) tarafından verilecek seminer Cavit Erginsoy Seminer Odası’nda saat 15.40’da başlayacaktır.


haberler Başa Dön

ÖDÜL

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Tolga Can ve Enformatik Enstitüsü Sağlık Bilişimi ABD öğretim üyesi Y.Doç.Dr. Yeşim Aydın Son’un eğitmenliğini üstlendiği “METU-BIN IGEM Yazılım Takımı” “Mining for BioBrick” projesi ile Avrupa elemelerinde gümüş madalya kazanmış ve finallerde “En İyi Yazılım” kategorisinde Boston’da yarışmaya hak kazanmıştır. Takıma Avrupa elemelerine hazırlanmasında ve katılmasında Teknopark A.Ş. ve Akgün Yazılım destek olmuşlardır.

Öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimiz Burcu Yaldız (BIN), Gökçe Oğuz (BIN), Gökhan Ersoy (BIN), Güngör Budak (BIO), İsmail Aslaner (HÜ-EE), Saygın Karaaslan (BIO), Ogün Adebali (GENE), Ebru Şahin (BIN), Semih Alpsoy (BIO) ve Oytun Önal (CENG) ve danışmanları Sasan Hasamik Habir (CENG), Yener Tuncel (BIN)'i kutlar, başarılarının devamını dileriz.



YANILTICI E-POSTA MESAJLARI
HAKKINDA UYARILAR

Üniversitemizin e-posta servisi tarafından geliyormuş gibi gösterilen ve kullanıcı kodu, şifre, vb. kişisel bilgilerinizi isteyen e-postalar gönderilmektedir. İnternet dünyasında (Ör. bankacılık, vb. alanlarda) sıklıkla rastlanmakta olan ve "Phishing" olarak adlandırılan bu tür e-postalar, bilgileri çalmayı ve kötü amaçlar için kullanmayı hedefleyen girişimlerdir.

ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, kullanıcılarından bu tür bilgileri web ya da e-posta aracılığıyla göndermesini kesinlikle istememektedir. Bu tür mesajları lütfen dikkate almayınız ve şifrenizi hiçbir durumda, sözlü veya yazılı olarak bir başkasına vermeyiniz. Şifrenizi bir başkası ile paylaştıysanız mutlaka en kısa sürede değiştiriniz.

Bu tür e-postaların bir bölümü merkezi sunucularımız üzerinde otomatik olarak filtrelenmekte ve hiçbir zaman kullanıcılarımıza ulaştırılmamaktadır. Ancak, kurumların spam filtrelerine takılmaması için kaynak ve içerikleri "Phishing" faaliyeti içinde olan kişilerce sürekli olarak değiştirilmekte olan bu tür e-postaların dağılımının tümüyle engellenmesi, bu çeşitlilik nedeniyle teknik olarak mümkün olamamaktadır.


kültürel etkinlikler Başa Dön

KLASİK-FLAMENKO-POP VE ELEKTRO GİTAR KURSU

ODTÜ Öğrenci, Personel ve Personel çocukları için Klasik-Flamenko-Pop ve Elektro Gitar kurslarına yeni kayıtlar devam etmektedir.

Ders ücretleri:
2 kişilik grup 90,00 TL/Ay
3 kişilik grup 65,00 TL/Ay
4 kişi ve üzeri 50,00 TL/Ay
Aylık 4 saat ders (ders süresi 60 dk.)

Gruplandırma taleplere göre yapılacaktır, kurs ücretlerinin %30’u Burs Fonu’na aktarılacaktır.

Kurs Gün ve Saatleri:
Pazartesi 11.00-12.00 / 14.00-15.00
Çarşamba 11.00-12.00 / 14.00-15.00
Pazar 15.00-16.00

Yer Beyaz Amfi (Makine Mühendisliği A Blok Park Yeri Yanı)

Başvuru : Kültür İşleri Müdürlüğü
Tel : 210 21 51
Not: Gitarı olmayan kursiyerler için eğitmen tarafından sağlanacak ödünç gitar, kurs sonuna kadar öğrencide kalacaktır. (Aylık 15 TL)
Ödünç gitar için tel : 0532 314 52 49
Gitar öğretmeni Aktan ODABAŞI , Trinity College of Music gitar bölümü diplomalıdır. TV’de solo gitarist olarak çalmış, gitar resitalleri vermiş, sayısız gitar öğrencisini eğitmiştir.




EKİM 2011
KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ ETKİNLİKLERİ

24 Ekim 2011
Aysa Organizasyon “Sondan Sonra Tiyatro Oyunu”
Kemal Kurdaş Salonu / 20:30

25 Ekim 2011
Pozitif Müzik A.Ş. “AKBANK Kampüste Caz Festivali - Alp Ersönmez: Yazısız”
Kemal Kurdaş Salonu / 20:00

26 Ekim 2011
Aysa Organizasyon “Donkişot Tiyatro Oyunu”
Kemal Kurdaş Salonu / 20:30

27 Ekim 2011
Aysa Organizasyon “Koca Sinan Tiyatro Oyunu”
Kemal Kurdaş Salonu / 20:30

28 Ekim 2011
Sayı Organizasyon “İlkay AKKAYA Konseri”
Kemal Kurdaş Salonu / 20:30

31 Ekim 2011
Yüksel DURAL “Yüksel DURAL Piyano Resitali”
Kemal Kurdaş Salonu / 20:00



ODTÜ PERSONEL HALK OYUNLARI
TOPLULUĞU (PERHOT)

2011-2012 dönemi çalışmalarına, 26.10.2011, Çarşamba günü, Saat:18:00'de Odtükent-Spor Merkezi'nde; Trabzon (kız-erkek), Kırklareli (kız-erkek), Adıyaman (kız-erkek), Diyarbakır (kız), Bartın (kız), Ankara-Seymen (erkek) yöre çalışmaları ile başlanacaktır. Çalışmalarımız Çarşamba ve Cuma günleri yapılacaktır.

İlgi duyan tüm Mensuplarımızı bekliyoruz. PERHOT tarihçesine ve çalışmaları ve çalışmalarına; perhot@metu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. - Sevil Dündar (sevilt@metu.edu.tr) TEL.: 210 20 06



VEFAT

Üniversitemiz yerleşke planının ve içinde yer alan çok sayıda yapının mimarı tasarımını yapmış olan Veli Behruz Çinici 18 Ekim 2011 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine ve dostlarına başsağlığı dileriz.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr.A.Taylan Lunel 16 Ekim 2011 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine ve dostlarına başsağlığı dileriz.

Kimya Bölümü emekli personeli Nevzat Bekçi 7 Ekim 2011 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine ve dostlarına başsağlığı dileriz.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr.Tayfur Öztürk’ün annesi Fatma Öztürk 8 Ekim 2011 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Makina Mühendisliği Bölümü personeli Mehmet Erili’nin babası Necip Erili 8 Ekim 2011 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Telefon İşletme Müdürlüğü personeli Burhan Uğursu’nun annesi Menzer Uğursu 5 Ekim 2011 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Çevre Mühendisliği Bölümü personeli Mehmet Hamgül’ün babası Eşref Hamgül 5 Ekim 2011 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

sportif etkinlikler Başa Dön

ULUSLARARASI CUMHURİYET KUPASI DANS SPORU YARIŞMASI

Üniversitemiz Eşli Danslar Topluluğu (EDT) organizasyonu ile her yıl Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve ülkemizin en prestijli uluslararası dans organizasyonların biri olarak kabul edilen ODTÜ Uluslararası Cumhuriyet Kupası Dans Sporu Yarışması, bu yıl onuncu kez çok özel bir günde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleştiriliyor. İlk kez 2000 yılında ODTÜ EDT tarafından ulusal katılımla düzenlenmesinin ardından sürekli gelişerek büyüyen ve 2009 yılından bu yana Dünya Dans Sporu Federasyonu'nun dünya sıralama yarışmaları kategorisine alınan yarışmaya bu yıl 18 farklı ülkeden 200'e yakın sporcunun katılması bekleniyor.

Gala Programı 29 Ekim Cumartesi günü ODTÜ Spor Merkezi'nde saat 19:00 başlayacak etkinlikte izleyiciler, dünyanın en iyi dansçılarının hem Latin dansları (samba, cha cha, rumba, paso doble, jive); hem de Standart danslar (İngiliz valsi, Avrupa tangosu, Viyana valsi, yavaş foxtrot, quickstep) disiplinlerindeki mücadelelerine tanık olmaları yanında ODTÜ Ritmik Cimnastik Takımı, ODTÜ Capoeira Topluluğu ve diğer sürpriz ekiplerin bu etkinliğe özel hazırladıkları gösterileri izleme fırsatı bulacak.

Biletleri 17-28 Ekim tarihleri arasında hafta içi her gün 13:00-18:00 saatleri arasında ODTÜ Çarşı girişindeki EDT standında ve ODTÜ KKM gişesinde; ayrıca yarışma günü saat 11:00'den itibaren A1 ve ODTÜ Spor Merkezi kapısında satışta olacak bu dans şölenine tüm ODTÜ’lü sanatseverler davetlidir.

ODTÜ SPOR KULÜBÜ RİTMİK CİMNASTİK

Ritmik Cimnastik Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası 8-9 Ekim 2011 tarihlerinde Edirne’de yapılmıştır. ODTÜ Spor Kulübü ritmik cimnastikçilerinden Selen Bektaş, Küçükler Kategorisinde Türkiye birinciliğini elde etmiştir. Büyükler Kategorisinde Begüm Güngör 6. sırayı alarak Milli Takıma seçilmiştir.

sosyal tesisler müdürlüğü Başa Dön

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*Çiğdem Mahallesi’nde, 3+1, bakımlı, 900,00 TL. Tel: 0536 683 91 95
*Yenimahalle 5. Durak, Miralay Nazımbey Sokak 200/1 de, 2+1, bakımlı, kombili. Tel: 0533 437 16 63
*GOP Kuleli’de, giriş (cephesi 3. kat), manzaralı, bakımlı, ofise de uygun iyi ısınan daire. Tel: 491 67 27 / 0532 768 27 72
*Aşağı Ayrancı Rus Konsolosluğu yakınında, 1+1, eşyalı, merkezi sistem, bakımlı daire. ( Sadece Personele) Tel: 0532 567 86 21
*Aydınlıkevler Türk-İş’te, 2+1, yapılı ve bakımlı daire. Tel: 210 25 50 / 0542 562 19 83
*100. Yıl Yıldız Blokları’nda, 2+1, bakımlı, kombili, ful eşyalı daire. * Tel: 0532 702 06 17
*Bahçelievler'de, bahçe çıkışlı, 125 metrekare, kombili, 3+1 kiralık daire.Tel: 532 760 91 11 daire
*Aşağı Ayrancı Kuzgun Sok., 3+1, kombili, otoparklı, mobilya, beyaz eşyalı, mutfak eşyası tam, giriş daire. Tel.: 0533 311 46 56

TÜM GEZİLER VE KONUT HABERLERİ İÇİN TEL.: 210 36 11



Başa Dön

This week, Bu Hafta has been visited times.
Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<