Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

yönetim kurulu kararlarıBaşa Dön

Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Fatma Cana Bilsel Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

atamalarBaşa Dön

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Başkan Yardımcılığı’na 21 Ekim 2011 tarihinden itibaren Y.Doç.Dr. Gülfidan Can ve Y.Doç.Dr. S.Tuğba Bulu yeniden atandı.

bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

ORAN, A., “Balonları Daha İyi Tanımaya Çalışmak: Balon Tanımları, Modelleri ve Lale Çılgınlığı Örneği” DEU İİBF Journal, V.26, No.1, pp. 151-161, 2011.

BİLSEL, C., ZELEF, H. “Mega Events in İstanbul from Henri Prost's Master plan of 1937 to the twenty-first Century Olympic Bids", Planning Perspectives, Vol.26, no:4, 621-634.2011

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr.Nafiz Alemdaroğlu, 14-19 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenen Nato-Rto Systems Concepts and Integration panelinin uçuş test teknolojileri alt komitesi toplantısına katılmak üzere Fransa’ya gidecektir.

Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Göknur Bayram, Prof.Dr. A.Tülay Özbelge, Prof.Dr. Timur Doğu, araştırma görevlileri Barış Erdoğan, Hasan Zerze, Halime Gül, 15-18 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenen “12th Mediterranean Congress of Chemical Engineering” adlı kongreye bildiri sunmak üzere İspanya’ya gideceklerdir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Sinan Akkar, 16-19 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenen “SIGMA Projesi 1.yıl sonu Toplantısı”na katılmak üzere Fransa’ya gidecektir.

Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Göksel N. Demirer, 17-20 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenen “EXCEED Summer School on Global Warming and Sustainable Water Management” adlı etkinlige katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Enformatik Enstitüsü Bilişim Sistemleri Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç.Dr. Sevgi Özkan, 15-18 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenen “Virqual AB Projesi toplantısı ve projenin 42 EUCEN” adlı kongresinde sunum yapmak üzere İtalya’ya gidecektir.

Mühendislik Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ayşen Tezcaner, 16-19 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenen Bioengineering AG firmasında biyoreaktör üzerine eğitim almak üzere İsviçre’ye gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Halize Oğuztüzün, 17-19 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenen “AB 7.ÇP 8.çağrı VALVES Proje Önerisi Toplantısı”na katılmak üzere Fransa’ya gidecektir.

Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Bahar Gürsel, 17-18 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenen “Spaces and Flows Conference 2011 adlı konferansa bildiri sunmak üzere İtalya’ya gidecektir.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü araştırma görevlilerinden Ömer Faruk İslim ve Neşe Sevim, 14-16 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenen “4th International Conference of Education, Research and Innovation-ICERI 2011” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İspanya’ya gideceklerdir.

Kimya Bölümü araştırma görevlilerinden Fulya Ekiz, 14 Kasım-2 Aralık 2011 tarihleri arasında Braunschweig Teknik Üniversitesi ile yürütülen proje kapsamında bilimsel çalışmalar yapmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Göksu Gürer, 15-17 Kasım 2011 tarihleri arasında teknik inceleme gezisi ve görüşmelerde bulunmak üzere Hollanda’ya gidecektir.

bilimsel toplantılar Başa Dön

14 Kasım 2011/Pazartesi

İktisat Bölümü'nce "Using Federal Minimum Wages to Identify the Impact of Minimum Wages on Employment and Earnings Across the U.S. States" konulu seminer düzenlenmiştir. Soner Başkaya (TCMB) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Bina'da F-106 nolu seminer odasında saat 14.00'da başlayacaktır.


16 Kasım 2011/Çarşamba

Çevre Mühendisliği Bölümü’nce, “Environmental Management Applications in International Projects: Baku-Tbilisi-Ceyhan Crude Oil Pipeline Project ” konulu seminer düzenlenmiştir. Hatice Çınar tarafından verilecek seminer Çevre Mühendisliği Bölümü ÇZ-14 nolu amfide saat 15.40’da başlayacaktır.


17 Kasım 2011/Perşembe

İstatistik Bölümü'nce, “How can we Anticipate Dynamics Under Various time and Uncertainty Assumptions? Motivations and Applications in Finance, Education, Biology, Medicine and Economics, some Recent Contributions Supported by Applied Mathematics” konulu seminer düzenlenmiştir. Prof. Dr. Gerhard Wilhelm Weber tarafından verilecek seminer İstatistik Bölümü Moti Lal Tiku Toplantı salonunda saat 15.40'da başlayacaktır.


18 Kasım 2011/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Cluster Analysis in Archaeometry” konulu seminer düzenlenmiştir. Y. Doç. Dr. Zeynep Kalaylıoğlu (ODTÜ, İstatistik Bl.) tarafından verilecek seminer Fizik Bölümü 4.kat 422 nolu toplantı odasında saat 15.40’da başlayacaktır.


haberler Başa Dön

ÖDÜL

Deniz Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Erkan Kideys, Karadeniz'de kirliliği önlemeye yönelik yaptığı katkılar nedeni ile "Karadenizi Kirliliğe Karşı Koruma Sürekli Sekreteryası (Commission on the Protection of the Black Sea Against Pollution Permanent Secretariat)" tarafından "2011 Black Sea Medal Award"a layık görülmüş olup, ödülünü 31 Ekim 2011 tarihinde Odesa/Ukrayna'da gerçekleştirilen bir törende almıştır. Prof.Dr. Ahmet Erkan Kideys’i kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Üniversitemiz Spor Kulübü Su Altı Sporları (SAS) Sporcusu Devrim Cenk Ulusoy; Dünya Su Altı Konfederasyonu CMAS Gözlemcileri gözetiminde, paletli sabit ağırlık ve paletsiz ip destekli serbest dalış alanlarında iki yeni dünya rekoru kırmıştır. Dalış sırasında çekilen ve rekorları belgeleyen su altı video çekimlerine http://www.youtube.com/user/middleastechuniv adresinden ulaşılabilir. Bu başarılarından dolayı sporcumuzu kutlar, başarılarının devamını dileriz.

ODTÜ Açık Ders Malzemeleri (Open CourseWare) Programı (http://ocw.metu.edu.tr ), Türk Bilişim Derneği’nin Bilişim Hizmet Ödülleri kapsamında “Eğitim Sitesi Birincilik Ödülü’ne layık bulunmuştur. Türk Bilişim Derneği’nin 28. Ulusal Bilişim Kurultayi'nda verilen ödülle ilgili duyuruya (http://tinyurl.com/odtuocw) adresinden ulaşılabilir. ODTU OCW Koordinatörü, Eğtim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Kürşat Çağıltay’ı ve onun şahsında çalışmalara destek veren tüm ekibi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

SU ANALİZİ

Isı-Su İşletme Müdürlüğü tarafından 13 Ekim 2011 tarihinde teslim edilen su örneği ile yapılan analiz/ler neticesinde elde edilen sonuçlar aşağıdaki gibidir:

 

 

Ölçüm Sonucu

Kullanılan Metot

Parametre

Birim

5. Yurt

Isı Sant.

Kreş

2. Yurt

Kafeterya

T.Koliform

/100 ml

0

0

0

0

0

Membran filtre, SM 9222 B:2005

(Standart Toplam Koliform Membran Filtre Prosedürü)



YANILTICI E-POSTA MESAJLARI
HAKKINDA UYARILAR

Üniversitemizin e-posta servisi tarafından geliyormuş gibi gösterilen ve kullanıcı kodu, şifre, vb. kişisel bilgilerinizi isteyen e-postalar gönderilmektedir. İnternet dünyasında (Ör. bankacılık, vb. alanlarda) sıklıkla rastlanmakta olan ve "Phishing" olarak adlandırılan bu tür e-postalar, bilgileri çalmayı ve kötü amaçlar için kullanmayı hedefleyen girişimlerdir.

ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, kullanıcılarından bu tür bilgileri web ya da e-posta aracılığıyla göndermesini kesinlikle istememektedir. Bu tür mesajları lütfen dikkate almayınız ve şifrenizi hiçbir durumda, sözlü veya yazılı olarak bir başkasına vermeyiniz. Şifrenizi bir başkası ile paylaştıysanız mutlaka en kısa sürede değiştiriniz.

Bu tür e-postaların bir bölümü merkezi sunucularımız üzerinde otomatik olarak filtrelenmekte ve hiçbir zaman kullanıcılarımıza ulaştırılmamaktadır. Ancak, kurumların spam filtrelerine takılmaması için kaynak ve içerikleri "Phishing" faaliyeti içinde olan kişilerce sürekli olarak değiştirilmekte olan bu tür e-postaların dağılımının tümüyle engellenmesi, bu çeşitlilik nedeniyle teknik olarak mümkün olamamaktadır.




SAGLIK BİLGİ SİSTEMLERİ
TEMEL SERTIFİKA PROGRAMI

Egitim Baslama Tarihi: 21 Kasım 2011
Son Basvuru Tarihi: 16 Kasım 2011
Süre: 150 Saat
Egitim Programı: Dersler asenkron olarak uzaktan yürütülecektir.

Ayrıntılı Bilgi için: http://sbs.ii.metu.edu.tr
www.sem.metu.edu.tr
0 312 210 35 40


kültürel etkinlikler Başa Dön

20 Kasım 2011/24 Kasım 2011

Eğitim Fakültesi’nce, “Öğretmenler Haftası” kapsamında 2 ayrı etkinlik düzenlenmiştir.

20 Kasım 2011 / Pazar

“Çağlar Boyu Türk Sanatları”
Renkli slaytlarla “Canlı” Belgesel
Orta Asya’dan Anadolu’ya, ilk çağlardan bugüne, Türk sanatlarının panoraması - - destanlar, şiir, mimari, minyatür, tasavvuf edebiyatı, çiniler, dokuma sanatı, hüsnü hat, süsleme sanatı, karagöz, tiyatro, v.b.
Sunanlar:
Prof. Yıldız Kenter ve Prof. Talât Halman
Yazan: Talât Halman
Canlı Müzik: Tijen Ergönen ve saz arkadaşları
Saat: 18:00
ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi-Kemal Kurdaş Salonu

24 Kasım 2011 / Perşembe

Prof. Dr. M. İlhan BAŞGÖZ, “Türkiye Cumhuriyetinin ilk on Yılında Öğretim ve Eğitim Sorunları”
Saat: 15:30
ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi-A Salonu


VEFAT

Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Bora Rojay’ın babası M.Kaya Rojay 30 Ekim 2011 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli Nihat Yakar’ın babası ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı personeli Sema Çiğdem Yakar’ın kayınpederi Hüseyin Yakar  1 Kasım 2011 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. İlker Özkan’ın annesi Maksude Özkan 1 Kasım 2011 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Nesrin Ünsal’ın babası Em.Kd.Alb.Orhan Olgaz, 8 Kasım 2011 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

sosyal tesisler müdürlüğü Başa Dön

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*Aşağı Ayrancı Rus Konsolosluğu yakınında, 1+1, eşyalı, merkezi sistem, bakımlı daire. ( Sadece Personele) Tel: 0532 567 86 21
*Aydınlıkevler Türk-İş’te, 2+1, yapılı ve bakımlı daire. Tel: 210 25 50 / 0542 562 19 83
*Cebeci Hukuk Fakültesi yanında, 3+1, kombili, bakımlı, öğrenciye de verilebilir. Tel: 0532 500 29 36
*Sahibinden, Bahçelievler'de, bahçe çıkışlı, 125 metrekare, kombili, 3+1, kiralık daire. Tel: 532 224 02 83

TÜM GEZİLER VE KONUT HABERLERİ İÇİN TEL.: 210 36 11


KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
NEW ARRIVALS

ODTÜ Kütüphanesine yeni gelen kitapların listesi aylık olarak WEB sayfamızda New Arrivals başlığı altında yayınlanmaktadır.

Kütüphaneye alınmasını istediğiniz kitaplar için http://library.metu.edu.tr/acquire sayfasını ziyaret ediniz.



Başa Dön

This week, Bu Hafta has been visited times.
Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<