Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

ŞENOL, F.S., ORHON, İ.E., ERDEM, S.A., KARTAL, M., ŞENER, B., KAN, Y., CELEP, F. DOĞAN, M. “Evaluation of Cholinesterase Inhibitory and Antioxidant Activities of wild and Cultivated Samples of Sage (Salvia Fruticosa) by Activity Guided Fractionation.  Journal of Medicinal Food 14(11): 1476- 1483 (2011).

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. H. Nevzat Özgüven, 30 Ocak-2 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen “30th International Modal Analysis Conference” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Gökhan O. Özgen, 30 Ocak-2 Şubat 2012 tarihlerinde “IMAC-XXX Conference & Exposition on Structural Dynamics” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Özkan Kale, 30 Ocak 2012 tarihleri arasında düzenlenen “EMME ve SHARE Sismik Tehlike Projeleri ile ilgili olarak çalışmalarda bulunmak üzere İsviçre’ye gidecektir.

Matematik Bölümü araştırma görevlilerinden Haldun Özgür Bayındır, 31 Ocak-3 Şubat 2012 tarihleri arasında University Of Bonn’da yapılacak olan mülakat sınavına girmek üzere Almanya’ya gidecektir.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı araştırma görevlilerinden Murat Demirel 1-6 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen “15th New Aces Conference on “Transitions in Egypt and Tunisia Throught the Prism of Gender Equality” adlı konferansa katılmak üzere Mısır’a gidecektir.

Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü araştırma görevlilerinden Özlem Oktay ve Yurdagül Boğar, 1-6 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen “4th World Conference on Educational Sciences” adlı konferansa katılmak üzere İspanya’ya gideceklerdir.

haberler Başa Dön

ÖDÜL

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof.Dr. İsmet Erkmen ve Prof.Dr. Aydan M.  Erkmen'in ÖYP öğrencisi Akif Durdu ile birlikte sundukları "Morphing  Estimated Human Intention via Human-Robot Interactions" isimli bildiri, “Conference in Intelligent Automation  and Robotics" (San Francisco,USA) konulu konferansta, Certificate of  Merit(student) for International Conference on Intelligent  Automation  and Robotics 2011 ödülünü kazanırken; Prof Dr Aydan M. Erkmen doktora öğrencisi Kubilay Kaan Aydın ile birlikte sundukları “Improvisation Based on Imitating Human Players by a Robotic Acoustic Musical Device" isimli bildiri ise aynı konferansın en büyük ödülü olan Best Paper Ödülüne layık görülmüştür.



GOOGLE TAKVİM

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi için “Google Takvim” uygulaması başlatılmıştır. Akademik Takvimin “Google Takvim” uygulamasını kendi “Google Takvim” hesabınıza ekleyebilirsiniz. Bu işlem için Akademik Takvimin “Google Takvim” sayfasının sağ alt köşesinde bulunan “+Google Calendar” veya “+Google Takvim” butonuna basmanız yeterlidir.

Akademik Takvimin “Google Takvim” uygulamasına aşağıdaki adreslerden ulaşılabilir.

Türkçe:
http://www.oidb.metu.edu.tr/acadcal.html

İngilizce:
http://www.oidb.metu.edu.tr/english/acadcaleng.html




SU ANALİZİ

ODTÜ Isı-Su İşletme Müdürlüğü tarafından 04.01.2012 tarihinde teslim edilen su örneği ile yapılan analiz/ler neticesinde elde edilen sonuçlar aşağıdaki gibidir.

 

 

Ölçüm Sonucu

Kullanılan Metot

Parametre

Birim

5. Yurt

Isı Santr.

Kreş

Çarşı

Kaf.

T.Koliform

/100 ml

0

0

0

0

0

Membran filtre, SM 9222 B:2005

(Standart Toplam Koliform Membran Filtre Prosedürü)



BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

CISN 2012 / Ocak 20. Sayı

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan CISN (Computing & Information Services Newsletter) dergisinin 20.sayısı çıkmıştır. Dergiye http://cisn.odtu.edu.tr adresinden erişebilirsiniz.




OECD 2012 GLOBAL YOUTH
VİDEO YARIŞMASI

OECD 2012 Global Youth Video Yarışması başlamıştır. Eğer 18-25 yaşlarındaysanız OECD'ye Eğitim ve Yetenekler ile ilgili düşüncenizi iletin. Bu konuyla ilgili kısa bir video hazırlayarak tüm dünyaya sesinizi duyurabilirsiniz. Birinci seçilirseniz bir Paris  seyahati kazanabilirsiniz. Ama acele edin, 31 Mart 2012 kısa videolarin ulaştırılması için son gün. Konuyla ilgili daha fazla bilgi icin www.oecd.org/videocontest  adresini ziyaret edebilirsiniz. Yarışma duyurusunu etrafınızdakilerle paylaşmayı unutmayın.
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı



CISCO CCNA EĞİTİMİ

Egitim başlama tarihi: 17 Şubat 2012
Son başvuru tarihi: 15 Şubat 2012
Süre:180 saat
Eğitim programı
Haftada 2 gün
Cuma: 17:40-21:30/Cumartesi 09:30-13:30
Taksit : 1.200 TL kayıt sırasında kalanı 3 taksit(350x3)
Eğitmen: Y.Doç.Dr. Ömer Delialioğlu
Ayrıntılı bilgi için: 312 210 3546, sem@metu.edu.tr
Önemli not: Kesin kayıt için kurs ücretini ilgili hesaba yatırıp dekontu başvuru formu ile birlikte bize en geç son başvuru tarihine kadar ulaştırmanız gerekmektedir.
*Eğitim katılımcı sayısının yeterli olması durumunda açılacaktır.



ENGELLİ KULLANICILARIMIZ İÇİN

Kütüphanemizin zemin katındaki online katalog tarama bilgisayarlarından birine JAWS yüklenmiştir. JAWS yüklü bilgisayar, Kütüphane girişindeki döner kapının sağında yer alan cam kenarındaki masada, kulaklığıyla birlikte kullanıma sunulmuştur. Kütüphanemiz tarafından engelli kullanıcılarımıza sunulan kütüphane hizmetleri ile ilgili detaylı bilgi için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz.

http://ww2.lib.metu.edu.tr/tr/yan.php?id=11




BEBEK

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Y.Doç.Dr. Cengiz Savaş Aşkun ve eşi Melike Aşkun’un 23 Ocak 2012 tarihinde bebekleri olmuştur. Yiğit Onat’a sağlıklı uzun ömür dileriz.

VEFAT

Psikoloji Bölümü personeli Faik Tunç’un annesi Elif tunç, 26 Ocak 2012 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

sportif etkinlikler Başa Dön

KARATE DO TAKIMI

19 – 22 Ocak 2012 tarihlerinde Uşak’ta yapılan Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası’na üniversitemiz Karate Takımı da katılmış ve aşağıdaki dereceleri elde etmiştir.

Şener Yılmaz : 35-40 yaş Kata 2. ve Kumite 2.
Aybike Şeyma Tezel : 50kg Kumite - İlk 8
Zuhal Ormanoğlu : 55kg Kumite - İlk 8
Arjete Brahusha : +68kg Kumite - İlk 16



Başa Dön

This week, Bu Hafta has been visited times.
Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<