Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

EYBPOOSH, M., DİKMEN, İ., BİRGÖNÜL, M.T. “Identification of Risk Paths in International Construction Projects Using Structural Equation Modeling”, ASCE Journal of Const-ruction Engineering and Management, 137(12), 1164-1175, 2011.

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Şebnem Düzgün, 7-9 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen “GEOURBAN” adlı proje toplantısına katılmak üzere Yunanistan’a gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Özlem Tür, 6-12 Şubat 2012 tarihleri arasında Joint Seminar dersinde sunum yapmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Modern Diller Bölümü okutmanlarından Özgür Köse, 7-9 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen “Mastering the Challenges in Higher Education: Considering the Way Students Learn Cheat and Enhance Performance” adlı toplantıya bildiri sunmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Deniz Şallı Çopur, 10-13 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen “Up to the Challenge? How to Deal With Mixed Ability Classes” adlı Çalıştay’a bildiri sunmak üzere Slovenya’ya gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Vesile Hatun Akansel, 12-18 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen “Training of Trainers on Post Disaster Needs Assessment” konulu eğitime katılmak üzere Avusturya’ya gidecektir.

haberler Başa Dön

TEZ SAVUNMALARI

Biyoteknoloji EABD Doktora öğrencisi Aslı Erdoğ "Immunoliposomes As  Nanocarriers in Cancer Chemoprevention and Treatment" konulu tezini 9  Şubat 2012 tarihinde saat 10:00'da Biyolojik Bilimler Bölümünde  savunacaktır.


Fen Bilimleri Enstitüsü Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri EABD doktora öğrencisi Aslı Özdarıcı Ok "A Segment-Based Approach to Classify Agricultural Lands Using Multi-Temporal Kompsat-2 and Envisat ASAR Data" konulu tezini 10 Şubat 2012 tarihinde saat 10:30’da Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri EABD, Toplantı Salonu (İnşaat Müh. K4 Binası)’nda savunacaktır.


Felsefe Bölümü doktora öğrencisi Tankut Beygu “A Critical Inquiry Into the Demancation of Logical Constants” konulu tezini 9 Şubat 2012 tarihinde saat 10:30’da Felsefe Bölümü Toplantı Odasında (B-114) savunacaktır.


GOOGLE TAKVİM

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi için “Google Takvim” uygulaması başlatılmıştır. Akademik Takvimin “Google Takvim” uygulamasını kendi “Google Takvim” hesabınıza ekleyebilirsiniz. Bu işlem için Akademik Takvimin “Google Takvim” sayfasının sağ alt köşesinde bulunan “+Google Calendar” veya “+Google Takvim” butonuna basmanız yeterlidir.

Akademik Takvimin “Google Takvim” uygulamasına aşağıdaki adreslerden ulaşılabilir.

Türkçe:
http://www.oidb.metu.edu.tr/acadcal.html

İngilizce:
http://www.oidb.metu.edu.tr/english/acadcaleng.html


ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
TURAN BASKAN
ÜSTÜN HİZMET, HİZMET VE TEŞVİK ÖDÜLLERİ ESASLARI

Ödül Türü
Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde idari personelden bir kişiye Üstün Hizmet, en çok beş kişiye Hizmet ve en çok beş kişiye Teşvik Ödülü olmak üzere her yıl ödül verilir. Bu ödüller plaket, berat ve para ödülünden oluşur. Ödül almaya uygun adayların bulunmadığı hallerde o yıl ödül(ler) verilmeyebilir.

Ödül Değerlendirme Kurulu
Ödül Değerlendirme Kurulu 7 üyeden oluşur. Bunlar Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı ve Fakülte Sekreterleri (5 kişi) dir.

Aday Belirleme İlkeleri
Belirlenen adayların aşağıda belirlenen şartları sağlamaları ve herhangi bir disiplin cezası almamış olmaları gereklidir.

1. Üstün Hizmet Ödülü:
a)Üniversitemize en az 15 yıl hizmet etmiş olması ve hayatta olması
b)Üniversitemize ve topluma örnek üstün hizmetinin bulunması

2. Hizmet Ödülü:
a)Üniversitemizde halen görevde olması
b)Üniversitemize 10 yıldan fazla hizmet etmiş olması
c)Üniversitemize örnek üstün hizmetinin bulunması

3. Teşvik Ödülü:
a)Üniversitemizde halen görevde olması
b)Üniversitemize 5 ile 10 yıl arasında hizmet etmiş olması
c)Üniversitemize örnek üstün hizmetinin bulunması

Aday Belirleme Yetkilileri
Aday belirlemeye Rektör, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, Dekanlar, Enstitü Müdürleri, Yüksekokul Müdürleri, Bölüm Başkanları, Araştırma Merkezi Başkanları, Daire Başkanları ve Rektörlüğe bağlı müstakil Müdürler yetkilidir.

Aday Önerme Yöntemi
Aday önermeleri standart form kullanılarak her yıl 15 Şubat tarihine kadar Genel Sekreterliğe yapılır. Bu formata ve sürelere uymayan aday önerileri dikkate alınmaz.

Değerlendirme
Öneriler belirlenen sürelerde toplanır. İlgili ödül kurulunca incelenir ve gerekçeli öneriler en geç 1 Mayıs tarihine kadar Senatoya sunulur. Senato tarafından ödüllendirilmesi uygun görülen adaylara ödülleri ODTÜ Gününde yapılacak bir törenle verilir.

Öneri formunu indirmek için tıklayın.




OECD 2012 GLOBAL YOUTH
VİDEO YARIŞMASI

OECD 2012 Global Youth Video Yarışması başlamıştır. Eğer 18-25 yaşlarındaysanız OECD'ye Eğitim ve Yetenekler ile ilgili düşüncenizi iletin. Bu konuyla ilgili kısa bir video hazırlayarak tüm dünyaya sesinizi duyurabilirsiniz. Birinci seçilirseniz bir Paris  seyahati kazanabilirsiniz. Ama acele edin, 31 Mart 2012 kısa videolarin ulaştırılması için son gün. Konuyla ilgili daha fazla bilgi icin www.oecd.org/videocontest  adresini ziyaret edebilirsiniz. Yarışma duyurusunu etrafınızdakilerle paylaşmayı unutmayın.
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı



CISCO CCNA EĞİTİMİ

Egitim başlama tarihi: 17 Şubat 2012
Son başvuru tarihi: 15 Şubat 2012
Süre:180 saat
Eğitim programı
Haftada 2 gün
Cuma: 17:40-21:30/Cumartesi 09:30-13:30
Taksit : 1.200 TL kayıt sırasında kalanı 3 taksit(350x3)
Eğitmen: Y.Doç.Dr. Ömer Delialioğlu
Ayrıntılı bilgi için: 312 210 3546, sem@metu.edu.tr
Önemli not: Kesin kayıt için kurs ücretini ilgili hesaba yatırıp dekontu başvuru formu ile birlikte bize en geç son başvuru tarihine kadar ulaştırmanız gerekmektedir.
*Eğitim katılımcı sayısının yeterli olması durumunda açılacaktır.



ENGELLİ KULLANICILARIMIZ İÇİN

Kütüphanemizin zemin katındaki online katalog tarama bilgisayarlarından birine JAWS yüklenmiştir. JAWS yüklü bilgisayar, Kütüphane girişindeki döner kapının sağında yer alan cam kenarındaki masada, kulaklığıyla birlikte kullanıma sunulmuştur. Kütüphanemiz tarafından engelli kullanıcılarımıza sunulan kütüphane hizmetleri ile ilgili detaylı bilgi için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz.

http://ww2.lib.metu.edu.tr/tr/yan.php?id=11

kültürel etkinlikler Başa Dön

KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ ETKİNLİKLERİ

11 Şubat 2012
Ankara Caz Derneği  
"15. Ankara Uluslararası Ankara Caz Festivali- Burhan ÖÇAL ve Tuluğ TIRPAN Konseri”
Kemal Kurdaş Salonu   /  20:00


sosyal tesisler müdürlüğü Başa Dön

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

Dikmen’de 3+1, kombili, bakımlı daire. Tel: 2170261 / 0505 2529519

TÜM GEZİLER VE KONUT HABERLERİ İÇİN TEL.: 210 36 11


TELEFON İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

ODTU Telefon İşletme Müdürlüğü’nün web sayfasında (http://telmd.odtu.edu.tr) Üniversitemizin telefon rehberi yer almaktadır. Rehberde ad-soyad-bölüm sıralı listelere ulaşmak mümkün olduğu gibi ad-soyad-telefon numarasına göre sorgulama da yapılabilmektedir. Ayrıca aynı sayfada, telefon görüşmelerinizin ayrıntılı dökümlerini de almak mümkün olmaktadır.


KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
NEW ARRIVALS

ODTÜ Kütüphanesine yeni gelen kitapların listesi aylık olarak WEB sayfamızda New Arrivals başlığı altında yayınlanmaktadır.

Kütüphaneye alınmasını istediğiniz kitaplar için http://library.metu.edu.tr/acquire sayfasını ziyaret ediniz.


Başa Dön

This week, Bu Hafta has been visited times.
Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<