Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

yönetim kurulu kararları Başa Dön

Enformatik Enstitüsü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Onur Demirörs, Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

İlköğretim Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Mine Işıksal Bostan, Doçent kadrosuna atandı.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Tolga Can, Doçent kadrosuna atandı.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ayşegül Askan Gündoğan, Doçent kadrosuna atandı.

Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ayça Ergun Özbolat Doçent kadrosuna atandı.

Felsefe Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Barış Parkan Doçent kadrosuna atandı.

İlköğretim Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Gaye Tuncer Teksöz, Doçent kadrosuna atandı.

atamalar Başa Dön

Uygulamalı Matematik Enstitüsü Müdürlüğü’ne 22 Mart 2012 tarihinden itibaren Prof.Dr. Bülent Karasözen atandı.

İlköğretim Bölümü Bölüm Başkan Yardımcılığı’na 14 Mart 2012 tarihinden itibaren Doç.Dr. Semra Sungur atandı.

Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi (GİMER) Müdürlüğü’ne 19 Mart 2012 tarihnden itibaren İşletme Bölümü öğretim üyesi Y.Doç.Dr. Adil Oran atandı.

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Soner Yıldırım ve öğretim görevlilerinden Dr.Tarkan Gürbüz, 26-27 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen “ECA Regional e-Institute Stakeholder Concultations” adlı çalıştaya katılmak üzere Polonya’ya gideceklerdir.

Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Mahmut Kuzucuoğlu, 26-29 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen “Ischia Group Theory 2012” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İtalya’ya gidecektir.

Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. İnci Togan, 27-29 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen “European Regional Focal Point for Animal Genetic Resources” adlı toplantıya katılmak üzere İtalya’ya gidecektir.

Deniz Bilimleri Enstitüsü Oşinografi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof.Dr. Emin Özsoy, 27-29 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen “MyOcean Close-Out ve MyOcean2 Kick off” adlı toplantılara katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ali Kalkanlı, 27-31 Mart 2012 tarihleri arasında “San-Tez projesi kapsamında JEC Europe kompozit sergisi ve konferansı ve Peugeot otomotiv firmasında teknik inceleme ve görüşmeler yapmak üzere Fransa’ya gidecektir.

İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Nadir Öcal ve araştırma görevlilerinden Hasan Dudu 28-30 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen CAPRI-RD Projesi Yıllık Toplantısı’na katılmak üzere İtalya’ya gideceklerdir.

Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Kahraman Ünlü, 28-30 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen “Urban Waste and Material Flows Analysis in the Mediterranean” adlı çalıştaya katılmak üzere Fransa’ya gidecektir.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Melih Ersoy, 28 Mart-3 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen “7th Seminar on Urban and Regional Planning” adlı uluslararası seminere bildiri sunmak üzere Pakistan’a gidecektir.

Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Saim Özkar, 29-30 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen “The Preparation of an ITN-Marie Curie Proposal Entitled European Research Network on Energy Storage Materials for Hydrogen Economy (ERNEST-H2)” adlı toplantıya katılmak üzere İtalya’ya gidecektir.

Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ahmet İrfan Seven, 26 Mart-1 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen “Cluster Categories” adlı konferansa katılmak üzere Norveç’e gidecektir

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. İsmail Yücel, 29-31 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen “110Y036 nolu projenin dahil olduğu “ES0901 COST Aksiyonu WG2 ve MC” adlı toplantılara katılmak üzere İngiltere’ye gidecektir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Korkut Kaan Tokgöz, 26-30 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen “6th Europen Conference on Antennas and Propagation” adlı toplantıya katılmak üzere Çek Cumhuriyeti’ne gidecektir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı araştırma görevlilerinden Yaser Deniz İren ve Gökhan Kul, 28 Mart-4 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen “Modeling and Analysis of Novel Mechanisms in Future Internet Applications” adlı etkinliğe katılmak üzere Almanya’ya gideceklerdir.

Sosyal Bilimler Enstitüsü araştırma görevlilerinden Emel Yüksel, 29-31 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen “Orders: 43rd Annualo Conference, College” ve 11-14 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen “Popular Culture Association/American Culture Association: Queer Teens in Film and Television” adlı konferanslara katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Erman Köken, ve Tuğcan Aktaş, 31 Mart-8 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen “IEEE Wireless Communications and Networking Conference 2012” adlı konferansa katılmak üzere Fransa’ya gideceklerdir.

Temel İngilizce Bölümü okutmanlarından Sibel Özdemir Çağatay, 28-31 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen “TESOL Convention Graduate Student” adlı foruma bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

bilimsel toplantılar Başa Dön

26 Mart 2012/Pazartesi

İktisat Bölümü'nce, “A Characterization of Extended Serial Correspondence" konulu seminer düzenlenmiştir. Özgür Yılmaz (Koç University) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Bina'da F-106 nolu seminer odasında saat 14:00'de başlayacaktır.


28 Mart 2012/Çarşamba

Çevre Mühendisliği Bölümü’nce, “Industrial Symbiosis Opportunity Assessment for Industry Producing Cotton Seed in Iskenderun Bay ” konulu seminer düzenlenmiştir. Şule Özkal tarafından verilecek seminer Çevre Mühendisliği Bölümü ÇZ-14 nolu amfide saat 15:40’da başlayacaktır.


29 Mart 2012/Perşembe

Mimarlık Bölümü’nce, “Mimarlık Bölümü Bahar Sunumları” kapsamında “Yapılarda su tesisatı ve drenaj sistemlerindeki yenilikler” konulu seminer düzenlenmiştir. İmran Akdemir ve Fikret Gençgel tarafından verilecek seminer, Mimarlık Fakültesi Kubbealtı Salonu’nda, saat 13:00-15:00 saatleri arasında yapılacaktır.


30 Mart 2012/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Batı Toroslar Yemek Kültürü” konulu seminer düzenlenmiştir. Dr. Begümşen Ergenekon (ODTÜ, Modern Diller Bl.) tarafından verilecek seminer Fizik Bölümü 3. kat, Cavit Erginsoy seminer odası, saat 15.40’da başlayacaktır.


30 Mart 2012/Cuma

Kimya Bölümü’nce, “Electrochemical Oxidation of Fuels from Hydrogen to Coal Syngas on Solid Oxide Fuel Cells (SOFC)" adlı seminer düzenlenmiştir. Y.Doç.Dr. Oktay Demircan (Boğaziçi Üniversitesi) tarafından verilecek seminer, Kimya Bölümü C-208 nolu salonda saat 15.40’da başlayacaktır.


haberler Başa Dön

TEZ SAVUNMASI

Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü doktora öğrencilerinden Zübeyde Demet Kırbulut, “The Effect of Metaconceptual Teaching Instruction on 10th Grade Students Understanding of States of Matter, Self-Efficacy Toward Chemistry, and the Nature of Metaconceptual Processes” konulu tezini 30 Mart 2012 tarihinde saat 11:00’de Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü’nde savunacaktır.




YANILTICI E-POSTA MESAJLARI
HAKKINDA UYARILAR

Üniversitemizin e-posta servisi tarafından geliyormuş gibi gösterilen ve kullanıcı kodu, şifre, vb. kişisel bilgilerinizi isteyen e-postalar gönderilmektedir. İnternet dünyasında (Ör. bankacılık, vb. alanlarda) sıklıkla rastlanmakta olan ve "Phishing" olarak adlandırılan bu tür e-postalar, bilgileri çalmayı ve kötü amaçlar için kullanmayı hedefleyen girişimlerdir.

ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, kullanıcılarından bu tür bilgileri web ya da e-posta aracılığıyla göndermesini kesinlikle istememektedir. Bu tür mesajları lütfen dikkate almayınız ve şifrenizi hiçbir durumda, sözlü veya yazılı olarak bir başkasına vermeyiniz. Şifrenizi bir başkası ile paylaştıysanız mutlaka en kısa sürede değiştiriniz.

Bu tür e-postaların bir bölümü merkezi sunucularımız üzerinde otomatik olarak filtrelenmekte ve hiçbir zaman kullanıcılarımıza ulaştırılmamaktadır. Ancak, kurumların spam filtrelerine takılmaması için kaynak ve içerikleri "Phishing" faaliyeti içinde olan kişilerce sürekli olarak değiştirilmekte olan bu tür e-postaların dağılımının tümüyle engellenmesi, bu çeşitlilik nedeniyle teknik olarak mümkün olamamaktadır.



KÜTÜPHANE HAFTASI

48. Kütüphane etkinlikleri kapsamında ODTÜ’de Engelsiz Bilinç Eğitimi verilecektir. Eğitime ilişkin detaylar aşağıda dikkatinize sunulmuştur.

Yer: ODTU Kütüphanesi Toplantı Salonu (Z-22)
Tarih: 29 Mart 2012, Perşembe
Süre: 10:30-12:30
Eğitim dili: Türkçe
Eğitmenler:
Deniz Aydemir Döke: ODTÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Böümü Araştırma Görevlisi
Claire Ozel: Engelsiz ODTÜ Koordinatörü

Kapsam: Eğitim, “Tutum ve Davranış” ve “Engellilik Modelleri” olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Eğitim süresince ele alınan tüm ifadeler engelli kişilerin sözlerinden oluştuğundan, günlük hayatta dikkat etmediğimiz kavramlara ve hassasiyetlere katılımcıların dikkati çekilmektedir. Engelsiz Bilinç Eğitimi’nde (EBE) katılımcıların düşünce, fikir ve duygularını paylaşmasıyla hassasiyetleri geliştirilir ve engellilerle iletişim sürecinde kullanılan kelimelerin seçimi konusunda farkındalık yaratılır. Eğitimi yöneten kişi(ler) katılımcıların yorumlarını dinleyip, soru sorarak düşündürür; rehberlik yaparak bazı noktalara dikkat çeker ve engellilerle iletişim için daha uygun yollar önerir. Her katılımcı kendi anlayışına göre farkındalık geliştirirken diğerlerinin ifadelerini duyarak öğren(ebi)ir. EBE interaktif bir faaliyettir. Katılımcılar arasında ne kadar çeşitlilik olursa eğitim o kadar zengin olur.

Katılımcı sayısı 42 ile sınırlıdır. Gerekli ön hazırlıkların yapılabilmesi için eğitime katılmak isteyenlerin en geç 27 Mart 2012 Salı günü mesai bitimine kadar bketen@metu.edu.tr adresine e-posta atarak bilgi vermeleri gerekmektedir.

kültürel etkinlikler Başa Dön

13. ODTÜ SANAT FESTİVALİ PROGRAMI

• 23 Mart-22 Nisan 2012
ODTÜ 13. Sanat Festivali Sergisi

• 23 Mart 2012/Cuma Saat:18:30 ODTÜ KKM Küçük Fuaye
“ODTÜ 13. Sanat Festivali Açılışı

• 25 Mart 2012/Pazar Saat: 18:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Aksak Duo”Konseri
Keman: Cihat Aşkın
Gitar: Mesut Özgen

• 26 Mart 2012/Pazartesi Saat:20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Gülsin Onay” Piyano Resitali

• 27 Mart 2012/Salı Saat: 20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Giderayak” Tiyatro Oyunu

• 29 Mart 2012/Perşembe Saat: 20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Hava Kuvvetleri Bando Komutanlığı” Bahar Konseri

• 30 Mart 2012/Cuma Saat: 20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Çellistanbul Çello Dörtlüsü” Konseri

• 31 Mart 2012/Cumartesi Saat: 18:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Geriye Kalan” Film Gösterimi ve Yönetmeni“Çiğdem Vitrinel Özcan” Oyuncuları“Şebnem Hassanisoughi ve Erkan bektaş” ile Şöyleşi

• 3 Nisan 2012/Salı Saat: 20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Can” Tiyatro Oyunu

• 4 Nisan 2012/Çarşamba Saat: 20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Aşk Her Yerde” Tiyatro Oyunu

• 5 Nisan 2012/Perşembe Saat: 14:00 ODTÜ KKM Faculty Club Koridoru
“Hasan Pekmezci” Atölye Çalışması

• 6 Nisan 2012/Cuma & 13 Nisan 2012/ Cuma Saat: 20:00 ODTÜ KKM A Salonu
“Ahmet Kanneci” Gitar Resitali

• 7 Nisan 2012/Cumartesi Saat: 15:00 ve 20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Soğuk Bir Berlin Gecesi” Tiyatro Oyunu

• 8 Nisan 2012/Pazar Saat: 19:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Akdeniz Flamenko Topluluğu” Konseri

• 9 Nisan 2012/Pazartesi Saat:20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Seslerle Anadolu” Müzikli Oyun

• 10 Nisan 2012/Salı Saat: 20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Borusan Quartet” Konseri

• 11 Nisan 2012/Çarşamba Saat: 20:00 ODTÜ KKM A Salonu
“Julio Almeida” Gitar Resitali
Ekvator Büyükelçiliği


• 15 Nisan 2012/Pazar Saat: 18:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Adamas Quartett” Konseri
Avusturya Büyükelçiliği


• 17 Nisan 2012/Salı Saat: 20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Ferhangi Şeyler” Tiyatro Oyunu

• 18 Nisan 2012/Çarşamba Saat: 20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Türk Armoni Yıldızları Orkestra” Konseri

• 19 Nisan 2012/Perşembe Saat: 20:00 ODTÜ KKM A Salonu
“Can Çakmur” Piyano Resitali

• 20 Nisan 2012/Cuma Saat:20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Emrehan Halıcı & Ankara Müzisyenleri” 50 Yılın Rock Konseri

Bilgi için:
www.kkm.odtu.edu.tr
(312) 210 4151
Bilet Satış: ODTÜ KKM (312) 210 4162 ve BİLETİX



26 Mart 2012

Kitap Topluluğu’nca, Yazar Ahmet ÜMİT’in konuşmacı olarak katılacağı bir söyleşi düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bl. U-3 Saat: 17.45

26-30 Mart 2012

Verimlilik Topluluğu’nca, Endüstri Mühendisliği Bölümü ve MM-25 Salonu’nda eğitim ve seminerlerden oluşan “Bireysel Gelişim Haftası” etkinliği düzenlenmiştir.

PROGRAM

26 Mart 2012
11.40-17.20 MM-25
GOO Eğitim Danışmanlık "Liderlik"
GOO Eğitim Danışmanlık "Nefes Eğitimi"
ODS Eğitim

27 Mart 2012
13.40-15.30 IE-104
ODESSA Eğitim Binnur Edisan "Güzel Türkçemiz"

28 Mart 2012
12.40-13.30 IE-04
Neva Sanat ve Gelişim Gülüm Pekcan "Meditatif Dans"
15.30-16.40 MM-25
GOO Eğitim Danışmanlık "Motivasyon"
16.40-17.20 MM-25
GOO Eğitim Danışmanlık "Takım Çalışması"

29 Mart 2012
11.40-15.30
GOO Eğitim Danışmanlık "Zaman Yönetimi"
GOO Eğitim Danışmanlık "Beden Dili"
Akademi Tempo "Etkili İletişim"

30 Mart 2012
11.40-12.30 MM-25
Derin Performans Eğitim Filiz Görürtekin
14.40-16.40 IE-105
Claire Özel "Engelsiz Bilinç Eğitimi"
Yer: Cavit Erginsoy Seminer Salonu Saat: 18.00

27 Mart 2012

Medya Topluluğu’nca, Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, futbolcular Hursut Meriç ve Soner Aydoğdu’nun konuşmacı olarak katılacağı “Yaşadığın Şehrin Takımını Tut” başlıklı söyleşi düzenlenmiştir.
Yer: MM-25 Salonu Saat: 15.00

28 Mart 2012

Fizik Topluluğu’nca, Y.Doç.Dr.Alpan Bek’in konuşmacı olarak katılacağı “Yakın Alan Fotoışıma Arttırımı” konulu seminer düzenlenmiştir.
Yer: Cavit Erginsoy Seminer Salonu Saat: 15.40

29 Mart 2012

Amatör Astronomi Topluluğu’nca, topluluk üyelerinin konuşmacı olarak katılacağı “Gökadalar ve Bulutsular” konulu seminer düzenlenmiştir.
Yer: Cavit Erginsoy Seminer Salonu Saat: 18.00

30 Mart 2012

Psikoloji Topluluğu’nca, Psikolog Dr.Ozanser Uğurlu’nun konuşmacı olarak katılacağı “Aşkın Psikolojisi” konulu bir seminer düzenlenmiştir.
Yer:End.Müh.Bl.Kırmızı Amfi Saat: 17.40



VEFAT

Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri EABD doktora öğrencilerinden Binbaşı Mithat Çolak, geçici görevle gittiği Afganistan'da 16 Mart 2012 tarihinde meydana gelen helikopter kazası sonucu şehit düşmüştür. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine ve dostlarına başsağlığı dileriz.

Yurtlar Müdürlüğü personeli Köksal Gülü’nün annesi Fikriye Gülü, 17 Mart 2012 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Nilgün Güleç’in annesi Hikmet Güleç, 19 Mart 2012 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Genel Atölyeler Müdürlüğü emekli personeli Ömer İde, 22 Mart 2012 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

sosyal tesisler müdürlüğü Başa Dön

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*Cebeci Hukuk Fakültesi yakınında, 2+1, öğrenciye verilebilir, kombili daire. Tel: 0532 500 29 36
*Keçiören Basınevleri'nde, 2. kat,  3+1, kombili, bakımlı daire. Tel: 0555 243 29 32
*Cebeci Hukuk Fakültesi yakınında, 3+1, öğrenciye verilebilir, kombili daire. Tel: 0532 543 42 27
*ODTÜ Sitesi'nde, 2+1, 2. kat, eşyalı, 850,00 TL. Tel: 0544 502 07 60 / 0505 708 10 14 / 285 61 33
*Satılık Gölbaşı’nda 45 dönüm arsa. Tel.: 0537 746 12 00-2105201
*ODTÜ Sitesi’nde 2+1, 1593 sk. No: 4/5 Tel.: 0505 708 10 14-286 43 70

SATILIK DAİRELER

*Gölbaşı Balık Pınar Mahallesi Dost Sitesi’nde 58 Ada 6 Parsel 1706 m2 telle çevrili villa arsası. Tel: 0533 768 64 47

TÜM GEZİLER VE KONUT HABERLERİ İÇİN TEL.: 210 36 11




Başa Dön

This week, Bu Hafta has been visited times.
Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<