Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

 

yönetim kurulu kararlarıBaşa Dön

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Çiler Hatipoğlu, Doçent kadrosuna atandı.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. İlkay Ulusoy, Doçent kadrosuna atandı.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Müge Akkar Ercan, Doçent kadrosuna atandı.

bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

IŞIK, M., GASANLY, N.M., KORKMAZ, F. “Infrared and Raman Scattering Spectra of Layered Structured Ga3InSe4 Crystals.” Physica B: Condensed Matter, vol. 412,  No. 1, 61-63 (2013).

GASANLY, N.M. “Low-temperature Photoluminescence in Layered Structured TlGa0.5In0.5 Se2  Crystals.” Journal of Alloys and Compounds, vol. 547, No. 1,  33-36 (2013).

TEKİN, E., İÇGEN, B., ÖZCENGİZ, G. “Real-Time PCR Investigation of the Dynamic Expression of Three “RNA Processing and Modification” Genes of Phanerochaete Chrysosporium Exposed to Lead.” Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology, 90 (1), 27-33, (2013).  

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Erkan Erdil, 14-16 Ocak 2013 tarihleri arasında AB. 7.Çerçeve Programı disiplinler arası programların değerlendirilmesi, Destek İlkelerinin tartışılması ve karara bağlanması konusundaki toplantıya katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Demir Altıner, 15 Ocak-15 Şubat 2013 tarihleri arasında Rio Grande Do Sul Federal Üniversitesi tarafından yürütülen bilimsel araştırma projesine davetli konuşmacı ve araştırmacı olarak katılmak üzere Brezilya’ya gidecektir.

Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nebi Sümer, 17-19 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenen “The Society for Personality and Social Psychology” adlı toplantıya bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, 15-20 Ocak 2012 tarihleri arasında düzenlenen “EUKIDS Online III Avrupa Birliği Proje Toplantısı”na katılmak üzere Çek Cumhureyeti’ne, 20-29 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenen “KERIS-Korean Education and Research Information Service Conference Keynote” adlı konferansa katılmak üzere Güney Kore Cumhuriyeti’ne gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ebru Boyar, 16 Ocak-10 Şubat 2013 tarihleri arasında “The Ottoman Woman in Public Space” adlı proje çalıştayının düzenlenmesi, Cambridge Üniversitesi’nde Osmanlı ve Türk tarihi konusunda çalışan öğrencilere iki seminer verilmesi ve Cambridge Üniversite Kütüphanesi’nde araştırma yapmak üzere İngiltere’ye gidecektir.

Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Ahmet Uysal, 17-19 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenen “14th Annual Meeting of the Society for Personality and Social Psychology” adlı toplantıya bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

İktisat Bölümü araştırma görevlilerinden Çınla Akdere, 15-20 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Litteratures et Paradigmes-Nouveaux Domaines en Epistemocritique” adlı çalıştaya bildiri sunmak üzere Fransa’ya gidecektir.

haberler Başa Dön

TEZ SAVUNMASI

Fizik Bölümü doktora öğrencilerinden Mehmet Işık “Optical and Electrical Characterization of Ga0.75Ino.25Se Layered Single Crystals” konulu tezini 15 Ocak 2013 tarihinde, saat 14.00’de 428 Nolu seminer odasında savunacaktır.


BAŞARI

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Domus Dergisinin, Aralık sayısı ekinde verilen "Avrupa'nın En iyi 100 Mimarlık ve Tasarım Okulu 2013" (Europe's Top 100 Architecture and Design Schools 2013) rehberinde yer almıştır. Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Grafik Tasarım, Mimarlık Tarihi, Kuramı ve Eleştirisi ve Etkileşim Tasarımı alanlarından toplam 100 okulu kapsayan rehberde Türkiye'den Endüstri Ürünleri Tasarımı alanında ODTÜ, Avrupa'daki en iyi 31 okul arasında yer almıştır.

Rehberde listelenen okullar, işbirliği ağları, güçlü eğitimciler ve sıra dışı öğrenci çalışmaları baz alınarak belirlenmiştir. Yurt dışında okumak veya değişim programına katılmak isteyen öğrencilerin kendilerine en uygun programı seçmelerine yardımcı olmayı amaçlayan bu rehber, her okulun kendine özgü özelliklerini, müfredat odağı, pedagojik kimlik ve eğitim ortamı bağlamında kıyaslama olanağı vermektedir.

Rehbere ücretsiz olarak aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir. (iPad kullanılarak).
https://itunes.apple.com/us/app/domus/id556531557?mt=8

Bu başarısından dolayı tüm Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mensuplarımızı tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.


BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

Microsoft Windows işletim sistemlerinin son sürümü olan 'Windows 8' kullanıcılarımızın erişimine açılmıştır. İşletim sistemi kurulumu için gerekli kurulum medyaları (iso formatında DVD kalıpları), ODTÜ personel kullanıcı adı ve parolaları ile ftp://ftp.cc.metu.edu.tr lisanslı yazılım sitesine erişerek indirilebilir ya da ODTÜ-BİDB Lisanslı yazılım kütüphanesinden DVD'ler ödünç alınabilir.

Yazılımı indirmek/kurulum medyalarına erişmek ve ürün anahtarı/aktivasyonu ile ilgili ayrıntılara http://yazilim.cc.metu.edu.tr adresindeki Microsoft Ürünleri http://bidb.odtu.edu.tr/ccmscontent/articleRead/articleId/489 bağlantısından erişilebilmektedir.

Windows 8 ile beraber Office 2013 yazılım paketi de erişime açılmıştır.
ftp://ftp.cc.metu.edu.tr/PackagePrograms/Microsoft/Office/ adresinden ilgili DVD kalıpları (iso formatında) indirilebilir. Windows 8 ve Office 2013 ile beraber, ağ üzerinden Windows 7 ve Office 2010 ürün etkinleştirmesinde de (aktivasyon işlemi) iyileştirmelere gidilmiş ve Windows ve Office için ürün anahtarı kullanımı uygulamasına son verilmiştir. Yeni Windows ve Office kurulumlarında etkinleştirme yöntemi ve komut dosyaları için http://bidb.odtu.edu.tr/828-windows-7-windows-8-ve-office-etkinlestirme-islemleri adresindeki kısa yönergeleri izlemek yeterli olacaktır.




OKULA KİTAP YARDIMI

Ağrı’nın Yeşilçay Köyünden kitap yardımı istediğinde bulunan öğrencilere ulaştırılmak üzere ODTÜ Gönüllüleri ve Emeklileri Yardımlaşma Derneği kampanya başlatmıştır.
Kitap, kırtasiye yardımında bulunacaklar yardımlarını Bekir Eke’ye (Halkla İlişkiler Müdürlüğü) ulaştırabilirler.

Bilgi için: 2140



DUYURU

Yuva ve Anaokulu’ na 2008, 2009, 2010 doğum tarihli öğrenciler için yapılacak olan başvurular 31 Mayıs 2013 mesai bitimine kadar kabul edilecektir. Ayrıca bu dönem 4 + 4 + 4 Eğitim-Öğretim sistemine göre; 2011 doğum tarihli öğrencilerin (ilk üç ay : Ocak, Şubat, Mart ) başvuruları da kabul edilecektir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular bir sonraki yıl değerlendirmeye alınacaktır.
Başvuruların Yuva ve Anaokulu Müdürlüğü’ne yapılması gerekmektedir.



YANILTICI E-POSTA MESAJLARI
HAKKINDA UYARILAR

Üniversitemizin e-posta servisi tarafından geliyormuş gibi gösterilen ve kullanıcı kodu, şifre, vb. kişisel bilgilerinizi isteyen e-postalar gönderilmektedir. İnternet dünyasında (Ör. bankacılık, vb. alanlarda) sıklıkla rastlanmakta olan ve "Phishing" olarak adlandırılan bu tür e-postalar, bilgileri çalmayı ve kötü amaçlar için kullanmayı hedefleyen girişimlerdir.
ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, kullanıcılarından bu tür bilgileri web ya da e-posta aracılığıyla göndermesini kesinlikle istememektedir. Bu tür mesajları lütfen dikkate almayınız ve şifrenizi hiçbir durumda, sözlü veya yazılı olarak bir başkasına vermeyiniz. Şifrenizi bir başkası ile paylaştıysanız mutlaka en kısa sürede değiştiriniz.
Bu tür e-postaların bir bölümü merkezi sunucularımız üzerinde otomatik olarak filtrelenmekte ve hiçbir zaman kullanıcılarımıza ulaştırılmamaktadır. Ancak, kurumların spam filtrelerine takılmaması için kaynak ve içerikleri "Phishing" faaliyeti içinde olan kişilerce sürekli olarak değiştirilmekte olan bu tür e-postaların dağılımının tümüyle engellenmesi, bu çeşitlilik nedeniyle teknik olarak mümkün olamamaktadır.



kültürel etkinlikler Başa Dön

ODTÜ PERSONELİ
TİYATRO TOPLULUĞU KURULDU!

ODTÜ yerleşkesinde çalışan veya emekli personel ve personel yakınlarından içinde tiyatro hevesi olan yetenekli kimselerin bu yeteneklerini ortaya koyabilecekleri bir ortam sağlamak amacıyla ODTÜ PERSONELİ TİYATRO TOPLULUĞU kurulmuştur.

Aramıza katılmak isteyen ODTÜ Personeli ve yakınlarının aşağıdaki iletişim adreslerine başvurması gerekmektedir.

Bilgi İçin:
Hüseyin Fehmi NARLI : 35 18
hnarli (kuyruklua) metu.edu.tr
İbrahim Yılmaz: 210 21 51



sportif etkinlikler Başa Dön

KAYAK VE SNOWBOARD TAKIMLARI

ODTÜ Spor Kulübü Kayak ve Snowboard Takımları, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından 2 – 4 Ocak 2012 tarihlerinde Ilgaz’da düzenlenen Kayak İl Birinciliği müsabakalarına katılmışlardır. Alınan dereceler aşağıda belirtilmiştir.

ALP DİSİPLİNİ KUZEY DİSİPLİNİ SNOWBOARD
Büyük Erkekler Büyük Bayanlar Büyük Bayanlar
Sinan Çakır 2. Sinem Aktemur 2. Selen Caner 1.
Zamirbek Manasov 3. Seçil Güler 3. Zeynep Buse Şendil 2.
     
Büyük Bayanlar Genç Erkekler Büyük Erkekler
Ezgi Pehlivan 1. İlker Bozcan 3. Rıfat Baran Tansel 1.
Nülifer Ercan 2.   Durukan Tamkan 2.
Ayşegül Yılmaz 3.   Sinan Akarsu 3.
     
Genç Erkekler   Çocuk 1 Erkek
Beran Acar 2.   Batu Doğru 1.
Mert Keskin 2.   


Takımlar genel sıralamasında;
Snowboard Takım Birinciliği
Alp Disiplini Takım İkinciliği
Kuzey Disiplini Takım Üçüncülüğü
Toplamda Kulüpler Takım İkinciliği dereceleri elde edilmiştir.

sosyal tesisler müdürlüğü Başa Dön

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*ODTÜ Çamlık Sitesi’nde. Tel. 0532 565 43 92
*Batıkent’te 3+1, ODTÜ servis durağına yakın. Tel: 210 26 53 / 0535 526 01 65
*Bilkent 3 ‘de, 3+1, çift banyolu daire. dogru@metu.edu.tr Tel: 210 55 90
*Çiğdem’de ODTÜ servis durağına yakın, kombili, 3+1. Tel: 0534 212 67 41

SATILIK DAİRELER

*Altınova ve Akyurt’ta Ankara Uluslararası Fuar Alanına yakın, imarlı, imarsız, arsa, tarla, sanayi arsası. Her bütçeye uygun. Tel: 0505 268 83 37

TÜM GEZİLER VE KONUT HABERLERİ İÇİN TEL.: 210 36 10 - 11


Başa Dön

This week, Bu Hafta has been visited times.
Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<