Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

 

atamalarBaşa Dön

Kimya Bölümü Başkanlığı’na 28 Ocak 2013 tarihinden itibaren Prof. Dr. İlker Özkan yeniden atandı.

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Deniz Bilimleri Enstitüsü Fiziksel Oşinografi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Emin Özsoy, 4-7 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen “2nd International Coordination Workshop of the GODAE Ocean View Coastal&Shelf Seas Task Team” adlı toplantıya katılmak üzere İtalya’ya gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sibel Tarı, 4-7 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Human Vision and Electronic Imaging, The International Conference on Perception and Cognition in Electronic Media” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Pınar Çalık, 4-9 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Kick-Off Symposium on Green-Clean-Food Production” adlı sempozyuma katılmak üzere Japonya’ya gidecektir.

Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hami Alpas, 7-10 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Plantfoodsec-Roundtable on Plant and Food Biosecurity adlı toplantıya katılmak üzere Belçika’ya, Y. Doç. Dr. Yeşim Soyer ile “5th Project Meeting” adlı toplantıya katılmak üzere Fransa’ya gideceklerdir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Çağatay Candan, 4-8 Şubat 2013 tarihleri arasında doktora tez jürisine katılmak üzere İngiltere’ye gidecektir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Arcan F.Dericioğlu, 7-16 Şubat 2013 tarihleri arasında National Institute of Materials Science’de potansiyel ortak çalışmalar üzerine bilgi alışverişinde bulunmak üzere Japonya’ya gidecektir.

Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bilge Demirköz, 10-16 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen Alpha Magnetic Spectrometer Kolaborasyonunun çalışmaları ve toplantısı’na katılmak üzere İsviçre’ye gidecektir.

Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hakan Altan, Doç. Dr. Okan Esentürk, ve araştırma görevlilerinden Emine Kaya, 10-24 Şubat 2012 tarihleri arasında “Investigation of Thermally Assisted Hopping of Carriers in Organic Semiconductors in the THz Region” adlı projenin deneysel çalışmalarını yapmak üzere Almanya’ya gideceklerdir.

Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Y. Doç. Dr. Ufuk Serin, 4-7 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen “Türk Atlantik Konseyi’nin 58.Genel Kurul Toplantısı’na katılmak üzere İtalya’ya gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Y. Doç. Dr. Sinan Kalkan, 10-15 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Mechanisms Of Ongoing Development in Cognitive Robotics” adlı Dagstuhl seminerine katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü araştırma görevlilerinden Betül Yeniterzi, Ümran Betül Cebesoy, 4-9 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen “5th World Conference on Educational Sciences” adlı konferansa bildiri sunmak üzere, Behice Ceyda Cengiz, Nehir Yasan, konferansa katılmak üzere İtalya’ya gideceklerdir.

Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik EABD araştırma görevlilerinden Ayşenur Gencer, 10-16 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen “AMS-02 Analiz Toplantısı”na katılmak üzere İsviçre’ye gidecektir.

bilimsel toplantılar Başa Dön

6 Şubat 2013/Çarşamba

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nce, “Interdisciplinary Design For Services, Systems, and Beyond” konulu seminer düzenlenmiştir. Jodi Forlizzi (Carnegie Mellon School of Design) tarafından verilecek seminer Mimarlık Fakültesi 28 nolu salonda, saat 14:00’de başlayacaktır.


haberler Başa Dön

TEZ SAVUNMASI

Çevre Mühendisliği Bölümü doktora öğrencilerinden D. Deniz Genç Tokgöz. “Temporal Variation in Aerosol Composition at Northwestern Turkey” konulu tezini 13 Şubat 2013 tarihinde saat 13:30 da Çevre Mühendisliği Toplantı odasında savunacaktır.


Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri Bölümü doktora öğrencilerinden Onur Paşaoğulları, "Developing a Model to Increase Quality of DEM and Its Use" konulu tezini 13 Şubat 2013 tarihinde, saat 10.00'da Su Kaynakları Laboratuarı 101 nolu odada savunacaktır


YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU
YABANCI DİL SERTİFİKA PROGRAMI

Lisansüstü eğitim yapmayı amaçlayan mezunların, dil sınavlarına hazırlanmak isteyen akademisyenlerin ve üniversite mezunlarının kariyer amaçlı gereksinimlerini karşılamaya yönelik Akademik İngilizce ağırlıklı ODTÜ/YDYO YABANCI DİL SERTİFİKA PROGRAMI’nın 2012-2013 akademik yılı bahar dönemine ilişkin bazı ayrıntılar aşağıda sunulmuştur.

Kurs Süresi: 14 Şubat 2013 – 07 Haziran 2013
Kayıtlar: 06-13 Şubat 2013

GRUPLAR:

Yeni Başlayacak Gruplar
Beginners: Günde 6 saat eğitim (8:40-15:30)
Elementary: Günde 5 saat eğitim (8:40-14:30)

Devam Eden Gruplar
Pre-Intermediate: Günde 6 saat eğitim (8:40-15:30)
Intermediate : Günde 5 saat eğitim (8:40-13:30)
Upper-Intermediate: Günde 4 saat eğitim (8:40-12:30)

Kurs Ücretleri:

Günde 6 saat eğitim: 3.350 TL
Günde 5 saat eğitim: 3.000 TL
Günde 4 saat eğitim: 2.700 TL

Önemli Not: Ödeme koşulları ve diğer ayrıntılar için, YDYO Temel İngilizce Bölümü Sekreterlik Ofisine (2102160) ve 06 Şubat 2013 tarihinden itibaren Temel İngilizce Bölümü program Koordinatörüne (A Binası 2. Kat; 210 3960) şahsen veya telefonla başvurulması gerekmektedir.




OKULA KİTAP YARDIMI

1-Ağrı’nın Yeşilçay Köyünden kitap yardımı isteğinde bulunan öğrencilere ulaştırılmak üzere ODTÜ Gönüllüleri ve Emeklileri Yardımlaşma Derneği kampanya başlatmıştır. Kitap, kırtasiye yardımında bulunacaklar yardımlarını Bekir Eke’ye (Halkla İlişkiler Müdürlüğü) ulaştırabilirler. Bilgi için: 2140

2- Birleştirilmiş sınıf köy öğretmeninden;
7-10 yaş grubu hikaye kitapları, kırtasiye malzemeleri, temizlik malzemeleri, temin etmek isterseniz durumu kötü öğrencilere giyecek malzemesi, teknolojik malzemeler, spor malzemeleri talep edilmektedir.

İLETİŞİM: İsmail ERDEMİR - Sınıf Öğretmeni
Yalnızsaray İlkokulu
Altıntaş /KÜTAHYA - 0533 736 32 38



DUYURU

Yuva ve Anaokulu’ na 2008, 2009, 2010 doğum tarihli öğrenciler için yapılacak olan başvurular 31 Mayıs 2013 mesai bitimine kadar kabul edilecektir. Ayrıca bu dönem 4 + 4 + 4 Eğitim-Öğretim sistemine göre; 2011 doğum tarihli öğrencilerin (ilk üç ay : Ocak, Şubat, Mart ) başvuruları da kabul edilecektir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular bir sonraki yıl değerlendirmeye alınacaktır.
Başvuruların Yuva ve Anaokulu Müdürlüğü’ne yapılması gerekmektedir.



YANILTICI E-POSTA MESAJLARI
HAKKINDA UYARILAR

Üniversitemizin e-posta servisi tarafından geliyormuş gibi gösterilen ve kullanıcı kodu, şifre, vb. kişisel bilgilerinizi isteyen e-postalar gönderilmektedir. İnternet dünyasında (Ör. bankacılık, vb. alanlarda) sıklıkla rastlanmakta olan ve "Phishing" olarak adlandırılan bu tür e-postalar, bilgileri çalmayı ve kötü amaçlar için kullanmayı hedefleyen girişimlerdir.
ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, kullanıcılarından bu tür bilgileri web ya da e-posta aracılığıyla göndermesini kesinlikle istememektedir. Bu tür mesajları lütfen dikkate almayınız ve şifrenizi hiçbir durumda, sözlü veya yazılı olarak bir başkasına vermeyiniz. Şifrenizi bir başkası ile paylaştıysanız mutlaka en kısa sürede değiştiriniz.
Bu tür e-postaların bir bölümü merkezi sunucularımız üzerinde otomatik olarak filtrelenmekte ve hiçbir zaman kullanıcılarımıza ulaştırılmamaktadır. Ancak, kurumların spam filtrelerine takılmaması için kaynak ve içerikleri "Phishing" faaliyeti içinde olan kişilerce sürekli olarak değiştirilmekte olan bu tür e-postaların dağılımının tümüyle engellenmesi, bu çeşitlilik nedeniyle teknik olarak mümkün olamamaktadır.



KIBRIS’TA EĞİTİM


Eğitimi Veren : Prof.Dr. Canan SÜMER
Tarih             : 8-9 Şubat 2013
Eğitim Konusu : Eleman Seçme Teknik ve Yöntemleri
Başvuru         : ASTERYA
Tel                 : (312) 210 15 45
Eğitim Yeri   : ODTÜ Kıbrıs Kampüsü



kültürel etkinlikler Başa Dön

NUR KEYDER FOTOĞRAF SERGİSİ
“Vizörüme Takılanlar”

Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Kültür ve Kongre Merkezi (KKM) Sergi Salonu
22 Şubat – 3 Mart 2013
Açılış : 22 Şubat 2013 (Cuma) Saat 17:30
Serginin tüm geliri ODTÜ Burs Fonuna aktarılacaktır.


Nur Keyder
Orta ve lise tahsilini TED Ankara Koleji’nde, Lise son sınıfı ise AFS’le gittiği George Washington Senior High School’da tamamladı. Lisans derecesini ODTÜ Ekonomi Bölümü’nden, Yüksek Lisans derecesini Fulbright Bursu ile gittiği The University of Texas (Austin)’dan, Doktora derecesini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden aldı. Doktora tezi çalışmalarının bir bölümünü Birleşmiş Milletler Bursu ile gittiği LSE’de gerçekleştirdi. 1962-64 yıllarında The University of Texas’da araştırma asistanı olarak görev yaptı. 1966’da yurda dönünce ODTÜ Ekonomi Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak işe başladı,1976’da yardımcı doçent oldu. 1979-84 yıllarında ABD’de hocalık yaptıktan sonra 1984 yılında tekrar ODTÜ’ye döndü. 1986 yılında Doçent, 1992 yılında Profesör oldu, 2004 yılında emekliye ayrıldı, 2010 yılında fotoğrafçılıkla ilgilenmeye başladı.

Kendi Ağzından
2004, emekliye ayrılış yılım, hayatımda yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Yazma, çizmeye devam etmeye çalıştım, ancak çok sevdiğim çalışma hayatımın yerini bir türlü dolduramıyordum. Pek çok şey denedim ama nafile. Bu durum 3 yıl önce şu an en değerli eşyam olan fotoğraf makinamla tanışana dek devam etti. Fotoğrafçılık, hayatımı dolduran bir uğraş oldu benim için. Onun sayesinde detayda gizli güzellikleri keşfedebildim. Çekim yaparken ya da fotoğrafın üzerinde çalışırken her şeyi unutuyor, kendimi bambaşka bir dünyadaymışım gibi hissediyorum. Bazen kapalı bir kuru yaprakta kendisini dışa kapatmış bir alzheimerlı hastayı görebiliyor, yaşlı bir insanın gizemli bakışı ve yüzündeki derin çizgilerde onun zorluklarla dolu yaşamını hayal edebiliyorum. Bir çocuğun ürkek, korku dolu bakışı, onun nasıl bir hayatı olduğunu düşündürüyor, içimi büyük bir hüzün kaplıyor. Fotoğrafçılık işte böyle bir şey benim için.

Bu kadar geç başlayınca tabii eğitim o kadar kolay olmuyor. Atölyelere, fotoğraf gezilerine katılmak, akşam saatlerinde verilen kurslara gitmek zor geliyor insana. Bu işi kendi çabamla başarmaya karar verdim. Fotoğrafçılıkla ilgili kitapları, dergileri, internetten indirdiğim ders niteliğindeki yazıları büyük bir zevkle okuyup uygulamalar yaparak, herkesin bildiğini keşfetmekten büyük zevk alıyorum. AFSAD’da aldığım photoshop dersi de çok faydalıydı. Yararlandığım diğer bir kaynak üye olduğum fotoğraf sitelerinden gelen yapıcı eleştiriler oldu. Zaman zaman anlamadığım şeyleri sorduğumda etraflı yanıt veren değerli fotoğrafçı dostlarıma minnet borçluyum. Onlardan çok şey öğrendim. İşin daha başında olduğumu biliyorum. O nedenle de sergi fikri bana çok uzaktı. Ancak arkadaşlarımın ısrarı üzerine fotoğraflarımı, gerek öğrenci, gerekse hoca olarak uzun yıllarımı geçirdiğim ODTÜ camiasıyla paylaşmak istedim.

Bu sergi projemin İİBF Dekanlığınca benimsenip desteklenmesi, benim için ayrı bir anlam taşıyor. Serginin, öğrencilerim ve meslektaşlarımla bir araya gelmemiz için bir vesile olmasını umuyorum.


KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ
ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ

4 Şubat 2013
“Keman Resitali”
Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü -A Salonu / 15:00

7 Şubat 2013
16. Uluslararası Ankara Caz Festivali
“Alp Bora Quartet” Konseri
Ankara Caz Derneği
A Salonu / 18:30

8 Şubat 2013
16. Uluslararası Ankara Caz Festivali “Şinasi Celayiroğlu Project, Bilal Karaman Project, Akın Eldes Triot” Konseri
Ankara Caz Derneği
Kemal Kurdaş Salonu / 18:30

9 Şubat 2013
16. Uluslararası Ankara Caz Festivali “Murat İŞBİLEN Quintet” Konseri
Ankara Caz Derneği
A Salonu / 18:00

9 Şubat 2013
16. Uluslararası Ankara Caz Festivali “Önder FOCAN Meltem EGE Quintet” Konseri
Ankara Caz Derneği
Kemal Kurdaş Salonu / 20:00

13 Şubat 2013
“Leman SAM Konseri”
Gişe Organizasyon - Kemal Kurdaş Salonu / 20:00


ODTÜ REKTÖRLÜK KOROSU KONSERİ
“UNUTMADIM”

Şef Coşkun Açıkgöz yönetiminde


10 Şubat 2013/Pazar
KKM- Kemal Kurdaş Salonu
Saat 19:00



BEBEK

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli Ömer Gözü ve eşi Hülya Gözü'nün 27 Ocak 2013 tarihinde bebekleri olmuştur. Nehir Mercan'a sağlıklı uzun ömür dileriz.

VEFAT

Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. F. Berin Gür’ün babası Turgut Gür, 27 Ocak 2013 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Görsel İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi öğretim görevlilerinden Yeşim Artun Çaplı’nın babası Kıvanç Artun, 30 Ocak 2013 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

sosyal tesisler müdürlüğü Başa Dön

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*Çukurambar’da 5+2, kombili, eşyalı, ters dubleks. Tel: 0507 210 20 57 / 0507 551 30 13
*Yapracık 11. Bölgede, merkezi sistem (yaktığın kadar öde), yeni binada 3+1 daire. Tel: 210 21 93
*Eskişehir Yolu Konut Kentte ki, villada kiralık oda. Tel: 0532 333 99 47
*Bağlıca Mah., 4+1. Tel.:554 590 46 26

SATILIK DAİRELER

*Altınova ve Akyurt’ta Ankara Uluslararası Fuar Alanına yakın, imarlı, imarsız, arsa, tarla, sanayi arsası. Her bütçeye uygun. Tel: 0505 268 83 37
*Cevizlidere – Gökkuşağı Mahallesi, Konya Yolu Opet yakınında, 3+1 daire. Tel: 210 74 84

TÜM GEZİLER VE KONUT HABERLERİ İÇİN TEL.: 210 36 10 - 11


Başa Dön

This week, Bu Hafta has been visited times.
Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<