Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

 

yönetim kurulu kararlarıBaşa Dön

İşletme Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Semra Feriha Aşcıgil, Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ali Çırpan,  Doçent kadrosuna atandı.

İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aylin Ege, Doçent kadrosuna atandı.

Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. İlker Tarı, Doçent kadrosuna atandı.

atamalarBaşa Dön

Mimarlık Bölümü Başkanlığı’na 15 Şubat 2013 tarihinden itibaren Prof. Dr. Güven A. Sargın yeniden atandı.

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu, 25 Şubat-1 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen “NATO-Science and Tecnology Organization Yüksek Kurulu, Science and Technology Board” adlı toplantıya Türkiye’yi temsilen milli delege olarak katılmak üzere Fransa’ya gidecektir.

Enformatik Enstitüsü Bilişim Sistemleri EABD öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nazife Baykal, 2-7 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen “HIMSS 2013 Annual Conference & Exhibition” adlı konferansa katılmak üzere, 11-12 Mart 2013 tarihleri arasında ise University of Maryland, ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü işbirliği olanaklarını değerlendirmek üzere davetli olarak ABD’ye gidecektir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. İshak Karakaya, Y.Doç. Dr. Y.Eren Kalay, “Tms 2013 Annual Meeting & Exhibition” adlı konferansa bildiri sunmak üzere, araştırma görevlilerinden Can Yıldırım konferansa katılmak üzere ABD’ye gideceklerdir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zuhal Akyürek, 26-27 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen “HSAF CDOP 2nd Project Team Meeting” adlı toplantıya katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç. Dr. Özgehan Şenyuva, 25-27 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Evidence Based Research of Youth in Action: National Researches Meeting” adlı toplantıya katılmak üzere Slovakya’ya gidecektir.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi EABD araştırma görevlilerinden Selcan Kilis, 25 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen “International Conference on Informatics in Schools: Situation, Evoluation and Situation” adlı konferansa katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Makina Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Ulaş Yaman, 27 Şubat-1 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen “IEEE International Conference on Mechatronics (ICM 2013)” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İtalya’ya gidecektir.

bilimsel toplantılarBaşa Dön

26 Şubat 2013/Salı

İktisat Bölümü'nce, “Dual Income Couples and Interstate Migration” konulu seminer düzenlenmiştir. Ahmet Ali Taşkın (Texas Üniversitesi) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Bina'da Çobanoğlu seminer salonunda saat 14:00'de başlayacaktır.


27 Şubat 2013/Çarşamba

İktisat Bölümü'nce, “Transatlantic Differences in Taxation, Redistribution and Provision of Public Goods: How Fair is Inequality?” konulu seminer düzenlenmiştir. Orhan Torul (Maryland Üniversitesi) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Bina'da Çobanoğlu seminer salonunda saat 14:00'de başlayacaktır.


27 Şubat 2013/Çarşamba

Çevre Mühendisliği Bölümü’nce, “24 Years of Air Pollution Research at the ENVE Department PART 2” konulu seminer düzenlenmiştir. Prof. Dr. Gürdal Tuncel tarafından verilecek seminer CZ-14 nolu salonda saat 15:40’ta başlayacaktır.


28 Şubat 2013/Perşembe

İktisat Bölümü'nce, “Truth-seeking Judgment Aggregation over Interconnected Issues” konulu seminer düzenlenmiştir. İrem Bozbay (Lund Üniversitesi) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Bina'da Çobanoğlu seminer salonunda saat 14:00'de başlayacaktır.


1 Mart 2013/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “2012 Juliopolis Nekropolü Kazıları” konulu seminer düzenlenmiştir. Melih Arslan (Arkeolog, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü ), Mustafa Metin (Arkeolog, Anadolu Medeniyetleri Müzesi )tarafından verilecek seminer Fizik Bölümü Cavit Erginsoy seminer odasında saat 15.40’ta başlayacaktır.


haberler Başa Dön

TEZ SAVUNMASI

Matematik Bölümü doktora öğrencilerinden Nagehan Akgün, "The Dual Reciprocity Boundary Element Solution of Helmholtz-Type Equations in Fluid Dynamics" konulu tezini 25 Şubat 2013 tarihinde saat 10.00'da Matematik Bölümü Gündüz İkeda Seminer Odasında savunacaktır.


Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı Doktora öğrencilerinden Üftade Muşkara, "Characterization of Emecik Limestone Figures" konulu tezini 26 Şubat 2013 tarihinde saat 17:00'de Fen-Edebiyat Fakültesi giriş katındaki Arkeometri odasında savunacaktır.


SAĞLIK VE REHBERLİK MERKEZİ GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Sağlık ve Rehberlik Merkezi Başhekimliği görevini 18 Şubat 2013 tarihinden itibaren Dr. Nusret Taheri yürütecektir.


ÖDÜL

İkeda Araştırma Ödülü (2012) Sinan Ünver'e verildi

Koç Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sinan Ünver Matematik Vakfı tarafından 2002 yılından bu yana verilen 'Masatoshi Gündüz İkeda Araştırma Ödülü'ne “Aritmetik Geometrinin Motifler Teorisi” konusunda matematiğe yapmış olduğu katkılarından dolayı layık görülmüştür. Bu ödül Dr. S. Ünver'e 28 Şubat 2013 tarihinde ODTÜ Matematik Bölümü, Masatoshi Gündüz İkeda Seminer Odası'nda saat 15:30'da yapılacak törenle verilecektir.

Belirtilen gün ve saatte Dr. S. Ünver "Motifler ve P-adik Döngüsel Çoklu-Zeta Sayıları" başlıklı bir de seminer verecektir. Konuşmasının özeti aşağıdadır ve herkes davetlidir.

Dr. Sinan Ünver Lisans derecesini 1997'de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü'nden, Doktora derecesini de California-Berkeley Üniversitesi'nden 2003'de almıştır. Dr. Ünver çalışmalarını Matematiğin Aritmetiksel Cebirsel Geometri alanında sürdürmektedir.

Türkiye'de matematik alanında araştırmalarını sürdüren seçkin bilim insanlarının araştırmalarını değerlendirmek ve üstün niteliklerini kamuoyuna duyurarak bu tür çalışmaları teşvik etmeyi amaçlayan ödül, Türk matematiğine evrensel düzeyde katkıda bulunan Prof. Dr. Masatoshi Gündüz İkeda'nın anısını yaşatmak için 2002 yılından bu yana genç (45 yaşını aşmamış) araştırmacılara Matematik Vakfı (www.matematikvakfi.org.tr) tarafından verilmektedir.

Sinan Ünver'in Sunumu
Başlık: Motifler ve p-adik döngüsel çoklu-zeta sayıları

Özet: Grothendieck'in cebirsel geometrinin aritmetik uygulamalari acisindan en onemli fikirlerinden birisi motifler teorisidir. Konuşmanın ilk kısmında teknik detaylara mümkün olduğunca az girerek bu kategorinin temel özelliklerinden bahsedeceğim. Konuşmanın ikinci kısmında ise karmaşık Tate motiflerinin p-adik realizasyonları olan döngüsel çoklu-zeta sayıları üzerindeki bazı sonuçlardan bahsedeceğim.


DUYURU

Yuva ve Anaokulu’ na 2008, 2009, 2010 doğum tarihli öğrenciler için yapılacak olan başvurular 31 Mayıs 2013 mesai bitimine kadar kabul edilecektir. Ayrıca bu dönem 4 + 4 +4 Eğitim-Öğretim sistemine göre; 2011 doğum tarihli öğrencilerin (ilk üç ay : Ocak, Şubat, Mart ) başvuruları da kabul edilecektir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular bir sonraki yıl değerlendirmeye alınacaktır.

Başvuruların Yuva ve Anaokulu Müdürlüğü’ne yapılması gerekmektedir.



kültürel etkinlikler Başa Dön

12.ULUSLARARASI !F BAĞIMSIZ FİLM FESTİVALİ

28 Şubat - 1 Mart 2013’te ODTÜ-GİSAM’DA

Bir Atolye ve Yolculuk: Bir Muhalifin Kampanya El Kitabı


A Workshop and a Journey :  A Contrarian's Campaign Guide Book
*Yer /* Venue: ODTÜ Gisam / METU Gisam
*Tarih / *Date: 28 Şubat Perşembe / February 28th, Thursday**
*Saat */ Time: 16:00-18:30****
*Dil / *Language: Türkçe / Turkish****

Sizi en çok ne rahatsız ediyor? Bireysel ve toplumsal değişim gibi konularda etkili ve dönüştürücü kampanyalar yaratan, aktivizme hem yerel hem uluslararası anlamda yeni bir boyut getiren Change.org <http://change.org/>'la bu konuyu enine boyuna incelemeye, ardından kampanyalaştırmaya davet ediyoruz.

Change.org <http://change.org/> direktörü ve sivil toplum aktivisti Uygar Özesmi'nin de katılımıyla, atölyenin başlangıcında, duvarlar ve sınırlar olmadan bizi en kızdıran ve rahatsız eden, hayatımıza dokunan konular dökülecek. Bu kızgınlıklara dair neyi ve neden değiştirmek istediğimizi, ve değiştirebilecek muhatapları belirleyeceğiz. Bu değişim kampanyasını kimlerin yardımıyla ve nasıl yapabileceğimiz keşfedecek, bireysel ve toplumsal değişimin yol haritasını çıkaracağız. Bu değişim için dünyanın en büyük imza kampanyası platformu Change.org <http://change.org/>'un ve sosyal medyanın nasıl kullanılabileceği anlatılacak, ve katılımcılar ertelemeden, 'hemen şimdi!' değişimin bir parçası olacak. Akıllı telefonlarınızı, tabletlerinizi veya bilgisayarınızı getirmeyi unutmayın, yoksa da sadece kendinizi getirin.

Bu yolculuğun sonunda, belgesel çekmek için Harvard'daki parlak kariyerini bırakan yönetmen Peter Lom'un filme çektiği Mısır'daki devrim aktörleri gibi "Meydana Dönüş" için yola çıkabilir, Velcro Ripper'ın Occupy Love'da anlattığı gibi kötülüğe karşı savaşmaktansa daha iyi bir dünya istemek için güçlü adımlar atmaya başlayabilirsiniz. Kim bilir? Online aktivizm ve kampanyacılığın hayatın içindeki karşılığını öğrenmek isteyenleri Change.org <http://change.org/> ile değişim yolculuğu için ODTÜ Gisam'a bekliyoruz.

Türkiye'den Kısalar
Yer /* Venue: ODTÜ Gisam / METU Gisam
Tarih / *Date: 1 Mart Cuma / March 1th, Friday
Saat */ Time: 16:30-17:45



NUR KEYDER FOTOĞRAF SERGİSİ
“Vizörüme Takılanlar”

Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Kültür ve Kongre Merkezi (KKM) Sergi Salonu
22 Şubat – 3 Mart 2013
Açılış : 22 Şubat 2013 (Cuma) Saat 17:30
Serginin tüm geliri ODTÜ Burs Fonuna aktarılacaktır.


Nur Keyder
Orta ve lise tahsilini TED Ankara Koleji’nde, Lise son sınıfı ise AFS’le gittiği George Washington Senior High School’da tamamladı. Lisans derecesini ODTÜ Ekonomi Bölümü’nden, Yüksek Lisans derecesini Fulbright Bursu ile gittiği The University of Texas (Austin)’dan, Doktora derecesini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden aldı. Doktora tezi çalışmalarının bir bölümünü Birleşmiş Milletler Bursu ile gittiği LSE’de gerçekleştirdi. 1962-64 yıllarında The University of Texas’da araştırma asistanı olarak görev yaptı. 1966’da yurda dönünce ODTÜ Ekonomi Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak işe başladı,1976’da yardımcı doçent oldu. 1979-84 yıllarında ABD’de hocalık yaptıktan sonra 1984 yılında tekrar ODTÜ’ye döndü. 1986 yılında Doçent, 1992 yılında Profesör oldu, 2004 yılında emekliye ayrıldı, 2010 yılında fotoğrafçılıkla ilgilenmeye başladı.

Kendi Ağzından
2004, emekliye ayrılış yılım, hayatımda yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Yazma, çizmeye devam etmeye çalıştım, ancak çok sevdiğim çalışma hayatımın yerini bir türlü dolduramıyordum. Pek çok şey denedim ama nafile. Bu durum 3 yıl önce şu an en değerli eşyam olan fotoğraf makinamla tanışana dek devam etti. Fotoğrafçılık, hayatımı dolduran bir uğraş oldu benim için. Onun sayesinde detayda gizli güzellikleri keşfedebildim. Çekim yaparken ya da fotoğrafın üzerinde çalışırken her şeyi unutuyor, kendimi bambaşka bir dünyadaymışım gibi hissediyorum. Bazen kapalı bir kuru yaprakta kendisini dışa kapatmış bir alzheimerlı hastayı görebiliyor, yaşlı bir insanın gizemli bakışı ve yüzündeki derin çizgilerde onun zorluklarla dolu yaşamını hayal edebiliyorum. Bir çocuğun ürkek, korku dolu bakışı, onun nasıl bir hayatı olduğunu düşündürüyor, içimi büyük bir hüzün kaplıyor. Fotoğrafçılık işte böyle bir şey benim için.

Bu kadar geç başlayınca tabii eğitim o kadar kolay olmuyor. Atölyelere, fotoğraf gezilerine katılmak, akşam saatlerinde verilen kurslara gitmek zor geliyor insana. Bu işi kendi çabamla başarmaya karar verdim. Fotoğrafçılıkla ilgili kitapları, dergileri, internetten indirdiğim ders niteliğindeki yazıları büyük bir zevkle okuyup uygulamalar yaparak, herkesin bildiğini keşfetmekten büyük zevk alıyorum. AFSAD’da aldığım photoshop dersi de çok faydalıydı. Yararlandığım diğer bir kaynak üye olduğum fotoğraf sitelerinden gelen yapıcı eleştiriler oldu. Zaman zaman anlamadığım şeyleri sorduğumda etraflı yanıt veren değerli fotoğrafçı dostlarıma minnet borçluyum. Onlardan çok şey öğrendim. İşin daha başında olduğumu biliyorum. O nedenle de sergi fikri bana çok uzaktı. Ancak arkadaşlarımın ısrarı üzerine fotoğraflarımı, gerek öğrenci, gerekse hoca olarak uzun yıllarımı geçirdiğim ODTÜ camiasıyla paylaşmak istedim.

Bu sergi projemin İİBF Dekanlığınca benimsenip desteklenmesi, benim için ayrı bir anlam taşıyor. Serginin, öğrencilerim ve meslektaşlarımla bir araya gelmemiz için bir vesile olmasını umuyorum.



25-26-27 Şubat 2013

IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğunca, “Kampüs Gelişim Günleri” düzenlenmiştir.
Yer: Kültür ve Kongre Merkezi Saat: 10.00


28 Şubat-01 Mart 2013

Makina ve İzolasyon Topluluğunca, “ODTÜ Sanayi Günleri” düzenlenmiştir.
Yer: MM-25 Salonu Saat: 09.00


25 Şubat 2013

Amatör Fotoğrafçılık Topluluğunca, “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: Topluluk Odası (Baraka) Saat: 18.00


27 Şubat 2013

Bilim Kurgu ve Fantazi Topluluğunca, “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: MM-125 Amfisi Saat: 17.40

Kitap Topluluğunca, “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bl.P-2 Saat: 17.40


28 Şubat-05 Mart 2013

Klasik Gitar Topluluğunca, “10.ODTÜ Klasik Gitar Festivali” düzenlenmiştir.

PROGRAM
28 Şubat 2013

12.00 Ayşegül Koca Atölye Çalışması
16.30 Soner Uluocak Seminer: Klasik Gitarın Gelişimi
Topluluklar Barakası/Klasik Gitar Topluluk Odası
20.00 Ceren Baran Konseri
Mimarlık Amfisi

01 Mart 2013
18.00 Ayşegül Koca Konseri
20.00 Vural Kahraman Konseri
Kültür ve Kongre Merkezi A Salonu

02 Mart 2013
12.30 Mehmet Özkanoğlu Atölye Çalışması
Topluluklar Barakası/Klasik Gitar Topluluk Odası
18.00 Olcay Daşer Konseri
20.00 Safa Yeprem Konseri
Kültür ve Kongre Merkezi A Salonu

03 Mart 2013
14.00 Sinan Rıfat Önengüt Söyleşisi: Fizik Gözüyle Gitar
Topluluklar Barakası/Klasik Gitar Topluluk Odası
18.00 Çağatay Azat Konseri
20.00 Mehmet Özkanoğlu Konseri
Kültür ve Kongre Merkezi A Salonu

04 Mart 2013
12.30 Safa Yeprem Atölye Çalışması
Topluluklar Barakası/Klasik Gitar Topluluk Odası
20.00 Ricardo Moyano Konseri
Kültür ve Kongre Merkezi /Kemal Kurdaş Salonu

05 Mart 2013
14.00 Ricardo Moyano Atölye Çalışması
Topluluklar Barakası/Klasik Gitar Topluluk Odası


01 Mart-02 Haziran 2013

Klasik Türk Müziği Topluluğunca, 2012-2013 ders yılı 2.dönemi süresince enstrüman dersleri düzenlenmiştir.
Yer: Topluluk Binası

Enstrüman Dersleri:
Ud Dersi (Pazar 10.00-12.00/12.00-14.00) (Yusuf Koçak)
Keman Dersi (Cumartesi 13.00-15.00) (Volkan Orhan)
Kanun Dersi (Pazar 10.00-12.00/14.00-16.00) (Yüsra Gül Tozoğlu)
Ney Dersi (Pazar 14.00-16.00/16.00-18.00) (Murat Aytekin)
Ritim Sazı Dersi (Salı 18.00-20.00) (Nevin Şahin)


01 Mart 2013

Japon Kültür Topluluğunca, “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bl.U-2 Saat: 17.30

Atatürkçü Düşünce Topluluğunca, “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bl.P-5 Saat: 17.30


VEFAT

Taşıt İşletme Müdürlüğü personeli Doğan Koparan’ın annesi Satı Koparan, 15 Şubat 2013 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

sosyal tesisler müdürlüğü Başa Dön

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*ODTÜ Çamlık Sitesinde dubleks. Tel.: 0542 413 54 50

SATILIK DAİRELER

*Gaziosmanpaşa Uğur Mumcu Sokakta 3+1 115 m2, bakımlı, merkezi sistem (Resimler için ilan no: 106 753 336 sahibinden.com) Tel: 0532 4803956
* Konya Yolu üzeri Akpınar Mahellesinde çift balkonlu, kombili, asansörlü, 3+1, 2. Kat, Tel: 0531 7450658
*Ortadoğu Çamlık Sitesi’nde, yapılı, tripleks ev. Tel: 0535 232 14 68
*Çiğdem Mahallesi’nde, 4+1, 148 m2 daire. Tel: 0533 251 93 43

TÜM GEZİLER VE KONUT HABERLERİ İÇİN TEL.: 210 36 10 - 11


Başa Dön

This week, Bu Hafta has been visited times.
Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<