Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

 

yönetim kurulu kararlarıBaşa Dön

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zuhal Akyürek, Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sibel Kazak Berument, Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Enver  Bulur, Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. İsmail Hakkı Toroslu, 10-12 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen “İkili iş Birliği Proje Toplantısı”na katılmak üzere Yunanistan’a gidecektir.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Haluk Akgün, 10-13 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen “The Twenty-Eighth International Conference on Solid Waste Technology and Management” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Y. Doç. Dr. İ.Şengör Altıngövde, 9-12 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Conference on Big Data Sytems and Applications” adlı konferansa katılmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidecektir.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü araştırma görevlilerinden Ceren Gamze Yaşar, 8 Mart-1 Haziran 2013 tarihleri arasında “European Module on Spatial Development Planning Program” kapsamında atölye programına katılmak ve ders almak üzere Belçika’ya gidecektir.

bilimsel toplantılarBaşa Dön

4 Mart 2013/Pazartesi

Kimya Mühendisliği Bölümü'nce, "Outcome Based Curriculum Design & Program Evaluation/Accreditation-EUR-ACE/ABET/MUDEK Criteria" konulu seminer düzenlenmiştir. Prof. Dr. Timur Doğu (ODTU, Kimya Mühendisliği Bölümü) tarafından verilecek seminer Kimya Mühendisliği Bölümü, giriş kat, Z-17 nolu seminer salonunda, saat 15.40'ta başlayacaktır.


4 Mart 2013/Pazartesi

İktisat Bölümü'nce, "Is Search Intensity Countercyclical?" konulu seminer düzenlenmiştir. Semih Tümen (T.C. Merkez Bankası) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Bina'da F-106 nolu seminer odasında saat 14:00'de başlayacaktır.


5 Mart 2013/Salı

Uygulamalı Matematik Enstitüsünce, “On General Properties Of  Stochastic Modeling Approach and Chemical Master Equation” konulu seminer düzenlenmiştir. Dr. Derya Altıntan (Matematik Bölümü, Selçuk Üniversitesi) tarafından verilecek seminer IAM S-209’da 15.30’da başlayacaktır.


8 Mart 2013/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Tarihi Yapı Onarımlarında Malzeme Koruma Uygulamalarının Önemi Bakımından Milet İlyas Bey Külliyesi Örneği” konulu seminer düzenlenmiştir. Doç. Dr. Bekir Eskici (Gazi Üniv., Güzel Sanatlar Fak., Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı) tarafından verilecek seminer Fizik Bölümü Cavit Erginsoy seminer odasında saat 15.40’ta başlayacaktır.


haberler Başa Dön

ÖDÜL

MASATOSHİ GÜNDÜZ İKEDA ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ (2012) SİNAN ÜNVER'E VERİLDİ

Koç Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sinan Ünver Matematik Vakfı tarafından 2002 yılından bu yana verilen 'Masatoshi Gündüz İkeda Araştırma Ödülü'ne “Aritmetik Geometrinin Motifler Teorisi” konusunda matematiğe yapmış olduğu katkılarından dolayı layık görülmüştür.

Dr. Sinan Ünver Lisans derecesini 1997'de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü'nden, Doktora derecesini de California-Berkeley Üniversitesi'nden 2003'de almıştır. Dr. Ünver çalışmalarını Matematiğin Aritmetiksel Cebirsel Geometri alanında sürdürmektedir.

Türkiye'de matematik alanında araştırmalarını sürdüren seçkin bilim insanlarının araştırmalarını değerlendirmek ve üstün niteliklerini kamuoyuna duyurarak bu tür çalışmaları teşvik etmeyi amaçlayan ödül, Türk matematiğine evrensel düzeyde katkıda bulunan Prof. Dr. Masatoshi Gündüz İkeda'nın anısını yaşatmak için 2002 yılından bu yana genç (45 yaşını aşmamış) araştırmacılara Matematik Vakfı (www.matematikvakfi.org.tr) tarafından verilmektedir.


KLASİK-FLAMENKO-POP VE ELEKTRO GİTAR KURSU

ODTÜ Öğrenci, Personel ve Personel çocukları için Aktan ODABAŞI’nın eğitmenliğinde Caz Topluluğu tarafından düzenlenen Klasik-Flamenko-Pop ve Elektro Gitar kurslarına yeni kayıtlar devam etmektedir.

Ders ücretleri:
2 kişilik grup 90.00 TL/Ay
3 kişilik grup 65.00 TL/Ay
4 kişi ve üzeri 50.00 TL/Ay

Aylık 4 saat ders (ders süresi 60 dk.)

Hafta içi ve hafta sonu gruplandırma taleplere göre yapılacaktır
Yer: A4 Barakası

Not: Gitarı olmayan kursiyerler için eğitmen tarafından sağlanacak ödünç gitar, kurs sonuna kadar öğrencide kalacaktır. (Aylık 15 TL)
Kurs saatleri ve ödünç gitar için tel: 0532 314 52 49
Gitar öğretmeni Aktan ODABAŞI, Trinity College of Music gitar bölümü diplomalıdır. TV’de solo gitarist olarak çalmış, gitar resitalleri vermiş, sayısız gitar öğrencisini eğitmiştir.



13.ODTÜ TANITIM FUARI

13-15 MART 2013
SAAT: 10:00-16:00

Belirtilen tarihlerde, üç gün boyunca tekrarlanacak program kapsamında öğrenciler tüm bölümlerden akademisyenlerle birebir iletişim kurma fırsatı bulacaklardır. Fuara grup halinde katılmak isteyen okulların yetkilileri başvuru formunu doldurarak Tanıtım Ofisi'ne iletebilirler.

Rektörlük Halkla İlişkiler Müdürlüğü 
Tanıtım Ofisi
Tel: 0312 210 3533 - 0312 210 6388



ÇALIŞTAY

Uygulamalı Matematik Enstitüsü'nün 10. Yıl kutlamaları çerçevesinde 2012 yılında başlatılan akademik etkinliklerin devamı olarak "Türkiye'de Doğal Afet Sigortaları" başlıklı çalıştay düzenlenmiştir. Çalıştay,14 Mart 2013 tarihinde İstanbul Eureko Sigorta Konferans Salonunda, saat 09:00-18:00 saatleri arasında yapılacaktır.

Doğal Afetler Sigortası Kurumu, Aktüerler Derneği ve sigorta uzmanları tarafından tarafımıza aktarılan, Türkiye'de özellikle  deprem olmak üzere, doğal afetlerden kaynaklanan risklerin ölçülmesi ve modellemesindeki belirsizliklerin yol açtığı finansal giderler ve bu giderlerin azaltılmasındaki stratejiler  konusunda yabancı ve Türk uzmanların bir araya getirilerek, tartışma ve değerlendirme ortamının sağlanacağı bir platform oluşturulacaktır. Ana sponsorları arasında Aktüerler Derneği, DASK, EUREKO Sigorta, Allianz Sigorta, Tarsim A.Ş.'ın bulunduğu Çalıştaya katılım konuya verilen önemi de ortaya koyacaktır. Program detayı, afiş, kayıt ve başvuru bilgileri http:/sc.iam.metu.edu.tr/catins adresinde mevcuttur.

Katılım ücreti talep edilmeyecek olan bu organizasyona yurt içi ve yurt dışından 150 katılımın yer alması ve web sayfası üzerinden ön kayıt yapılması beklenmektedir.
Katılımınızla Çalıştay'a göstereceğiniz ilgiye teşekkür eder,saygılarımızı sunarız.

Uygulamalı Matematik Enstitüsü Müdürlüğü



DUYURU

Yuva ve Anaokulu’ na 2008, 2009, 2010 doğum tarihli öğrenciler için yapılacak olan başvurular 31 Mayıs 2013 mesai bitimine kadar kabul edilecektir. Ayrıca bu dönem 4 + 4 +4 Eğitim-Öğretim sistemine göre; 2011 doğum tarihli öğrencilerin (ilk üç ay : Ocak, Şubat, Mart ) başvuruları da kabul edilecektir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular bir sonraki yıl değerlendirmeye alınacaktır.

Başvuruların Yuva ve Anaokulu Müdürlüğü’ne yapılması gerekmektedir.



YANILTICI E-POSTA MESAJLARI
HAKKINDA UYARILAR

Üniversitemizin e-posta servisi tarafından geliyormuş gibi gösterilen ve kullanıcı kodu, şifre, vb. kişisel bilgilerinizi isteyen e-postalar gönderilmektedir. İnternet dünyasında (Ör. bankacılık, vb. alanlarda) sıklıkla rastlanmakta olan ve "Phishing" olarak adlandırılan bu tür e-postalar, bilgileri çalmayı ve kötü amaçlar için kullanmayı hedefleyen girişimlerdir.
ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, kullanıcılarından bu tür bilgileri web ya da e-posta aracılığıyla göndermesini kesinlikle istememektedir. Bu tür mesajları lütfen dikkate almayınız ve şifrenizi hiçbir durumda, sözlü veya yazılı olarak bir başkasına vermeyiniz. Şifrenizi bir başkası ile paylaştıysanız mutlaka en kısa sürede değiştiriniz.
Bu tür e-postaların bir bölümü merkezi sunucularımız üzerinde otomatik olarak filtrelenmekte ve hiçbir zaman kullanıcılarımıza ulaştırılmamaktadır. Ancak, kurumların spam filtrelerine takılmaması için kaynak ve içerikleri "Phishing" faaliyeti içinde olan kişilerce sürekli olarak değiştirilmekte olan bu tür e-postaların dağılımının tümüyle engellenmesi, bu çeşitlilik nedeniyle teknik olarak mümkün olamamaktadır.



kültürel etkinlikler Başa Dön

KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ
MART AYI ETKİNLİKLERİ

5 Mart  2013
“Anjelika AKBAR, Mehmet AKATAY Piyano Konseri”
Gişe Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu / 20:30

6 Mart  2013
“İlhan ŞEŞEN – Vedat SAKMAN Dinletisi”
Resital Sanat Yapım
Kemal Kurdaş Salonu / 20:00

7 Mart  2013
“Testosteron ”
Aysa Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu / 20:30

8 Mart  2013
“Öğrenci Konseri ve Tiyatro Oyunu”
Çağlar Müzik Okulu
A  Salonu / 12:00-21:00


04 Mart 2013

İletişim Topluluğunca “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bl.P-1 Saat: 17.30


Uzak Doğu Topluluğunca “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bl.U-1 Saat: 18.00


05 Mart 2013

İşletme Topluluğunca “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: İİBF B Binası G-108 Saat: 17.45


Engelsiz ODTÜ Topluluğunca “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bl.P-1 Saat: 17.30


Genç Yazarlar Topluluğunca, Ece Temelkuran’ın (Yazar) konuşmacı olarak katılacağı “Sanatta Ögürlük Kavramı-2” konulu söyleşi ve imza günü düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bl.U-3 Saat: 17.30


Biyomedikal Mühendisliği Topluluğunca, Ömer Yener’in (BAMA Teknoloji) konuşmacı olarak katılacağı “Fizik Tedavi Teknolojileri” konulu bir seminer düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bl.P-2 Saat: 17.30


05-09 Mart 2013

Klasik Türk Müziği Topluluğunca, “8.Türk Müziği Günleri” düzenlenmiştir.

PROGRAM

05 Mart 2013
İki Kelime & Elif Güreşçi Çiftçioğlu Konseri
Mimarlık Amfisi 20.00

06 Mart 2013
âtî Türk Müziği Topluluğu Konseri
Mimarlık Amfisi 20.00

07 Mart 2013
KTMT Mezunları “Derin Grup” Konseri
KTMT Binası Erol Sayan Konser Salonu 19.30

08 Mart 2013
“Dünden Bugüne” Neva Türk Müziği Topluluğu Konseri
Konuk sanatçı: Neşe Dursun Saraç
Mimarlık Amfisi 20.00

09 Mart 2013
Erkan Oğur & Derya Türkan Konseri
Mimarlık Amfisi 20.00


06 Mart 2013

Kitap Topluluğunca, Hilmi Yavuz'un (Şair/Yazar) konuşmacı olarak katılacağı "Dil, Medeniyet ve Kültür" konulu bir söyleşi düzenlenmiştir.
Yer: MM-25 Saat: 18.00

Caz Topluluğunca “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bl.P-1 Saat: 17.30


Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğunca, "Tanışma Toplantısı" düzenlenmiştir.
Yer: İİBF B Binası G-108 Saat: 17.45


7 Mart 2013

Atatürkçü Düşünce Topluluğunca, Y.Doç.Dr.Ozan Ergül (TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi), Mehmet Tezkan (Gazeteci-Yazar), İlhan Cihaner’in (Milletvekili) konuşmacı olarak katılacakları “Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” konulu bir panel düzenlenmiştir.
Yer: KKM- B Salonu Saat: 14.00


07-08 Mart 2013

Güzel Sanatlar Topluluğunca, “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bl.U-1 Saat: 18.00


08 Mart 2013

Genç Girişimciler Topluluğunca, Haluk Levent’in konuşmacı olarak katılacağı söyleşi düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bl.U-3 Saat: 17.30


09-10 Mart 2013

Robot Topluluğunca, “10.ODTÜ Uluslararası Robot Günleri” düzenlenmiştir.
Yer: Kültür ve Kongre Merkezi Saat: 09.00


10 Mart 2013

İlkyar, Türk Halk Bilimi ve Robot Topluluğunca, “Cengiz Özkan Dinletisi” düzenlenmiştir.
Yer: KKM Kemal Kurdaş Salonu Saat: 20.00


09-10-16-17 Mart 2013

Makina ve İnovasyon Topluluğunca, Sinan Soğancı’nın (Fankom) eğitmenliğinde “CFD Eğitimi” düzenlenmiştir.
Yer: 2.Yurt 3 nolu Salon PC Lab Saat: 09.00




BEBEK

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli İbrahim Çalışır ve eşi Öykü Çalışır'ın, 27 Şubat 2013 tarihinde bebekleri olmuştur. Kendilerini tebrik eder, Zeynep Alin’e sağlıklı uzun ömür dileriz.


VEFAT

Rektör Danışmanları Ofisi personeli Gülay Doğan’ın annesi Fatma Doğan, 26 Şubat 2013 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülay Hasdoğan’ın babası Dr. Şemsettin Bayram, 22 Şubat 2013 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Kafeterya Müdürlüğü personeli Salim Özyaşar’ın annesi Satı Özyaşar, 25 Şubat 2013 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

sosyal tesisler müdürlüğü Başa Dön

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*Oran 1. Sigorta Blokları 4. katta, 3+1, merkezi sistem, bakımlı daire. Tel: 0536 583 78 95 / 0538 404 99 74
*Bilkent-3 Ufuk Sitesi’nde, 3+1, çift banyolu, manzaralı daire. Tel: 0533 529 99 52
*Yenimahalle Kordonboyu Caddesi’nde 3+1. Tel: 0536 717 05 34
Cebeci Siyasal Bilgiler Fakültesi yakınında, 3+1, kombili, bakımlı daire. Tel: 0532 500 29 36

SATILIK DAİRELER

*Konya Yolu üzeri Akpınar Mahellesinde çift balkonlu, kombili, asansörlü, 3+1, 2. Kat, Tel: 0531 7450658
*Ortadoğu Çamlık Sitesi’nde, yapılı, tripleks ev. Tel: 0535 232 14 68
*Çiğdem Mahallesi’nde, 4+1, 148 m2 daire. Tel: 0533 251 93 43

TÜM GEZİLER VE KONUT HABERLERİ İÇİN TEL.: 210 36 10 - 11


Başa Dön

This week, Bu Hafta has been visited times.
Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<