Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

ODTÜ DÜNYANIN EN ÜNLÜ 60 ÜNİVERSİTESİ ARASINDA

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Times Higher Education tarafından ilan edilen "World Reputation Rankings 2013" listesinde dünyanın en ünlü 60 üniversitesi arasına girmiştir. Üniversitemiz, İngiltere merkezli kuruluş tarafından 4 Mart 2013 tarihinde duyurulan "Top Universities by Reputation" (En Ünlü Üniversiteler) sıralamasında yerini yükselterek bu yıl 51-60 bandında yer almıştır.

"World Reputation Rankings 2013", tüm dünyadan yaklaşık 17.000 akademisyenin katılımıyla Mart - Nisan 2012 aylarında yapılan "Thomson Reuters’ 2012 Academic Reputation Survey" anketine dayanmaktadır. Anket, farklı coğrafi bölgeleri ve akademik disiplinleri temsil etmek üzere Times Higher Education ve Thomson Reuters tarafından 144 ülkeden seçilen deneyimli (ortalama çalışma süresi 17 yıl) ve bilimsel yayınlarıyla tanınan akademisyenlere gönderilmiştir. "Dünyanın en güçlü 100 üniversite markasını" belirleme amacıyla yapılan ankette, katılımcılardan hem eğitim hem araştırma alanında "mükemmel" olarak tanımladıkları en fazla 15 üniversiteyi seçmeleri istenmiştir. Ankette katılımcılara, "En başarılı mezununuzun lisansüstü eğitim için hangi üniversiteye gitmesini önerirsiniz?" gibi sorular yöneltilmiştir.

ODTÜ, geçen yıl Mart ayında ilan edilen "World Reputation Rankings 2012" sıralamasında "Dünyanın En Ünlü 100 Üniversitesi" listesine giren ilk ve tek Türk üniversitesi olmuş ve 91-100 bandında yer almıştı. Bu yıl da listeye Türkiye’den giren tek üniversite olan ODTÜ, listedeki yerini geçen yıla göre yaklaşık 40 basamak yükseltmiştir.

2011 ve 2012 yıllarında da olduğu gibi, 2013 yılı listesinin üst sıralarında ABD, İngiltere, Japonya ve Avustralya gibi gelişmiş ülkelerin üniversiteleri bulunmaktadır. İtalya, İspanya, Hindistan, Avusturya, İrlanda, Yunanistan, Danimarka, Portekiz, Norveç ve Meksika gibi birçok ülkenin üniversitelerinin giremediği ve sadece 20 ülkenin temsil edildiği listede, ODTÜ'nün geçen yıla göre yükselerek dünyanın en ünlü 60 üniversitesi arasına girmesi hem Türkiye hem ODTÜ için büyük bir onur ve prestij kaynağı olmuştur.

Üniversitemizin sıralamadaki bu önemli yükselişi, hızla büyüyen yurtdışı öğrenci talebi, öğretim üyelerimizin uluslararası bilimsel yayın ve projelerindeki artış hızı ve uluslararası akademik temas ve işbirliklerimizdeki yoğunlaşma ile uyumludur. Bu gurur verici sonucun elde edilmesini sağlayan tüm öğretim üyelerimizi, idari personelimizi, öğrenci ve mezunlarımızı kutlar, kendilerine teşekkürlerimizi sunarım.

Prof. Dr. Ahmet Acar
Rektör

 

bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

AHMAD, S., BALABAN, O., DOLL, C.H.N., DREYFUS, M. “Delhi Revisited”, Cities 31, 641-653 (2013).

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu, 12-14 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen NATO-Science and Tecnology Organization System Concepts & Integration Panel alt komitesi üyesi olarak ilkbahar 2013 toplantısına katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Deniz Üner, 13 Mart 2013 tarihinde düzenlenen “Introduction to Chemical Engineering” adlı derste seminer vermek üzere KKTC’ye gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Pınar Karagöz, 11-13 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Eureka Proje Değerlendirme Toplantısı”na katılmak üzere İspanya’ya gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Oktay F. Tanrısever, 14-16 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen “21.Yüzyılda İpek Yolunu Yeniden Düşünmek” adlı konferansa katılmak üzere Türkmenistan’a gidecektir.

Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Naime Aslı Sezgi, 17-20 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen “3rd Nort American Symposium on Chemical Reaction Engineering (NASCRE-3)” adlı sempozyuma bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Enformatik Enstitüsü İş Yaşamı Temelli Öğrenme Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç. Dr. Alptekin Temizel, 16-23 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen “GPU Technology Conference 2013 adlı konferansa katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Kenan Cengiz, 11-15 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen”3rd DNS/LES Course-Direct Numerical Simulations and Large Eddy Simulations” adlı seminere katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü araştırma görevlilerinden Dilber Demirtaş ve Belkıs Garip, 13-16 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen “New Perspectives in Science Education” adlı toplantıya bildiri sunmak üzere İtalya’ya gideceklerdir.

İlköğretim Bölümü araştırma görevlilerinden Ümran Betül Cebesoy, 13-18 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Genetics Education fort he 21st Century Workshop” adlı seminere katılmak üzere Hollanda’ya gidecektir.

Kimya Bölümü araştırma görevlilerinden Fulya Ekiz Kanık ve Saniye Söylemez, 16-22 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen “12th Topical Meeting of the International Society of Electrochemistry & XXII International Symposium on Bioelectrochemistry and Bioenergetics of the Bioelectrochemical Society” adlı sempozyuma bildiri sunmak üzere Almanya’ya gideceklerdir.

bilimsel toplantılarBaşa Dön

11 Mart 2013/Pazartesi

Kimya Mühendisliği Bölümü'nce, "Türkiye Enerji Sektörüne İlişkin Değerlendirmeler" konulu seminer düzenlenmiştir. Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Süreyya Yücel Özden tarafından verilecek seminer Kimya Mühendisliği Bölümü, giriş kat, Z-17 nolu seminer salonunda, saat 15.40'ta başlayacaktır.


11 Mart 2013/Pazartesi

İktisat Bölümü'nce, "Gender Views and the Gender Gap in Educational Achievement: Evidence from Turkey" konulu seminer düzenlenmiştir. Çağla Ökten (Bilkent Üniversitesi) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Bina'da F-106 nolu seminer odasında saat 14:00'de başlayacaktır.


12 Mart 2013/Salı

İktisat Bölümü'nce, "Does Business Geography Play a Role in Development? A Firm Level Investigation" konulu seminer düzenlenmiştir. Yavuz Selim Hacıhasanoğlu (Carlos III de Madrid Üniversitesi) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Bina'da Çobanoğlu salonunda saat 14:00'de başlayacaktır.


12 Mart 2013/Salı

Uygulamalı Matematik Enstitüsü’nce, “Computing the Nonlinearity of a Boolean Function from its Algebraic Normal Form konulu seminer düzenlenmiştir. Dr. Çağdaş Çalık (UME) tarafından verilecek seminer IAM S-209’da 12 Mart 2013 Salı günü saat 15.30’da başlayacaktır.


14 Mart 2013/Perşembe

Endüstri Mühendisliği Bölümü’nce, “Department Store Facilities Design Considering Revenue, Adjacencies and Aisle Structure” konulu seminer düzenlenmiştir. Prof. Dr. Alice E. Smith (Department of Industrial and Systems Engineering, Auburn University; Department of Industrial Engineering, Bilkent University (visiting)) tarafından verilecek seminer Endüstri Mühendisliği Bölümü IE-03 nolu seminer odasında (mavi amfi) saat 16.30’da başlayacaktır.


14 Mart 2013/Perşembe

İstatistik Bölümünce, “An Assessment on the Contribution of the Statistical Science to the Climate and Climate Change and Variability Researches” konulu seminer düzenlenmiştir. Murat Türkeş (TEMA Bilim Kurulu Üyesi ve ÇOMÜ FEF Fiziki Coğrafya ABD Emekli Öğretim Üyesi) tarafından verilecek seminer İstatistik Bölümü Moti Lal Tiku Toplantı Salonunda 15:40’ta başlayacaktır.


15 Mart 2013/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “2012 Akyurt Kalaba Roma Tümülüsü Kazısı” konulu seminer düzenlenmiştir. Melih Arslan (Arkeolog, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü) Mustafa Metin (Arkeolog, Anadolu Medeniyetleri Müzesi) tarafından verilecek seminer Fizik Bölümü Cavit Erginsoy seminer odasında saat 15.40’ta başlayacaktır.


haberler Başa Dön

13.ODTÜ TANITIM FUARI

13-15 MART 2013
SAAT: 10:00-16:00

Belirtilen tarihlerde, üç gün boyunca tekrarlanacak program kapsamında öğrenciler tüm bölümlerden akademisyenlerle birebir iletişim kurma fırsatı bulacaklardır. Fuara grup halinde katılmak isteyen okulların yetkilileri başvuru formunu doldurarak Tanıtım Ofisi'ne iletebilirler.

Rektörlük Halkla İlişkiler Müdürlüğü 
Tanıtım Ofisi
Tel: 0312 210 3533 - 0312 210 6388



ÇALIŞTAY

Uygulamalı Matematik Enstitüsü'nün 10. Yıl kutlamaları çerçevesinde 2012 yılında başlatılan akademik etkinliklerin devamı olarak "Türkiye'de Doğal Afet Sigortaları" başlıklı çalıştay düzenlenmiştir. Çalıştay,14 Mart 2013 tarihinde İstanbul Eureko Sigorta Konferans Salonunda, saat 09:00-18:00 saatleri arasında yapılacaktır.

Doğal Afetler Sigortası Kurumu, Aktüerler Derneği ve sigorta uzmanları tarafından tarafımıza aktarılan, Türkiye'de özellikle  deprem olmak üzere, doğal afetlerden kaynaklanan risklerin ölçülmesi ve modellemesindeki belirsizliklerin yol açtığı finansal giderler ve bu giderlerin azaltılmasındaki stratejiler  konusunda yabancı ve Türk uzmanların bir araya getirilerek, tartışma ve değerlendirme ortamının sağlanacağı bir platform oluşturulacaktır. Ana sponsorları arasında Aktüerler Derneği, DASK, EUREKO Sigorta, Allianz Sigorta, Tarsim A.Ş.'ın bulunduğu Çalıştaya katılım konuya verilen önemi de ortaya koyacaktır. Program detayı, afiş, kayıt ve başvuru bilgileri http:/sc.iam.metu.edu.tr/catins adresinde mevcuttur.

Katılım ücreti talep edilmeyecek olan bu organizasyona yurt içi ve yurt dışından 150 katılımın yer alması ve web sayfası üzerinden ön kayıt yapılması beklenmektedir.
Katılımınızla Çalıştay'a göstereceğiniz ilgiye teşekkür eder,saygılarımızı sunarız.

Uygulamalı Matematik Enstitüsü Müdürlüğü



kültürel etkinlikler Başa Dön

“ODTÜSANAT 14” ETKİNLİK PROGRAMI

Sergi : 22 Mart – 21 Nisan 2013
Saat : 10:00-19:00 (Cumartesi ve Pazar dahil)-ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi

*23 Mart 2013/Cumartesi
Saat:20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars” Konseri

*26 Mart 2013/Salı
Saat:20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
"Yastık Adam” Ankara Devlet Tiyatrosu

*27 Mart 2013/Çarşamba
Saat:19:30 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
Ankara Meydan Sahnesi Oyuncuları
“Eşeğin Gölgesi”
Yazan: Haldun Taner Yöneten: Mine Acar
(Dünya Tiyatrolar Günü Nedeni ile Etkinlik Ücretsizdir.)


*28 Mart 2013/Perşembe
Saat:20:00 ODTÜ KKM A Salonu
“Ekrem Öztan- Saffet Bayka Klarinet Piyano Dinletisi”

*29 Mart 2013/Cuma
Saat:20:00 ODTÜ KKM A Salonu
“Ahmet Kanneci” Gitar Resitali

*30 Mart 2013/Cumartesi Saat:20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Sanat” Tiyatro Oyunu
Yazan: Yasmina Reza Çeviren: Gencay Gürün
Oyuncular: Hakan Gerçek, Bekir Aksoy, Rüzgar Aksoy


*31 Mart 2013/Pazar
Saat:18:00 ODTÜ KKM A Salonu
“Gözetleme Kulesi Film Gösterimi ve Yönetmeni Pelin Esmer ile Söyleşi”

*1 Nisan 2013/Pazartesi
Saat:20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası” Konseri
Orkestra Şefi:Ender Sakpınar, Solist:Emre Şen


*4 Nisan 2013/Perşembe
Saat:20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Emrehan Halıcı & Ankara Müzisyenleri” 50 Yılın Rock Konseri- 8.Yıl

*6 Nisan 2013/Cumartesi
Saat:20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Tango ”

*8 Nisan 2013/Pazartesi
Saat:14:00 ODTÜ KKM Küçük Fuaye
“Hasan Pekmezci” Atölye Çalışması (Etkinlik Ücretsizdir.)

*9 Nisan 2013/Salı
Saat:20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“İdil Biret” Piyano Resitali

*10 Nisan 2013/Çarşamba
Saat:19:30 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Ceyhun Güneş & Mavi Siyah” Konseri

*11 Nisan 2013/Perşembe
Saat:20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“ Arda Boyları” Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu

*14 Nisan 2013/Pazar
Saat:18:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
"Bir Delinin Hatıra Defteri” Ankara Devlet Tiyatrosu

*15 Nisan 2013/Pazartesi
Saat:20:00 ODTÜ KKM A Salonu
"String Inspirations Quintet" ile Klasik Müzik´ten Tango´ya yolculuk.
Avusturya Büyükelçiliği


*16 Nisan 2013/Salı
Saat:20:00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Hava Kuvvetleri Bandosu ve Cazın Kartalları Orkestrası” Konseri

*17 Nisan 2013/Çarşamba
Saat:20:00 ODTÜ KKM A Salonu
“Ahmet Kanneci” Gitar Resitali

*18 Nisan 2013/Perşembe
Saat:13:30 ODTÜ KKM A Salonu
“Kent” Konulu Panel
Katılımcılar: Ayşegül Sönmez, Esra Aliçavuşoğlu Karaveli, Zeynep Yasa Yaman,
Tansel Türkdoğan, Yunus Tonkuş
(Etkinlik Ücretsizdir)


Bilet Satış :
ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Bilet Satış Ofisi (41 62)
Biletix Gişeleri, www.biletix.com


11 Mart 2013

Tasarım Topluluğunca, “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: Mimarlık F.ID 2 Saat: 18.00


11-12-13 Mart 2013

Sosyoloji Topluluğunca, Medya üst başlıklı “9.Geleneksel ODTÜ Sosyoloji Günleri” düzenlenmiştir.
Yer: MM-25 Salonu Saat: 11.00


12 Mart 2013

İlkyar Topluluğunca, “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.

Yer: End.Müh.Kırmızı Amfi Saat: 18.00


12-13-14-15 Mart 2013

Müzik Toplulukları tarafından “ODTÜ MT 18.Geleneksel Rock Şenliği” düzenlenmiştir.
Yer: Mimarlık Amfisi
Kapı açılış 14 Mart için saat 16.00, diğer günler için saat 17.00'dir.

PROGRAM

12 Mart 2013
Mutrib -Kafabindünya - GEVENDE

13 Mart 2013
Son Feci Bisiklet-Plan-KÜL

14 Mart 2013
Sayki-Evraka-On Your Horizon-REPLİKAS

15 Mart 2013
Fil Bizim İşimiz
Milankundura
BÜYÜK EV ABLUKADA

13-14-15 Mart 2013

Genç Girişimciler Topluluğunca, "5.Girişimcilik Kongresi" düzenlenmiştir.
Yer: İİBF B Binası

PROGRAM

13 Mart 2013
Girişimcilik Kendi Kariyer Fırsatını Yaratmaktır!
11.30-12.45 Fabrika
13.00-14.15 Petkim
14.30-15.45 Ernst & Young
16.00-17.15 Turkcell Akademi
17.30-18.45 Speed Networking (Dr. Adil Oran)

14 Mart 2013
Onlar Sıfırdan Başladılar, Sen de Yapabilirsin!
11.30-12.45 Hakan Baş (lidyana.com)
13.00-14.15 Burcu Atasoy (Kariyer Enerjim)
14.30-15.45 Sidar Şahin (Peak Games)
16.00-17.15 Yolculuk Nire Hemşerim?- Erim Hısım (SecretCV Eğitim Danışmanı)

15 Mart 2013
Söyleşiler
11.30-12.45 “Kadınlar Arenasında Girişimcilik” Bedriye Hülya (B-fit)
13.00-14.15 “e-girişimcilik” Murat Demirhan (Markapon)
14.30-15.45 “Uluslararası Alanda Girişimcilik” (yandex.com)
16.15-17.15 Mesut Yar




BEBEK

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli Hüsnü Demir ve eşi Demet Demir'in 3 Mart 2013 tarihinde bir bebekleri olmuştur. Kendilerini tebrik eder, Zeynep'e sağlıklı uzun ömür dileriz.


VEFAT

İç Hizmetler Müdürlüğü personeli İlhan Güçlü’nün babası Halef Güçlü, 28 Şubat 2013 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

sosyal tesisler müdürlüğü Başa Dön

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*Oran 1. Sigorta Blokları 4. katta, 3+1, merkezi sistem, bakımlı daire. *Tel: 0536 583 78 95 / 0538 404 99 74
*Bilkent-3 Ufuk Sitesi’nde, 3+1, çift banyolu, manzaralı daire. Tel: 0533 529 99 52
*Yenimahalle Kordonboyu Caddesi’nde 3+1. Tel: 0536 717 05 34
*Cebeci Siyasal Bilgiler Fakültesi yakınında, 3+1, kombili, bakımlı daire. Tel: 0532 500 29 36
*Sincan’da yapılı, 3+1. Tel. 0532 226 58 54
*Eryaman’da Öz Ahi Kent Koop., 3+1, yapılı, merkezi, 136 m2. Tel. 0532 327 66 02
*Çayyolu, Doktorlar 91 Sitesi, 3+1, 146 m2. Tel. 0505 350 60 94 ücret: 1.100 Tl.

SATILIK DAİRELER

*Konya Yolu üzeri Akpınar Mahallesi’nde, çift balkonlu, kombili, asansörlü, 3+1, 2. kat daire. Tel: 0531 745 06 58 / 0535 665 72 71
*Ortadoğu Çamlık Sitesi’nde, yapılı, tripleks ev. Tel: 0535 232 14 68
*Çiğdem Mahallesi’nde, 4+1, 148 m2 daire. Tel: 0533 251 93 43

TÜM GEZİLER VE KONUT HABERLERİ İÇİN TEL.: 210 36 10 - 11


Başa Dön

This week, Bu Hafta has been visited times.
Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<