Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

 

atamalar Başa Dön

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne 24 Nisan 2013 tarihinden itibaren Öğr.Gör. Özlem Atalay atandı.

bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

KONUŞ, M., KÖY, C., MİKKAT, S, KREUTZER, M., ZİMMERMANN, R., İŞCAN, M., GLOCKER, M.O. "Molecular Adaptations of Helicoverpa Armigera Midgut Tissue Under Pyrethroid Insecticide Stress Characterized by Differential Proteome Analysis and Enzyme Activity Assays", Comparative Biochemistry and Physiology Part D: Genomics and Proteomics, http://dx.doi.org/10.1016/j.cbd.2013.04.001


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Enformatik Enstitüsü Bilişim Sistemleri EABD öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nazife Baykal, 29 Nisan-1 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen “The 5th Annual International Symposium on University Rankings and Quality Assurance 2013: Towards Comprehensive and Robust Global Ranking Systems” adlı sempozyuma katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cihangir Tanyeli, 1-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında Bakü Devlet Üniversitesi'nde seminer vermek üzere Azerbaycan’a gidecektir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Amdulla O. Mehrabov, 4-10 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen “The 19th Conference of the Islamic World Academy of Sciences on Achieving Socioeconomic Development in the Islamic World Through Science Technology and Innovation” adlı konferansa katılmak üzere Bangladeş’e gidecektir.

Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. F. Dilek Sanin, 5-8 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Water Environment Federation Residuals and Biosolids 2013” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Çağatay Candan, 29 Nisan-3 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen “IEEE Radar Conference 2013” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Kanada’ya gidecektir.

Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hakan Altan, 29 Nisan-3 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen “SPIE Defence, Security and Sensing 2013” adlı toplantıya bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç. Dr. Burcu Burak, 2-4 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen “2013 Structures Congress” adlı kongreye bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç. Dr. Özgen Karaer, 3-6 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen “POMS 2013 24th Annual Conference” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim görevlilerinden Dr. Canan Emine Ünlü ve Dalsu Özgen, 4-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında Erasmus Öğretim Elemanı Değişim Programı kapsamında İtalya’ya gideceklerdir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Hasan Gökhan Güler, 29 Nisan-3 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen “ADCIRC Fırtınası Kabarması Modellenmesi Yazılımı Çalışma Toplantısı, Çalıştay ve Eğitim Kampı’na katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Burcu Arslan, 29 Nisan-3 Mayıs 2013 tarihleri arasında SANTEZ projesi kapsamında bilimsel araştırmalarda bulunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Enformatik Enstitüsü Bilişsel Bilimler EABD araştırma görevlilerinden Orçun Orkan Özcan, 4-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen “International Symposium of Aviation Psychology” adlı sempozyuma bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Matematik Bölümü araştırma görevlilerinden Tuğba Akman, 5-9 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Multiple Shooting and Time Domain Decomposition Methods Workshop (MuS-TDD 2013)” adlı çalıştaya bildiri sunmak üzere Almanya’ya gidecektir.

İşletme Bölümü araştırma görevlilerinden Gözdem Dural Selçuk, 5-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Global Burden of Disease Technical Training Workshop”a katılmak üzere Yunanistan’a gidecektir.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Hakan Tanyaş, 5-15 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Building Opportunity Out of Science and Technology/Hidrojeoloji” adlı eğitim programına katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

bilimsel toplantılarBaşa Dön

30 Nisan 2013/Salı

Uygulamalı Matematik Enstitüsünce “Computational Methods in Nanobiotechnology” konulu seminer düzenlenmiştir. Prof. Dr. Ersin Emre Ören’in (Biyomedikal Mühendisliği, TOBB Üniversitesi) konuşmacı olarak katılacağı seminer IAM S-209’da saat 15.40’da başlayacaktır.


2 Mayıs 2013/Perşembe

Girişimcilik, Araştırma ve Uygulama Merkezince düzenlenen GİMER Girişimcilik Sohbetleri kapsamında, “Gelecekte Bizi Neler Bekliyor?” konulu toplantı düzenlenmiştir. Murat Şahin’in (www.securedrive.com.tr) konuşmacı olarak katılacağı toplantı İşletme Bölümü G-108 amfisinde saat 17.30’da başlayacaktır. Katılım tüm ilgilenenlere açıktır. Kaydınızı yaptırmak için: http://gimersohbet11.eventbrite.com/ adresine gidiniz.
Metni Dosya olarak indirmek için.  http://db.tt/G605gbm7


3 Mayıs 2013/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Arkeolojik Kireç Taşı Buluntuların Hammadde Kaynağının Saptanması çalışmaları” konulu seminer düzenlenmiştir. Üftade Muşkara (Dr. Arkeometri) tarafından verilecek seminer Fizik Bölümü Cavit Erginsoy seminer odasında saat 15.40’ta başlayacaktır.


haberler Başa Dön

DOÇ.DR.BÜLENT KERİM ALTAY ÖDÜL TÖRENİ

2012-2013 Ders Yılı 1.Döneminde göstermiş oldukları üstün başarı nedeniyle “DOÇ. DR. BÜLENT KERİM ALTAY” Ödülünü almaya hak kazanan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizin isimleri aşağıda verilmiştir. Ödül töreni 3 Mayıs 2013 Cuma Günü Saat 12:45’de D-231 No’lu Prof. SEVİM TAN AMFİSİ’nde yapılacaktır. Tüm akademik personelimiz, öğrencilerimiz ve idari personelimiz davetlidir.

Ödül Alan Öğrenciler
Ayten Özge Akmandor, Özgen Eren, Arif Can Güngör, Murat Özatay, Yankı Aslan, Mehmet Çetinkaya, Doğancan Dinler, Anıl Kara, Ahmet Öge, Anıl Akyel, Hüseyin Barış Atakan, Göksan Eral, Hakan İnan, Fehmi Emre Kadan, Sırma Örgüç, Deniz Turan, Semih Yağlı, Alp Yurtsever.


KLASİK-FLAMENKO-POP VE ELEKTRO GİTAR KURSU

ODTÜ Öğrenci, Personel ve Personel çocukları için Aktan ODABAŞI’nın eğitmenliğinde Caz Topluluğu tarafından düzenlenen Klasik-Flamenko-Pop ve Elektro Gitar kurslarına yeni kayıtlar devam etmektedir.

Ders ücretleri:
2 kişilik grup 90.00 TL/Ay
3 kişilik grup 65.00 TL/Ay
4 kişi ve üzeri 50.00 TL/Ay

Aylık 4 saat ders (ders süresi 60 dk.)

Hafta içi ve hafta sonu gruplandırma taleplere göre yapılacaktır
Yer: A4 Barakası

Not: Gitarı olmayan kursiyerler için eğitmen tarafından sağlanacak ödünç gitar, kurs sonuna kadar öğrencide kalacaktır. (Aylık 15 TL)
Kurs saatleri ve ödünç gitar için tel: 0532 314 52 49
Gitar öğretmeni Aktan ODABAŞI, Trinity College of Music gitar bölümü diplomalıdır. TV’de solo gitarist olarak çalmış, gitar resitalleri vermiş, sayısız gitar öğrencisini eğitmiştir.


YANILTICI E-POSTA MESAJLARI
HAKKINDA UYARILAR

Üniversitemizin e-posta servisi tarafından geliyormuş gibi gösterilen ve kullanıcı kodu, şifre, vb. kişisel bilgilerinizi isteyen e-postalar gönderilmektedir. İnternet dünyasında (Ör. bankacılık, vb. alanlarda) sıklıkla rastlanmakta olan ve "Phishing" olarak adlandırılan bu tür e-postalar, bilgileri çalmayı ve kötü amaçlar için kullanmayı hedefleyen girişimlerdir.
ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, kullanıcılarından bu tür bilgileri web ya da e-posta aracılığıyla göndermesini kesinlikle istememektedir. Bu tür mesajları lütfen dikkate almayınız ve şifrenizi hiçbir durumda, sözlü veya yazılı olarak bir başkasına vermeyiniz. Şifrenizi bir başkası ile paylaştıysanız mutlaka en kısa sürede değiştiriniz.
Bu tür e-postaların bir bölümü merkezi sunucularımız üzerinde otomatik olarak filtrelenmekte ve hiçbir zaman kullanıcılarımıza ulaştırılmamaktadır. Ancak, kurumların spam filtrelerine takılmaması için kaynak ve içerikleri "Phishing" faaliyeti içinde olan kişilerce sürekli olarak değiştirilmekte olan bu tür e-postaların dağılımının tümüyle engellenmesi, bu çeşitlilik nedeniyle teknik olarak mümkün olamamaktadır.



ÖZEL TOPLU TAŞIM ARAÇLARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Toplu Taşıma Araçları (10 adet) 18.4.2013 tarihinden itibaren ODTU-Sıhhıye U Dönüşü (Ring) olarak aşağıda belirtilen Yerleşke içi güzergahta 10 dakika ara ile 07.00-20.00 saatleri arasında ulaşım hizmeti verecektir.
Yerleşke içi güzergâhı:

Giris güzergâhı:A-4 (Doğu) Kapısı, Yurtlar Kavşağı, Yurtlar Otobüs Durağı,

Çıkış güzergâhı: Yurtlar Otobüs Durağı, Yurtlar Kavşağı, A4 (Doğu) kapısı,

ODTU-Sıhhıye U Dönüşü (Ring) Güzergahı;

ODTU A-4 (Doğu) Kapısı 100.Yıl Sitesi, Çukurambar Mahallesi, Armada AVM yanından İnönü Bulvarı, Milli Kütüphane, Atatürk Bulvarı, Meşrutiyet Caddesi, Mithat Paşa Caddesi, Sıhhıye U Dönüşü, Necati Bey Caddesi, İnönü Bulvarı, Milli Kütüphane, Balgat Köprüsü, Ufuk Üniversitesi onu, Çukurambar Mahallesi, 100.Yıl Sitesi, ODTÜ A4 (Doğu) kapısı,


DUYURU

Yuva ve Anaokulu’ na 2008, 2009, 2010 doğum tarihli öğrenciler için yapılacak olan başvurular 31 Mayıs 2013 mesai bitimine kadar kabul edilecektir. Ayrıca bu dönem 4 + 4 +4 Eğitim-Öğretim sistemine göre; 2011 doğum tarihli öğrencilerin (ilk üç ay : Ocak, Şubat, Mart ) başvuruları da kabul edilecektir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular bir sonraki yıl değerlendirmeye alınacaktır.

Başvuruların Yuva ve Anaokulu Müdürlüğü’ne yapılması gerekmektedir.



kültürel etkinlikler Başa Dön

ODTÜ PERSONELİ TİYATRO
TOPLULUĞU GÖSTERİSİ

Oyun Adı: ‘’ Bir Şehnaz OYUN ‘’
Yazar: Turgut ÖZAKMAN
Yönetmen: Sevgi ATEŞ
Tarih: 12 Mayıs 2013/ Pazar
Saat: 19:00
Yer: ERTAN SANAT MERKEZİ
Adres: Ankaray Bahçelievler İstasyonu Karşısı Türkeş Bulvarı Mehmet Akif Kız Yurdu Yanı Beştepe-ANKARA

Bilet Bedeli : 7 TL.




26 Nisan-06 Mayıs 2013

Tiyatro Topluluğunca "ODTÜ Tiyatro Şenliği" Şenlik'13 düzenlenmiştir.
Yer: Mimarlık Amfisi

PROGRAM

26 Nisan 2013
20.30 ODTÜ Oyuncuları
“At” Gyula Hay

27 Nisan 2013
12.00 Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları
“Çingenenin Şarkısı” Federico Garcia Lorca (Kolaj)
16.00 Galatasaray Üniversitesi Tiyatro Topluluğu
“Ormanlardan Hemen Önceki Gece” Bernard Marie Koltes
20.30 İTÜ TİMİS Oyuncuları
“Mahmud ile Yezida” Murathan Mungan

28 Nisan 2013
12.00 İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Tiyatro Kulübü
“At” Gyula Hay
16.00 İTÜ Taşkışla Sahnesi
“Scapin’in Dolapları” Moliere
21.30 Ege Üniversitesi Tiyatro Topluluğu
“Getto” Joshua Sobol

29 Nisan 2013
14.00 TOV Sano\Tiyatro
“Şizo” M.İhsan Gümüşişten
17.00 TOV Sano Atölye
Farkındalık Çalışması
20.00 Tiyatro 1112 Garaj
“Bir Evladın Terbiye Hadisesi” Şamil Yılmaz

30 Nisan 2013
20.30 ODTÜ Oyuncuları
“At” Gyula Hay

01 Mayıs 2013
16.00 Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü
“Balkon” Jean Genet
21.00 Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü
“Rüya” William Shakespeare-Uyarlama

02 Mayıs 2013
12.30 Domus Sanat Çiftliği
“Kadınlar Aşklar Şarkılar” Şamil Yılmaz
16.00 Karşı Atölye
“Üç Kadın” Slyvia Plath
20.30 Siyasal Bilgiler Fakültesi Tiyatro Topluluğu
“Cesur Yeni Dünya” Aldous Huxley

03 Mayıs 2013
12.30 Bursa Baro Tiyatrosu
“V.Frank” Friedrich Dürrenmatt
18.30 ÖKM Sahnesi
“Johan Padan Amerika’yı Keşfediyor” Dario Fo
21.00 Boş Sahne
“Akademi İçin Bir Rapor” Franz Kafka

04 Mayıs 2013
12.30 Tesahne
“Bir Bilim Adamının Oyunu: Mustafa İnan” Oğuz Atay
15.30 İstanbul İktisat Sahnesi
“Önder” Eugene Ionesco
17.00 Palyaço Modern “ Elveda İstanbul”
19.00 Seyyar Sahne
“Malone Ölüyor” Samuel Beckett
21.30 Seyyar Sahne
“Yer Altından Notlar” Dostoyevski

05 Mayıs 2013
13.00 İstanbul Tıp Fakültesi Tiyatro Topluluğu
“Fizikçiler” Friederich Dürrenmatt
17.00 Çağrışım Tiyatrosu
“Ada-Antigone’nin Yargılanması” Athol Fugard
21.00 ÇAPA Oyuncuları
“Kuşatma” İlan Hatsor

06 Mayıs 2013
15.00 Tiyatro Ötekist
“12 Kızgın Adam” Murat Karahüzeyinoğlu
17.00 Tiyatro BeReZe
“Olsa Olmalı Olabilir” David Ives, Elif Temuçin (Kolaj)
20.30 OMD Oyuncuları
“Çavuş Musgrave’in Dansı” John Arden


29 Nisan 2013

Güzel Sanatlar Topluluğunca, topluluk üyelerinin katılımıyla klasik batı müziği eserlerinden oluşan konser düzenlenmiştir.
Yer: KKM A Salonu Saat: 20.00


02 Mayıs 2013

Amatör Astronomi Topluluğunca, “Venüs, Mars ve Titan Ekseninde Uzay Ortamı” konulu seminer düzenlenmiştir.
Yer: Cavit Erginsoy Seminer Salonu Saat: 18.30



BEBEK

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli Sinan Can Açan ve eşi Çalışır Açan'ın 12 Nisan 2013 tarihinde bebekleri olmuştur. Tan'a sağlıklı uzun ömür dileriz.

VEFAT

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi emekli öğretim üyesi Prof.Dr. Tahir Aktan, 23 Nisan 2013 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

sportif etkinlikler Başa Dön

3. ULUSLARARASI AİKİDO FESTİVALİ 

1–5 Mayıs 2013 tarihleri arasında ODTÜ Aikido Topluluğu tarafından üniversitemiz Spor Merkezinde 3. ULUSLARARASI AİKİDO FESTİVALİ gerçekleştirilecektir. 5 gün boyunca devam edecek olan festivale, 20 ülkeden 500 eğitmen ve öğrencinin katılımı beklenmektedir.  

4 Mayıs Saat 17:00 da katılımcı ülkeler tarafından yapılacak olan aikido gösterileri ve sonrasındaki kokteyle herkes davetlidir. 

Festival hakkında detaylı bilgi:  http://aikidofestival.com/
ODTÜ Aikido Topluluğu  http://www.odtuaikido.org/

sosyal tesisler müdürlüğü Başa Dön

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*Yenimahalle Kordonboyu Caddesi’nde, 3+1, bakımlı daire. Tel: 0536 717 05 34
*Yüzüncü Yıl’da, 3+1 0536 575 79 27


SATILIK DAİRELER

*Konya Yolu üzeri Akpınar Mahallesi’nde, çift balkonlu, kombili, asansörlü, 3+1, 2. kat daire. Tel: 0531 745 06 58 / 0535 665 72 71

TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN: TEL.: 210 36 10 - 11


Başa Dön

This week, Bu Hafta has been visited times.
Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<