Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

 

Degerli Mensuplarimiz, Ogrencilerimiz ve Mezunlarimiz,

Egitim, arastirma ve sosyal sorumluluk etkinliklerimizle yogun gecen bir yili daha geride birakiyoruz. Yil boyunca gelen oduller ve uluslararasi siralama sonuclari, topluma ve bilime katkılarımızın yurt ici – yurt disinda geniş çevrelerce takdir edildiğini göstermektedir.

Eğitim – araştırma – sosyal sorumluluk faaliyetlerimizde ve kurumsal gelişim projelerimizde öne çıkan başlıklari asagida bilgilerinizi sunuyorum.

2013 yilinda, toplum ve ODTU olarak uzun yillar hatirlayacagimiz sosyal – siyasi catismalar ve toplumsal donum noktasi olabilecek olaylar yasadik; yasamaya da devam ediyoruz. Bazilari Universitemizin üzerinde odaklanan bu olaylarda, demokratik ve akademik ilkelere sahip cikarak ve ODTU’nun temsil ettigi degerleri koruyarak hareket ettik. ODTU’yu hedef alan temelsiz ve haksiz saldiri ve suclamalarla, her zaman yasal ve mesru zeminde kalarak mucadele ettik.

Son donemde yaşanan bunalim ve calkantilara ragmen, hepimizin cabalariyla, ulkemizin gercekten demokratik bir hukuk duzenine kavusacagina inaniyorum. Bu catismalarda, toplumun bazi deger ve referanslarının siyasi beklentilerle ve cikar hesaplariyla kullanildigini goruyoruz. Gercekten kalici ve degerli olan, ODTU olarak sahip ciktigimiz demokratik ve akademik ilkeler ile topluma ve bilime verdigimiz katkilardir. Evrensel akademik ve demokratik degerlerden odun vermeksizin; bilimsel bilgi uretme, bilgiyi yayma ve bilgiyi toplumun gelisimi icin kullanma çabalarımızda sürekli olarak “daha iyi”yi hedeflememizin baska kurumlara da ornek oldugunu biliyoruz. Bu nedenle, Universitemizin basarisi icin calisan ve destek olan siz degerli ODTU’lulere ve “ODTU Dostlari”na 2013 yilindaki katkilariniz icin tesekkurlerimi sunarim.

ODTU’yu ve ulkemizi daha ileriye tasimak uzere yine birlikte calisacagimiz 2014 yilinda hepinize saglik, basari ve mutluluk dolu gunler dilerim.

Sevgi ve saygilarimla.

Prof.Dr. Ahmet Acar
Rektör



---------------------------------------------------------------------------------------------------

Degerli ODTU’luler,

Topluma kazandirdigimiz nitelikli mezunlarimiz, kuskusuz, ODTU olarak en buyuk basarimizdir. Bu yil tamamladigimiz akademik yilda 256’si doktora olmak uzere toplam 3.864 ODTU diplomasi verdik. Universitemizde, 7.816’si lisansustu olmak uzere 27.061 ogrenci egitim – ogretim gordu. Derece veren programlarimiza kayitli olan yabanci ogrencilerin sayisi son yil icinde %10 oraninda artarak 1.981’e ulasti. ODTU Kuzey Kibris Kampusu’muzda bu yil Havacilik ve Uzay Muhendisligi lisans programina ogrenci kabul ettik. Basladigimiz akademik yilda, Kibris Kampusu’muza OSYS ile yeni kayit yaptiran ogrenci sayisi gecen yila gore %12 oraninda artti ve yeni uluslararasi ogrenci sayisi ikiye katlandi.

Ogretim Uyesi Yetistirme Programi (OYP) kapsaminda mezun ettigimiz doktora ogrencisi sayisi yilsonu itibariyle 420’yi asti. Halen, yaklasik 500 OYP arastirma gorevlisi de ODTU’de ogrenimlerine devam ediyor.

Doktora Sonrasi Arastirma Programi (DOSAP) kapsaminda genc bilim insanlarinin yetismesine verdigimiz destek de surekli olarak artiyor. DOSAP uygulamasinin basladigi 2004 yilindan bugune kadar toplam 147 doktorali arastirmaci Universitemizde yaptiklari calismalarini tamamlayarak kurumlarina dondu. Bu akademik yilbasi itibariyle 50 doktorali konuk arastirmaci Universitemizdeki arastirmalarini surduruyor.

Universitemizin bilimsel arastirma ve yayin faaliyetlerindeki hizli artis devam etmektedir. Akademisyenlerimizin 2012 yilinda Web of Science’da taranan bilimsel makalelerinin sayisi bir yil oncesine gore %14 artisla 1.306’ya ulasti. Ogretim uyesi ve ogretim gorevlisi basina dusen yurt disi bilimsel dergi ve kitaplardaki makale sayisi da son yil icinde 1,58’den 1,73’e yukseldi. 2013 yili yayinlarinda da benzer artislar bekliyoruz.

Universitemizde yurutulen TUBITAK ve San-Tez destekli projelerin sayisi son yil icinde %10 artisla 339’a ve toplam proje butcesi %16 artisla 218 milyon TL’ye ulasti.

ODTU’nun uluslararasi arastirma fonlarindan en cok yararlanan universite oldugunu ve bugune kadar ulkemizde kullanilan 7. Cerceve Programi fonlarinin %11’ini ulkemize getirdigini biliyoruz. Universitemizde yurutulen uluslararasi projelerin sayisi son bir yilda % 25 artisla 71’e eristi. Toplam butce buyuklugu ise %10 artisla 11,5 milyon Avro oldu.

Universitemizin sundugu arastirma ve inovasyon destekleri, ODTU Teknokent’te yerlesen 300’den fazla Ar-Ge kurulusunun basarisinda cok onemli rol oynamaktadir. Teknokent firmalari ile akademik birimlerimiz ve merkezlerimiz arasindaki isbirligi de yayginlasmakta ve yeni destek modelleriyle daha da etkili duzeye gelmektedir. Son bir yil icinde Universitemiz ile Teknokent firmalari isbirliginde 100’e yakin ortak arastirma projesi basladi. Teknokent firmalarinin destekledigi San-Tez projelerinin sayisi 52’yi buldu. Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafindan akademisyenlerimiz adina yurutulen uluslararasi patent basvurularinin sayisi 100’e, alinan patent sayisi ise 30’a ulasti.

Universitemizin egitim ve arastirma alanlarindaki basarisi, son yil icinde bircok ulusal ve uluslararasi siralamanin sonuclarina da yansidi. ODTU, bu yil icinde Webometrics, Times Higher Education, Leiden, QS, URAP gibi kurumlar tarafindan ilan edilen tum uluslararasi siralamalarda konumunu yukseltti ve Turkiye’yi yurt disinda en iyi sekilde temsil eden universite olmayi surdurdu. Bu yil uluslararasi siralamalarda aldigimiz sonuclar arasindan sadece uc basliga deginmek istiyorum.

Universitemiz bu yil Mart ayinda ilan edilen Times Higher Education (THE) “World Reputation Rankings 2013” siralamasinda en saygin 100 dunya universitesi arasindaki yerini 40 basamak yukselterek 51 – 60 bandina girdi. Dunyanin yaklasik 150 ulkesinden 17.000 taninmis akademisyenin gorusune dayanan bu sonuc, ODTU’nun yurt disinda artan sayginliginin gostergesidir.

QS kurulusunun bu yil Mayis ve Eylul aylarinda ilan ettigi sonuclarda da, dunya siralamasindaki konumumuz yukseldi. Universitemiz bu yil 12 bilim alaninda dunyanin en basarili universiteleri arasina girdi. Insaat Muhendisligi Bolumumuz, Turkiye’den kendi alaninda dunyada ilk 100’e giren tek bolum olmayi surdurdu. QS siralamasinda ODTU, egitim ve arastirma faaliyeti yuruttugu tum alanlarda, muhendislik ve teknoloji, temel bilimler, beseri bilimler ve sosyal bilimler alanlarinda – diger bir deyisle tip disindaki tum alanlarda – Turkiye’deki en basarili universite oldu.

ODTU, “Red Dot Tasarim 2013” Siralamasinda (Red Dot Design Ranking 2013) Amerika ve Avrupa bolgelerinin "En Basarili 15 Tasarim Okulu" arasinda 6. sirada yer aldi. Iki yil onceki siralamada 13. olan Universitemiz, bu yil dunyanin en unlu tasarim okullarindan olan Pratt Institute (ABD), Royal College of Art (Ingiltere) ve Rhode Island School of Design (ABD) gibi kurumlarin uzerinde yer aldi.

Bilim ve teknoloji gelistirme alaninda toplumumuza verdigimiz katkilar nedeniyle, bu yil iki onemli ulusal degerlendirmede de en ust sirada yer aldik. TUBITAK ve ilgili kuruluslarin katilimiyla hazirlanan ve bu yil Temmuz ayinda ilan edilen “Girisimci ve Yenilikci Universite Endeksi”nde ODTU, degerlendirmeye alinan 136 universite arasinda “en girisimci ve yenilikci universite” olarak belirlendi.

Ikinci ulusal sonuc ise, ODTU Teknokent’in arastirma, teknoloji gelistirme ve inovasyon alanindaki onderliginin ulke duzeyinde tescil edilmesi oldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan bu yil ilk kez olusturulan “teknoloji gelistirme bolgeleri performans endeksi” sonuclariyla ODTU Teknokent, ulkemizdeki 32 teknokent arasinda “en basarili teknoloji gelistirme bolgesi” ilan edildi.

Universitemizi bu gurur verici ulusal ve uluslararasi basarilara tasiyan tum akademisyenlerimizi, idari personelimizi ve ogrencilerimizi kutlar, ozverili ve degerli calismalari icin sukranlarimi sunarim.

Degerli ODTU’luler ve ODTU Dostlari,

Universitemizin egitim ve arastirma faaliyetlerini iyilestirme ve kurumsal kapasitemizi gelistirme calismalarimizi son yil icinde de surdurduk. Bu amacla farkli alanlarda yuruttugumuz calismalardan bazilarini sizlerle paylasmak istiyorum.

“ODTU Stratejik Plani 2011-2016” belgesinde yer alan “Egitim Stratejik Programi” kapsaminda, lisans egitiminde kalite guvencesi saglanmasina yonelik olarak “ODTU Egitim Planlama Komisyonu”nun hazirladigi yol haritasi uygulamaya girdi. Bu calismanin ilk asamasi olarak, “Lisans Programlari Ortak Ciktilari” ile her lisans programi icin “Program Egitim Amaclari” ve “Program Ciktilari”nin belirleme calismalarinin bu donem icerisinde tamamlanmasini bekliyoruz. Her lisans programi icin, ogrenci is yukunu yansitan ders kredilerinin belirlenmesini ve ders izlencelerinin olusturulmasini kapsayan ikinci asamanin ise akademik yil sonuna kadar tamamlanmasini hedefliyoruz.

“Merkezler icin Isbirligi Gelistirme Programi (MIGEP)” inisiyatifimiz kapsaminda, elektrik-elektronik-bilisim, biyomedikal, enerji ve otomotiv sektorlerine yonelik faaliyet gosteren alti arastirma merkezimizle (BILTIR, BIOMATEN, GUNAM, MEMS, MODSIMMER, RUZGEM) baglantili lisansustu ogrencilerimizin arastirmalarini desteklemek uzere Kalkinma Bakanligi’ndan toplam 1 milyon TL odenek saglandi. Sanayide calisan veya sanayiden burs alan 25 lisansustu ogrencimiz, merkezlerin altyapisini kullanarak tez calismalarini yurutmeye basladi. Bu projeyi yurutmek amaciyla Arastirmalar Koordinatorlugu altinda olusturulan “MIGEP Koordinatorlugu” uygulamanin yayginlasmasi icin calismalarimiz surmektedir.

Avrupa Birligi 7. Cerceve Programi, bildiginiz gibi 2014 yili itibariyla sona erecek ve yerini “Horizon 2020” (H’2020) adli yeni destek programina birakacaktir. Ongorulen butcesi 80 milyar Avro olan H’2020, yururlukte olacagi 2014-2020 yillarinda Avrupa Arastirma Alani’ni guclendirmeyi, inovasyonu tesvik etmeyi ve bilim insanlarinin sanayi ve KOBI’lerle isbirligini desteklemeyi amaclamaktadir. Universitemizin H’2020 fonlarindan en etkili sekilde yararlanabilmesi icin 2013 yilinin basindan beri hazirlik calismalarimizi yurutuyoruz. Onumuzdeki yillarda Universitemizin arastirma faaliyetleri icinde cok onemli yer tutacak olan H’2020 programi ile ilgili gelismeler Proje Destek Ofisi web sayfasindaki (www.pdo.metu.edu.tr) HORIZON2020@metu sekmesinde sunulmaktadir.

Universitelerde Teknoloji Transfer Ofislerinin (TTO) desteklenmesi amaciyla TUBITAK tarafindan ilk kez 2013 yili icin yapilan cagriya, ODTU ve ODTU Teknokent olarak birlikte basvurduk ve 1513 proje destegi alan 10 universiteden birisi olduk. On yillik sureyi kapsamasi ve toplam 10 milyon TL’ye kadar destek saglamasi beklenen projenin, 2013-2014 yili eylem planini hazirladik ve faaliyetlerin koordinasyonundan sorumlu birim olarak “1513 TTO Proje Koordinatorlugu”nu kurduk. Universitemizin fikri ve sinai varliklarini gelistirmek ve bilgi transfer faaliyetlerini etkinlestirmek amaciyla baslatilan proje calismalari, onumuzdeki donemde Universitemizde yaygin olarak paylasilacaktir.

Sayin ODTU’luler,

Universitemizin idari birimlerini, bilisim hizmetlerini, fiziksel altyapisini, sosyal tesislerini, tanitim faaliyetlerini ve yonetim sistemlerini iyilestirmek icin son yil icinde yuruttugumuz calismalarin tumunu size aktarmayacagim. Genis bir yelpazeye yayilan bu calismalarin dokumunu 2013 Faaliyet Raporu’na birakiyorum. Burada sadece dogrudan ogrencilerimizin ve calisanlarimizin desteklenmesine yonelik projelerimizdeki gelismeleri ozetleyecegim.

Ogrencilerimize daha iyi yasam olanaklari saglamak amaciyla bu yil yaz aylarinda uc mevcut yurdumuzu tumuyle yeniledik ve ogrenci kafeteryasinda cok kapsamli bir yenileme yaptik. Ogrenci Kafeteryasinda daha iyi hizmet vermek amaciyla yuruttugumuz calismalarin olumlu sonuc verdigini ve kullanici sayisinin son yil icinde %65 oraninda arttigini memnuniyetle goruyoruz. Yeni yurtlar bolgesinde insaati suren 720 yatak kapasiteli lisans yurdunu ve 360 kisilik lisansustu konukevini bu akademik yil icinde kullanima acmayi hedefliyoruz.

Gectigimiz akademik yilda ogrencilerimize saglanan burs ve yardim toplaminda %4 artisla, 16 milyon TL’ye ulastik. Ogrencilerimizin basarisinda onemli rol oynayan bu desteklerin artirilmasi icin caba gosteren tum mensuplarimiza, mezunlarimiza ve burs veren ODTU Dostlari’na tesekkur ederim.

Universitemize yeni katilan genc akademisyenlerimizin uyumlarini ve akademik gelisimlerini hizlandirmak amaciyla yuruttugumuz Akademik Gelisim Programi (AGEP) uygulamasini son yil icinde de surdurduk. Programin ikinci uygulamasina toplam 45 ogretim uyesi ve gorevlisi katildi ve uygulama 2013 Mayis ayinda tamamlandi. AGEP-2 uygulamasi kapsaminda genc meslektaslarina “mentorluk” destegi veren 29 deneyimli ogretim uyemize ozellikle tesekkur ederim. AGEP-3, yine 40’dan fazla genc akademisyenin katilimiyla Aralik ayinin sonunda basladi.

Ogretim uyelerimize sundugumuz barinma olanaklarini genisletmek amaciyla, ODTU Gelistirme Vakfi’nin ilkbaharda temelini attigi 36 dairelik lojman insaatini yilbasinda tamamlamayi ve lojmanlari Ocak 2014 icinde dagitmayi hedefliyoruz.

Son akademik yil icinde 162 yeni idari personelimizin aramiza katilmasi, idari birimlerimize onemli destek sagladi. Uzun bir aradan sonra ilk kez gecen yil yaptigimiz “idari personel icin unvan degisikligi sinavi” ile calisanlarimizin gorevde terfi etmelerini sagladik. Bu yil da sinavi tekrarlamak uzere sureci baslatmis olmamiza ragmen, ilgili yonetmeligin Bakanlar Kurulu’nca degistirilmesi nedeniyle sinavi ertelemek durumunda kaldik. Gerekli mevzuat hazir olunca sinav uygulamasini tekrar baslatacagiz.

Universitemizde yaklasik 300 iscinin uyesi oldugu Tez-Koop-Is Sendikasi ile uye oldugumuz Kamu-Is Sendikasi arasinda yurutulen Toplu Is Sozlesmesi Kasim ayinda anlasmayla sonuclanmistir. Mensuplarimizin ucretlerinin onemli oranda iyilestirilmesini ve ozellikle ucretlerindeki dengesizligin giderilmesini saglayan bu cozume ulasilmasi icin yogun caba gosteren taraflara tesekkur ederiz.

Gecen yil idari personelimize yonelik olarak uygulanan 10 ayri egitim programina toplam 1.335 calisanimiz katildi. Personel Daire Baskanligi’miz, idari personelimize sunulan egitim programlarini gelistirerek, Idari Personel Gelisim Programi’ni (IGEP) olusturmak icin calismalarini surdurmektedir.

Ozetleyerek paylastigim bu calismalar ve elde edilen sonuclar, akademik ve idari personelimizin, ogrencilerimizin, mezunlarimizin ve bize destek veren ODTU Dostlari’nin yil boyunca suren cabalariyla mumkun olmustur. Yeni yilda, ayni gayret ve kararlilikla calismalarimizi surdurmek uzere, en iyi dilek, sevgi ve saygilarimi sunarim.

Prof.Dr. Ahmet Acar
Rektör


yönetim kurulu kararları Başa Dön

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Sevilay Kahraman, Doçent kadrosuna atandı.

İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Güray Kırdar, Doçent kadrosuna atandı..

Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ali Ulaş Özgür Kişisel, Doçent kadrosuna atandı.

atamalar Başa Dön

Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanlığı’na 20 Aralık 2013 tarihinden itibaren Prof.Dr. Halil Kalıpçılar atandı.

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ahmet İrfan Seven, 1-31 Ocak 2014 tarihleri arasında Max Planck Matematik Enstitüsü’nde bilimsel araştırmalar yapmak üzere Almanya’ya gidecektir.

İşletme Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç. Dr. Seza Danışoğlu ve Öğretim Görevlisi Dr. Hande Ayaydın Hacıömeroğlu, İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Pınar Derin Güre, 3-6 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Middle East Economic Association 34th Annual Meeting” adlı toplantıya bildiri sunmak üzere ABD’ye gideceklerdir.

bilimsel toplantılarBaşa Dön

30 Aralık 2013

İktisat Bölümü'nce, “Experimental Departures from Self-Interest When Competing Partnerships Share Output” konulu seminer düzenlenmiştir. Neslihan Uler (Sabancı Üniversitesi) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Binası'nda F-106 nolu seminer odasında saat 14.00'da başlayacaktır.


2 Ocak 2014

Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce, düzenlenen etkinlikler kapsamında BA4137 Entrepreneurship dersinde Bora Özkent ile “Innovation” konusu işlenecektir. Ders İşletme Bölümü G-208 amfisinde saat 14.45’te başlayacaktır. Dersi alan öğrencilere ek olarak kısıtlı sayıda izleyici alınacaktır.
Katılım ve kayıt için : ba4137-08.eventbrite.com


2 Ocak 2014

Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce, düzenlenen GİMER Girişimcilik Sohbetleri kapsamında, “Yenilikçilik ve Seçim” konulu toplantı düzenlenmiştir. Bora Özkent’in konuşmacı olarak katılacağı toplantı İşletme Bölümü G-108’de saat 17.30’da başlayacaktır. Katılım tüm ilgilenenlere açıktır.
Kayıt için: gimersohbet19.eventbrite.com (boraozkent.com)


3 Ocak 2014

Endüstri Mühendisliği Bölümü’nce, “Inequity-Averse Decisions in Operational Research” başlıklı seminer düzenlenmiştir. Özlem Karsu (London School of Economics and Political Science) tarafından verilecek seminer Endüstri Mühendisliği Bölümü IE-03 no’lu seminer odasında (mavi amfi) saat 16.00’da başlayacaktır.


kültürel etkinliklerBaşa Dön

KONSER

İncesaz Ankara seyircisine yeni bir müzik ziyafeti tattırmak için yeni albümünden de seslendireceği şarkılarla 16 Ocak 2014 tarihinde ODTÜ KKM'de aramızda olacak.

İncesaz 1996 yılında Murat Aydemir, Derya Türkan ve Cengiz Onural tarafından kuruldu. Üçlü yolculuklarına Cengiz Onural'ın besteleriyle başladı. Farklı albümlerinde Melihat Gülses, Dilek Türkan, Bora Ebeoğlu, Cengiz Özkan solistlik yaptı. Zamanla Murat Aydemir bestelerinin yanı sıra geleneksel Türk müziği repertuarından seçtikleri eserleri de kendi zevk ve anlayışlarına göre yorumladılar. Grubun Eski Nisan, Eylül Şarkıları, İstanbul'a Dair, Mazi Kalbimde, Elif, Kalbimdeki Deniz ve Yollar isimli albümleri bulunmaktadır.

Gitar: Cengiz Onural
Tambur: Murat Aydemir
Kanun: Taner Sayacıoğlu
Solist: Ezgi Köker, Bora Ebeoğlu
Perküsyon: Türker Çolak
Bas: Volkan Hürsever
Kemençe: Emre Erdal

Tarih: 16 Ocak 2014 Perşembe, Saat: 20.00
Yer: ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi, Kemal Kurdaş Salonu
Bilet fiyatları: 30, 40, 50 TL.



30 Aralık 2013-04 Ocak 2014

Güzel Sanatlar Topluluğu’nca, “Resim Desen Kursu Dönem Sonu Sergisi” düzenlenmiştir.
Yer: Furuzan Olşen Sergi Salonu


02-03 Ocak 2014

Müzik Topluluğu’nca, “9.Geleneksel ODTÜ Rock’n Blues Günleri” düzenlenmiştir.
Yer: Mimarlık Amfisi | Saat: 17.30

PROGRAM

02 Ocak 2014
17.30 Sidewalk Rovers
19.30 Lorenz
21.00 Wetcat

03 Ocak 2014
17.30 Vedat Minör
19.00 Pilgrims
20.30 SBK


03-07 Ocak 2014

Güzel Sanatlar Topluluğu’nca, “Fotoğraf Sergisi” düzenlenmiştir.
Yer: Kültür ve Kongre Merkezi


04 Ocak 2014

Güzel Sanatlar Topluluğu’nca “İstanbul Film Müzikleri Orkestrası Konseri” düzenlenmiştir.
Yer: KKM Kemal Kurdaş Salonu Saat: 20.00


05 Ocak 2014

Güzel Sanatlar Topluluğu’nca topluluk üyelerinin yer aldığı “Dönem Sonu Konseri” düzenlenmiştir.
Yer: KKM Kemal Kurdaş Salonu Saat: 20.00



VEFAT

Tarih Bölümü öğretim üyelesi Prof.Dr. Mustafa Soykut’un babası Özhan Soykut, 7 Aralık 2013 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Cemil Hakan Gür’ün annesi Gülsüm Nedret Gür, 20 Aralık 2013 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Yurtlar Müdürlüğü personeli Neslihan Tilki’nin babası Abdulrezzak Tilki, 23 Aralık 2013 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Isı Su İşletme Müdürlüğü personeli Tuncay Aydoğdu’nun annesi Saide Aydoğdu, 24 Aralık 2013 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

sportif etkinliklerBaşa Dön

3. BAŞKENT ÜNİVERSİTELERARASI YILDIRIM SATRANÇ KUPASI

Üniversitemiz Satranç Topluluğu 22 Aralık 2013 tarihinde Başkent Üniversitesinde düzenlenen 3. Başkent Üniversitelerarası Yıldırım Satranç Kupasına katıldı. Sporcularımızdan Burak Özalp 1., İlkin Ege Okay 2., Erkin Karaokçu 3., Arda Efe Okay 4., Anıl İsmail Tatar 6. oldu.


RAGBİ ÜNİLİG MÜSABAKALARI

20 – 22 Aralık 2013 tarihlerinde Samsun’da düzenlenen Üniversitelerarası Ragbi Ünilig müsabakalarına üniversitemiz Erkek Ragbi Takımı da katılmış ve aşağıdaki sonuçlar elde edilmiştir.

ODTÜ (5)- Samsun 19 Mayıs Üniversitesi (31)
ODTÜ (12)-Hacettepe Üniversitesi (0)
ODTÜ (53)-Anadolu Üniversitesi (0)
ODTÜ (38)-Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (0)


ÜNİVERSİTELERARASI ERKEKLER VOLEYBOL 2. LİG MÜSABAKALARI

21 – 23 Aralık 2013 tarihlerinde üniversitemizde düzenlenen Üniversitelerarası Erkekler Voleybol 2. Lig Grup Birinciliği müsabakalarına üniversitemiz Erkek Voleybol Takımı da katılmış ve grup birincisi olarak 1. lige katılmaya hak kazanmıştır.


AMERİKAN FUTBOLU ÜNİLİG MÜSABAKALARI

21 Aralık 2013 tarihinde Ankara/Akyurt sahasında ODTÜ-Anadolu Üniversitesi takımları Üniversitelerarası Amerikan Futbolu Ünilig müsabakasını yapmış ve takımımız 18-16 galip gelmiştir.


sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*Aşağı Ayrancı’da, 1+1, . 800 lira + yakıt ödemesi olan, merkezi sitem ısıtmalı daire. Tel: 0532 567 86 21
*Alacatlı Mevkii Sukent Kooperatif Yeni Temizeller Sitesi, 4+1, yarı eşyalı. Tel.: 210 35 37
*Seğmen Bağlıca Konutlarında, lüks, yeni, 4+1, 900,00 Lira. Tel: 0536 581 65 71

TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 3610-3611



Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<