Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

ODTÜ DÜNYANIN EN SAYGIN 100 ÜNİVERSİTESİ ARASINDA*

(*71-80 bandında)

İngiltere merkezli Times Higher Education (THE) tarafından oluşturulan ve akademik dünyanın en prestijli üniversiteleri listesi olarak kabul edilen “Dünya Saygınlık Sıralaması”nda (World Reputation Rankings), Orta Doğu Teknik Üniversitesi, bu yıl da Türkiye’den yer alan tek üniversite oldu. Dünya çapında en itibarlı 100 üniversitenin belirlendiği sıralamada ODTÜ ilk 80 üniversite arasında yer aldı.

ODTÜ, her yıl dünya üzerindeki tüm üniversiteler ve eğitim kurumları tarafından takip edilen Times Higher Education “World Reputation Rankings 2014” (Dünya Saygınlık Sıralaması 2014) listesinde, dünyanın en saygın 80 üniversitesi arasına girmiştir. Üniversitemiz, İngiltere merkezli kuruluş tarafından 5 Mart 2014 tarihinde duyurulan sıralamada bu yıl da ilk 100 üniversite arasına girerek 71-80 bandında yer almıştır.

“World Reputation Rankings 2014” tüm dünyadan 10.000’den fazla akademisyenin katılımıyla Ipsos MediaCT araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen ve Mart – Mayıs 2013 aylarında yapılan “Thomson Reuters’ 2013 Academic Reputation Survey” anketine dayanmaktadır. Anket, farklı coğrafi bölgeleri ve akademik disiplinleri temsil etmek üzere Times Higher Education ve Thomson Reuters tarafından 133 ülkeden seçilen deneyimli (ortalama çalışma süresi 18 yıl) ve bilimsel yayınlarıyla tanınan akademisyenlere gönderilmiştir. “Dünyanın en güçlü 100 üniversite markasını” belirleme amacıyla yapılan ankette, katılımcılardan hem eğitim hem araştırma alanında “mükemmel” olarak tanımladıkları en fazla 15 üniversiteyi seçmeleri istenmiştir.

Sürekli olarak artan uluslararası bilimsel çalışma ve akademik işbirliklerinin yanı sıra, öğretim üyelerimizin, mezunlarımızın ve öğrencilerimizin elde ettikleri gurur verici başarılarla 2012 ve 2013 yılları içerisinde “Dünyanın En Saygın 100 Üniversitesi” listesine giren ilk ve tek Türk üniversitesi olan ODTÜ, bu yıl da bu listeye Türkiye’den giren tek üniversite olarak, ünlü Fransız Sorbonne ve Amerikan Boston Üniversiteleri ile aynı grupta, 71-80 bandında yer aldı. London Business School, University of Florida gibi ünlü üniversiteler ise ODTÜ’nün gerisinde kaldı.

Son 2 yılda olduğu gibi, ABD, İngiltere, Almanya, Japonya ve Avustralya gibi gelişmiş ülkelerin üniversiteleri bu yıl da listenin üst sıralarında bulunuyor. Ancak, aralarında İtalya, İspanya, Hindistan, Avusturya, İrlanda, Danimarka, Norveç ve Meksika gibi bazı önemli ülkelerin üniversiteleri listede yer almıyor. Bu yıl sadece 20 ülkenin üniversiteleri ile bulunduğu “Dünyanın En Saygın 100 Üniversitesi” listesinde geçen yıllarda olduğu gibi yer alarak, ülkemize eğitim ve bilim açısından önemli bir prestij kazandırmak ve uluslararası başarılara imza atmak ODTÜ için de büyük bir onur kaynağıdır.

Bu başarıda emeği geçen tüm öğretim üyelerimizi, idari personelimizi, öğrenci ve mezunlarımızı kutlar, kendilerine teşekkürlerimizi sunarım.

Prof. Dr. Ahmet Acar
Rektör

 

yönetim kurulu kararları Başa Dön

Fen Bilimleri Enstitüsü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Burcu Akata Kurç Doçent kadrosuna atandı.


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Timur Doğu, 18-21 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “ENAEE Genel Kurul ve Etiket Komitesi Toplantıları”na katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Zeki Kaya, 19-22 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Toplantısı”na katılmak üzere Fransa’ya gidecektir.

Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Mehmet T.Zeyrek 20-24 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Turkish American Scientists and Scholars Association (TASSA)-2014” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ayşe Ayata, 19-22 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “FP7 AB Proje Toplantısı”na katılmak üzere Fransa’ya gidecektir.

Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Neriman Şahin Güçhan, 19-26 Mart 2014 tarihleri arasında üzenlenen “World Wood Day Symposium & International Wood Culture Expo” adlı sempozyuma katılmak üzere Çin’e gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, 20-23 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “CICA Shangai Summit: Challenges and Opportunities Ahead” adlı konferansa katılmak üzere Çin’e gidecektir.

Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ayşe Nuray Karancı, 20-23 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Symposium Crisis and Disasters Psychology EFPA” adlı toplantıya katılmak ve sunum yapmak üzere Çek Cumhuriyeti’ne gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ahmet Yakut, 23-27 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “American Concrete Institute Spring 2014 Convention” adlı toplantıya katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Murat Manguoğlu, 17-23 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Advances in Computational Fluid Structure Interaction and Flow Simulation: A Conference Celebrating the 60th Birthday of Tayfun E.Tezduyar” adlı konferansa katılmak üzere Japonya’ya gidecektir.

İşletme Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. H.Engin Küçükkaya, 20-22 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “7th Financial Risks International Forum 2014” adlı Foruma katılmak üzere Fransa’ya gidecektir.

İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Meltem Dayıoğlu Tayfur, 21-25 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “ERF 20th Annual Conference: Social Justice and Economic Development” adlı konferansa katılmak üzere Mısır’a gidecektir.

Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ali Eryılmaz, 23-29 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Hayatboyu Öğrenme Programı” kapsamında çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Polonya’ya gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Sinan Kalkan, 17-21 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “EU Cognition Embodied Communication” adlı toplantıya katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Fen Bilimleri Enstitüsü araştırma görevlilerinden Derya Kapusuz, 17 Mart 2014 tarihinden itibaren 1 yıl süre ile Drexel University’de araştırmalar yapmak üzere ABD’ye gidecektir.

Fen Bilimleri Enstitüsü Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi EABD araştırma görevlilerinden Makbule Gözde Didiş, 17-20 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “International Journal of Arts & Sciences (IJAS) adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

İlköğretim Bölümü araştırma görevlilerinden Esra Balgalmış, 17-21 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Society for Information Techology and Teacher Education International Conference 2014” adlı konferansa katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden İsmail Ozan Demirel, 17-29 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Kagir Yapıların Deprem Etkisi Altında Gözleme ve Hesaba Bağlı Değerlendirmesi (TÜBİTAK 110M748)” adlı toplantıya katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü araştırma görevlilerinden Okan Arslan ve Selcan Kilis, 18-21 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Social Media as Catalyser for Cross National Learning” adlı proje toplantısına katılmak üzere İsviçre’ye gideceklerdir.

ÖGEB Merkezi araştırma görevlilerinden Gökçen Aydın, 19-21 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “The Final Conference of the Install Project: Reflectivity in Higher Education: Research and Models of Intervention for Underachieving Students” adlı konferansa katılmak üzere İtalya’ya gidecektir.

Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü araştırma görevlilerinden Dilber Demirtaş, Belkıs Garip ve Ümmügülsüm Cansu, 19-22 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “New Perspectives in Science Education-Edition 3” adlı toplantıya bildiri sunmak üzere İtalya’ya gideceklerdir.

Eğitim Bilimleri Bölümü araştırma görevlilerinden Çiğdem Topçu, 19-25 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen “2014 SRA Biennial Meeting” adlı toplantıya katılmak üzere ABD’ye gidecektir.


bilimsel toplantılarBaşa Dön

17 Mart 2014 / Pazartesi

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nce, “Sahara Solar Breeder” projesi kapsamında seminer düzenlenmiştir. Projeyi yürüten Dr. Ali Tahri (Ceyayir Oran Üniversitesi) tarafından verilecek seminer Elektrik ve Elektronik Müh.Bölümü D-231 nolu salonda saat 13.45’de başlayacaktır.


17 Mart 2014 / Pazartesi

İktisat Bölümü'nce, “Price Convergence and Fundamentals in Asset Markets with Bankruptcy Risk: An Experiment” konulu seminer düzenlenmiştir. Tekin Köse  (University of Pittsburg) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari  Bilimler Fakültesi-A Binası F-106 salonunda saat 13.30’da başlayacaktır.


18 Mart 2014 / Salı

Uygulamalı Matematik Enstitüsü’nce, “Potential Methods and Seismic Tomography in Geoexploration” konulu seminer düzenlenmiştir.  Prof. Dr. Willi Freeden’in (Technische Universität Kaiserslautern, Fachbereich Mathematik) konuşmacı olarak katılacağı seminer IAM S-209’da saat 15.30’da başlayacaktır.


19 Mart 2014 / Çarşamba

Çevre Mühendisliği Bölümü’nce, “Challenges in Regulatory Compliance on Pipeline Projects with a Specific Emphasis on International Requirements” konulu seminer düzenlenmiştir. Sibel Gülen (Golder Associates)tarafından verilecek seminer Çevre Mühendisliği Bölümü, CZ-14 no'lu sınıfta saat 15.40’da başlayacaktır.


21 Mart 2014 / Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Kuzey Mezopotamya Geç Neolitiği’nde Damga Mühürler ve Sosyal İşlevleri” konulu seminer düzenlenmiştir. Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Atakuman (Yerleşim Arkeolojisi Anabilim Dalı / ODTÜ Müzesi Müdürü) tarafından verilecek seminer Fizik Bölümü Cavit Erginsoy seminer odasında saat 15.40’ta başlayacaktır.


haberlerBaşa Dön

KLASİK-FLAMENKO-POP VE ELEKTRO GİTAR KURSU

ODTÜ Öğrenci, Personel ve Personel çocukları için Caz Topluluğu’nca Aktan Odabaşı’nın eğitmenliğinde düzenlenen Klasik-Flamenko-Pop ve Elektro Gitar kurslarına yeni kayıtlar devam etmektedir.

Ders ücretleri:
2 kişilik grup 90.00 TL/Ay
3 kişilik grup 65.00 TL/Ay
4 kişi ve üzeri 50.00 TL/Ay

Aylık 4 saat ders (ders süresi 60 dk.)
Yer: A4 Barakası

Not: Gitarı olmayan kursiyerler için eğitmen tarafından sağlanacak ödünç gitar, kurs sonuna kadar öğrencide kalacaktır. (Aylık 15 TL)
Kurs saatleri ve ödünç gitar için tel: 0532 314 52 49
Gitar öğretmeni Aktan ODABAŞI, Trinity College of Music gitar bölümü diplomalıdır.


ODTÜ GÖNÜLLÜLERİ VE EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gönüllüleri ve Emeklileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin Olağan Genel Kurul Toplantısı 16.03.2014 Pazar günü 12.00 – 15.00 saatleri arasında ODTÜ Mezunları Derneği 100.Yıl Ankara adresinde yapılacaktır.
Çoğunluk sağlanamaması halinde ikinci toplantı, çoğunluk aranmaksızın 23.03.2014 Pazar günü aynı yer ve aynı saatte yapılacaktır.
Bilgilerinizi ve toplantıya katılmanızı önemle rica ederiz.

GÜNDEM:
1. Açılış ve saygı duruşu,
2. Başkanlık Divanının Seçilmesi,
3. Yönetim ve Denetim Kurullarının faaliyet ve hesap raporlarının okunması ve ibraların oya sunulması,
4. Tüzük Tadilatı,
5. Yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerinin iki yıl müddetle seçilmesi,
6. Yeni dönem bütçesinin görüşülerek kabul edilmesi,
7. Dilek ve temenniler,
8. Kapanış.


kültürel etkinliklerBaşa Dön

ODTÜ SANAT FESTİVALİ




SERAMİK SERGİSİ

24-30 Mart 2014 tarihleri arasında ODTÜ Kütüphanesi Sergi Salonu'nda Güliz Korkmaz’ın seramik çalışmalarından eserleri sergilenecektir.

Adres: gulizkt.com 



17-18-19 Mart 2014

Sosyoloji Topluluğu’nca, "10.Geleneksel Sosyoloji Günleri" düzenlenmiştir.
Yer: MM-25 Salonu Saat: 10.30


17-21 Mart 2014

Amatör Fotoğrafçılık Topluluğu’nca, "ODTÜ Fotoğraf Şenliği'14" düzenlenmiştir.
Yer: Mimarlık Amfisi (17-18-19 Mart)
MM-25 Salonu (20-21 Mart)  Saat:10.00


18 Mart 2014

İstatistik Topluluğu’nca, Fikret Kütük'ün (Hazine Müsteşarlığı-Sigorta Denetleme Kurulu) katılımıyla "Sigortacılık ve Aktüerya" konulu söyleşi düzenlenmiştir.
Yer: İstatistik Bl. Z-22 Saat: 16.30


22 Mart 2014

Uluslararası Öğrenci Topluluğu’nca, Doç.Dr.Haldun Süral,  Y.Doç.Dr.Sedat Sirmen ve Birol Dok'un katılımıyla "International in Turkey" konulu konferans düzenlenmiştir.
Yer: KKM B Salonu Saat: 11.30

İşletme Topluluğu’nca,  Taşkın Tahmaz (Eğitmen), Özlem Sarıoğlu (Eğitmen) ve Özgün Aksuna (Max Fm) katılımıyla  "Gelişim Akademisi" etkinliği düzenlenmiştir.
Yer: KKM D Salonu Saat: 12.45



VEFAT

İnşaat Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ergin Atımtay, 7 Mart 2014 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Tarih Bölümü öğretim elemanlarından okutman Nedret Celebioğlu’nun babası İsmail Hakkı Çelebioğlu, 5 Mart 2014 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü personeli Dilek Sarıgül Karademir’in annesi Ayla Sarıgül, 10 Mart 2014 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

sportif etkinliklerBaşa Dön

FUTSAL MÜSABAKASI

7 Mart 2014 tarihinde oynanan Polis Akademisi-ODTÜ Ünilig Erkek Futsal müsabakası Gölbaşı’ndaki Polis Akademisi Cem Bülent Spor Salonunda yapılmıştır. Takımımız deplasmanda ve yoğun seyirci baskısı altında oynanan müsabakayı 4-3 kazanmıştır.


HENTBOL MÜSABAKASI

5 Mart 2014 tarihinde oynanan Polis Akademisi-ODTÜ Ünilig Erkek Hentbol müsabakası Gölbaşı’ndaki Polis Akademisi Cem Bülent Spor Salonunda yapılmıştır. ODTÜ Erkek Hentbol Takımı deplasmanda ve yoğun seyirci baskısı altında oynanan müsabakayı 28-26 kazanmıştır.


FM ALİ İPEK HIZLI SATRANÇ ANI TURNUVASI

Üniversitemiz Kafeteryasında 1-2 Mart 2014 tarihlerinde düzenlenen 2. ODTÜ Üniversitelerarası FM Ali İpek Hızlı Satranç Anı Turnuvası’na toplam 32 sporcu katılmıştır. Erkekler kategorisinde 1. Erkin KARAOKÇU (ODTÜ), 2. Burak ÖZALP (ODTÜ), 3. Sinan UYGUR (ODTÜ), kadınlar kategorisinde 1. Gizem ŞAHİN (ODTÜ) dereceler elde edildi. Takım Sıralamasında 1. ODTÜ, 2. Gazi Üniversitesi, 3. Bilkent Üniversitesi derecelerini aldılar.


RAGBİ MÜSABAKASI

Kulüplerarası Ragbi 1. Lig 3. Hafta oynanan Ondokuzmayıs Üniversitesi-ODTÜ müsabakasını takımımız 24-12 kazanmıştır.


VOLEYBOL MÜSABAKASI

Voleybol Üniversiteler liginde mücadele eden Kadın Voleybol Takımımız, Aksaray Üniversitesi’ni son maçta 3-0 yenerek grup birincisi olarak yarı finallere katılma hakkı kazanmıştır.


sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER
*Beştepe’de, çatı katı, 1+1 daire öğrenciye verilebilir. Tel: 0532 454 16 71
*Yenimahalle 3. durakta, 2+1, bakımlı daire. Tel: 0555 211 24 11

SATILIK DAİRELER
*100. Yıl çok katlılarda, full yapılı daire. Tel: 0530 601 14 35
*GOP Çayhane Sokak. Kot-2 bahçe çıkışlı, 2+1 daire. Tel.: 542 695 46 97


TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 3610-3611



Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<