Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

 

yönetim kurulu kararları Başa Dön

Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ender Ciğeroğlu, Doçent kadrosuna atandı.

atamalar Başa Dön

İlköğretim Bölümü Başkan Yardımcılığı’na 1 Mayıs 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Doç.Dr. Özgül Yılmaz atandı.

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Melih Yanmaz, 21-25 Nisan 2014 tarihleri arasında “Erasmus Teaching Mobility” kapsamında ders vermek üzere İtalya’ya gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ali Hikmet Doğru ve araştırma görevlilerinden Özgür Kaya, 22-25 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen”Celtic-Plus Event and Proposers’ Day 2014” adlı etkinliğe katılmak üzere Fransa’ya gideceklerdir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. A. Nuri Yurdusev, 23-26 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen Allea (Avrupa Akademileri Birliği) Genel Kurul Toplantısı’na katılmak üzere Norveç’e gidecektir.

Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. H.Canan Sümer, 24-26 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen “European Federation of Psychological Associations-Assessment Board” adlı toplantıya ülke temsilcisi olarak katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Yusuf Özyörük, 24-28 Nisan 2014 tarihleri arasında Jüri üyesi olarak doktora tez savunmasına jüri üyesi olarak katılmak üzere İngiltere’ye gidecektir.

Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Kürşat Çağıltay, 27 Nisan-2 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Symposium on Global Youth & Digital Media” adlı sempozyuma davetli olarak katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, 27 Nisan-2 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenen “ASTARTE-European Geosciences Union General Assembly 2014” adlı toplantıya katılmak üzere Avusturya’ya gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Özlem Tür, 23-29 Nisan 2014 tarihleri arasında “İngiltere’nin Arap Baharı Süreçlerindeki Rolü” ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere İngiltere’ye gidecektir.

Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ayşegül Aydıngün, 24-26 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen “V Congress of Sociologists of Turkic Speaking Countries” adlı kongreye bildiri sunmak üzere Kazakistan’a gidecektir.

İşletme Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Eminegül Karababa, 21-24 Nisan 2014 tarihleri arasında 1.Akademik Yıl Sonunda Doktora Öğrencisi Değerlendirme Jürisi”ne katılmak üzere Danimarka’ya gidecektir.

Fen Bilimleri Enstitüsü Mikro ve Nanoteknoloji EABD öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Burcu Akata Kurç, 21-25 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Materials Research and Society” adlı toplantıya konuşmacı olarak katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Koray Kamil Yılmaz, araştırma görevlilerinden Erhan Gülyüz ve Murat Özkaptan, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim görevlilerinden Dr. M.Tuğrul Yılmaz, 27 Nisan-2 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenen “European Geosciences Union General Assembly 2014” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Avusturya’ya gideceklerdir.

Sosyoloji Bölümü öğretim görevlilerinden Dr.Irmak Karademir Hazır, 23-25 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen “British Sociological Association, Annual Conference 2014” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İngiltere’ye gidecektir.

Enformatik Enstitüsü Bilişim Sistemleri EABD araştırma görevlilerinden Murat Salmanoğlu, 21-24 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen “6th International Conference on Sunject-Oriented Business Process Management” adlı konferansa katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü araştırma görevlilerinden Ceren Gamze Yaşar, 27-29 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Rural Areas: Exploring Challenges and Opportunities for Their Conservation and Development” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Filistin’e gidecektir.


bilimsel toplantılarBaşa Dön

22 Nisan 2014/Salı

Uygulamalı Matematik Enstitüsü’nce, “Jump-Diffusion Approximation of Stochastic Reaction Dynamics: Error bounds and Algorithms” konulu seminer düzenlenmiştir.  Dr. Derya Altıntan’ın ( ETH  Zürich/Technische Universität Darmstadt) konuşmacı olarak katılacağı seminer IAM S-209 nolu salonda saat 15.40’ta başlayacaktır.


22 Nisan 2014/Salı

Mimarlık Bölümü'nce, “Bitüm Esaslı Çatı Kaplama ve Su Yalıtımı Malzemelerinde Yenilikler” konulu seminer düzenlenmiştir. Y.Mimar Atilla Gürses, Mimar Ahmet Özkök ve Binnur Ertuş Şimşek tarafından verilecek seminer Mimarlık Kubbealtında saat 13.00’te başlayacaktır.


25 Nisan 2014/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Hititler’in Boğazköy, Yenicekale Tepedeki Duvar Taşlarının Kaynak Kaya Analizi: Sedimantolojik ve Paleontolojik Yaklaşımlar” konulu seminer düzenlenmiştir. Yrd. Doç. Dr. İsmail Ömer Yılmaz (ODTÜ, Jeoloji Müh. Bl.) tarafından verilecek seminer Fizik Bölümü Cavit Erginsoy seminer odasında saat 15.40’ta başlayacaktır.


haberlerBaşa Dön

8.AYKUT KENCE EVRİM KONFERANSI

Her yıl BİYOGEN ve Evrim Ağacı olarak düzenlediğimiz ULUSAL EVRİM KONFERANSI'nı bu yıl ve gelecek yıllarda, bize en büyük desteği veren Aykut hocamızın beklenmeyen kaybı sebebiyle AYKUT KENCE EVRİM  KONFERANSI adıyla gerçekleştireceğiz. Yurt Dışından iki akedemisyen konuşmacının katılacağı konferans, 26-27 Nisan tarihlerinde KKM'de gerçekleştirilecektir.

Ayrıca Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde çalışmalarını sürdüren akademisyenlerimiz de konuşma yapacaktır. Etkinlikte akademisyen sunumları dışında öğrenci sunumları da olacaktır.

Detaylı Bilgi için: biyogen.metu.edu.tr/8akek
https://www.facebook.com/events/489473987768630/?fref=ts



KLASİK-FLAMENKO-POP VE ELEKTRO GİTAR KURSU

ODTÜ Öğrenci, Personel ve Personel çocukları için Caz Topluluğu’nca Aktan Odabaşı’nın eğitmenliğinde düzenlenen Klasik-Flamenko-Pop ve Elektro Gitar kurslarına yeni kayıtlar devam etmektedir.

Ders ücretleri:
2 kişilik grup 90.00 TL/Ay
3 kişilik grup 65.00 TL/Ay
4 kişi ve üzeri 50.00 TL/Ay

Aylık 4 saat ders (ders süresi 60 dk.)
Yer: A4 Barakası

Not: Gitarı olmayan kursiyerler için eğitmen tarafından sağlanacak ödünç gitar, kurs sonuna kadar öğrencide kalacaktır. (Aylık 15 TL)
Kurs saatleri ve ödünç gitar için tel: 0532 314 52 49
Gitar öğretmeni Aktan ODABAŞI, Trinity College of Music gitar bölümü diplomalıdır.



TASARIMDAN HABERLER

REDDOT DESIGN AWARD

ODTÜ, Amerika ve Avrupa Kıtalarının En Başarılı Endüstriyel Tasarım Okulları Red Dot Tasarım 2013 Listesinde 6. Sırada


ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, Red Dot Tasarım 2013 sıralamasında (Red Dot Design Ranking 2013) üniversitelerin yarıştığı Amerika ve Avrupa bölgeleri için ilan edilen en başarılı tasarım okulları arasında 6. sırada yer aldı. 2011 sıralamasında 13. olan Bölümümüz, bu yılki sıralamada elde ettiği dereceyle listede dünyanın en ünlü tasarım okullarından olan Pratt Institute (ABD), Royal College of Art (İngiltere) ve Rhode Island School of Design'ın (ABD) üzerinde bulunuyor.

Üniversitelerin son beş yıl içerisinde “kavramsal tasarım” kategorisinde kazandıkları Red Dot ödülleri dikkate alınarak oluşturulan sıralamada, İsveç'ten bir, Fransa'dan bir, ABD'den beş, Türkiye'den bir, Almanya'dan dört, İngiltere'den iki, Brezilya'dan bir ve Polonya'dan bir eğitim kurumu yer alıyor. Bölümün bu başarısının arkasında Mehrafza Mirzazad Barijough'un "kopan uzuvlar için acil taşıma ünitesi” başlıklı mezuniyet projesi ile 2010 yılında aldığı Best of the Best ödülü, Salih Berk İlhan'ın 2. sınıf projesi "devrilmeyen fırça faraş seti" ile 2013 yılında aldığı Best of the Best ödülü, ve Adem Önalan'ın mezuniyet projesi “afetzedeler için acil yardım kiti” ile aldığı Red Dot ödülü var.

Uluslararası ortamda bilinen en prestijli tasarım ödül sistemlerinden biri olan Red Dot Tasarım Ödülleri, 1955 yılından beri merkezi Almanya Essen'de bulunan Design Zentrum Nordrhein Westfalen tarafından veriliyor.

Red Dot Tasarım Sıralaması 2013 Üniversiteler
1. Umeå Institute of Design | Umeå University İsveç
2. ENSCI – Les Ateliers Fransa
3. Art Center College of Design ABD
4. Academy of Art University ABD
5. California College of the Arts ABD
6. Middle East Technical University (METU) Türkiye
7. Burg Giebichenstein University of Art and Design Almanya
8. Pratt Institute ABD
9. Royal College of Art (RCA) İngiltere
10. Folkwang University of the Arts Almanya
11. Schwäbisch Gmünd University of Art and Design Almanya
12. Pontifical Catholic University of Rio de Janeiro Brezilya
13. Academy of Fine Arts in Warsaw Polonya
14. Kingston University İngiltere
15. Dresden University of Applied Sciences Almanya
16. Rhode Island School of Design (RSID) ABD

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü tarafından yayımlanan TASARIMDAN HABERLER bültenine http://id.metu.edu.tr/content/docs/metuidbulten11.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.


SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ EĞİTİMLERİ

İLERİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ

(Savunma Sanayii Teknolojileri Sertifika Programı kapsamında)

Eğitim Tarihi: 5-20 Mayıs 2014
Son Başvuru Tarihi: 30 Nisan 2014
Ücret (KDV Dahil): 1.700TL

Eğitim içeriği ve başvuru detayları için lütfen web sitemizi ziyaret ediniz.
www.sem.metu.edu.tr

ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi
0312 210 3546
sem@metu.edu.tr


DİKSİYON ve SUNUM TEKNİKLERİ EĞİTİMİ


Eğitim Başlama Tarihi: 3 Mayıs 2014
Son Başvuru Tarihi: 30 Nisan 2014 (Saat 16:30)
Eğitim Takvimi: 3 - 24 Mayıs 2014

Toplam 4 Hafta, Her Cumartesi
10:00-13:00 (3 saat) ve 14:00-17:00 (3 saat)
Eğitim Süresi: 24 Saat
Eğitim Ücreti: 750TL (KDV Dahil)

ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi
0312 210 3546
sem@metu.edu.tr


KENTSEL DÖNÜŞÜM HUKUKUNUN ANALİZİ
ve
İŞLEM SÜREÇLERİ EĞİTİMİ


Son Başvuru Tarihi: 5 Mayıs 2014
Eğitim Başlama Tarihi: 7 Mayıs 2014
Ücret: 350TL (KDV Dahil)
Süre: 6 saat
Eğitmen: Feridun DUYGULUER
Eğitim Programı: Çarşamba ve Perşembe 9:30-12:30 saatleri arasında.

Ayrıntılı bilgi için: www.sem.metu.edu.tr

ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi
0312 210 3546
sem@metu.edu.tr




ODTÜ PROF. DR. MUSTAFA N. PARLAR
EĞİTİM VE ARAŞTIRMA VAKFI
GELENEKSEL YILLIK ÖDÜLLERİ
MALZEMELERİ BELİRLEME YARIŞMASI

Üniversite Endüstri ilişkilerini geliştirmek bilimsel araştırmalara ve araştırmacılara destek olmak ODTÜ öğrencilerine burs vermek ve ODTÜ’ne destek sağlamak amacı ile 1981 yılında kurulan ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı her yıl verdiği Onur, Bilim, Üstün Hizmet, Araştırma Teşvik, Yılın Tezi ve Yılın Eğitimcisi ödüllerini kazananlara verilecek ödül nesnesinin tasarlanması üzerine 10.000 TL ödüllü bir yarışma düzenlemiştir.

Yarışma tüm ODTÜ öğrenci, akademik personel ve mezunlarına açıktır.


KÜTÜPHANE TARAFINDAN DÜZENLENEN
KULLANICI EĞİTİMLERİ

Kütüphanemizde, 19 Mart ile 05 Haziran 2014 tarihleri arasında, kütüphane kullanıcılarını  bilgi kaynaklarıyla etkin şekilde buluşturmak amacıyla bir dizi kullanıcı eğitimi düzenlenmeye başlanmıştır.

Özellikle akademik hayatları boyunca Kütüphanemizden yararlanmaları beklenen öğrencilerin, hocalarımız tarafından bu eğitimlere yönlendirilmeleri, başarılarına katkı sağlayacağından, son derece önemlidir.

Şimdilik üç konuda verilen eğitimlerin programı http://lib.metu.edu.tr/tr/kullanici-egitimi-programi adresinde görülebilir.  Eğitimlere katılmak için kayıt yaptırılması gerekmektedir. Kullanıcı Eğitimi Programı sayfasından bir eğitim seçilerek, detaylı bilgilerin bulunduğu sayfadan kayıt formuna erişilebilir. Aynı konudaki eğitimlere bir kereden fazla kayıt yapılmaması, eğitimlerden daha çok sayıda kişinin yararlanabilmesi bakımından önem taşımaktadır. Eğitimin kapsamına göre bir eğitime en çok 15 veya 20 kişi kayıt yaptırabilir. Katılımcı sayısının 5’ten az olması durumunda o tarihteki eğitim iptal edilir. Böyle bir durumda kayıt yaptırmış olan kişilere e-posta yoluyla haber verilir.

Eğitimlerde uygulama yapmak için katılımcıların dizüstü bilgisayar, tablet PC, akıllı telefon vb. cihazlarını http://netregister.metu.edu.tr adresinde yer alan sisteme kaydettikten sonra yanlarında getirmeleri önerilir.


ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ BAŞKANLIĞI

Birim Başkanı: Yrd. Doç.Dr. Zeynep SÜMER

Tel : 210 71 96
Fax : 210 79 35
Adres : ODTÜ Kütüphanesi - Solmaz İzdemir Salonu

engelsiz@metu.edu.tr
http://engelsiz.metu.edu.tr/


DUYURU

Yuva ve Anaokulu’na 2009,2010,2011 doğum tarihli öğrenciler için yapılacak olan başvurular 30 Mayıs 2014 mesai bitimine kadar kabul edilecektir.
Bu tarihten sonra yapılacak başvurular bir sonraki yıl değerlendirilmeye alınacaktır.

Başvuruların Yuva ve Anaokulu Müdürlüğü’ne yapılması gerekmektedir.


kültürel etkinliklerBaşa Dön

ODTÜ TÜRK HALK MÜZİGİ
PERSONEL KOROSU KONSERİ

“Güzel Günler Göreceğiz”
Şef Kenan Şahbudak

Tarih    : 25 Nisan 2014/Cuma
Saat      : 19.30
Yer      : ODTÜ KKM / Kemal Kurdaş Salonu

  Bilet Satış
ODTU KKM bilet satış ofisi
Bilet Fiyatı: 3,00 TL



21-25 Nisan 2014

Japon Kültür Topluluğu’nca, “Japonya Günleri” düzenlenmiştir.
Yer: Furuzan Olşen Sergi Salonu


24 Nisan 2014

Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Klasik Türk Müziği Topluluğu’nca, “Cengiz Özkan Konseri” düzenlenmiştir.
Yer: KKM A Salonu Saat: 20.00


26-27 Nisan 2014

Avrupa Teknoloji Öğrencileri Topluluğu’nca, “5. ODTÜ BEST Mühendislik Yarışması ve Kariyer Günleri” düzenlenmiştir.
Yer: Kültür ve Kongre Merkezi Saat: 09.00

Biyoloji ve Genetik Topluluğu’nca, “8.Aykut Kence Evrim Konferansı” düzenlenmiştir.
Yer: KKM Kemal Kurdaş Salonu Saat: 08.30



BEBEK

Personel Daire Başkanlığı personeli Emrah Demirsoy ve eşi Gülistan Demirsoy’un, 10 Nisan 2014 tarihinde bebekleri olmuştur. Rifat Çağan’a sağlıklı uzun ömür dileriz.

Personel Daire Başkanlığı personeli Turgay Denek ve eşi Derya Denek’in, 12 Nisan 2014 tarihinde bebekleri olmuştur. Eylül’e sağlıklı uzun ömür dileriz.


VEFAT

Kütüphane ve Dokömantasyon Daire Başkanlığı personeli Hale Uysal’ın babası Erdoğan Uysal, 13 Nisan 2014 tarihinde vefat etmistir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

sportif etkinliklerBaşa Dön

SUALTI HOKEYİ TAKIMI

10-13 Nisan 2014 tarihlerinde Sakarya’da Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Sualtı Hokeyi Federasyon Kupasına Erkek Takımımız katılmış ve Türkiye Şampiyonu olmuştur.


5. ODTÜ İLK PAZARTESİ YILDIRIM SATRANÇ TURNUVASI

7 Nisan 2014 tarihinde ODTÜ Satranç Topluluğunca, topluluk odasında gerçekleştirilen 5. ODTÜ İlk Pazartesi Yıldırım Satranç Turnuvasına 48 sporcu katıldı. 1. Ildar Salakhutdinov, 2. Burak Özalp (ODTÜ), 3. Berkan Atman (ODTÜ) oldu.


ODTÜ SPOR KULÜBÜ RİTMİK CİMNASTİK

21-23 Mart 2014 tarihlerinde Edirne'de yapılan Kulüpler Türkiye 1.Etap Yarışmasında, Ritmik cimnastik takımımız yıldızlar kategorisinde 1. ve küçükler kategorisinde 4. olmuştur. Nil Karabina bireyselde Türkiye 2. ve Eda Asar Türkiye 6. sı olmuşlardır.

  Ayrıca, 12-13 Nisan 2014 tarihleri arasında İzmir’de Türkiye Şampiyonasına katılan takımımız, minikler grup Türkiye 2.si, küçükler grup Türkiye 1.si, yıldızlarda  çember grubu Türkiye 1.si ve gençlerde  kurdele grubu Türkiye birinciliğini almışlardır. 


sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER
*Çayyolu Konutkent 1’de, 1 Haziran’dan sonra oturmaya hazır, 3+1 daire. Tel: 0533 478 69 38

TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 3610-3611



Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<