Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

ODTÜ BU KEZ İLK ÜÇTE!
Times Higher Education
BRICS & Ekonomisi Yükselen Ülkeler
Üniversiteler Sıralaması 2015

ODTÜ BU KEZ İLK ÜÇTE!


Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İngiltere merkezli Times Higher Education (THE) kuruluşu tarafından 3 Aralık 2014 tarihinde açıklanan “BRİCS & Emerging Economies Rankings 2015” (BRİCS ve Ekonomisi Yükselen Ülkeler 2015) listesinde bu ülkelerdeki ilk 3 üniversite arasına girerek yeniden büyük bir başarıya imza attı.

2012, 2013 ve 2014 yıllarında ilan edilen “Dünyanın En Saygın 100 Üniversitesi” (World Reputation Rankings) sıralamalarında yer alan ODTÜ, THE tarafından bu yıl Ekim ayında açıklanan “Dünyanın En İyi Üniversiteleri” listesinde 85. sıraya yerleşerek, bu listelerin her birinde Türkiye’yi temsil eden ilk ve tek üniversite olmuştu.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika (BRİCS) ve gelişmekte olan ülkeler için oluşturulan “BRİCS & Emerging Economies Rankings 2015”, “Eğitim”, “Araştırma”, “Atıflar ve Araştırma Etkisi”, “Sanayi Gelirleri” ve “Uluslararası Bilinirlik” boyutlarını kullanarak bu ülkelerdeki üniversitelerin toplam başarısını belirlemektedir. Gelişen ülkeler için özel olarak geliştirilen bu sıralamada, diğer THE sıralamalarına göre “Sanayi Gelirleri” ve “Uluslararası Bilinirlik” boyutlarına daha yüksek ve “Atıflar ve Araştırma Etkisi” boyutuna daha düşük ağırlık verilmiştir.

İlk iki sırayı Çin üniversitelerinin aldığı ve ODTÜ’nün 3. olduğu listede, toplam 18 ülke üniversiteleriyle temsil edilmektedir. Türkiye’den ODTÜ’nün dışında 7 üniversite daha ilk 100’de yer almıştır. Sıralamaya giren diğer Türk üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi 7., İTÜ 8., Sabancı Üniversitesi 15., Bilkent Üniversitesi 19., Koç Üniversitesi 29., İstanbul Üniversitesi 51. ve Hacettepe Üniversitesi 82. olmuştur. Sıralama hakkında ek bilgi aşağıdaki adreste yer almaktadır.

Ülkemize ve Üniversitemize büyük onur kazandıran bu başarıdaki katkılarından dolayı tüm akademik ve idari çalışanlarımıza, öğrenci ve mezunlarımıza tebrik ve teşekkürlerimi sunarım.
Saygılarımla.

Prof. Dr. Ahmet Acar
Rektör

http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2015/brics-and-emerging-economies



bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

GÜRSES, M., ŞİŞMAN T.Ç., TEKİN, B. “AdS-plane wave and pp-wave Solutions of Generic Gravity Theories” Phys. Rev. D 90, 124005 (2014).


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. H. Bülent Ertan, 9-11 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen ICPEED Toplantısına davetli konuşmacı olarak katılmak üzere Cezayir’e gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, 8-11 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen Atom enerjisi ajansı tsunami kıstas problem doküman hazırlama toplantısına katılmak üzere Hindistan’a gidecektir.

Enformatik Enstitüsü EABD öğretim üyelerinden Prof.Dr. Nazife Baykal, 9-12 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen “2014 IEEE Symposium Series on Computational Intelligence (IEEE SSCI 2014)” adlı konferansa katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. C.Hakan Gür, 11-12 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen “National University of Singapore Symposium” adlı sempozyuma bildiri sunmak üzere Singapur’a gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. M.Tuğrul Yılmaz. 13-20 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen “American Geophysical Union Fall Meeting” adlı toplantıya katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim görevlilerinden Dr.Ayşenur Birtürk, 14-17 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen “ICOM 2014-IEEE International Conference on Data Mining” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Çin’e gidecektir.

Enformatik Enstitüsü Bilişim Sistemleri EABD araştırma görevlilerinden Eyşe Elvan Gündüz, 8-10 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Brokerage Event for the ICT 24 Call for Robotics and General Assembly of euRobotics AISBL/Horizon 2020 ICT 24” adlı toplantıya katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

Matematik Bölümü araştırma görevlilerinden Ersin Kızgut, 8-12 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen “8th Australia New Zealand Mathematics Convention” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Avustralya’ya gidecektir.

Fen Bilimleri Enstitüsü Mikro ve Nanoteknoloji EABD araştırma görevlilerinden Hayriye Serra Altınoluk, 8 Aralık 2014-27 Şubat 2015 tarihleri arasında Interuniversity Microelectronics Centre (IMEC)’de konulu doktora tez çalışmaları kapsamında çalışmalar yapmak üzere Belçika’ya gidecektir.


bilimsel toplantılarBaşa Dön

8 Aralık 2014/Pazartesi

İktisat Bölümü'nce, “Good Things Come to Those Who (Are Taught How to) Wait: Results from a Randomized Educational Intervention on Time Preference”  konulu seminer düzenlenmiştir. Seda Ertaç  (Koç Üniversitesi) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Binası'nda F-106 nolu seminer odasında saat 14.00'te başlayacaktır.


9 Aralık 2014/Salı

Uygulamalı Matematik Enstitüsü’nce, “Codes for Boolean Masking” konulu seminer düzenlenmiştir. Prof. Dr. Patrick Sole’nin (Telekom-Paris Tech. Fransa) konuşmacı olarak katılacağı seminer IAM S-209’da saat 15.30’da başlayacaktır.


10 Aralık 2014/Çarşamba

Çevre Mühendisliği Bölümü’nce, “Hava Kalitesi Sürecinde Mevcut Mevzuat ve Cafe Direktifinin Gereklilikleri” konulu seminer düzenlenmiştir. Zeliha Gemici (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hava Kalitesi izleme Şube Müdürü) tarafından verilecek seminer Çevre Mühendisliği Bölümü, CZ-14 no'lu sınıfta saat 15.40’ta başlayacaktır.


12 Aralık 2014/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “2012 Yılının Ekim Ayında Kudüs Şehrinden İzlenimler” konulu seminer düzenlenmiştir. Bahar Şengün (ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Süreç ve Yönetişim Grubu Yöneticisi) tarafından verilecek seminer Fizik Bölümü Cavit Erginsoy seminer odasında saat 15.40’ta başlayacaktır.


13 Aralık 2014/Cumartesi

Eğitim Fakültesi ve Çankaya-Oran Rotary Kulüpleri işbirliği ile düzenlenen "Toplum Liderleri Geliyor" seminerler dizisi kapsamında CNNTürk Ekonomi Editörü Emin Çapa ve Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Türev Berki'nin katılacağı iki seminer düzenlenmiştir. Seminerler KKM-D Salonu'nda saat 13.30’da başlayacak olup tüm ODTÜ'lüler davetlidir.

PROGRAM

13.30 - 14.15 - Emin Çapa - Teknoloji, Ekonomi ve Eğitimci (CNNTürk Ekonomi Editörü)
14.15 – 14.30 - ARA
14.30 – 15.15 - Emin Çapa - Teknoloji, Ekonomi ve Eğitimci (CNNTürk Ekonomi Editörü)
15.15 – 15.45 - ARA
15.45 - 17.00 - “Müzik Bildiğimiz Müzik mi? - Prof.Dr. Türev Berki - Hacettepe Üniv.Güzel Sanatlar Ens.Md.)


haberlerBaşa Dön

ODTÜ PROF. DR. MUSTAFA N. PARLAR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA VAKFI ÖDÜL TÖRENİ

ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. PARLAR Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın Ödül Töreni 19 Aralık 2014 Cuma günü saat 16.30’da Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezi A Salonu’nda yapılacaktır. Törende ödül almaya hak kazananların isimleri aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.

Parlar Vakfı ödüllerine layık bulunan öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz. Törene mensup, mezun ve öğrencilerimiz davetlidir.

BİLİM ÖDÜLÜ
Prof. Dr. Münevver Tezer - Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Matematik Bölümü

ARAŞTIRMA TEŞVİK ÖDÜLÜ
Prof. Dr. Cem Topkaya - Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü
Doç. Dr. Cüneyt Berkdemir - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fizik Bölümü
Doç. Dr. Yavuz Dede - Gazi Üniversitesi, Kimya Bölümü
Doç. Dr. Barış Kışkan – İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya Bölümü
Doç. Dr. Şenol Mutlu - Boğaziçi Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Doç. Dr. Mehmet Zahmakıran - Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Kimya Bölümü
Y. Doç. Dr. Bülend Ortaç - Bilkent Üniversitesi, UNAM-Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Enstitüsü
Y. Doç. Dr. Fatih Şen - Dumlupınar Üniversitesi, Biyokimya Bölümü

2013 - 2014 ÖĞRETİM YILI ODTÜ EĞİTİMDE ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ
Doç. Dr. Pınar Akçalı – İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü
Doç. Dr. Ayşe Gül Gözen – Fen Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü
Doç. Dr. Ayşegül Askan Gündoğan – Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü

2013 - 2014 ÖĞRETİM YILI ODTÜ YILIN EĞİTİMCİSİ ÖDÜLÜ
Prof. Dr. Ali Uzay Peker – Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Doç. Dr. Mesut Muyan – Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü
Y. Doç. Dr. Serap Emil – Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü
Y. Doç. Dr. Özgür Salih Ergül – Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
Y. Doç. Dr. Sinan Kalkan – Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Y. Doç. Dr. Halil Mecit Öztop – Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Y. Doç. Dr. Mehmet Somel – Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü

2013 - 2014 ÖĞRETİM YILI ODTÜ YILIN TEZİ ÖDÜLÜ
Ali Salem Milani - Fen Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik Bilimleri Bölümü
Danışman : Prof. Dr. Murat Dicleli

Yetkin Arslan – Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
Danışman : Prof. Dr. Cengiz Beşikçi

Saeid Azad Kazemzadeh – Fen Bilimleri Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği Bölümü
Danışman : Prof. Dr. Oğuzhan Hasançebi

Öznur Küçüksarı – Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
Danışman : Prof. Dr. Gönül Turhan Sayan

Halit Ergezer – Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
Danışman : Prof. Dr. M. Kemal Leblebicioğlu

Burak Gözlüklü – Fen Bilimleri Enstitüsü, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü
Danışman : Doç. Dr. Demirkan Çöker

Yunus Emre Işıklar - Fen Bilimleri Enstitüsü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Danışman : Prof. Dr. Nihan Kesim Çiçekli

Erinç Bahçegül - Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji Bölümü
Danışman : Prof. Dr. Ufuk Bölükbaşı ve Prof. Dr. Necati Özkan

Gökten Doğangün - Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü
Danışman : Prof. Dr. Ayşe Ayata

Hasan Dudu – Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisat Bölümü
Danışman : Prof. Dr. Nadir Öcal

Alter Kahraman – Sosyal Bilimler Enstitüsü, Avrasya Çalışmaları Bölümü
Danışman : Prof. Dr. Ayşegül Aydıngün

Öykü Eren Özsoy – Enformatik Enstitüsü, Sağlık Bilişimi Bölümü
Danışman : Doç. Dr. Tolga Can

Fatma Yerlikaya Özkurt – Uygulamalı Matematik Enstitüsü, Bilimsel Hesaplama Bölümü
Danışman : Prof. Dr. Gerhard Wilhelm Weber


kültürel etkinliklerBaşa Dön

KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ
ARALIK AYI ETKİNLİKLERİ

8 Aralık 2014
“Evgeny Grinko Konseri”
Ankara Piyano Festivali , Altus Organizasyon
Kemal Kurdaş  Salonu / 20:30

10 Aralık 2014
“Andalüs’ten Anadolu’ya” Gösterisi
Ankara Flamenko Derneği, İspanya Büyükelçiliği
Kemal Kurdaş  Salonu / 20:00

10- 24 Aralık 2014
“Resim Sergisi”
Ersan TOKOĞLU
Sergi  Salonu / 10:00-17:00

11 Aralık 2014
“Nehir” Tiyatro Oyunu
Aysa Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu / 20:00

12 Aralık 2014
“Kerem GÖRSEV & Fatih ERKOÇ"  Konseri
Sayı  Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu / 20:30

13 Aralık 2014
“Feridun DÜZAĞAÇ Konseri”
Sayı  Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu / 20:30

17 Aralık 2014
“Kibarlık Budalası Tiyatro Oyunu”
Sayı Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu / 20:30

19 Aralık 2014
“Dolu Düşün Boş Konuş Tiyatro Oyunu”
Aysa Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu / 20:00



08-12 Aralık 2014

Uluslararası Gençlik Topluluğu’nca, “27.ODTÜ Kitap Fuarı” düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bölümü


10 Aralık 2014

Radyo Topluluğu’nca, Zafer ALGÖZ’ün (oyuncu) konuk olarak katılacağı söyleşi düzenlenmiştir.
Yer: MM-25 Salonu Saat: 18.00


10-12 Aralık 2014

İşletme Topluluğu’nca, “Finans Kongresi” düzenlenmiştir.
Yer: İİBF B Binası

PROGRAM

10 Aralık 2014 G-106
12.30-13.30 Eğitim / Arda Arat (GKS CFO)
13.45-14.45 Eğitim / Ümit Sönmez (Finansbank)
15.00-16.00 Eğitim / Erhan Baykış (EY Tax Partner)
16.15-17.15 Eğitim / Çiğdem Öktem/Selçuk Karalar (Unilever Finans Müdürü)

11 Aralık 2014 G-208
13.00-14.00 Eğitim / Erdinç Güzel (Koton CFO)
14.15-15.15 Eğitim / Onur Yücekal (GE CFO)
15.30-16.30 Eğitim / Coşkun Kılıç (THY CFO)
17.00-18.00 Eğitim / Hakan Alp (Finansbank Genel Md.Yrd.) G-104

12 Aralık 2014 G-102
12.45-13.45 Eğitim / Ayfer Atlı (KPMG CFO)
14.00-15.00 Eğitim / Hikmet Altan (Yaşar Holding CFO)
15.15-16.15 Eğitim / Emin Çapa
16.45-17.45 Seminer / Fidan Durmaz (P&G) G-110


10-12 Aralık 2014

Caz Topluluğu’nca, “ODTÜ Caz Topluluğu D-52 Davul Festivali” düzenlenmiştir.
Yer: KKM A Salonu-Mimarlık Amfisi

PROGRAM
10 Aralık 2014 KKM A Salonu
13.00 Caner Özkızıltaş – Gerçek Dorman – Multi Perküsyon Atölyesi
14.15 Ali Kıl – Murat Söğüt – Multi Perküsyon Atölyesi
15.30 Erhan Karaca – Atölye ve WFD (World Fastest Drummer)
16.30 Deniz Güngör – Aqua Drums Atölyesi
18.00 Erhan Seçkin – Davul Atölyesi
19.30 Doğaç Titiz – Akın Bağcıoğlu Drum Clinic

11 Aralık 2014 Mimarlık Amfisi
13.30 Özgür Can Öney Atölye – Davul Atölyesi
14.30 Onur Ertem Atölye – Davul Atölyesi
15.30 Can Tüzün – Davul Atölyesi
16.30 Jarrod Cagwin – Perküsyon Atölyesi

12 Aralık 2014 Mimarlık Amfisi
13.00 Çağrı Akoğlu – Didgeridoo Atölyesi
14.00 KUAN (Band) Çağrı Akoğlu – Barkın Çoruh – Demircan Demir
15. 00 Sedat Anar – Santur Atölyesi
16.00 Gerçek Dorman – PK: 101 Tencere Tava Havaları
17.00 Nedim Ruacan – Davul Atölyesi
18.00 Bülent Akbay – Davul Atölyesi
19.30 Emrehan Halıcı – Davul Atölyesi




VEFAT

Elektrik İşletme Müdürlüğü personeli İsa Topsakal’ın annesi Nesibe Topsakal, 1 Aralık 2014 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Mustafa Türkeş’in annesi Lemziye Türkeş 4 Aralık 2014 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.


sportif etkinliklerBaşa Dön

BRİÇ TAKIMI

28 – 30 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Türkiye Gençler İkili Briç Şampiyonası’na üniversitemiz Briç Takımı da katılmış ve sporcularımız Anıl ALTINDAĞ-Yusuf Berkay KAPUSUZ birinci olmuştur.


KADIN HENTBOL TAKIMI

1 – 6 Aralık 2014 tarihleri arasında Balıkesir’de düzenlenen Üniversitelerarası Hentbol 2. Lig müsabakalarına üniversitemiz Kadın Hentbol Takımı da katılmış ve ev sahibi Balıkesir Üniversitesi’ni 25-30 yenerek 1. Lige yükselmiştir.

ÜNİLİG MÜSABAKA SONUÇLARI

19.11.2014 ODTÜ-Ahi Evran Üniv. (Erkek Hentbol) 26-24 Spor Merkezi
26.11.2014 ODTÜ-Polis Akademisi (Erkek Hentbol) 36-17 Spor Merkezi
26.11.2014 ODTÜ-Süleyman Demirel Üniv. (Kadın Hentbol) 23-8 Isparta
26.11.2014 ODTÜ-Ahi Evran Üniv. (Kadın Voleybol) 3-0 Büyük SS
3.12.2014 ODTÜ-Akdeniz Üniv. (Kadın Voleybol) 3-1 Antalya


sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER
*Relax Eryaman Sitesi’nde, merkezi ısıtmalı, kapalı yüzme havuzlu, fitness salonlu, güvenlikli, metroya yakın, 1+1 daire. (700 TL.+ Aidat ) Tel: 0532 161 33 03
*Çiğdem Mahallesi, Başkent Sitesi'nde 2+1 daire. Tel: 0537 541 46 51

SATILIK DAİRELER
*Gölbaşı – Karaali Mahallesi’nde, 810 m2 imarlı villa arsası, 37.500 TL. Tel: 0532 422 57 96
*Gölbaşı’nda 30 dönüm tarla. Tel: 0532 223 83 53
*Mersin – Erdemli Limonlu mevkiinde villa. Tel: 0546 216 19 59
*Batıkent’te tripleks 170 m2, 5+1, 2 banyo, TEL.: 0535 304 58 01
*Çayyolu 2 Türkkonuk Uydukent’de tripleks villa. 260 m2. kullanım alanı. Tel. 507 763 33 93


TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 3610-3611



Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<