Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

Değerli Mensuplarımız, Öğrencilerimiz ve Mezunlarımız,

2014 yılını geride bırakıp, Üniversitemizin 60. yaşına basacağı 2015 yılına giriyoruz.

Son yıl içinde yaşadığımız çok önemli olaylar belleğimize kazındı. Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri bunlardan sadece ikisi oldu. Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada yaşanan siyasi-sosyal-ekonomik buhranlar, hukuk krizleri, savaşlar, büyük iş kazaları, katliamlar, insanlık dramları, gerginlikler hepimizi sarstı.

ODTÜ'lüler olarak geleceğimizi kazanmak; özgürlük, barış ve refah içinde yaşayan bir ülke ve dünya için 2014 yılında da umutla ve inançla çalışmaya devam ettik. Eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında eriştiğimiz üretim düzeyi ve birçok alanda getirdiğimiz yenilikler bu çabalarımızla mümkün oldu. Son yıl içinde ODTÜ'lüler olarak yaptığımız çalışmaları ve aldığımız sonuçları sizlerle ayrıca paylaşacağım.

Ortak çabalarımızın sonucu olarak Üniversitemiz, 2014 yılında ilan edilen ulusal değerlendirmelerde ülkemizin başarılı ve saygın üniversitelerinin başında yer aldı. Uluslararası üniversite sıralamaları sonuçlarıyla, ODTÜ'nün yurt dışında etkisinin ve saygınlığının da hızla arttığını; bir dünya üniversitesi olarak konumunu pekiştirdiğini gördük. Mensuplarımızın, öğrencilerimizin ve mezunlarımızın yurt içinde ve yurt dışında elde ettikleri başarılarla ve kazandıkları ödüllerle hepimiz gurur duyduk.

ODTÜ'nün başarı öyküsü, üstün nitelikli insanlarımızın çabalarıyla, paylaştığımız ortak değerler korunarak sürmektedir. ODTÜ ortamında, bilim, akıl, özgürlük, liyakat ve dayanışma ödünsüz olarak korunduğu sürece, çalışanlarımızın, öğrencilerimizin ve mezunlarımızın bizi onurlandıran başarıları sürecektir.

ODTÜ'nün sürekli yükselen konumu, toplumumuzun beklentilerini artırıyor ve uluslararası rekabette yeni çıtalar getiriyor. Çalışanı, öğrencisi ve mezunu olmaktan gurur duyduğumuz Üniversitemizin, toplumumuzun ve bilim-teknolojinin gelişmesine katkılarını artırmak için 2015 yılında daha da fazla çalışmak durumundayız.

2014 yılında Üniversitemize ve ülkemize sağladığınız katkılar için şükranlarımı sunar, 2015 yılında size ve sevdiklerinize mutluluk dolu günler dilerim.

Sevgi ve saygılarımla.

Prof. Dr. Ahmet Acar
Rektör


yönetim kurulu kararlarıBaşa Dön

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Erden Atilla Aytekin, Doçent kadrosuna atandı.

İlköğretim Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Feyza Tantekin Erden, Doçent kadrosuna atandı.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Özgehan Şenyuva, Doçent kadrosuna atandı.

bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

QASRAWI, A.F., ZIQAN ABDELHALIM, M. , JAZZAR SUHA, KH., GASANLY, N.M. “Photon Assisted Hopping Conduction Mechanism in Tl2SSe Crystals.” Physica B, vol. 458, No. 1, 149-154 (2015).

QASRAWI, A.F., GASANLY, N.M. “Energy Band Diagram and Current Transport Mechanism in p-MgO/n-Ga4Se3S.” IEEE Trans. Electron Devices, vol. 62, No. 1, 102-106 (2015).



KİTAP

GÜNEL, M.H., ILGIN, H.E. (2014), “Tall Buildings – Structural Systems and -Aerodynamic Form”. Routledge – Taylor and Francis Group. Oxon, New York. ISBN: 978-1-138-02177-8

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Raşit Turan, 11-14 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Mediterranean Materials Congress on Energy and Infrastructure Systems (MEMA 2015)” adlı kongreye bildiri sunmak üzere Katar’a gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Murat Güler, araştırma görevlilerinden Oruç Altıntaşı,Yalçın Karakaya ve Pınar Karataş, 11-15 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenen “TRB 94th Annual Meeting” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gideceklerdir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. İlkay Yavrucuk, 5-9 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenen “AIAA SCITECH 2015” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Fen Bilimleri Enstitüsü Jeodezi ve Cografi Bilgi Teknolojileri EABD öğretim üyelerinden Doç.Dr. Uğur Murat Leloğlu, 10-16 Ocak 2015 tarihleri arasında Airborne Imaging Surveilance System (AISS) Joint Development Project Transfer of Technology Trainings eğitimi vermek üzere Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidecektir.

Enformatik Enstitüsü Bilişsel Bilimler EABD öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Cengiz Acartürk ve araştırma görevlilerinden Ece Kamer Takmaz, 7 Ocak-6 Şubat 2015 tarihleri arasında IRIS Marie Curie IAPP Projesi kapsamında araştırma ziyaretinde bulunmak üzere Portekiz’e gideceklerdir.

İşletme Bölümü araştırma görevlilerinden Ecenur Uğurlu, 7-11 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenen “15th EBES Conference” adlı konferansa katılmak üzere Portekiz’e gidecektir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Ömer Ataş, 9-16 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenen “25th AAS/AIAA Space Flight Mechanics Meeting” adlı toplantıya katılmak üzere ABD’ye gidecektir.


haberlerBaşa Dön

DUYURU


Üniversitemiz Kütüphanesi’nden gönderilmiş gibi görünen Kütüphane’ye kitap satın alınması için öneride bulunulmasını talep eden yanıltıcı ve kötü niyetli e-postalar gönderildiği belirlenmiştir.

Gerek hesap güvenliğinizin tehlikeye düşmemesi, gerekse kütüphanemizin kaliteli hizmet verme prensibinin sarsılmaması açısından gönderici adresinde .metu.edu.tr uzantısı olmayan e-postalara itibar edilmemesi ve yanıtlanmaması önemle duyurulur.

Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı



ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ
BAŞKANLIĞI


Birim Başkanı: Yrd. Doç.Dr. Zeynep SÜMER
Tel : 210 71 96
Fax : 210 79 35
Adres : ODTÜ Kütüphanesi - Solmaz İzdemir Salonu

engelsiz@metu.edu.tr http://engelsiz.metu.edu.tr/





BEBEK

Havuz Müdürlüğü personeli Mehtap Peker ve eşi Cihangir Peker’in 19 Aralık 2014 tarihinde bebekleri olmuştur. Ela Senanur’a sağlıklı uzun ömür dileriz.



VEFAT

Biyoloji Bölümü personeli Abidin Eroğlu’nun annesi Meryem Eroğlu 27 Aralık 2014 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ahmet Coşar’ın babası, Kurumsal Gelişim ve Planlama Ofisi personeli Ilgın Coşar’ın kayınpederi Mustafa Coşar, 28 Aralık 2014 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli Nevzat De- mir’in babası Nurettin Demir, 26 Aralık 2014 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

sportif etkinlikler

ÜNİLİG MÜSABAKA SONUÇLARI

Tarih                Takımlar                                                              Sonuç
17 Aralık 2014    ODTÜ-Hitit Üniversitesi (Kadın Voleybol)              2-3
17 Aralık 2014    ODTÜ-Süleyman Demirel Üniv. (Kadın Hentbol)     18-9
19 Aralık 2014    ODTÜ-Hacı Bektaş Veli Üniv. (Kadın Hentbol)       13-25
24 Aralık 2014    ODTÜ- Hacı Bektaş Veli Üniv. (Kadın Hentbol)      11-18


SU ALTI HOKEYİ TÜRKİYE TURNUVASI

ODTÜ-SAS Su Altı Sporları Topluluğunca, 20 – 21 Aralık 2014 tarihlerinde ODTÜ Kapalı Yüzme Havuzunda 12. Geleneksel Su Altı Hokeyi Türkiye Turnuvası düzenlendi ve ODTÜ SAS Erkeklerde A Ligi’nde Türkiye 2.si kadınlarda C Ligi’nde Türkiye 2.si oldu.


sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*Bahçelievler 7. Cadde yakınında, 3+1, bakımlı daire. Tel: 0532 394 05 66 – 0536 581 65 71
*O.D.T.Ü. Çamlık Sitesi’nde, tripleks ev. Tel: 0537 438 56 20
*100. Yıl 1500. Cadde Anıl Sitesi’nde, 3+1 daire. Tel: 0532 341 04 68

TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 3610-3611



Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<