Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

yönetim kurulu kararları Başa Dön

Enformatik Enstitüsü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Annette Hohenberger Doçent kadrosuna atandı.


atamalar Başa Dön

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Danışmanlığı’na 17 Mart 2015 tarihinden itibaren Y.Doç.Dr. Derya Göçer Akder atandı.


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Nevzat G. Gençer, 24-28 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Cost Action TD 1301” sunumu yapmak üzere İngiltere’ye gidecektir.

Deniz Bilimleri Enstitüsü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Emin Özsoy, 24-25 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen MyOcean Follow-On projesinin final toplantısına katılmak üzere Palma de Mallorca’ya gidecektir.

Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Serhat Akın, 25-28 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen Norweigan University of Science and Technology’de doktora jürisine katılmak üzere Norveç’e gidecektir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Serkan Özgen ve Prof.Dr. Yavuz Yaman, 26-27 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen CHANGE 5. Teknik Toplantısı ve Aerodinamik Çalıştayı’na katılmak üzere İngiltere’ye gideceklerdir.

Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Güven Arif Sargın ve araştırma görevlilerinden Neris Saadet Parlak, 26-29 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Turco-Dutch Joint Workshop Mentor: Fil Kafesi adlı çalıştaya katılmak üzere Hollanda’ya gideceklerdir.

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Gülay Cedden ve Doç.Dr. Çiğdem Sağın Şimşek, 23-25 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen “International Conference on Bilingualism” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Malta’ya gideceklerdir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Özgür Kurç, 24-27 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Pareng 2015” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Hırvatistan’a gidecektir.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ela Babalık Sutcliffe, 24-28 Mart 2015 tarihleri arasında Palermo Üniversitesi’nde doktora tez jürisine davetli jüri üyesi olarak katılmak üzere İtalya’ya gidecektir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Yeşim Serinağaoğlu, 25-28 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen “ECG Workshop” adlı toplantıya katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Özgehan Şenyuva, 26-27 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Are We Finally Free?” adlı workshop’a katılmak üzere Avusturya’ya gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ahmet Oğuz Akyüz, 29 Mart-1 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Cost Aksiyon Toplantısı (IC1005)” adlı toplantıya katılmak üzere Avusturya’ya gidecektir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Ali Türker Kutay, 23-26 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen uçuş testlerine ve sonrasında yürütülecek ortak çalışmaların değerlendirilmesi için düzenlenen toplantılara katılmak üzere Fransa’ya gidecektir.

Enformatik Enstitüsü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Annette Edeltraud Hohenberger, 24-29 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen “SMART Cognitive Science: the Amsterdam Conference” adlı konferansa katılmak üzere Hollanda’ya gidecektir.

Temel İngilizce Bölümü öğretim görevlilerinden Başak Ağın Dönmez, 26-28 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen “(Re) shaping Humanities: New Ways of Reading, New Forms of Representation” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Portekiz’e gidecektir.

Temel İngilizce Bölümü okutmanlarından Sevcan Mutlu, 25-28 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen “TESOL 2015 International Convention & English Language Expo Conference” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Kanada’ya gidecektir.

İstatistik Bölümü araştırma görevlilerinden Muhammet Burak Kılıç, 23 Mart - 1 Mayıs 2015 tarihleri arasında “Indian Statistical Institute”de araştırma yapmak üzere Hindistan’a gidecektir.


bilimsel toplantılarBaşa Dön

23 Mart 2015/Pazartesi

İktisat Bölümü'nce, “Why has Investment of Nonfinancial Corporations in Turkey Remained stagnant? A Firm-level Analysis”  konulu seminer düzenlenmiştir. Armağan Gezici  (Keene State College and Kadir Has University ) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Binası'nda F-106 nolu seminer odasında saat 14.00'da başlayacaktır.


24 Mart 2015/Salı

Uygulamalı Matematik Enstitüsü’nce, “Butson-Hadamard Matrices and Their Applications” konulu seminer düzenlenmiştir. Y. Doç. Dr. Oğuz Yayla’nın (Hacettepe Üniversitesi, Matematik Bölümü) konuşmacı olarak katılacağı seminer IAM S-209’da saat 15.30’da başlayacaktır.


24 Mart 2015/Salı

Mimarlık Bölümü'nce, “Yapılarda Yeni Nesil Boyalar ve Boya Teknolojisi” konulu seminer düzenlenmiştir. Burcu Devecioğlu, Çağdaş Sarak ve Alper Batur tarafından tarafından verilecek seminer Kubbealtı'nda, saat 13.40-17.00 arasında gerçekleştirilecektir.


25 Mart 2015/Çarşamba

Öğrenme ve Öğrenci Gelişim Birimi’nce, “Erteliyorum Öyleyse Yarın" konulu seminer düzenlenmiştir. Seminer MM 25’te saat 14.00-15.00 arasında gerçekleştirilecektir. Seminerimiz tüm öğrencilerimizin katılımına açıktır.


25 Mart 2015/Çarşamba

Çevre Mühendisliği Bölümü’nce, “Monitoring and modeling of carbon, nitrogen and water cycles for peatlands of yeniçağa lake (Bolu) using flux tower and remote sensing” konulu seminer düzenlenmiştir. Prof.Dr. Fatih Evrendilek (Abant İzzet Baysal Üniversitesi) tarafından verilecek seminer, Çevre Mühendisliği Bölümü, CZ-14 no'lu sınıfta saat 15.40’da başlayacaktır.


27 Mart 2015/Cuma

Endüstri Mühendisliği Bölümü’nce, “Optimal Policies for Inventory Systems with a Limited Number of Replenishments” başlıklı seminer düzenlenmiştir. Onur Alper Kılıç (Hacettepe Üniversitesi) tarafından verilecek seminer Endüstri Mühendisliği Bölümü IE-03 nolu seminer odasında (mavi amfi) saat 16.00’da başlayacaktır.


27 Mart 2015/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Bir Müze Doğuyor: Burdur Doğa Tarihi Müzesi” konulu seminer düzenlenmiştir. Prof. Dr. Berna Alpagut (Ankara Üniv., DTCF Antropoloji Bl.) tarafından verilecek seminer Fizik Bölümü Cavit Erginsoy seminer odasında saat 15.40’ta başlayacaktır. İlgi duyan herkes davetlidir.


haberlerBaşa Dön

YENİ FİKİRLER YENİ İŞLER 2015

ÖĞRENCİLERİMİZE VE MEZUNLARIMIZA
KENDİ İŞİNİ KURMA VE
MEVCUT İŞLERİNİ GELİŞTİRME FIRSATI!

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından organize edilen, Türkiye’nin en büyük ve lider girişimcilik yarışması Yeni Fikirler Yeni İşler’in 2015 dönemi başvuruları başladı. 11. Yılını kutlayan Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması (YFYİ) ; YFYİ Idea ve YFYİ Pro olmak üzere iki farklı girişimci profiline ulaşmayı hedeflemektedir.

Yeni Fikirler Yeni İşler hem iyi bir fikre sahip girişimcilere hem de yeni kurulmuş şirketlere kendilerini ve iş fikirlerini geliştirmeleri için imkân sağlanmaktadır!

Kendi işinin patronu olmak isteyen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezuniyetinin üzerinden en fazla 5 yıl geçmiş olan mezunlar YFYİ Idea iş fikirlerinizi bekliyor! Girişimcilik eğitimleri, mentorluk hizmetleri, kuluçka imkanı, nakit para ödülü ve ABD Kampına katılma fırsatı ile Y Combinator’dan faydalanma şansı sizleri bekliyor. Detaylı bilgi ve başvuru için www.yfyi.com ziyaret etmeyi unutmayın.

Kurulumunun üzerinden 3 yıldan fazla geçmemiş teknoloji tabanlı şirketler YFYİ Pro projelerinizi bir üst basamağa taşımak için burada! Tüketici Elektroniği, Savunma Sanayii, Bilişim, Enerji ve Sağlık olmak üzere 5 farklı kategoride yarışma fırsatı sunan YFYİ Pro’da eğitimler, mentorluk ve danışmanlık hizmetleri, nakit para ödülü ve ABD Kampına katılma fırsatı ile Y Combinator’dan faydalanma şansı sizleri bekliyor. Detaylı bilgi ve başvuru için www.yfyi.com sitemize bekliyoruz.

Doğrudan maddi ödüllerin dışında yarışmacılar için birçok farklı destek sunulan Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasında maddi değeri toplam 2 Milyon TL olan ödül havuzundan faydalanmak için acele edin.

Başvurular www.yfyi.com adresinden 1 Mayıs 2015 tarihine kadar yapılabiliyor.



YILIN YEŞİL BEYNİ ARANIYOR

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampusu, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği lise ve üniversite öğrencilerine yönelik Uluslararası Proje Yarışmaları ile 2015’in “YEŞİL BEYİNLERİ”ni arıyor.

Yaşamsal üçlü olarak nitelendirilen çevre, enerji ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği konularında farkındalığı artırmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya başvurular 25 Mayıs’a kadar devam ediyor.

Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada birinci olan takımın üyeleri 1.000’er Euro, İkinci takım 750’şer Euro, üçüncü takımın üyeleri ise 500’er Euro ile ödüllendirilecektir.
Katılımlarınızı bekliyoruz.



DUYURU

Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce, 1988 yılından bu yana her hafta düzenli olarak yayınlanan “Bu Hafta Bülteni” Üniversitemizde yapılan her türlü bilimsel, kültürel ve sportif etkinliklerin Üniversite içinde ve dışında duyurulmasını sağlamaktadır.

Bülten ODTÜ web sayfasında da yer almakta ve 2700 adet basılarak posta ile de gönderilmektedir. Ayrıca isteyenlere e-posta ile de iletilmektedir.

Bülten, Dini Bayramlarda iki hafta birleştirilerek çıkarılmakta ve birleştirileceği haftalar genel duyuruda ayrıca yayınlanmaktadır.

Aşağıda başlıkları belirtilen konulardaki etkinliklerinizin veya bu konuların dışında çıkmasını istediğiniz haberlerin bültende yer alması için; halkilis@metu.edu.tr veya aylayil@metu.edu.tr adreslerine yayın haftasından önceki Çarşamba günü saat 16.00’ya kadar gönderilmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.

Gülhan Yüksel
Genel Sekreter Yardımcısı


*ATAMALAR
(Dekan, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanı, Bölüm Başkan Yardımcılarının atanmalarında yapılan değişikliğin yukarıda belirtilen adreslere gönderilmesi veya 2139 nolu telefona mutlaka bildirilmesi)


*BİLİMSEL YAYINLAR (Makale, kitap)

*YURT DIŞI GÖREVLENDİRMELER

*BİLİMSEL TOPLANTILAR (Konferans, kongre, seminer, çalıştay, vb.)

*HABERLER (Tez savunmaları, ödül yazıları vb..)

*KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ

*SPOR ETKİNLİKLERİ

*ODTÜ PERSONELİNCE DÜZENLEN ETKİNLİK PROGRAMLARI

*EĞİTİM PROGRAMLARI (SEM ve diğer birimler tarafından)

*VEFAT, EVLİLİK, DOĞUM HABERLERİ

*KİRALIK, SATILIK, GAYRİMENKUL DUYURULARI
(Bu ilanların Sosyal Tesisler Müdürlüğü’ne iletilmesi gerekmektedir. 3610-3611)



kültürel etkinliklerBaşa Dön

ODTÜSanat 16"




23 Mart 2015

Lodos Topluluğu’nca, Çengel Kafe Halk Oyunları Gösterisi, ZİÇEV Koro, Ali-Ozan Ulusoy Şiir Dinletisi-Söyleşi ve zihinsel engelli öğrencilerin yapmış olduğu resimlerin sergileneceği “Yeteneği Görün” adlı etkinlik düzenlenmiştir.
Yer: Mimarlık Amfisi Saat: 18.00


23-27 Mart 2015

Amatör Fotoğrafçılık Topluluğu’nca, “ODTÜ Fotoğraf Şenliği 2015” etkinliği düzenlenmiştir.
Yer: Mimarlık Amfisi Saat: 13.30


26 Mart 2015

Biyoloji ve Genetik Topluluğu’nca, Doç.Dr. Çağdaş Devrim Son’un (ODTÜ) konuşmacı olarak katılacağı “Akvaryum Kimyası” konulu seminer düzenlenmiştir.
Yer: MM-25 Salonu Saat: 18.00


Jeoloji Topluluğu’nca, İsmail Abalıoğlu’nun (Genel Energy Plc.Technical Manager) konuşmacı olarak katılacağı “Petrol Sektörü ve Jeoloji” konulu seminer düzenlenmiştir.
Yer: Jeoloji Müh. GR-127 Saat: 18.00




KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
NEW ARRIVALS

ODTÜ Kütüphanesine yeni gelen kitapların listesi aylık olarak WEB sayfamızda New Arrivals başlığı altında yayınlanmaktadır.

Kütüphaneye alınmasını istediğiniz kitaplar için http://library.metu.edu.tr/acquire sayfasını ziyaret ediniz.


Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<