Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

atamalar Başa Dön

Uygulamalı Matematik Enstitüsü Müdürlüğü’ne 22 Mart 2015 tarihinden itibaren Prof.Dr. Bülent Karasözen yeniden atandı.

İstatistik Bölümü Başkan Yardımcılığı’na 17 Mart 2015 tarihinden itibaren Doç.Dr. Zeynep Kalaylıoğlu atandı.


bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

SARA, O., JEPPESEN, E., MOSS, B., ÖZKAN, K., BEKLİOĞLU, M., FEUCHTMAYR, H., GONZALEZ SAGRARIO, M.,WEI, LI.,LAUDRIDSEN, T.S., SONDERGAARD, M., “Factors Influencing Nitrogen Processing in lakes: an Experimental Approach”  Freshwater Biology, 60, 4, 646-662, 2015

BAULCOMB, C., FLETCHER, R., LEWIS, A., AKOGLU, E., ROBINSON, L., VON ALMEN, A., HUSSAIN, S., GLENK, K. “A Pathway to Identifying and Valuing Cultural Ecosystem Services : An Application to Marine Food webs” Ecosystem Services 11, 128-139 , 2015


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. H.Şebnem Düzgün, 30 Mart-1 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “JURSE 2015, Joint Urban Remote Sensing Event” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İsviçre’ye gidecektir.

Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Emre Alp, 30-31 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen “10.Smart and Sustainable Campuses Conference” adlı konferansa katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Melin Şahin, 30 Mart-1 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “International Conference on Advances in VIBRATIONS” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Portekiz’e gidecektir.

İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Meltem Dayıoğlu Tayfur, Doç.Dr. Ebru Voyvoda, araştırma görevlilerinden Zeynep Burcu Çevik, Burcu Özgün, Özgen Öztürk, Deniz Plevneli, 1-5 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Workshop in Honor of Fikret Şenses” adlı çalıştaya katılmak üzere KKTC’ye gideceklerdir.

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Mehmet Ata Öztürk, 4-7 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Otizm Farkındalık Ayı Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen seminere bildiri sunmak üzere Azerbaycan’a gidecektir.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü araştırma görevlilerinden Filiz Çiçek, 30 Mart-25 Haziran 2015 tarihleri arasında doktora tez konusunda araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere Kore’ye gidecektir.

İlköğretim Bölümü araştırma görevlilerinden Mehtap Özen, 31 Mart-26 Haziran 2015 tarihleri arasında Erasmus Programı kapsamında Almanya’ya gidecektir.

Fen Bilimleri Enstitüsü araştırma görevlilerinden Vesile Hatun Akansel, 1 Nisan 2015 tarihinden itibaren 1 yıl süre ile Berkeley’de araştırmalar yapmak üzere ABD’ye gidecektir.

Araştırmalar Koordinatörlüğü araştırma görevlilerinden Semih Gökatalay, 2-4 Nisan 2015 tarihleri arasında Türkiye Ekonomisi ve Kalkınma İktisadi Çalıştayı’nda sunum yapmak üzere KKTC’ye gidecektir.

bilimsel toplantılarBaşa Dön

30 Mart 2015/Pazartesi

Kimya Mühendisliği Bölümü’nce, “An Overview of Research Activities on Multifunctional Properties of Polymer Composites” konulu seminer düzenlenmiştir. Prof.Dr. Göknur Bayram (Kimya Müh.Böl.) tarafından verilecek seminer Kimya Mühendisliği Bölümü Z-14’de saat 15.40’da başlayacaktır.


30 Mart 2015/Pazartesi

İktisat Bölümü'nce, “The Effects of Abolition of Penal Sanctions for Economic Crimes: Evidence from a Natural Experiment”  konulu seminer düzenlenmiştir. Ozan Ekşi (TOBB University) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Binası'nda F-106 no’lu seminer odasında saat 14.00'de başlayacaktır.


31 Mart 2015/Salı

Mimarlık Bölümü'nce, “Yapılarda Su Tesisatı ve Drenaj Sistemlerindeki Yenilikler" konulu seminer düzenlenmiştir. Fikret Gençgel (Makine Müh.), Zeki Hakan Can (İşletmeci) ve Osman  Muzaffer Bayrakdar (Endüstri Yük. Müh.) tarafından verilecek seminer Kubbealtı'nda, saat 13.00-15.30 arasında gerçekleştirilecektir.


31 Mart 2015/Salı

Uygulamalı Matematik Enstitüsü’nce, “Rotation-Symmetric S-Boxes and Their Resistance Against DPA Attacks” konulu seminer düzenlenmiştir. Y. Doç. Dr. Selçuk Kavut’un (Balıkesir Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü) konuşmacı olarak katılacağı seminer IAM S-209’da saat 15.30’da başlayacaktır.


1 Nisan 2015/Çarşamba

Çevre Mühendisliği Bölümü’nce, “The Role of a Health & Safety Expert in a Workplace” konulu seminer düzenlenmiştir. Koray Daver tarafından verilecek seminer, Çevre Mühendisliği Bölümü, CZ-14 no'lu sınıfta saat 15.40’da başlayacaktır.


2 Nisan 2015/Perşembe

İstatistik Bölümünce, Comparison of the Simulation Tools for the Deterministic Modeling of Biochemical Networks” konulu seminer düzenlenmiştir. Gökçe Tuncer tarafından verilecek seminer İstatistik Bölümü Moti Lal Tiku Toplantı Salonunda saat 15.40’ta başlayacaktır.


3 Nisan 2015/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “ODTÜ Müzesinde Bulunan Koçumbeli Figü- rinleri ve Mühürleri” konulu seminer düzenlenmiştir. Y. Doç. Dr. Çiğdem Atakuman (ODTÜ Müze Müdürü, Yerleşim Arkeolojisi ABD) tarafından verilecek seminer Fizik Bölümü Cavit Erginsoy seminer odasında saat 15.40’ta başlayacaktır. İlgi duyan herkes davetlidir.


haberlerBaşa Dön

YENİ FİKİRLER YENİ İŞLER 2015

ÖĞRENCİLERİMİZE VE MEZUNLARIMIZA
KENDİ İŞİNİ KURMA VE
MEVCUT İŞLERİNİ GELİŞTİRME FIRSATI!

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından organize edilen, Türkiye’nin en büyük ve lider girişimcilik yarışması Yeni Fikirler Yeni İşler’in 2015 dönemi başvuruları başladı. 11. Yılını kutlayan Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması (YFYİ) ; YFYİ Idea ve YFYİ Pro olmak üzere iki farklı girişimci profiline ulaşmayı hedeflemektedir.

Yeni Fikirler Yeni İşler hem iyi bir fikre sahip girişimcilere hem de yeni kurulmuş şirketlere kendilerini ve iş fikirlerini geliştirmeleri için imkân sağlanmaktadır!

Kendi işinin patronu olmak isteyen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezuniyetinin üzerinden en fazla 5 yıl geçmiş olan mezunlar YFYİ Idea iş fikirlerinizi bekliyor! Girişimcilik eğitimleri, mentorluk hizmetleri, kuluçka imkanı, nakit para ödülü ve ABD Kampına katılma fırsatı ile Y Combinator’dan faydalanma şansı sizleri bekliyor. Detaylı bilgi ve başvuru için www.yfyi.com ziyaret etmeyi unutmayın.

Kurulumunun üzerinden 3 yıldan fazla geçmemiş teknoloji tabanlı şirketler YFYİ Pro projelerinizi bir üst basamağa taşımak için burada! Tüketici Elektroniği, Savunma Sanayii, Bilişim, Enerji ve Sağlık olmak üzere 5 farklı kategoride yarışma fırsatı sunan YFYİ Pro’da eğitimler, mentorluk ve danışmanlık hizmetleri, nakit para ödülü ve ABD Kampına katılma fırsatı ile Y Combinator’dan faydalanma şansı sizleri bekliyor. Detaylı bilgi ve başvuru için www.yfyi.com sitemize bekliyoruz.

Doğrudan maddi ödüllerin dışında yarışmacılar için birçok farklı destek sunulan Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasında maddi değeri toplam 2 Milyon TL olan ödül havuzundan faydalanmak için acele edin.

Başvurular www.yfyi.com adresinden 1 Mayıs 2015 tarihine kadar yapılabiliyor.



YILIN YEŞİL BEYNİ ARANIYOR

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampusu, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği lise ve üniversite öğrencilerine yönelik Uluslararası Proje Yarışmaları ile 2015’in “YEŞİL BEYİNLERİ”ni arıyor.

Yaşamsal üçlü olarak nitelendirilen çevre, enerji ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği konularında farkındalığı artırmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya başvurular 25 Mayıs’a kadar devam ediyor.

Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada birinci olan takımın üyeleri 1.000’er Euro, İkinci takım 750’şer Euro, üçüncü takımın üyeleri ise 500’er Euro ile ödüllendirilecektir.
Katılımlarınızı bekliyoruz.



DUYURU

Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce, 1988 yılından bu yana her hafta düzenli olarak yayınlanan “Bu Hafta Bülteni” Üniversitemizde yapılan her türlü bilimsel, kültürel ve sportif etkinliklerin Üniversite içinde ve dışında duyurulmasını sağlamaktadır.

Bülten ODTÜ web sayfasında da yer almakta ve 2700 adet basılarak posta ile de gönderilmektedir. Ayrıca isteyenlere e-posta ile de iletilmektedir.

Bülten, Dini Bayramlarda iki hafta birleştirilerek çıkarılmakta ve birleştirileceği haftalar genel duyuruda ayrıca yayınlanmaktadır.

Aşağıda başlıkları belirtilen konulardaki etkinliklerinizin veya bu konuların dışında çıkmasını istediğiniz haberlerin bültende yer alması için; halkilis@metu.edu.tr veya aylayil@metu.edu.tr adreslerine yayın haftasından önceki Çarşamba günü saat 16.00’ya kadar gönderilmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.

Gülhan Yüksel
Genel Sekreter Yardımcısı


*ATAMALAR
(Dekan, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanı, Bölüm Başkan Yardımcılarının atanmalarında yapılan değişikliğin yukarıda belirtilen adreslere gönderilmesi veya 2139 nolu telefona mutlaka bildirilmesi)


*BİLİMSEL YAYINLAR (Makale, kitap)

*YURT DIŞI GÖREVLENDİRMELER

*BİLİMSEL TOPLANTILAR (Konferans, kongre, seminer, çalıştay, vb.)

*HABERLER (Tez savunmaları, ödül yazıları vb..)

*KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ

*SPOR ETKİNLİKLERİ

*ODTÜ PERSONELİNCE DÜZENLEN ETKİNLİK PROGRAMLARI

*EĞİTİM PROGRAMLARI (SEM ve diğer birimler tarafından)

*VEFAT, EVLİLİK, DOĞUM HABERLERİ

*KİRALIK, SATILIK, GAYRİMENKUL DUYURULARI
(Bu ilanların Sosyal Tesisler Müdürlüğü’ne iletilmesi gerekmektedir. 3610-3611)



kültürel etkinliklerBaşa Dön

ODTÜSanat 16"


ODTÜSanat 16” Etkinlik Programı

* 30 Mart 2015/Pazartesi Saat:20.00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“İdil Biret” Resitali
C-I Sıraları: 50,00 TL
J-P Sıraları: 40,00 TL
R-Z Sıraları: 20,00 TL


* 2 Nisan 2015/Perşembe Saat:14.00 ODTÜ KKM A Salonu
“Enver Özüstün” Atölye Çalışması (Etkinlik Ücretsizdir)

* 4 Nisan 2015/Cumartesi Saat:20.00 ODTÜ KKM Otopark Alanı
“Hair” Açıkhava Film Gösterimi (Etkinlik Ücretsizdir)

* 6 Nisan 2015/Pazartesi Saat:14.00 ODTÜ KKM Küçük Fuaye
“Yalçın Gökçebağ” Atölye Çalışması (Etkinlik Ücretsizdir)

* 7 Nisan 2015/Salı Saat:20.00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
Emrehan Halıcı & Ankara Müzisyenleri ”50 Yılın Rock ve Jazz Konseri”- 10. Yıl
C-I Sıraları: 50,00 TL
J-V Sıraları: 40,00 TL
Y,Z Sıraları: 15,00 TL


* 8 Nisan 2015/Çarşamba Saat:19.00 ODTÜ KKM A Salonu
“Sivas” Film Gösterimi ve Yönetmeni Kaan Müjdeci ile Söyleşi
Tek Fiyat: 15,00 TL


* 9 Nisan 2015/Perşembe Saat:20.00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
Alkistis Protopsalti “Colours of Greece” Konseri
Yunanistan Büyükelçiliği/Ankara
Tek Fiyat: 30,00 TL


* 10 Nisan 2015/Cuma Saat:14.00 ODTÜ KKM C Salonu
Panel: İkinci Doğa
Emre Zeytinoğlu, Mehmet Yılmaz, Tansel Türkdoğan, Mehmet Ali Uysal (Etkinlik Ücretsizdir)


* 11 Nisan 2015/Cumartesi Saat:20.00 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu
“Shakespeare Zorda” Ankara Devlet Tiyatrosu Tek Fiyat: 10,00 TL

BİLGİ İÇİN : 210 41 62



31 Mart - 01 Nisan 2015

Türk Halk Bilimi Topluluğu’nca, Haldun Taner'in "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" adlı oyunu sahnelenecektir.
Yer: Mimarlık Amfisi Saat: 20.00


04-05 Nisan 2015

İşletme Topluluğu’nca, “Just Marketing” etkinliği düzenlenmiştir.
Yer: ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri           Saat: 09.00




VEFAT

Matematik Bölümü emekli öğretim görevlilerinden Birsen Çakıcı, 21 Mart 2015 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine ve dostlarına başsağlığı dileriz.


sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

SATILIK DAİRELER

*ODTÜ Yapracık TOKİ Konutları B Blok’ta, 7. Kat, 3+1 daire, 75.000 . Tel: 0536 518 36 30


TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 210 36 10 - 11



Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<