Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Sibel Kalaycıoğlu, 13-15 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Socio-Economic Prospects of the Eurasian Integration: Realities and Challenges” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Rusya’ya gidecektir.

Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Faruk Bozoğlu ve Y.Doç.Dr. Yeşim Soyer, 16-17 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Food Recovery and Waste Reduction-FoodWard, (Grant Agreement-Number 2014-1-TR01-KA204-013041)” konulu projenin 2.proje toplantısına katılmak üzere İtalya’ya gideceklerdir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, 16-19 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Silk Road Economic Belt” adlı konferansa katılmak üzere Kazakistan’a gidecektir.

İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Erkan Erdil, 16-19 Nisan 2015 tarihleri arasında doktora tez jürisine katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Kürşat Çağıltay ve Prof.Dr. Behiye Ubuz, Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Hanife Akar, Doç.Dr. Yaşar Kondakçı, Y.Doç.Dr. Evrim Baran, araştırma görevlilerinden Canan Mesudoğlu ve Merve Zayim, 16-20 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “AERA 2015 Annual Meeting” adlı toplantıya bil -diri sunmak üzere ABD’ye gideceklerdir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Meliha Altunışık, 17-19 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “15th Körber Dialogue Middle East” adlı çalıştaya katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Serhat Akın, Prof.Dr. Mahmut Parlaktuna, araştırma görevlilerinden Göker Ertunç, 19-24 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “World Geothermal Congress” adlı kongreye bildiri sunmak üzere ve araştırma görevlilerinden Burak Parlaktuna, kongreye katılmak üzere Avustralya’ya gideceklerdir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Temel Engin Tuncer ve araştırma görevlilerinden Özlem Tuğfe Demir, 19-24 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “2015 IEEE International Conference on Acoustics, Speech and Signal Processing (ICASSP)” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Avustralya’ya gideceklerdir.

Uygulamalı Matematik Enstitüsü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Yeliz Yolcu Okur, 13-17 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Workshop II: The Mathematics of High Frequency Financial Markets: Limit Order Books, Frictions, Optimal Execution and Program Trading” adlı çalıştaya katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ömer Delialioğlu ve araştırma görevlilerinden Şenol Bakay, 16-17 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Global Learn 2015-Global Conference on Learning and Technology” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Almanya’ya gideceklerdir.

Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Gökçe Gökalp, 13-16 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “AAACS The American Association for the Advancement of Curriculum Studies Fourteenth Annual Meeting” adlı toplantıya ve 16-20 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “AERA 2015 Annual Meeting” adlı toplantıya bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. İlhan Can Özen, 13-19 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Uluslararası MPSA” adlı konferansa katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Asuman Göksel, 16-19 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “73rd Annual Midwest Politicial Science Association Conference” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Uygulamalı Matematik Enstitüsü araştırma görevlilerinden Ahmet Sınak, 13-17 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “The Ninth International Workshop on Coding and Cryptography 2015” adlı çalıştaya katılmak üzere Fransa’ya gidecektir.

Matematik Bölümü araştırma görevlilerinden Ersin Kızgut, 19-25 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Workshop on Calgebras: Structure and Classification” adlı çalıştaya katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.


bilimsel toplantılarBaşa Dön

13 Nisan 2015/Pazartesi

İktisat Bölümü'nce, “Global Business History of Ford Assembly Plant in Tophane (1925-1944): A New Perspective on Republican History”  konulu seminer düzenlenmiştir. Aslı Odman (Mimar Sinan Üniversitesi) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Binası'nda F-106 nolu seminer odasında saat 14.00'de başlayacaktır.


14 Nisan 2015/Salı

Uygulamalı Matematik Enstitüsü’nce “Structure Preserving Image Smoothing via First and Second Order Region Statistics” konulu seminer düzenlenmiştir. Y.Doç.Dr. Erkut Erdem’in (Hacettepe University Computer Vision Lab (HUCVL)) konuşmacı olarak katılacağı seminer IAM S-209’da saat 15.30’da başlayacaktır.


15 Nisan 2015/Çarşamba

Çevre Mühendisliği Bölümü’nce, “Current Perspectives on Salmonella Quantification in Environmental media: The trade-off of accuracy and ease” konulu seminer düzenlenmiştir. Dr. Robert W. Murdoch tarafından verilecek seminer, Çevre Mühendisliği Bölümü, CZ-14 no'lu sınıfta saat 15.40’da başlayacaktır.


16 Nisan 2015/Perşembe

İstatistik Bölümünce, “Stochastic Simulations of Biological Networks Under Impulses” konulu seminer düzenlenmiştir. Müge Yazıcı tarafından verilecek seminer tarafından verilecek seminer İstatistik Bölümü Moti Lal Tiku Toplantı Salonunda 15.40’ta başlayacaktır.


17 Nisan 2015/Cuma

Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce, düzenlenen GİMER Girişimcilik Sohbetleri kapsamında, “Yeni Medya Süreçleri ve Dijital Medya” konulu toplantı düzenlenmiştir. İsmail Hakkı Polat (ismailhpolat.com) ve Sercan Çalbak’ın (sercancalbak. com) konuşmacı olarak katılacağı toplantı İşletme Bölümü G-263’te saat 14.00’de başlayacaktır.
Katılım tüm ilgilenenlere açıktır.
Kayıt için: https://gimersohbet25.eventbrite.com


19 Nisan 2015/Pazar

Enformatik Enstitüsü Bilişsel Bilimler Anabilim Dalı’nca, “2nd International Symposium on Brain and Cognitive Science” konulu konferans düzenlenmiştir. Konferans Kültür Kongre Merkezi B Salonunda saat 09.00'da başlayacaktır.



“Köy Enstitülerinin 75. Yılında
Kültür ve Eğitimimiz"

Eğitim Fakültesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği tarafından "Köy Enstitülerinin 75. Yılında Kültür ve Eğitimimiz" etkinliği düzenlenmiştir.

Program:

14.45 – 15.00 Çay Simit İkramı
15.00 – 17.00 Belgesel Gösterimi: Ülkeyi Kucaklayan Adam: TONGUÇ
(Yapım: Prof. Dr. Oğuz MAKAL)

Açık Oturum:
“Günümüzden Köy Enstitülerinin Eğitim Anlayışına Bakış”
Prof. Dr. Yakup KEPENEK

 “Köy Enstitüleri ve Siyasal Tanımlamalar”
Alper AKÇAM

Tarih: 15 Nisan 2015, Çarşamba
Saat: 15:00 – 17:00
Yer: Eğitim Fakültesi EFA 01


haberlerBaşa Dön

15. ODTÜ TANITIM FUARI

Bu yıl on beşincisi düzenlenecek olan ve öğrencilerimize üniversite yaşamı ve meslek seçimi hakkında geniş çaplı bilgi vermeyi amaçlayan "ODTÜ Tanıtım Fuarı", 16 - 17 Nisan 2015 tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde 10.00 - 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Belirtilen tarihlerde, iki gün boyunca tekrarlanacak program kapsamında öğrenciler tüm bölümlerden akademisyenlerle birebir iletişim kurma fırsatı bulacakları gibi özel oturumlarda da bölümlere ilişkin detaylı bilgi alabileceklerdir.

Akademik imkânların yanı sıra öğrenci topluluklarından sosyal tesislere, kütüphaneden burslara kadar birçok alanda ODTÜ'nün tanıtılacağı Tanıtım Fuarı, öğrencilerin doğru karar verebilmeleri için büyük bir fırsat olacaktır.



YENİ FİKİRLER YENİ İŞLER 2015

ÖĞRENCİLERİMİZE VE MEZUNLARIMIZA
KENDİ İŞİNİ KURMA VE
MEVCUT İŞLERİNİ GELİŞTİRME FIRSATI!

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından organize edilen, Türkiye’nin en büyük ve lider girişimcilik yarışması Yeni Fikirler Yeni İşler’in 2015 dönemi başvuruları başladı. 11. Yılını kutlayan Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması (YFYİ) ; YFYİ Idea ve YFYİ Pro olmak üzere iki farklı girişimci profiline ulaşmayı hedeflemektedir.

Yeni Fikirler Yeni İşler hem iyi bir fikre sahip girişimcilere hem de yeni kurulmuş şirketlere kendilerini ve iş fikirlerini geliştirmeleri için imkân sağlanmaktadır!

Kendi işinin patronu olmak isteyen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezuniyetinin üzerinden en fazla 5 yıl geçmiş olan mezunlar YFYİ Idea iş fikirlerinizi bekliyor! Girişimcilik eğitimleri, mentorluk hizmetleri, kuluçka imkanı, nakit para ödülü ve ABD Kampına katılma fırsatı ile Y Combinator’dan faydalanma şansı sizleri bekliyor. Detaylı bilgi ve başvuru için www.yfyi.com ziyaret etmeyi unutmayın.

Kurulumunun üzerinden 3 yıldan fazla geçmemiş teknoloji tabanlı şirketler YFYİ Pro projelerinizi bir üst basamağa taşımak için burada! Tüketici Elektroniği, Savunma Sanayii, Bilişim, Enerji ve Sağlık olmak üzere 5 farklı kategoride yarışma fırsatı sunan YFYİ Pro’da eğitimler, mentorluk ve danışmanlık hizmetleri, nakit para ödülü ve ABD Kampına katılma fırsatı ile Y Combinator’dan faydalanma şansı sizleri bekliyor. Detaylı bilgi ve başvuru için www.yfyi.com sitemize bekliyoruz.

Doğrudan maddi ödüllerin dışında yarışmacılar için birçok farklı destek sunulan Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasında maddi değeri toplam 2 Milyon TL olan ödül havuzundan faydalanmak için acele edin.

Başvurular www.yfyi.com adresinden 1 Mayıs 2015 tarihine kadar yapılabiliyor.



YILIN YEŞİL BEYNİ ARANIYOR

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampusu, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği lise ve üniversite öğrencilerine yönelik Uluslararası Proje Yarışmaları ile 2015’in “YEŞİL BEYİNLERİ”ni arıyor.

Yaşamsal üçlü olarak nitelendirilen çevre, enerji ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği konularında farkındalığı artırmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya başvurular 25 Mayıs’a kadar devam ediyor.

Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada birinci olan takımın üyeleri 1.000’er Euro, İkinci takım 750’şer Euro, üçüncü takımın üyeleri ise 500’er Euro ile ödüllendirilecektir.
Katılımlarınızı bekliyoruz.



DUYURU

Yuva ve Anaokulu’ na 2010, 2011, 2012 doğum tarihli öğrenciler için yapılacak olan başvurular 29 Mayıs 2015 mesai bitimine kadar kabul edilecektir.

Bu tarihten sonra yapılacak başvurular bir sonraki yıl değerlendirmeye alınacaktır.

Başvuruların Yuva ve Anaokulu Müdürlüğü’ne yapılması gerekmektedir.



kültürel etkinliklerBaşa Dön

KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ
NİSAN AYI ETKİNLİKLERİ

18 Nisan  2015
“Leman SAM Konseri”
Sayı Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu  / 20:30

21 Nisan  2015
“Şan Konseri”
Ayşen Öz Yılmazer
A Salonu  / 20:00

22 Nisan  2015
“Dilek Türkan Konseri”
Gişe Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu  / 20:30

24 Nisan  2015
“Erdal Erzincan & Cengiz Özkan Konseri”
Sayı Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu  / 20:30

25 Nisan  2015
“ODTÜ Rektörlük Korosu Konseri”
ODTÜ Rektörlük Korosu
Kemal Kurdaş Salonu  / 20:00

30 Nisan  2015
“Bahar Konseri”
ODTÜ Türk Halk Müziği Personel Korosu
Kemal Kurdaş  Salonu  / 20:00

BİLGİ İÇİN : 210 41 62





BEBEK

Döner Sermaye İşletmesi personeli Halise Çınar ve eşi Veli Çınar’ın 25 Mart 2015 tarihinde ikiz bebekleri olmuştur. Personelimizi ve eşini kutlar, Elis Mina ve Asel Meva’ya sağlıklı uzun ömür dileriz.


VEFAT

Havuz Müdürlüğü personeli Yılmaz Yavuz'un ablası Nejla Yavuz, 02 Nisan 2015 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Nezih Güven ve Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. A.Hilmi Güven’in babası M.Hulusi Güven, 6 Nisan 2015 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Modern Diller Bölümü öğretim görevlilerinden Yurdanur Özkan’ın babası Mehmet Cemal Özkan, 8 Nisan 2015 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Cem Deveci’nin babası ve Doç.Dr. Aslı Çırakman Deveci’nin Kayınpederi Kemal Deveci, 9 Nisan 2015 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.


Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<