Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar


PROGRAM

Atatürk Anıtı önünde Saygı Duruşu

09.20: Anma Töreni - Kültür ve Kongre Merkezi
Kemal Kurdaş Salonu


Müzik Dinletisi: ODTÜ MGSB Tuncay Doğu Şan Sınıfı Öğrencileri
Piyano: Dr. Kaan Yüksel
Program: Korhan Mutdoğan (Köroğlu); İzel Aksoy (Kütahya’nın Pınarları); Mahmut Cankara (Acem Kızı); Sevda Rafatova (Beyaz Giyme); Kaan Bilgehan (Ah Bir Ateş Ver); İlyas Gençtürk (Çökertme); Hande Sönmez (Bülbülüm Altın Kafeste); Melda Cömert (Çalın Davulları)
Sunum: Dr. Aydın Tiryaki, “Atatürk ve Çağdaş Türkiye”
Konuşmacı: Prof. Dr. Reşit Emre Kongar, “2015’te Kurtuluş Savaşı ve Atatürk Devrimlerinin Önemi”

Not: ODTÜKENT ve Yurtlar Bölgesi’nden saat 08.40’ta servis kaldırılacaktır.

yönetim kurulu kararları Başa Dön

Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ferdan Ergut, Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ayşen Yılmaz, Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Birten Çelik Doçent kadrosuna atandı.

Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Cem İyigün Doçent kadrosuna atandı.

İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Esma Gaygısız Lajunen Doçent kadrosuna atandı.


atamalar Başa Dön

Sosyoloji Bölümü Başkan Yardımcılığı’na 21 Ekim 2015 tarihinden itibaren Y.Doç.Dr. Besim Can Zırh atandı.


bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

GÜLLÜ, I., ŞİŞMAN, T.C., TEKİN, B. “Born-Infeld gravity with a unique vacuum and a massless graviton” Phys. Rev. D 92, 104014 (2015).


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Mehmet T. Zeyrek, 9-14 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen “H2020-MSCA-IF-2015 Panel (PHY)” adlı panele katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr.Süha Bölükbaşıoğlu, 9-13 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen “II. Black Sea and the Balkans Economic and Political Studies Symposium” adlı sempozyuma bildiri sunmak üzere Rusya’ya gidecektir.

Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Kürşat Erbaş, 13-22 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Ders Kitaplarının Yazılması ve Değerlendirilmesi” adlı seminerde ders vermek ve işbirliği konusunda değerlendirme çalışmaları yapmak üzere Azerbaycan’a gidecektir.

Biyolojik Bilimler Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Sreeparna Banerjee, 15-21 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen “H2020-MSCA-IF-2015 LIF” adlı toplantıya katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.


bilimsel toplantılarBaşa Dön

10 Kasım 2015 / Salı

Uygulamalı Matematik Enstitüsü’nce, “Post-Quantum Cryptography: An Introduction” konulu seminer düzenlenmiştir. Y. Doç. Dr. Sedat Akleylek  (Ondokuz Mayıs Üniversitesi) tarafından verilecek seminer IAM S-209’da saat 15.30’da başlayacaktır.


11 Kasım 2015 / Çarşamba

Çevre Mühendisliği Bölümü’nce, “Removal of Leachate Organic Material (LOM) by Solar-Driven Photolysis Coupled with Pretreatment Methods” konulu seminer düzenlenmiştir. Dr. Derya Dursun Balcı (ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü) tarafından verilecek seminer, Çevre Mühendisliği Bölümü, CZ-14 no'lu sınıfta saat 15.40’ta başlayacaktır.


13 Kasım 2015 / Cuma

İktisat Bölümü'nce “Westernization of Business Administration during Late-Ottoman Period: Factories, Foreign Experts and Industrial Schools” konulu seminer düzenlenmiştir. Mustafa Kurt tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Binası Ço-banoğlu Salonu’nda saat 14.00'de başlayacaktır.


13 Kasım 2015 / Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Prehistorik İskanlarda Hammadde Kökenlerinin Önemi” konulu seminer düzenlenmiştir. Y.Doç. Dr. Merih Erek (Gazi Üniv. Arkeoloji Bl.) tarafından verilecek seminer Fizik Böl. 3.kat, Cavit Erginsoy Seminer Odası’nda saat 15.40’ta başlayacaktır.


haberlerBaşa Dön

BAŞARI HABERLERİ

- Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Y.Doç.Dr. Pınar Kaygan Danışmanlığında geliştirilen “İğneli Varis Tedavilerinde Kullanılmak üzere Geliştirilmiş, Damar Bulunmasını Kolaylaştıran Portatif Görüntüleme Cihazı Endüstriyel Tasarımı” isimli projesi ile bölüm öğrencisi Esra Uzel Medec “Türkiye çapında tüm mühendislik ve tasarım bölümlerinin katılımına açık olan TÜBİTAK Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması”nda ürün kategorisinde birinci;
Prof.Dr. Gülay Hasdoğan danışmanlığında geliştirilen “Tru-cut Biyopsi Operasyonlarını Kolaylaştıran, Tekrar Kullanılabilir Elektronik Biyopsi Cihazı ve Yardımcı Aksesuarları” isimli projesi ile bölüm öğrencisi Akın Köse üçüncülük ödülünü kazanmıştır.

Öğretim üyelerimiz Prof.Dr. Gülay Hasdoğan ve Y.Doç.Dr. Pınar Kaygan ile öğrencilerimiz Esra Uzel Medec ve Akın Köse”yi kutlar, başarılarının devamını dileriz.


- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencileri Musa Çiftçibaşı, Büşra Sönmez, Caner Topçu ve Emin Berkan Mamak; TÜBİTAK 2242 Lisans öğreticileri Yazılım Projeleri Yarışması’nda Prof.Dr. Kürşat Çağıltay’ın CEIT 435-436 dersi kapsamında geliştirdikleri “Bütünleşik Uçuş Eğitimi ve Simulasyonu” başlıklı projeleri ile birinci olmuşlardır.

Öğretim üyemiz Prof.Dr. Kürşat Çağıltay ve öğrencilerini kutlar başarılarının devamını dileriz.



ULUSAL SAVUNMA UYGULAMALARI MODELLEME VE SİMÜLASYON KONFERANSI


USMOS 2015
11-12 Kasım 2015
ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi ANKARA
"Proje Tedarik Sürecinde Simülasyon Tabanlı Karar ve Planlama:
Askeri ve Sivil Uygulamalar"

ODTÜ-TSK MODSİMMER tarafından 2005 yılından beri iki yılda bir düzenlenmekte olan "Ulusal Savunma Uygulamaları Modelleme ve Simülasyon Konferansı”nın altıncısı, 11-12 Kasım 2015 tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. 

Bu yıl ana teması "Proje Tedarik Sürecinde Simülasyon Tabanlı Karar ve Planlama: Askeri ve Sivil Uygulamalar" olarak belirlenen ve uzman davetli konuşmacıların katılacağı konferansta, değişik kurum ve kuruluşlarda gerçekleşen başarılı uygulamalar, endüstrinin geliştirdiği yenilikçi teknolojiler ve nitelikli akademik araştırmalar sunulacaktır.

USMOS konferansları, MODSİM alanında ülkemizin önde gelen uzmanlarıyla etkileşim kurarak kaydedilen gelişmelerin paylaşılması ve tartışılması için önemli bir fırsattır.

Katılımınız USMOS Konferansı’na güç katacaktır. 2 Kasım 2015 tarihine kadar konferansımıza kayıt olmak için lütfen tıklayınız.

İletişim: 0312 210 5574
http://www.usmos.metu.edu.tr



ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ
BAŞKANLIĞI

Birim Başkanı: Doç.Dr. Zeynep SÜMER
Tel : 210 71 96
Fax : 210 79 35
Adres : ODTÜ Kütüphanesi - Solmaz İzdemir Salonu

engelsiz@metu.edu.tr
http://engelsiz.metu.edu.tr/



kültürel etkinliklerBaşa Dön

KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ
ETKİNLİKLERİ

16 - 22 Kasım 2015
“Halı-Kilim Sergisi ”
Uçan Halı
Faculty Club Koridoru / 10:00-16:00

17 Kasım 2015
“Ferhangi Şeyler Tiyatro Oyunu”
Kremit Production
Kemal Kurdaş Salonu / 20:00

19 Kasım 2015
“Cumhuriyet Dönemi Bestekarları”
ODTÜ Rektörlük Korosu
Kemal Kurdaş Salonu / 20:00

22 Kasım 2015
“Vedat Sakman 50 Yılın Senfonik Öyküsü Konseri ”
Resital Sanat Yapım
Kemal Kurdaş Salonu / 19:30

27 Kasım 2015
“Zuhal Olcay Konseri ”
Roots Sanat Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu / 20:30

Bilgi için: 4162



VEFAT

Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Haluk Akgün’ün annesi Meral Akgün, 28 Ekim 2015 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Meral Yücel’in annesi Nülifer Ergun, 29 Ekim 2015 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Isı Su İşletme Müdürlüğü personeli Şeref Korkmaz’ın babası Ramazan Korkmaz, 28 Ekim 2015, tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Personel Daire Başkanlığı personeli Dilek Çınar’ın babası İsmail Çınar, 31 Ekim 2015 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.


Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.

<