Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

REDDOT DESIGN RANKING 2016

ODTÜ, "Red Dot Tasarım 2016 Sıralaması" sonuçlarına göre Amerika Kıtası ve Avrupa bölgesinin
"En Başarılı 15 Tasarım Okulu" arasında
5. sırada yer aldı.

ODTÜ, “Red Dot Tasarım 2016 Sıralaması (Red Dot Design Ranking 2016)” sonuçlarına göre Amerika ve Avrupa bölgesinin  "En Başarılı 15 Tasarım Okulu" arasında 5. sırada yer almıştır.

Üniversitelerin öğrenci projeleriyle son 5 yıl içerisindeki "Kavramsal Tasarım" kategorisinde kazandıkları “Red Dot” ödülleri dikkate alınarak oluşturulan "En Başarılı 15 Tasarım Okulu" listesine, bu yıl ABD’den dört, Birleşik Krallık ve Almanya’dan ikişer,  İsveç, Fransa, Türkiye, Kanada, Avusturya, Brezilya ve Norveç'ten ise birer eğitim kurumu girmiştir. Red Dot Tasarım Ödülleri, 1955 yılından bu yana merkezi Almanya Essen'de bulunan Design Zentrum Nordrhein Westfalen tarafından verilmektedir. Red Dot Ödülleri hakkında detaylı bilgiye www.red-dot.de adresinden ulaşılabilir. 

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyelerimiz başta olmak üzere, Üniversitemizin Red Dot Design Ödülü kazanmasına katkısı olan tüm mensup ve öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dilerim. 

Saygılarımla.

Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök
Rektör



bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

MEREY, S. (2016). Drilling of Gas Hydrate Reservoirs. Journal of Natural Gas Science and Engineering., doi: 10.1016/j.jngse. 2016.09.058

MEREY, S., SİNAYUÇ, C. “Analysis of the Black Sea Sediments by Evaluating DSDP Leg 42B Drilling data for gas Hydrate Potential. Marine and Petroleum Geology, doi”: 10.1016/j. Marpetgeo.2016. 09. 016

ÖZKAN, K., JEPPESEN,E., DAVIDSON, T.A., BJERRING, R., JOHANSSON,L.S., SONDERGAARD,M., LAURIDSEN,T.L., SVENNING, J.C. “Long-term Trends and Temporal Synchrony in Plankton Richness, Diversity and Biomass Driven by Re-Oligot-rophication and Climate across 17 Danish lakes” : Water , 8, 10 (2016)

KRUMME, U., BİNGEL, F. “ Tetracycline Marks Visible in Baltic cod Gadus Morhua Otoliths Stored for 40 years” Journal of Fish Biology, 89,4, 2189-2194 (2016)


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Soofia Tahira Elias Özkan, 10-12 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen “TÜBİTAK 116M030” no’lu proje kapsamında düzenlenen toplantıya katılmak üzere Hollanda’ya gidecektir.

İlköğretim Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Özgül Yılmaz Tüzün ve Prof.Dr. Ali Yıldırım, 10-12 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen 539963-LLP-DE-COMENIUS-CNW kodlu AB Projesinin başlangıç toplantısına katılmak üzere Almanya’ya gideceklerdir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. İsmail Özgür Yaman, 10-12 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen “ROSANNE” projesi son toplantısına katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. H.Şebnem Düzgün 10-14 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen H2020 Secure Societies Proje Değerlendirme toplantısına katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Belgin Turan Özkaya, 10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Actual Problems of The and Theory and History of Art” adlı konferansa katılmak üzere Rusya’ya gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Attila Eralp, 12-15 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen Turkey as Energy Hub adlı proje toplantısına katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Münevver Tezer ve Prof.Dr. Cem Tezer, 12-16 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Eleventh Workshop on Mathematical modeling of Environmental and Life Sciences Problems” adlı çalıştaya bildiri sunmak üzere Romanya’ya gideceklerdir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Serkan Özgen, 13-16 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen Von Karman Enstitüsü’nün Kuruluşunun 60. Yılı nedeniyle düzenlenen oturuma katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

İşletme Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Nazlı Wasti Pamuksuz, 15-22 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen “2016 In-Sercice Special Training Workshop for Confucius Institute Directors” adlı çalıştaya katılmak üzere Çin’e gidecektir.

Mühendislik Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ferhat Akgül, 16-19 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen “IALCCE 2016 The Fifth International Symposium on Life-Cycle Civil Engineering” adlı sempozyuma bildiri sunmak üzere Hollanda’ya gidecektir.

Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Alpan Bek, 16-19 Ekim 2016 tarihleri arasında TÜBİTAK-CNR işbirliği ile düzenlenen karşılıklı değişim laboratuvar çalışmasına katılmak üzere İtalya’ya gidecektir.

Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Kıvanç Azgın, 12-14 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen “TD1202 COST Action Final Meeting” adlı toplantıya katılmak üzere İngiltere’ye gidecektir.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim görevlilerinden Dr. Müzeyyen Anıl Şenyel, 10-11 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen “2nd Annual International Conference on Urban Planning and Property Development (UPPD2016)” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Singapur’a gidecektir.

Fizik Bölümü araştırma görevlilerinden Cemre Kuşoğlu Sarıkaya, 10-14 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen “69th Annual Gaseous Electronics Conference” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Fizik Bölümü araştırma görevlilerinden Muhammed Miraç Serim, 10-14 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen “11th Integral Conference on Gamma-Ray Astrophysics in Multi-Wavelength Perspective” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Hollanda’ya gidecektir..

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü araştırma görevlilerinden Esma Aksoy, Deniz Can ve Sıla Ceren Varış, 11-15 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen “CIENS Urban Conference 2016: Smart and green Cities” adlı konferansa poster sunumu yapmak üzere Norveç’e gideceklerdir.

Matematik Bölümü araştırma görevlilerinden Pelin Şenel, 12-16 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Eleventh Workshop on Mathematical Modeling of Environmental and Life Sciences Problems” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Romanya’ya gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Hasan Gökhan Güler, 16 Ekim-11 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Tsunami Etkisi Altında Taş Dolgu Dalgakıranlarının Modellenmesi” adlı eğitime katılmak üzere Japonya’ya gidecektir.


bilimsel toplantılarBaşa Dön

14 Ekim 2016/Cuma

Endüstri Mühendisliği Bölümü’nce, “Dynamic Lead Time Quotation under Responsive Inventory and Multiple Customer Classes” konulu seminer düzenlenmiştir. Seçil Savaşaneril (ODTÜ) tarafından verilecek seminer Endüstri Mühendisliği Bölümü IE-03 nolu seminer odasında (mavi amfi) saat 16.00’da başlayacaktır.



14 Ekim 2016/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “İskandinav Ülkelerinde Türk İzleri” konulu seminer düzenlenmiştir. Dr. Begümşen Ergenekon (ODTÜ Arkeometri EABD) tarafından verilecek seminer Fizik Böl. 3.kat, Cavit Erginsoy Seminer Odası’nda saat 15.40’ta başlayacaktır.


haberlerBaşa Dön

ODTÜ’DE KKM’DE “TÜRK MASAL DÜNYASI VE DOĞUMUNUN 100. YILINDA ŞAİR OĞUZ TANSEL ULUSLARARASI SEMPOZYUMU”

Ülkemizin yetiştirdiği değerli şair ve halkbilimcilerden Oğuz Tansel’in doğumunun 100. yılı anısına 20-21 Ekim 2016 tarihlerinde, ODTÜ Türk Dili Bölümü ve Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOGEM) tarafından düzenlenen “Türk Masal Dünyası ve Doğumunun 100. Yılında Şair Oğuz Tansel Sempozyumu” ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi, A ve C Salonlarında gerçekleştirilecektir. Sempozyuma yurtdışından ve yurtiçinden farklı üniversitelerden katılan 37 araştırmacı iki gün boyunca Oğuz Tansel’in çeşitli yönleriyle ilgili bildirilerini sunacaklardır.

Sempozyum 20 Ekim Perşembe günü saat 9:30’da başlayacaktır. Açılışta, ODTÜ Güzel Sanatlar Şan Bölümü Tuncay Doğu öğrencileri bir konser verecek ve yönetmenliğini Engin Ayça’nın yaptığı, şiir ve metin yorunlarını Gülsen Tuncer’in gerçekleştirdiği “Oğuz Tansel’e Güzelleme” adlı filmin gösterimi yapılacaktır.
Ayrıntılı bilgiye aşağıdaki sempozyum web sitesinden ulaşılabilir: http://www.oguztanselsempozyumu.com

Sempozyum sekreteryası: Sedat Karagül



YANILTICI E-POSTA MESAJLARI
HAKKINDA UYARILAR

Üniversitemizin e-posta servisi tarafından geliyormuş gibi gösterilen ve kullanıcı kodu, şifre, vb. kişisel bilgilerinizi isteyen e-postalar gönderilmektedir. İnternet dünyasında (Ör. bankacılık, vb. alanlarda) sıklıkla rastlanmakta olan ve "Phishing" olarak adlandırılan bu tür e-postalar, bilgileri çalmayı ve kötü amaçlar için kullanmayı hedefleyen girişimlerdir.

ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, kullanıcılarından bu tür bilgileri web ya da e-posta aracılığıyla göndermesini kesinlikle istememektedir. Bu tür mesajları lütfen dikkate almayınız ve şifrenizi hiçbir durumda, sözlü veya yazılı olarak, bir başkasına vermeyiniz. Şifrenizi bir başkası ile paylaştıysanız mutlaka en kısa sürede değiştiriniz.

Bu tür e-postaların bir bölümü merkezi sunucularımız üzerinde otomatik olarak filtrelenmekte ve hiçbir zaman kullanıcılarımıza ulaştırılmamaktadır. Ancak kurumların spam filtrelerine takılmaması için kaynak ve içerikleri "Phishing" faaliyeti içinde olan kişilerce sürekli olarak değiştirilmekte olan bu tür e-postaların dağılımı, bu çeşitlilik nedeniyle teknik olarak tümüyle engellenememektedir.



DUYURU

Son günlerde Üniversitemiz Kütüphanesi’nden gönderilmiş gibi görünen Kütüphane’ye kitap satın alınması için öneride bulunulmasını talep eden yanıltıcı ve kötü niyetli e-postalar gönderildiği belirlenmiştir.

Gerek hesap güvenliğinizin tehlikeye düşmemesi, gerekse kütüphanemizin kaliteli hizmet verme prensibinin sarsılmaması açısından gönderici adresinde .metu.edu.tr uzantısı olmayan e-postalara itibar edilmemesi ve yanıtlanmaması önemle duyurulur.

Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı



DUYURU

ODTÜ Türk Halk Müziği Personel Korosu’nun 2016-2017 dönemi çalışmaları, 18.10.2016 tarihinde tanışma toplantısı ile açılışı yapılarak Şef Kenan ŞAHBUDAK yönetiminde Salı günleri 12:30-13:30 saatleri arasında Türk Halk Bilimleri Topluluğu barakasında başlayacaktır.

Koromuz Üniversitemizin tüm çalışanlarına açık olup katılmak isteyen mensuplarımızın 01.11.2016 tarihine kadar hhttp://thmkoro.metu.edu.tr adresinin dökümanlar linkinden temin edecekleri başvuru formunu doldurarak aşağıda isimleri belirtilen yönetim kurulu üyelerine teslim etmeleri gerekmektedir.

ODTÜ Türk Halk Müziği Personel Korosu olarak saz ekibinin tamamını Üniversitemiz çalışanlarından oluşturmayı hedeflemekteyiz. Bu nedenle enstrüman çalabilen tüm çalışanlarımızı da koromuza bekler, başarılı bir çalışma dönemi dileriz.

Yönetim Kurulu İletişim:

Ali Şahin - 3725 - asahin@metu.edu.tr
Yalçın Tercanlı - 4799 - tercanli@metu.edu.tr
Serpil Deliboyraz - 7467 - sselvi@metu.edu.tr
Serhat Köksal - 6481 - skoksal@metu.edu.tr

Prof.Dr.Erdin BOZKURT
ODTÜ-THM Personel Korosu



ODTÜ REKTÖRLÜK KOROSU DUYURUSU

ODTÜ Rektörlük Korosu'na katılmak ve 2016-2017 yeni dönem çalışmalarında aramızda olmak isteyen öğretim elemanlarımız ve/veya idari personelimiz Çarşamba günleri saat 18:00-20:00 arasında Klasik Türk Müziği (KTM) Binasına şahsen başvuruda bulunabilirler.
(Topluluk binamız, Endüstri Mühendisliği Binası arkasında, dolmuş yolunun orman tarafındadır.)

Dr. Dilek Başar Başkaya
ODTÜ Rektörlük Korosu Akademik Danışmanı



kültürel etkinliklerBaşa Dön

KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ
EKİM AYI ETKİNLİKLERİ

20 Ekim 2016
“Shirley Tiyatro Oyunu”
Sayı Organizasyon
Kemal Kurdaş  Salonu /  20:30

22 Ekim 2016
“Erkan Oğur İsmail Hakkı Demircioğlu Konseri ”
Sayı Organizasyon
Kemal Kurdaş  Salonu /  20:30

23 Ekim 2016
“39 Basamak Tiyatro Oyunu”
Resital Organizasyon
Kemal Kurdaş  Salonu /  18:00

24 Ekim 2016
“39 Basamak Tiyatro Oyunu”
Resital Organizasyon
Kemal Kurdaş  Salonu /  20:00

27 Ekim 2016
“Vinicio Capossela Konseri”
ODTÜ Akademik Yıl Açılış Konseri
Kemal Kurdaş  Salonu / 20:00

31 Ekim 2016
“Bütün Kadınların Kafası Karışıktır Tiyatro Oyunu”
Aysa Prodüksiyon
Kemal Kurdaş  Salonu / 20:00





VEFAT

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü 1983 mezunu ve ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Şahin 3 Ekim 2016 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine ve dostlarına başsağlığı dileriz.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli Gülten Dönmezbaba’nın babası Salim Güleç 24 Eylül 2016 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.


sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*K.Esat’ta, 2+1, mobilyalı, kombili daire. Tel: 0534 763 02 45
*Ziya Gökalp Caddesi’nde, Kolej Metro durağı yakının da, Kurtuluş Parkı manzaralı, altında market bulunan, 2. Kat, asansörlü, şömineli, balkonlu, teraslı, 3+1 ön daire. Tel: 0533 669 35 98
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda, 10 B (A1) Blok’ta, 2+1, 4 numaralı daire. Tel: 0530 419 54 47
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları B2 Blok, 2. Kat, güneybatı cephe, 11 numaralı daire. Tel: 0532 307 40 48
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları, A1 Blok, 4+1, dubleks daire. Tel: 0533 495 11 84
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları, A5 Blok, 2+1, 10 numaralı daire, 400+Aidat(200). Tel: 0532 361 86 97
*Dikmen Öveçler’ de, 3+1, ODTÜ’ye 10 dakika mesafede, kombili daire. Tel: 0555 246 04 84
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda A2 Blok, 4+1, ara kat dublex güneybatı cepheli daire. Tel: 0533 770 27 17
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda A4 Blok 7 numaralı daire Mail: firat@metu.edu.tr
*Aşağı Öveçler Mahallesi, Kabil Caddesi arkası, 1325 sokak 2+1 salon, yüksek giriş 85 m2 bakımlı daire Tel: 0532 367 31 00
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları C2 Blok, 2+1 Tel: 0532 408 12 95
*Kurtuluş, Servi Sokak, Güneş Apt. 2/6, 3+1 daire 0533- 478 69 38
*Dikmen Keklikpınarı’nda 3+1 Merkezi Sistem Tel: 0536 581 65 71


SATILIK DAİRELER

*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları A1 Blok 4+1 Dubleks Tel : 0530 541 87 30
*Acar Beytepe Evleri Sitesi’nde, bahçeli, natamam dubleks villa. Tel: 0533 264 65 01
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda, 2+1, 89 m2, giriş / kottan 3.kat. Tel: 0533 748 30 33
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda A3 Blok 4+1 Tel: 0533 293 69 63
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları C2 Blok, 2+1 Tel: 0532 408 12 95



TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 210 36 10 - 11




KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
NEW ARRIVALS

ODTÜ Kütüphanesine yeni gelen kitapların listesi aylık olarak WEB sayfamızda New Arrivals başlığı altında yayınlanmaktadır.

Kütüphaneye alınmasını istediğiniz kitaplar için http://library.metu.edu.tr/acquire sayfasını ziyaret ediniz.


Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.