Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

DİKMEN, N., ELİAS-OZKAN, S.T. "Housing After Disaster: A post-Occupancy Evaluation of a Reconstruction project", International Journal of Disaster Risk Reduction, Vol.19, October 2016,pp.167-178.doi:10.1016/j. İjd rr. 2016. 08.020


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Yavuz Yaman, 31 Ekim-2 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Workshop for Collaboration in H2020 Programme Aviation and Space Calls” adlı çalıştaya katılmak üzere Hollanda’ya gidecektir.

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ayşegül Daloğlu, 31 Ekim-5 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen ETS-TOEFL Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Mühendislik Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Murat Dicleli, 2-4 Kasım 2016 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Hastanesinin SİDMALAB Laboratuvarında sismik izolasyon mesnet testlerine müşahade etmek ve gözlemlemek üzere İtalya’ya gidecektir.

Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Behiç Mert, 2-4 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Food Factor” adlı toplantıya bildiri sunmak üzere İspanya’ya gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen “3rd Turkey-Expert Meeting” adlı konferansa katılmak üzere Avusturya’ya gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Süha Bölükbaşıoğlu, 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Central Eurasian Studies (CESS) Annual Conference” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Raşit Turan, 5-7 Kasım 2016 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Kampusu Ödül Değerlendirme toplantısına Jüri Üyesi olarak katılmak üzere KKTC’ye gidecektir.

Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Birten Çelik, 2-4 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen “The Levant and Europe: Shipping and Trade Networks of People and Knowledge” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İngiltere’ye gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Zeynep Gülerce, 3-5 Kasım 2016 tarihleri arasında Public Defense of PHD Thesis Theme, Davor Stanko” doktora yeterlilik sınavına katılmak üzere Hırvatistan’a gidecektir.

Enformatik Enstitüsü Bilişsel Bilimler EABD öğretim üyelerinden Doç.Dr. Annette Hohenberger, 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen “The 41st Annual Boston University Conference on Language Development” adlı konferansa ve çalıştaya katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Canan Bozkaya, 5-7 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen “The 2016 International Conference on Mathematical Models and Methods in Applied Sciences-MMMAS 2016” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İtalya’ya gidecektir.

Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Bahar Gürsel, 3-5 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen “The 2nd International Conference of the Intercontinental Crosscurrents Network” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Portekiz’e gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Işık Kuşçu Bonnenfant, 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen “17. Central Eurasian Studies Society Conference” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Yücel Can Severcan, 6-9 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Child in the City 2016” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Belçika’ya gidecektir.

Mimarlık Bölümü araştırma görevlilerinden Fatih Toprak, 31 Ekim-2 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen “CIB W78 Conference 2016” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Avustralya’ya gidecektir.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Karşılaştırmalı Sosyal Bilimler EABD Bölümü araştırma görevlilerinden Kurtiy Yahin 2-6 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu Toplantısı’na gözlemci olarak katılmak üzere Ukrayna’ya gidecektir.


bilimsel toplantılarBaşa Dön

31 Ekim 2016/Pazartesi

İktisat Bölümü'nce, “Developmental Consequences of the Colonial Era: A  Global Analysis” konulu seminer düzenlenmiştir. Arhan S. ERTAN (Kadir Has Üniversitesi) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Binası F106 nolu salonda saat 14.00'de başlayacaktır.


3 Kasım 2016/Perşembe

İstatistik Bölümünce, ‘Investigations on Responding Habit: Case Study for the Business Tendency, Survey of Turkey’(Joint Work with Türknur Brand)” konulu seminer düzenlenmiştir. Cevriye Aysoy (T.C. Merkez Bankası) tarafından verilecek seminer İstatistik Bölümü Moti Lal Tiku Toplantı Salonunda 15.40’ta başlayacaktır.


4 Kasım 2016/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Karbon ve azot elementlerinin Sabit İzotopları Aracılığıyla Bizans Dönemi Kovuklukaya Topluluğunun Beslenme Modelinin YenidenYapılandırılması” konulu seminer düzenlenmiştir. Yrd. Doç. Dr. Kameray Özdemir (Hacettepe Üniv., Antropoloji Bl.) tarafından verilecek seminer Fizik Böl. 3.kat, Cavit Erginsoy Seminer Odası’nda saat 15.40’ta başlayacaktır.


haberlerBaşa Dön

BAŞARILARIMIZ


Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans öğrencilerinden danışmanlığını Prof.Dr. M.Vedat Akdeniz’in ve eş danışmanlığını Prof.Dr. Amdulla O.Mekhrabov’un yaptığı Mediha Merve Karataş ve danışmanlığını Doç.Dr. H.Emrah Unalan’ın yaptığı Doğa Doğanay, 29 Eylül 2016 - 1 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’da yapılan 18.Uluslararası Metalurji ve Malzeme Kongresi’nde Genç Araştırmacı ödülüne layık görülmüşlerdir.

Prof.Dr. M.Vedat Akdeniz, Prof.Dr. Amdulla O.Mekhrabov ile öğrencileri Mediha Merve Karataş’ı ve Doç.Dr. H.Emrah Ünalan ve öğrencisi Doğa Doğanay’ı tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.


ODTÜ KARİYER FUARI

3-4 Kasım 2016
Kültür ve Kongre Merkezi

ODTÜ Kariyer Fuarı her akademik yıl içerisinde iki kez ODTÜ Kültür Kongre Merkezi’nin Büyük ve Küçük Fuaye alanlarında gerçekleştirilmektedir. 1999 yılından beri her yıl ortalama 40 ile 50 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğimiz, 3000’den fazla öğrenci ve mezun tarafından ziyaret edilmektedir. Katılımcıları arasında Bloomberg Businessweek Türkiye ve Realta Danışmanlık tarafından yapılan “En Gözde Şirketler 2016” sıralamasının ilk 10’unda yer alan 5 firmanın da düzenli olarak bulunduğu fuarımıza, son yıllarda uluslararası firmaların katılımı da artmıştır. Katılımcı firmalar ziyaretçilerimizle birebir görüşme, staj ve iş pozisyonlarını onlara tanıtma ve kendilerinin özgeçmişlerini değerlendirme fırsatı bulmaktadırlar. Fuarımız ODTÜ dışından gelecek olan ziyaretçilere de açıktır. 

Etkinliğe katılmak isteyen firmaların, kpm@metu.edu.tr'ye e-mail atarak katılmak istediklerini bildirmeleri yeterli olacaktır. Fuardan bir gün önce, ODTÜ Kültür Kongre Merkezi’nin Büyük ve Küçük Fuaye alanları stantların kurulması ve firmaların tanıtım materyallerini yerleştirmesi için kullanılabilir duruma getirilmektedir. Kariyer Fuarı’nın ilk gününün akşamında düzenlenen bir resepsiyon ile katılımcı firmalara sertifika takdim edilmektedir. Fuara katılım koşulları ve fuar programı ile ilgili detaylı bilgi için "3-4 Kasım 2016 ODTÜ Kariyer Fuarı Hk." dokümanını incelemeniz yararlı olacaktır.   

-44 firmanın katılımıyla gerçekleşmiş olan Mart 2016 Kariyer Fuarı Özel Katılımcıları: OYAK Çimento, Vestel, Erdemir Grubu -40 firmanın katılımıyla gerçekleşmiş olan Aralık 2015 Kariyer Fuarı Özel Katılımcıları: Arçelik, Erdemir Grubu, Vestel -52 firmanın katılımıyla gerçekleşmiş olan Mart 2015 Kariyer Fuarı Özel Katılımcıları: Akbank, Garanti Bankası, Vestel

3-4 Kasım 2016 ODTÜ Kariyer Fuarı Hk.
https://kpm.metu.edu.tr/firma/odtu-kariyer-fuari-katilim-bilgileri-ve-programi



ODTÜ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ

CISCO BİLGİSAYAR AĞLARI EĞİTİMİ CCNA

Eğitim Tarihi: 7 Kasım 2016, Pazartesi ve Çarşamba, 17.40-21.30
Son Başvuru Tarihi:3 Kasım 2016, 17.00




10 - 14 YAŞ GRUBU ÇOCUKLAR İÇİN ROBOTİK OKUR YAZARLIK EĞİTİMİ

Eğitim Tarihi: 6, 13, 20, 27 Kasım 2016, 09.45 - 13.15, 16 saat
Son Başvuru Tarihi:2 Kasım 2016, 15.00




Ayrıntılı bilgi için:
www.sem.metu.edu.tr
sem@metu.edu.tr
0 (312) 210 28 05



ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ 2016


1. Tur Seçimleri: 14 Kasım
2. Tur Seçimleri: 18 Kasım
3. Tur Seçimleri: 22 Kasım



DUYURU

Son günlerde Üniversitemiz Kütüphanesi’nden gönderilmiş gibi görünen Kütüphane’ye kitap satın alınması için öneride bulunulmasını talep eden yanıltıcı ve kötü niyetli e-postalar gönderildiği belirlenmiştir.

Gerek hesap güvenliğinizin tehlikeye düşmemesi, gerekse kütüphanemizin kaliteli hizmet verme prensibinin sarsılmaması açısından gönderici adresinde .metu.edu.tr uzantısı olmayan e-postalara itibar edilmemesi ve yanıtlanmaması önemle duyurulur.

Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı



ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ
BAŞKANLIĞI

Birim Başkanı: Doç.Dr. Zeynep SÜMER
Tel : 210 71 96
Fax : 210 79 35
Adres : ODTÜ Kütüphanesi - Solmaz İzdemir Salonu

engelsiz@metu.edu.tr
http://engelsiz.metu.edu.tr/



DUYURU

Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce, 1988 yılından bu yana her hafta düzenli olarak yayınlanan “Bu Hafta Bülteni” Üniversitemizde yapılan her türlü bilimsel, kültürel ve sportif etkinliklerin Üniversite içinde ve dışında duyurulmasını sağlamaktadır.

Bülten ODTÜ web sayfasında da yer almakta ve 2700 adet basılarak posta ile de gönderilmektedir. Ayrıca isteyenlere e-posta ile de iletilmektedir.

Bülten, Dini Bayramlarda iki hafta birleştirilerek çıkarılmakta ve birleştirileceği haftalar genel duyuruda ayrıca yayınlanmaktadır.

Aşağıda başlıkları belirtilen konulardaki etkinliklerinizin veya bu konuların dışında çıkmasını istediğiniz haberlerin bültende yer alması için; halkilis@metu.edu.tr veya aylayil@metu.edu.tr adreslerine yayın haftasından önceki Çarşamba günü saat 16.00’ya kadar gönderilmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.

Gülhan Yüksel
Genel Sekreter Yardımcısı


*ATAMALAR
(Yeni atanan Dekan, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanı, Bölüm Başkan Yardımcılarının isimlerinin yukarıda belirtilen adreslere gönderilmesi veya 2139 nolu telefona mutlaka bildirilmesi)

(Ayrıca Üniversitemiz protokolünde yer alan idari yöneticilerin (Daire Başkanı, Müdür, Fakülte ve Enstitü Sekreteri) görev ve ünvanlarının güncel tutulabilmesi için, yapılan değişikliklerin birim sekreterliklerince Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne mutlaka iletilmesi gerekmektedir.)


*BİLİMSEL YAYINLAR (Makale, kitap)

*YURT DIŞI GÖREVLENDİRMELER

*BİLİMSEL TOPLANTILAR (Konferans, kongre, seminer, çalıştay, vb.)

*HABERLER (Tez savunmaları, ödül yazıları vb..)

*KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ

*SPOR ETKİNLİKLERİ

*ODTÜ PERSONELİNCE DÜZENLEN ETKİNLİK PROGRAMLARI

*EĞİTİM PROGRAMLARI (SEM ve diğer birimler tarafından)

*VEFAT, EVLİLİK, DOĞUM HABERLERİ

*KİRALIK, SATILIK, GAYRİMENKUL DUYURULARI
(Bu ilanların Sosyal Tesisler Müdürlüğü’ne iletilmesi gerekmektedir. 3610-3611)

Bilgi için: 210 21 39


kültürel etkinliklerBaşa Dön

KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ
EKİM AYI ETKİNLİKLERİ

31 Ekim 2016
“Bütün Kadınların Kafası Karışıktır Tiyatro Oyunu”
Aysa Prodüksiyon
Kemal Kurdaş  Salonu / 20:00



15. ODTÜ ULUSLARARASI CUMHURİYET KUPASI


5 - 6 Kasım - ODTÜ Spor Merkezi



Üniversitemiz Eşli Danslar Topluluğu organizasyonu ile her yıl Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, ülkemizin en büyük ve en prestijli dans sporu etkinliği olan Uluslararası ODTÜ Cumhuriyet Kupası'nın on beşincisi bu yıl 5-6 Kasım 2016 Cumartesi-Pazar günlerinde ODTÜ Spor Merkezi’nde (ODTÜ Teknokent yanı) gerçekleştirilecektir. 

Son 8 yıldır Dünya Dans Sporu Federasyonu (WDSF) yarışmalarının Türkiye ayağı olarak düzenlenen kupaya bu yıl 23 ülkeden; minikler, yıldızlar, gençler ve yetişkinler yaş kategorilerinde 400'e yakın sporcu katılacak ve yarışmalar 13 farklı ülkeden hakemlerce değerlendirilecektir. Etkinlik kapsamındaki yetişkinler yaş sınıfı yarışmalarına, dünyanın en iyi 50 dans sporcusu listesinde yer alan pek çok çift de katılacağını teyit etmiştir. Bu sayede 15. ODTÜ Cumhuriyet Kupası, WDSF tarafından belirlenen katılımcı sayısı, çeşitliliği ve kalitesi kıstaslarına göre dünya genelinde düzenlenen yüzlerce açık sınıf yarışma arasında "en iyi 10 yarışma" arasına girmiş durumdadır. 

Her iki gün de yarışmalar saat 08.30'da ısınmalar ile açılacak, 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek eleme turları sonrasında, günün en ihtişamlı programı olan Gala Yarışmaları cumartesi günü saat 18.00’de, pazar günü saat 19.00'da başlayacaktır. 5 Kasım Cumartesi günü standart danslar (yavaş vals, tango, Viyana valsi, fokstrot, quickstep) yarışmaları, 6 Kasım Pazar günü Latin dansları (samba, cha cha cha, rumba, paso doble, jive) yarışmaları düzenlenecektir. İnternet üzerinden de canlı yayımlanacak gala programlarında Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu da koreografisini etkinliğe özel hazırladıkları bir gösteri sunacaktır. 

Etkinlik biletleri ODTÜ Çarşı girişi EDT standında satılmakta olup uzaktan satış ve detaylı bilgi için metuopen.ticket@gmail.com adresi ile bağlantıya geçilebilir. Ayrıca etkinlik günlerinde A1 ve ODTÜ Spor Merkezi kapısında da bilet satışı yapılacaktır. 

Cumhuriyetimizi, ilan edilişinin 93. yılında kurulduğu ilk günkü coşkuyla ve heyecanla kutlamak ve bu coşkuyu dünyanın dört bir yanından gelen sporcular ile paylaşmak için tüm öğrencilerimizi, personelimizi ve mezunlarımızı 5-6 Kasım 2016 Cumartesi-Pazar günlerinde ODTÜ Spor Merkezi'ne davetlidir. 

Etkinlik hakkında detaylı bilgi için http://metuopen.metu.edu.tr sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

15. Uluslararası ODTÜ Cumhuriyet Kupası Tanıtım Filmi:
http://www.metu.edu.tr/tr/duyuru/15-odtu-uluslararasi-cumhuriyet-kupasi





VEFAT

Temel İngilizce Bölümü öğretim elemanlarından okutman Berrin Ersen, 24 Ekim 2016 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Sibel Kalaycıoğlu’nun annesi Fahriye Özdemir, 25 Ekim 2016 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*Kurtuluş, Servi Sokak, Güneş Apt. 2/6, 3+1, daire 0533- 478 69 38
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda 10G (B3) Blok’ta, 3+1, 18 numaralı daire. Tel: 0530 419 54 47
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda A2 Blok, 4+1, ara kat dublex güneybatı cepheli daire. Tel: 0533 770 27 17
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda, A5 Blok, 4+1, 2. Kat güney cephe. Tel: 0507 378 99 24
*Nato Caddesi Cengizhan Mahallesi, 5. Kat, çift asansörlü, güney doğu cephe, 150 m2, teras balkonlu, 3+1 daire. Tel: 0535 204 05 02
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları, A4 Blok, 2+1 daire. Tel: 0542 655 62 09
*100. Yıl İşçi Blokları’nda, A Blok, 3. Kat, 2+1 daire. Tel: 0536 701 93 41
*Çiğdem 1550. Cadde, Ebru 1 Sitesi, B Blok’ta, 8. Kat, güney cepheli, 3+1, 120 m2 daire. Tel: 0507 701 05 13
*Aşağı Öveçler Mahallesi, 1325. Sokak’ta, 2+1, L salon, 85 m2, yüksek giriş, bakımlı daire. Tel: 0532 367 31 00
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda, A5 Blok’ta, 2+1, 89 m2, 9 numaralı daire. 350 TL kira + 212 TL aidat Tel: 0533 748 30 33
*Dikmen Keklikpınarı’nda, 3+1, merkezi sistem daire. Tel: 0536 581 65 71
*Kardelen Mah.2164 cd. Batıkent Akkent Blok 1, daire 36, 3+1, 2 banyo (wc), kısmen eşyalı, yüzme havuzu ve kapalı park yeri. Tel.: 532 553 98 44
*ODTÜ Toki Yapracık Konutları, A3-10, 2+1. Tel.: 0530 886 84 75
*ODTÜ Toki Yapracık Konutları, B1 Blok, 4+1. Tel.: 0532 257 99 83
*ODTÜ Toki Yapracık Konutları, A2 Blok, 2+1, Tel.: 0532 658 60 00-210 35 34


SATILIK DAİRELER

*Çayyolu Mesa Koru Sitesi’nde, kombili, 3+1 daire. Tel: 0532 563 65 95



TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 210 36 10 - 11




Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.