Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

atamalar Başa Dön

Gıda Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcılığı’na 16 Kasım 2016 tarihinden itibaren Y.Doç.Dr. Halil Mecit Öztop atandı.


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Deniz Bilimleri Enstitüsü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ahmet Erkan Kıdeyş, 29 Kasım-1 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen “European Horizon 2020 SeaDataCloud” projesinin toplantısına katılmak üzere Letonya’ya gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Atila Eralp, 29 Kasım-3 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen Blickwechsel Türkiye-Turkey’s Potential as Future Energy Hub adlı Proje Bitiş Toplantısı’na katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Haluk Hamamcı, 30 Kasım-3 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Bilimsel/Teknolojik Araştırma İşbirliği ile Dört Grubun Yaptığı Çalışmaları ve Gelecekteki İşbirliklerinin konuşulması” konusunda araştırma ve işbirliği yapmak üzere İspanya’ya gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Mustafa Tokyay, 30 Kasım-4 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen Yükseköğreniminde Global Eğilimler ve Kıbrıs Uluslararası Konferansı’na katılmak üzere KKTC’ye gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, 1-2 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Europe’s Strategic Choices” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Meliha Altunışık, 1-4 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen Karşılaştırmalı Sosyal Bilimler (Türk-Alman) Uluslararası Ortak Yüksek Lisans Programı’nın Mezunlar Konferansı’na katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ali Hikmet Doğru, 3-9 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen “SDPS 2016: 21st International Conference on Emerging Trends and Technologies in Designing Health Siystems.” adlı konferansa katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ayşegül Aksoy, 10-18 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen “AGU 2016 Fall Meeting” adlı toplantıya katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Enformatik Enstitüsü Bilişsel Bilimler EABD öğretim üyelerinden Doç.Dr. Annette Hohenberger, 28 Kasım-1 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen “What is Episodic Memory? Perspectives from Philosophy, Psychology and Neuroscience” adlı sempozyuma katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Uygulamalı Matematik Enstitüsü Kriptografi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç.Dr. Murat Cenk, 28 Kasım-3 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen “19th Annual International Conference on Information Security and Cryptology” adlı sempozyuma katılmak üzere Güney Kore’ye gidecektir.

Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ayça Ergun Özbolat ve Y.Doç.Dr. Ayşe İdil Aybars, 1-4 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen Karşılaştırmalı Sosyal Bilimler (Türk-Alman) Uluslararası Ortak Yüksek Lisans Programı’nın Mezunlar Konferansı’na katılmak üzere Almanya’ya gideceklerdir.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Fatma Korkut, 30 Kasım-4 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Un/Certain Futures: The Role of Design in Social Transformation Processes” adlı toplantıya katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Enformatik Enstitüsü Bilişsel Bilimler EABD öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Murat Perit Çakır, “Polish Universities in International Perspective” adlı kongreye konuşmacı olarak katılmak üzere Polonya’ya gidecektir.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç. Dr. Asuman Göksel, 4-5 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen “A Picture of Arab Mediterranean Youth in 2016: Insights from the SAHWA Project” adlı konferansa katılmak üzere Mısır’a gidecektir.

Enformatik Enstitüsü Bilişsel Bilimler EABD öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Cengiz Acartürk, 4-10 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen EU Horizon 2020 projeleri hakem değerlendirmesine katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

İstatistik Bölümü araştırma görevlilerinden Bülent Alptekin, 29 Kasım-2 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen “International Journal of Arts&Sciences (IJAS)” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Anıl Çetinkaya, 4-7 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen “The 21st International Conference on System Design and Process Science, SDPS 2016” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Uluslararası İşbirliği Ofisi personeli İbrahim Yorgun 1-2 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen “ECHE (Erasmus Charter for Higher Education) Working Group” adlı toplantıya katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.


bilimsel toplantılarBaşa Dön

1 Aralık 2016/Perşembe

Merkez Laboratuvarı Ar-Ge Eğitim ve Ölçme Merkezi’nce, “Analiz Teknikleri ve Uygulamaları Seminerleri” kapsamında “Merkez Laboratuvarı Tanıtım Semineri” düzenlenmiştir. Seminer MERLAB ARG binası Beyaz Amfi’de saat 11.40’da başlayacaktır.


2 Aralık 2016/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Anadolu Selçuklu Mimarisinde Geometrik Bezemenin Yeri ve Kurgusu” konulu seminer düzenlenmiştir. Prof. Dr. Ömür Bakırer (ODTÜ Mimarlık Bl./Arkeometri AB Dalı) tarafından verilecek seminer Fizik Böl. 3. kat, Cavit Erginsoy Seminer Odası’nda saat 15.40’ta başlayacaktır.


haberlerBaşa Dön

ODTÜ’DEN BAŞARI HABERLERİ

- ODTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümü öğrencileri Mert Erkul, Nizami Abbasov ve Abdurrahman Çetinkaya 03-04 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılan “9th INTERNATIONAL ENERGY CONGRESS AND EXPO” kapsamında düzenlenen “Energy Challenge” yarışmasında 5 üniversite içinde 1. olmuşlar ve birincilik ödülünün yanısıra birçok ödül almışlardır.

Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.


- Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Hakan Altan, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. İsmail Şengör Altıngövde, bu yıl “TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (TUBA-GEBİP) 2016” kapsamında, ödüle layık bulunmuşlardır.

TÜBA-GEBİP Ödülleri, üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan ve Türkiye’de çalışan genç bilim insanlarını araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek, genç bilim insanlarının üstün başarılı araştırmalarını Türkiye’de gerçekleştirmeye özendirmek amacıyla her yıl verilen bir ödüldür.

Ödül alan öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


- ODTÜ TEKNOKENT Teknoloji Geliştirme Bölgesi, “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) 2015 yılı Performans Endeksi” sıralamasında bu yıl da 39 TGB arasında birinci oldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2015 yılı verileriyle oluşturulan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi için 3 Temel bileşen, 9 alt bileşen, 25 temel gösterge ve 65 gösterge için veri toplandı. 2015 yılı sonu itibariyle faaliyette olan 39 TGB’yi kapsayan endeks çalışmasında finansman, teşvikler ve altyapı, ARGE faaliyeti, kuluçka faaliyeti, kurumsallaşma, sürdürülebilirlik, ekosistem geliştirme faaliyeti, teknolojik ürün yatırım faaliyeti, ARGE çıktıları, fikri mülkiyet, ARGE sonuçları ve uluslararasılaşma boyutları değerlendirildi.

TGB Performans Endeksi sonuçlarına göre ODTÜ TEKNOKENT 62,52 puanla birinci, ITÜ Arı Teknokent 54,92 puanla ikinci, Bilkent Cyberpark 50,42 puanla üçüncü olurken ilk 10’daki diğer TGB’ler ise Teknopark İzmir, Erciyes Teknopark, Mersin Teknopark, Teknopark İstanbul, Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (Depark), TÜBİTAK MAM Teknopark ve Selçuk Üniversitesi Teknopark olarak sıralandı.

Bu önemli başarıdaki katkılarından dolayı ODTÜ TEKNOKENT Yönetim A.Ş.çalışanlarını, ODTÜ Teknokent firmalarını ve emeği geçen tüm ODTÜ’lüleri kutlar, başarılarının devamını dileriz.


SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
DÖNEM İÇİ SEMİNERLERİ



ODTÜ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ

PROTOKOL ve SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI

Eğitim Tarihi: 10-11 Aralık 2016
1 Hafta sonu, Cumartesi ve Pazar 6’şar ders saati
Son Başvuru Tarihi: 7 Aralık 2016/Çarşamba, 15.30




ÇEVRİM İÇİ DOĞAL AFET RİSK
YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI
Modül 2: Doğal Afetlerin Ekonomik Etkilerinin Yönetimine İlişkin Finansal Stratejiler

Eğitim Tarihi: 12 Aralık 2016 - 20 Ocak 2017
Son Başvuru Tarihi: 8 Aralık 2016, 17.00




YARATICI YAZARLIK EĞİTİMİ

Eğitim Tarihi: 17 Aralık 2016 - 25 Şubat 2017
10 Cumartesi, Günde 5 ders saati, Toplam 50 ders saati
Son Başvuru Tarihi: 15 Aralık 2016 Perşembe, 15.30




Ayrıntılı bilgi için:
www.sem.metu.edu.tr
sem@metu.edu.tr
0 (312) 210 28 05



YERLEŞKEDEKİ SAHİPSİZ KÖPEKLER HAKKINDA DUYURU

Yerleşke içindeki sahipsiz köpeklerle ilgili olarak son günlerde şikayetlerde bir artış olduğu görülmüştür.

Sahipsiz köpeklerin toplanması yetki ve sorumluluğu, bilindiği üzere, belediyelere aittir. Bu yasal zorunluluk nedeniyle yerleşkedeki sahipsiz köpekler, Çankaya Belediyesi tarafından toplanarak, belediyeye ait barınağa hiçbir şekilde zarar görmeden götürülmekte, kısırlaştırma, aşılama ve rehabilitasyonu yapılarak kontrol altında tutulmaktadır. Çankaya Belediyesi ile yapılan anlaşma kapsamında, barınakta ODTÜ için ayrılan kısımda, sadece ODTÜ yerleşkesinden getirilen köpeklerin bakımı ve muhafazası sağlanmaktadır.

İç Hizmetler Müdürlüğü kontrolünde Kafeterya yemek atıkları, her gün belli saatlerde yerleşkenin değişik noktalarına bırakılarak köpeklerin bu alanlarda beslenmeleri sağlanmaktadır. Bu nedenle bireysel ve kontrolsüz beslenme yapılmasından kaçınılması önemlidir.

Yerleşke içerisinde daha hijyenik bir ortamın oluşturulabilmesi için kafeterya-kantinler ve yiyecek malzemesi satan işletmelerin çöplerini kendileri için belirlenmiş konteynırlara dayanıklı çöp torbası içinde atmaları ve bu konteynırların kapaklarının kapalı tutulması gerekmektedir. Mensup ve öğrencilerimizin de aynı konuyla ilgili olarak titizlik göstermeleri beklenmektedir.

Gerekli görülen durumlarda ulaşım hizmeti veren bazı servislerimizin güzergahları Taşıt İşletme Müdürlüğü tarafından değiştirilmiştir.

Yakın zamanda sahipsiz köpekler ile ilgili olarak yerleşkemizde mensuplarımıza yönelik seminer düzenlenmesi planlanmaktadır. Seminer tarihi ayrıca duyurulacaktır.

Ayrıca bu konu kapsamında mensuplarımızın psikolojik destek ihtiyaçlarının belirlemesi durumunda Sağlık ve Rehberlik Merkezimize (http://srm.metu.edu.tr/) veya Ayna Klinik  Psikoloji Destek Ünitesine (https://ayna.metu.edu.tr/) başvuru yapabilirler.

Mensup ve öğrencilerimizin söz konusu sorunun çözümüne yönelik diğer önerilerini Genel Sekreterliğe (http://gs.metu.edu.tr/formlar) iletmelerini rica ederiz.

Genel Sekreterlik



kültürel etkinliklerBaşa Dön

KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ
KASIM AYI ETKİNLİKLERİ

23 – 30  Kasım 2016
“Halı-Kilim Sergisi”
Mustafa Tutuş
Faculty Club Koridoru

27 Kasım 2016
“Üstü Kalsın Tiyatro Oyunu”
Resital Organizasyon
B Salonu /  16:00
B Salonu /  18:30

27 Kasım 2016
“39 Basamak  Tiyatro Oyunu”
Resital Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu /  15:00
Kemal Kurdaş Salonu /  20:00

28 Kasım 2016
“39 Basamak  Tiyatro Oyunu”
Resital Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu /  15:00
Kemal Kurdaş Salonu /  20:00

BİLGİ İÇİN: 210 4162





VEFAT

Isı-Su İşletme Müdürlüğü personeli Mehmet Deli’nin annesi Hatun Deli, 22 Kasım 2016 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Rektör Danışmanı ve Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Bahar Gedikli’nin babası Selçuk Gedikli, 24 Kasım 2016 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.


sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*Dikmen Keklikpınarı’nda, 3+1, merkezi sistem daire. Tel: 0536 581 65 71
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda 10G (B3) Blok’ta, 3+1, 18 numaralı daire. Tel: 0530 419 54 47
*Çiğdem Mahallesi’nde, 3+1 eşyalı, yapılı, 7. Kat, güneybatı cephe, orman manzaralı, 100 m² daire. Tel: 0505 859 46 73
*Kurtuluş, Servi Sokak, Güneş Apt. 2/6, 3+1, daire 0533- 478 69 38
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları, A3-10, 2+1. Tel.: 0530 886 84 75
*ODTÜ TOKİYapracık Konutları, B1 Blok, 4+1. Tel.: 0532 257 99 83
*ODTÜ TOKİYapracık Konutları, A2 Blok, 2+1. Tel.: 0532 658 60 00 - 210 35 34
*ODTÜ TOKİ C2 Blok 39 nolu daire, 2+1, 95 m², Tel.: 0532 694 65 39


SATILIK DAİRELER

* ODTÜ'ye 10 km mesafede, yerleşik site içerisinde, çam ağaçları arasında, içi yapısız, iskanlı villa. Tel: 0533 264 65 01
* ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları, A4 Blokta, 2+1 daire. Tel: 0535 065 37 15
*100. Yıl Cadde üzeri, Simit Centrum yanı, 3+1, sıfır mutfak, merkezi sistem, 138 m² daire. Tel: 0532 332 75 86



TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 210 36 10 - 11


Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.