Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

SAYAN, T.G., KOCAMAN S., “Comparison of coherently coupled multi-cavity and quantum dot embedded single cavity systems,” Optics Express, Vol. 24, Issue 25, pp. 29329-2934, December 2016.

SAYAN, T.G., ÜSTÜN K. “Wideband Long Wave Infrared Metamaterial Absorbers based on Silicon Nitride,” Journal of Applied Physics,  J. Appl. Phys. 120, 203101, November 2016.vol.

KARAKUŞ, A., WARBURTON T., AKSEL, M.H., SERT, C."A GPU Accelerated Level Set Reinitialization for an Adaptive Discontinuous Galerkin Method", Computers and Mathematics with Applications, 72 (3), pp. 755-767, 2016.

KARAKUŞ, A., WARBURTON, T., AKSEL, M.H., SERT, C. "A GPU Accelerated Adaptive Discontinuous Galerkin Method for Level Set Equation", Int. J. of Computational Fluid Dynamics, 30 (1), pp. 56-68, 2016.


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. H.Tarık Şengül ve Doç.Dr. Attila Aytekin, 17-18 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenen RESCUE Proje Toplantısı ve Kapanış konferansı’na katılmak üzere Almanya’ya gideceklerdir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, 21-24 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Elements of a Regional Peace Settlement fort he Middle East” adlı konferansa katılmak üzere Ürdün’e gidecektir.

Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Marat Akhmet, 20-22 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenen “7th International Conference on Applied Physics and Mathematics (ICAPM 2017)” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Japonya’ya gidecektir.

Enformatik Enstitüsü Sağlık Bilişimi EABD öğretim üyelerinden Doç.Dr. Tolga Esat Özkurt, 16 Ocak-15 Şubat 2017 tarihleri arasında IRIS FP7 Projesi kapsamında çalışmalar yapmak üzere Portekiz’e gidecektir.

Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Evrim Baran Jovanovic, 18 Ocak-27 Şubat 2017 tarihleri arasında TeachEdMobile 2013ABH678400121 kod’lu AB Projesi kapsamında outreach aktivitelerini yürütmek için araştırma ziyaretinde bulunmak üzere Almanya’ya gidecektir.

İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Hasan Cömert, 21 Ocak-21 Şubat 2017 tarihleri arasında Goethe Üniversitesi’nde “Sustainable Architecture for Finance in Europe (SAFE)” alanında davetli araştırmacı olarak çalışmalar yapmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Enformatik Enstitüsü Bilişsel Bilimler EABD öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Cengiz Acartürk, 22-25 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenen “COST Action: IS 1404 5th MC Meeting” adlı toplantıya katılmak üzere Portekiz’e gidecektir.

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Işıl Günseli Kaçar, 18-20 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Intecrational Competences and Practices in a Second Language” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İsviçre’ye gidecektir.

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü araştırma görevlilerinden Dr. Şerife Seviş, 16 Ocak-5 Şubat 2016 tarihleri arasında “Examining the Cumulative Effect of an Engineering-Focused Workplace Simulation (WSP) on Students’ Understanding of, Interest in and Attitudes Towards STEM+C Disciplines” ve “Partnership for Improving Math and Science Instruction Through Integration” projeleri kapsamında çalışmalar yapmak üzere ABD’ye gidecektir.

İktisat Bölümü araştırma görevlilerinden Burcu Özgün ve Özgen Öztürk, 19-21 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenen “13th International Conference on Environmental, Cultural, Economic&Social Sustaninability” adlı konferansa katılmak üzere Brezilya’ya gideceklerdir.

İşletme Bölümü araştırma görevlilerinden Hilal Terzi, 19-21 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Society for Personality and Social Psychology 18th Annual Convention” adlı etkinliğe katılmak üzere ABD’ye gidecektir.


haberlerBaşa Dön

FİKRİNLE YEŞERT DÜNYAYI

YARIŞMA HAKKINDA

Dünyamızın 21. yüzyıldaki en önemli ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla Orta Doğu’da kurulmuş özel bir akademik program olan ODTÜ KKK Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı Yılın Yeşil Beyni Yarışmasını gururla sunar. Yarışma, özellikle lise ve üniversite gençleri arasında Yaşamsal Üçlü olarak nitelendirdiğimiz Sürdürülebilir Çevre, Sürdürülebilir Enerji ve Sürdürülebilir Su Kaynakları uluslararası bilincini artırmak ve geliştirmek üzere tasarlanmıştır.

Yılın Genç Yeşil Beyni Yarışması liseli öğrencilerden başvuru kabul etmektedir. Yarışma aynı zamanda Uluslararası Kavram Proje Yarışması (ICPC) olarak da bilinmekte ve özgün kavramları ön plana çıkarmaktadır. İlgilenen yarışmacıların önce iki kişilik bir takım oluşturması, Yaşamsal Üçlü ile ilgili bir sürdürülebilirlik sorununa çözüm oluşturabilecek özgün bir kavram geliştirmesi ve bu kavramı verilen ICPC kılavuzuna göre düzenlenmiş, bin kelimeden az Türkçe veya İngilizce bir bildiri ile anlatmaları beklenmektedir. Hedef alınan problemin, kurgulanan kavramsal sistem veya işlem akışı çözümünün anlatımında kısıtlı sayıda şekil ve tablo kullanılabilecektir. Web ortamında toplanacak proje bildirileri, bir jüri paneli tarafından aşağıdaki ölçütler çerçevesinde değerlendirilecektir:

1.Problemin Sürdürülebilirlikle İlişkisi,
2.Kavram Çözümün Özgünlüğü, Yapılabilirliği ve Etkinlik Derecesi,
3.Yazı ve Çizim Kalitesi.



Yılın Yeşil Beyni Yarışması üniversiteli öğrencilerden başvuru kabul etmektedir. Yarışma aynı zamanda Uluslararası Proje Yarışması (IPC) olarak da bilinmekte ve fizibilite analizine tabi tutulmuş özgün fikirleri ön plana çıkarmaktadır. İlgilenen yarışmacıların önce iki kişilik bir takım oluşturması, Yaşamsal Üçlü ile ilgili bir sürdürülebilirlik sorununa çözüm oluşturabilecek özgün proje geliştirmesi, fizibilite analizini tamamlaması ve projeyi verilen IPC kılavuzuna göre düzenlenmiş, iki bin kelimeden az İngilizce bir bildiri ile anlatmaları beklenmektedir. Hedef alınan problemin, kurgulanan sistem veya işlem akışı çözümünün anlatımında kısıtlı sayıda şekil ve tablo kullanılabilecektir. Web ortamında toplanacak proje bildirileri, bir jüri paneli tarafından aşağıdaki ölçütler çerçevesinde değerlendirilecektir:

1.Problemin Sürdürülebilirlikle İlişkisi,
2.Kavram Çözümün Özgünlüğü, Yapılabilirliği ve Etkinlik Derecesi,
3.Analizle veya Deneysel Yöntemle Yapılmış Fizibilite Çalışması,
4.Yazı ve Çizim Kalitesi.

Uluslararası Kavram Proje ve Uluslararası Proje yarışmalarından beşer finalist takım Ekim 2017'da projelerini jüri önünde sunmak üzere ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’na tüm masrafları tarafımızdan karşılanmak üzere davet edileceklerdir. Birinci gelen üniversite takım üyeleri “Yılın Yeşil Beyni, 2017” ünvanını, birinci gelen lise takım üyeleri “Yılın Genç Yeşil Beyni, 2017” ünvanını kazanacaklardır. Yarışma finalistleri rehberli bir Kuzey Kıbrıs turuna katılacaklardır. Birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlara para ödülü verilecektir. (Ödüle hak kazanabilmek için gurup üyelerinden ikisinin de jüri önünde sunum yapması gerekmektedir.)

Yetenekli lise ve üniversite öğrencilerini bu yarışmaya katılmaya ve güzel dünyamıza sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için fikirlerini sunmaya davet ediyoruz.
DETAYLI BİLGİ İÇİN : http://ncc.metu.edu.tr/tr/yesilbeyin



(ODTÜLÜ Dergisi 60. Sayı) Yıldız Özer'in "Tüm Harikaları ile ODTÜ Doğası" başlıklı yazısına http://odtulu.metu.edu.tr/dergiler/60/60.html#p=80 adresinden ulaşabilirsiniz.



kültürel etkinliklerBaşa Dön

KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ
OCAK AYI ETKİNLİKLERİ

16 Ocak 2017
“Yetersiz Bakiye” Tiyatro Oyunu
Sayı Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu/ 20.30

21 Ocak 2017
“Fasl-ı Vişnelik”
ODTÜ Mezunları Türk Müziği Korosu
Kemal Kurdaş Salonu/ 20.00

22 Ocak 2017
“Kadınlar Filler ve Saireler” Tiyatro Oyunu
Fun Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu/ 19.00

23 Ocak 2017
“Kadınlar Filler ve Saireler” Tiyatro Oyunu
Fun Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu/ 20.00

26 Ocak 2017
“Özdemir Erdoğan Konseri”
Sayı Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu/ 20.30

30 Ocak 2017
“Sevgi Müzikali Oyunu”
Roots Sanat Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu/ 20.00

BİLGİ İÇİN: 210 4162





VEFAT

Mühendislik Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Utku Kanoğlu’nun eşi Neşe Kanoğlu, 7 Ocak 2017 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Elektrik İşletme Müdürlüğü personeli Veli Yeşilsu’nun babası Sadık Yeşilsu, 7 Ocak 2017 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Fen Bilimleri Enstitüsü personeli Münevver Gün’ün annesi Cemile Gün, 8 Ocak 2017 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Veysi İşler’in annesi Emine İşler, 12 Ocak 2017 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Yurtlar Müdürlüğü personeli Hasan Yazıcı’nın annesi Sultan Yazıcı, 13 Ocak 2017 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.


sportif etkinliklerBaşa Dön

Kayak Ankara Birinciliği

Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan ODTÜ Spor Kulübü Snowboard, Kayaklı Koşu ve Kuzey Disiplini Takımları, Kayseri/Erciyes’te, 3-6 Ocak 2017 tarihlerinde düzenlenen Kayak Ankara İl Birinciliğine 38 sporcu ile katılmıştır.

Öğrencilerimiz,

Snowboard branşında 1 altın, 3 gümüş, 3 bronz madalya ve takım birinciliği,

Kayak branşında 4 altın, 3 gümüş, 4 bronz madalya ve takım ikinciliği,

Kayaklı koşu branşında 2 altın, 2 gümüş, 4 bronz madalya ve takım üçüncülüğü derecelerini elde etmişlerdir.


sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda 10G (B3) Blok’ta, 3+1, 18 numaralı daire. Tel: 0530 419 54 47
*Eryaman Göksu Park Bölgesi’nde, 1+1, eşyalı daire. Tel: 0532 161 33 03
*Batıkent Ak kent Sitesi’nde, 3+1, çift banyo, kısmen eşyalı, spor merkezi, havuz, kapalı otoparklı daire. Tel: 0532 553 98 44
*Eryaman Göksu Bölgesi, Relax Rezidans’ ta, 1+1, bakımlı, güvenlikli daire. Tel: 0532 161 33 03
*Emek 8. Cadde’, 3+1, bakımlı, merkezi sistem daire. Tel: 0533 573 69 34
*Çiğdem Mahallesi, Ebru Sitesi, A Blok’ta, orman manzaralı, cadde üzeri, güney batı cephe, eşyalı daire. Tel: 0505 859 46 73
*Konut Kent 1 S-3 Blok, Numara 7’de, 3+1 daire. Tel: 0533 478 69 38
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda A1 Blok, 3+1 daire. Tel: 0533 495 11 84
*Çiğdem Mahallesi’nde, 4+1, bakımlı daire. Tel: 0532 675 05 30
*TOKİ Turkuaz Konutları’nda, 2+1, eşyalı daire. Tel: 0505 685 11 21
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları, A2 Blok, 2+1. Tel.: 0532 658 60 00-210 35 34
*Kurtuluş, Servi Sokak. Güneş Apt.2/6, 3+1 daire, Tel.: 0533 478 69 38
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda A-1 Blok, No:7, 2+1. Tel.: 0533 682 58 72


TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 210 36 10 - 11


Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.