Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

yönetim kurulu kararları Başa Dön

Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. İsmail Ömer Yılmaz profesörlüğe yükseltildi ve profesör kadrosuna atandı.


atamalar Başa Dön

Biyolojik Bilimler Bölümü Başkanlığına 28 Şubat 2017 tarihinden itibaren Prof.Dr. Orhan Adalı yeniden atandı.

Enformatik Enstitüsü Bilişsel Bilimler Anabilim Dalı Başkanlığı’na  16 Şubat 2017 tarihinden itibaren Prof.Dr. Cem Bozşahin atandı.

Enformatik Enstitüsü İş Yaşamı Temelli Öğrenme Anabilim Dalı Başkanlığı’na  16 Şubat 2017 tarihinden itibaren Prof.Dr. Ünal Erkan Mumcuoğlu atandı.


bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

GUVEN, O., GOKDAG, K., JOVANOVİC, B., KİDEYS, A.E. “Microplastic litter composition of the Turkish territorial waters of the Mediterranean Sea, and its occurrence in the gastrointestinal tract of fish ‘’ Environmental Pollution, 2017 ,vol: 223, 286-294

AŞCIGİL, S. VANAUKEN H.E., CARRAHER S. “Turkish SMEs’ Use of Financial Statements for Decision Making” The journal of entrepreneurial finance, Vol.9, Issue: 1.2017. http://digitalcommons.pepperdine.edu/jef/

BEKLİOGLU, M., BUCAK, T., COPPENS, J., BEZİRCİ, G., TAVSANOGLU, U.N., CAKITOGLU, A.İ., LEVİ, E.E., ERDOGAN, S., FİLİZ, N., OZKAN, K. “Restoration of Eutrophic Lakes with fluctuating water levels: A 20-Year monitoring study two Inter-connected lakes” Water , 9, 2, 1-22 , 16 February 2017


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

İşletme Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Nazlı Wasti Pamuksuz, Doç.Dr. Adil Oran ve araştırma görevlilerinden Hilal Terzi, 9-10 Mart 2017 tarihleri arasında Case Study Allianca Turkey Erasmus Projesi kapsamında düzenlenen “Reviewing Course” adlı etkinliğe katılmak üzere Hollanda’ya gideceklerdir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Sinan Kalkan, 7-11 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen “CASROS adlı projenin H2020 ICT 25 (Nisan 2017) çağrısı için hazırlanma toplantısına katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Pınar Karagöz, 8-12 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen “IBM Research Dublin” adlı araştırma ziyaretine katılmak üzere İrlanda’ya gidecektir.

Enformatik Enstitüsü Bilişsel Bilimler EABD öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Cengiz Acartürk, 11-15 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen “IREG Forum 2017 on Academic Rankings: Exellence as the University Driving Force” adlı toplantıya katılmak üzere Katar’a gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Y.Doç.Dr. Nejan Huvaj Sarıhan, araştırma görevlilerinden Emir Ahmet Oğuz ve Yağızer Yalçın, 12-15 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen “ASCE GeoInstitute GeoFrontiers” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gideceklerdir.


bilimsel toplantılarBaşa Dön

6 Mart 2017/Pazartesi

İktisat Bölümü'nce, “The Information Content of News Announcements?" konulu seminer düzenlenmiştir. Burçin Kısacıkoğlu  (Bilkent Üniversitesi) tarafından verilecek seminer İktisadi ve İdari  Bilimler Fakültesi A Binası F-106 salonunda saat 14.00’te başlayacaktır.


7 Mart 2017/Salı

Uygulamalı Matematik Enstitüsü’nce, “A Statistical Approach in Turbine Heat Transfer” konulu seminer düzenlenmiştir. Y. Doç. Dr. Harika S. Kahveci’nin (Havacılık Mühendisliği Bölümü) konuşmacı olarak katılacağı seminer IAM S-212’de saat 15.30’da başlayacaktır.


8 Mart 2017/Çarşamba

Çevre Mühendisliği Bölümün’nce, "Toward Integration of Life Cycle Assessment into Leed Rating System of Green Buildings- Assessment of Water and Energy Efficiency” konulu seminer düzenlenmiştir. Merve Aygenç tarafından verilecek seminer Çevre Mühendisliği Bölümü ÇZ-14 no.lu derslikte saat 15.40’ta başlayacaktır.


10 Mart 2017/Cuma

Endüstri Mühendisliği Bölümü’nce, “A Study of Turkish High School Admissions” başlıklı seminer düzenlenmiştir. Sinan Ertemel (İstanbul Teknik Üniversitesi) tarafından verilecek seminer Endüstri Mühendisliği Bölümü IE-03 nolu seminer odasında (mavi amfi) saat 16.00’da başlayacaktır.


10 Mart 2017/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Tarihi Tekstillerde Kullanılan İplilkler Üzerine Çalışmalar” konulu seminer düzenlenmiştir. Deniz Gizem Özkan (Hava Kuvvetlerinde Tekstil Mühendisi / ODTÜ Arkeometri Doktora öğrencisi) tarafından verilecek seminer Fizik Bölümü 3. Kat Cavit Erginsoy Seminer Odası’nda saat 15.30’ta başlayacaktır.


haberlerBaşa Dön

YERLEŞKEDEKİ SAHİPSİZ KÖPEKLER HAKKINDA DUYURU

Yerleşke içindeki sahipsiz köpeklerle ilgili olarak son günlerde şikayetlerde bir artış olduğu görülmüştür.

Sahipsiz köpeklerin toplanması yetki ve sorumluluğu, bilindiği üzere, belediyelere aittir. Bu yasal zorunluluk nedeniyle yerleşkedeki sahipsiz köpekler, Çankaya Belediyesi tarafından toplanarak, belediyeye ait barınağa hiçbir şekilde zarar görmeden götürülmekte, kısırlaştırma, aşılama ve rehabilitasyonu yapılarak kontrol altında tutulmaktadır. Çankaya Belediyesi ile yapılan anlaşma kapsamında, barınakta ODTÜ için ayrılan kısımda, sadece ODTÜ yerleşkesinden getirilen köpeklerin bakımı ve muhafazası sağlanmaktadır.

İç Hizmetler Müdürlüğü kontrolünde Kafeterya yemek atıkları, her gün belli saatlerde yerleşkenin değişik noktalarına bırakılarak köpeklerin bu alanlarda beslenmeleri sağlanmaktadır. Bu nedenle bireysel ve kontrolsüz beslenme yapılmasından kaçınılması önemlidir.

Yerleşke içerisinde daha hijyenik bir ortamın oluşturulabilmesi için kafeterya-kantinler ve yiyecek malzemesi satan işletmelerin çöplerini kendileri için belirlenmiş konteynırlara dayanıklı çöp torbası içinde atmaları ve bu konteynırların kapaklarının kapalı tutulması gerekmektedir. Mensup ve öğrencilerimizin de aynı konuyla ilgili olarak titizlik göstermeleri beklenmektedir.

Gerekli görülen durumlarda ulaşım hizmeti veren bazı servislerimizin güzergahları Taşıt İşletme Müdürlüğü tarafından değiştirilmiştir.

Yakın zamanda sahipsiz köpekler ile ilgili olarak yerleşkemizde mensuplarımıza yönelik seminer düzenlenmesi planlanmaktadır. Seminer tarihi ayrıca duyurulacaktır.

Ayrıca bu konu kapsamında mensuplarımızın psikolojik destek ihtiyaçlarının belirlemesi durumunda Sağlık ve Rehberlik Merkezimize (http://srm.metu.edu.tr/) veya Ayna Klinik  Psikoloji Destek Ünitesine (https://ayna.metu.edu.tr/) başvuru yapabilirler.

Mensup ve öğrencilerimizin söz konusu sorunun çözümüne yönelik diğer önerilerini Genel Sekreterliğe (http://gs.metu.edu.tr/formlar) iletmelerini rica ederiz.

Genel Sekreterlik



DOPAM KURULDU

ODTÜ Petrol Araştırma Merkezi, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Doğrulayıcı Kuruluş Yetki Belgesi aldı.  Sanayi Tesislerinin CO2 emisyon raporlarının T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletilmeden önce yetkili doğrulayıcı kuruluşlar tarafından doğrulanması gerekmektedir. ODTÜ PAL’in Fosil Yakıtların Yanması kapsamında geçerli olan yetki belgesi 2021 yılına kadar ve yeniden değerlendirme ile sonraki dönemde de geçerli olacaktır.

ODTÜ Petrol Araştırma Merkezi



DUYURU

Yuva ve Anaokulu’ na 2012, 2013, 2014 doğum tarihli öğrenciler için yapılacak olan başvurular 31 Mayıs 2017 mesai bitimine kadar kabul edilecektir.

Bu tarihten sonra yapılacak başvurular bir sonraki yıl değerlendirmeye alınacaktır.

Başvuruların Yuva ve Anaokulu Müdürlüğü’ne yapılması gerekmektedir.



ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ
BAŞKANLIĞI

Birim Başkanı: Doç.Dr. Zeynep SÜMER
Tel : 210 71 96
Fax : 210 79 35
Adres : ODTÜ Kütüphanesi - Solmaz İzdemir Salonu

engelsiz@metu.edu.tr
http://engelsiz.metu.edu.tr/



kültürel etkinliklerBaşa Dön

ODTUSanat18




“HAYALİM ODTÜ”
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
KISA FİLM ve VİDEO YARIŞMASI

Lise öğrencilerinin hayallerindeki Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni anlatacakları, “Hayalim ODTÜ” Kısa Film/Video yarışması 22 Nisan 2017 tarihinde yapılacaktır. Yarışma, ODTÜ Rektörlüğü adına ODTÜ Görsel-İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi (GİSAM) tarafından organize edilmektedir.

“Hayalim ODTÜ” Kısa Film Yarışması’nın amacı, özelinde lise öğrencilerinin hayalindeki ODTÜ’yü genelinde üniversiteden beklentileri görmek, gençlerin sinemayla buluşmasını teşvik etmek ve ODTÜ’nün tanıtımına katkıda bulunmaktır.

Başvuruların alınması için son tarih: 31 Mart 2017
Ön eleme sonuçlarının açıklanması: 10 Nisan 2017

http://hayalim.odtu.edu.tr
E-posta: kisafilm@odtu.edu.tr



“BENİM ODTÜM”
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
KISA FİLM ve VİDEO YARIŞMASI

Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerinin ODTÜ’yü anlatacakları, “Benim ODTÜM” Kısa Film/Video yarışması 22 Nisan 2017 tarihinde yapılacaktır. Yarışma, ODTÜ Rektörlüğü adına ODTÜ Görsel-İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi (GİSAM) tarafından organize edilmektedir.

Benim ODTÜM Kısa Film/Video Yarışması’nın amacı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni öğrencilerinin gözünden tanıtmak aynı zamanda gençlerin sinemayla buluşmasını teşvik etmektir.

2. Yarışma Takvimi
Başvuruların alınması için son tarih: 31 Mart 2017
Ön eleme sonuçlarının açıklanması: 10 Nisan 2017
Ödül Töreni: 22 Nisan 2017

Duyuru ve başvurular için:
E-posta: kisafilm@odtu.edu.tr
http://benim.odtu.edu.tr



06 Mart 2017

Çocuk Aklım Topluluğu’nca, “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: MM-125 Salonu Saat: 17.30


06-11 Mart 2017

Güzel Sanatlar Topluluğu’nca, “Uzay Doğan Resim Sergisi” düzenlenmiştir.
Yer: Furuzen Olşen Sergi Salonu


07-08-09 Mart 2017

Müzik Toplulukları tarafından “22.Geleneksel Rock Şenliği” düzenlenmiştir.
Yer: Mimarlık Amfisi

PROGRAM
7 Martat 2017
18.00 Al’York
19.30 Lopenstraat
21.30 Korhan Futacı ve Kara Orkestra

8 Mart 2017
18.00 Ponza
19.30 Golden Horn
21.30 Sattas

9 Mart 2017
18.00 Renk
19.15 Ayanbeyan
20.15 Nalyssa Green
21.00 No Clear Mind

10 Mart 2017
18.00 Silverliners
19.30 In Hoodies
21.30 No Land


07 Mart 2017

Verimlilik Topluluğu’nca, Tuğba Duran’ın (Pro-Aktif Danışmanlık) eğitmenliğinde “CV Hazırlama Eğitimi” düzenlenmiştir.
Yer: MM-25 Salonu Saat: 17.00

Yapı Topluluğu’nca, Prof.Dr.Ahmet Cevdet Yalçın-er’in (ODTÜ İnşaat Müh. Bölümü) konuşmacı olarak katılacağı “İnşaat Mühendisliği’nin Geleceği” konulu söyleşi ve “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: İnşaat Müh.DR-1 Amfisi Saat: 17.30

İletişim Topluluğu’nca, “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: MM-125 Salonu Saat: 17.30

Hayvan Dostları Topluluğu’nca, “Tanışma Toplantısı” düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bölümü P-5 Saat: 18.00


VEFAT

Çevre Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kahraman Ünlü’nün babası Süleyman Ünlü, 26 Şubat 2017 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Tarihsel Çevre Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkezi personeli Hasan Helvacı’nın annesi Sevim Şahin, 27 Şubat 2017 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Temel İngilizce Bölümü öğretim elemanlarından okutman Fatma Erinç’in babası Nuri Bilgen, 27 Şubat 2017 tarihinde vefat etmiştir. MerhumaTanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ersin Tatlı’nın babası İsmail Tatlı, 28 Şubat 2017 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz


sportif etkinliklerBaşa Dön

FRİZBİ TAKIMI

Üniversitemiz Frizbi Takımı, 11 – 12 Şubat 2017 tarihlerinde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Troya Ultimate Frizbi Turnuvası’na katıldı ve takımımız şampiyonluk ve oyunun ruhu sıralamalarında 2. oldu.

SNOWBOARD TAKIMI

16–19 Şubat 2017 tarihleri arasında Erciyes/Kayseri’de düzenlenen Koç Spor Fest Üniversitelerarası Kayak - Snowboard Şampiyonasında üniversitemiz kayak ve snowboard takımları da katıldı ve öğrencimiz Zeynep Buse Şendil Türkiye Snowboard Cross branşında 2. oldu

sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda 10G (B3) Blok’ta, 3+1, 18 numaralı daire. Tel: 0530 419 54 47
*Beştepe Haldız Ihlamur Evleri, AŞTİ’ye yürüme mesafesinde, 3+1, çift banyo, kapalı otoparklı, güvenlikli daire. Tel: 0232 238 01 57 – 0536 624 22 78
*Aşağı Ayrancı, Rus Konsolosluğu yakınında, 1+1, merkezi sistem daire. Tel: 0532 567 86 21
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları A4-7 numaralı, 2+1 daire. Tel: 0533 810 85 26
*Cebeci Siyasal Bilgiler Fakültesi yanı, 2+1, kombili daire. Tel: 0532 500 29 36


SATILIK DAİRELER

*Beytepe’de yerleşik site içerisinde, bahçeli, tam müstakil, krediye uygun, dubleks villa. Tel: 0533 264 65 01
*Çukurambar, 100. Yıl İşçi Blokları, 15 katlılarda, 2+1, zemin kat daire. Tel: 0532 244 46 41
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda, C2 Blok, 7. Kat, 3+1, güneydoğu cephe, Eskişehir Yolunu gören, full yapılı. 92.000 TL. Tel: 0506 271 54 02
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda, A Blok, 3+1, teras dubleks daire. Tel: 0536 604 13 15
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları A4-7 numaralı, 2+1 daire. Tel: 0533 810 85 26
*Clup Dedeman Bodrum’da, 80 yıl, 4 kişilik, 18. Hafta. Tel: 0533 360 32 22
*Eryaman Evleri A18-16 numaralı, Dolphin İş Merkezi ve Metro yakınında, 3+1 daire. Tel: 0538 323 72 10


TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 210 36 10 - 11


Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.