Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar


atamalar Başa Dön

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Başkanlığı’na 21 Ekim 2017 tarihinden itibaren Prof.Dr. Soner Yıldırım yeniden atandı.


bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

DALKIÇ, G., BALABAN, O., TÜYDEŞ-YAMAN, H., ÇELİKKOL-KOÇAK, T. “An Assessment of the CO2 Emissions Reduction in High Speed Rail Lines: Two Case Studies from Turkey”, Journal of Cleaner Production, Volume 165, November 2017, 746-761.

BALABAN, O., PUPPIM DE OLIVEIRA, J.A. “Sustainable Buildings for Healthier Cities: Assessing the Co-Benefits of Green Buildings in Japan”, Journal of Cleaner Production, Volume 163 (Supplement), October 2017, S68-S78.


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Bülent Karasözen, 30 Ekim-3 Kasım 2017 tarihleri arasında Berlin Teknik Üniversitesi, Matematik Bölümü ile görüşmelerde bulunmak ve seminer vermek üzere Almanya’ya gidecektir.

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ayşegül Daloğlu, 30 Ekim-4 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “TOEFL Board of Directors” adlı toplantıya davetli olarak katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Nuri Yurdusev, 1-4 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “International Conference on Globalism vs. Notionalism” adlı konferansa katılmak üzere Podgorica’ya gidecektir.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Burcu Erciyas, 3-4 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “34. International Mediterranean Survey Workshop” adlı etkinliğe bildiri sunmak üzere Belçika’ya gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, 3-7 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “OSCE Network Project Workshop on Historical Narratives” adlı seminere katılmak üzere Avusturya’ya gidecektir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Altan Kayran ve araştırma görevlilerinden Ahmet Arda Akay, 3-9 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “IMECE International Mechanical Engineering Congress and Exposition” adlı kongreye bildiri sunmak üzere ABD’ye gideceklerdir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ali Hikmet Doğru, 4-12 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “SDPS 2017: The 22nd International Conference on Emerging Trends and Technologies in Convergence Solutions” adlı konferansa katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, 5-7 Kasım 2017 tarihleri arasında “Institut de Physique du Globe de Strasbourg Enstitüsü’nde doktora tez savunma sınavına jüri üyesi olarak katılmak üzere Fransa’ya gidecektir.

Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. M.Bilge Demirköz, 5-11 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “World Science Form Jordan 2017” adlı etkinliğe katılmak üzere Ürdün’e gidecektir.

Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Tuba Okutucu Özyurt, 3-9 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2017” adlı kongreye katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Özgehan Şenyuva, 3-9 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen Üçlü Strateji Grubu Toplantısı’na katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Felsefe Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Aziz Fevzi Zambak, 3-6 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “PT&AI 2017” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İngiltere’ye gidecektir.

Tarih Bölümü okutmanlarından Dr. Gürer Karagedikli, 3-4 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Ethnicity, Faith and Communal Relations, The Mediterranean Seminar Fall 2017” adlı seminere bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Merkez Laboratuvarı uzmanlarından Dr. Tamay Şeker, 30 Ekim-3 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Metabolomics Workflows” adlı toplantıya katılmak üzere İngiltere’ye gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Cüneyt Baykal,1-3 Kasım 2017 tarihleri arasında “XBeachX” adlı konferansa katılmak üzere Hollanda’ya gidecektir.

Matematik Bölümü araştırma görevlilerinden Mücahit Meral, 1-5 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Symplectic Geometry in Lyon” adlı konferansa katılmak üzere Fransa’ya gidecektir.

Matematik Bölümü araştırma görevlilerinden Kamil Otal, 1 Kasım 2017-26 Ocak 2018 tarihleri arasında İsrail Teknoloji Enstitüsü’nde araştırmalar yapmak üzere İsrail’e gidecektir.

Sağlık ve Rehberlik Merkezi araştırma görevlilerinden Yunus Alkış, 4-13 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “AECT 2017” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Makine Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Kamil Özden, 5-9 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “3rd International Conference on Biomedical Technology” adlı konferansa katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü araştırma görevlilerinden Sibel Doğan ve Mehmet Dönmez, 5-11 Kasım 2017 tarihleri arasında “Gençlik ve Kent için Doğa Projesi” kapsamında düzenlenen proje etkinliğine katılmak üzere İtalya’ya gideceklerdir.


bilimsel toplantılarBaşa Dön

3 Kasım 2017/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Maya Blue : Arkeolojik Nanokompozit” konulu seminer düzenlenmiştir. Prof. Dr Asuman Türkmenoğlu (ODTÜ, Jeoloji Müh. Bölümü) tarafından verilecek seminer, Fizik Bölümü 3. Kat, Cavit Erginsoy Seminer Odası’nda saat 15.30’da başlayacaktır.    


haberlerBaşa Dön

ODTÜ KARİYER FUARI
2-3 KASIM 2017

Her akademik dönemde bir kez organize edilen ODTÜ Kariyer Fuarı; 2-3 Kasım tarihlerinde, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Büyük Fuaye’de, 50 firmanın katılımı ve salon konuşmaları ile düzenlenecek.

Küçük Fuaye’de ise; “Yenilenebilir Enerji” temasıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, mezunumuz Mehmet Auf (ME’87/BA’91) “Fırsatlaşan Tesadüfler” başlıklı bir konuşma yapacak. Katılımcılarına iş ve staj olanağı sunan ve iki binden fazla öğrenci ve mezunun ziyaretinin beklendiği fuara katılan firmaların listesi ile sunum programına http://kariyerfuari.metu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

http://kariyerfuari.metu.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.



TÜRKİYE ZEKA VAKFI
Zeka ve Yetenek Kongresi

Türkiye Zeka Vakfının her yıl düzenlediği Zekâ ve Yetenek Kongrelerinin beşincisi 4-5 Kasım 2017 Tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde toplanıyor! Kongremiz, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da konunun uzmanlarını, başka alanlarda öne çıkmış kanaat önderlerini ve Türkiye’nin dört bir yanından eğitimcileri ve aileleri bir araya getiriyor.

Türkiye Zeka Vakfı olarak ülkemizin ve insanlığın en değerli kaynağının özgür ve doğru düşünebilen, düşündüklerini ifade edebilen ve karşıt görüşleri dinleyerek, koşulları değerlendirerek en uygun çözüm yollarını bulabilen bireyler olduğuna inanıyoruz. Zekâ ve yetenek kavramlarının gerek kuramda, gerek uygulamada doğru anlaşılmasının hem insanların mutluluğu için, hem de söz konusu kaynağın doğru kullanılabilmesi için hayati önemde olduğunu düşünüyoruz. Zekâ ve Yetenek Kongresi, konuyla ilgili güncel tartışmaları ilgili kişilerle ulaştırmak, Türkiye’den ve dünyadan en iyi uygulama örneklerini tüm katılımcıların dikkatine sunmak, hep beraber daha iyisinin nasıl yapabileceğini konuşmak için düzenleniyor.

Bu yıl da kongremizde konuyla ilgili alanlardan uzmanların sunumlarına ve panellere paralel olarak ayrı salonlarda atölye çalışmaları yürütülecek. Bu atölye çalışmalarında sınırlı sayıda katılımcı, etkileşimli bir ortamda uygulayarak öğrenme olanağına sahip olacak.

NEREDE?
ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi
Çankaya, Ankara

NE ZAMAN?
4-5 Kasım 2017
Cumartesi, Pazar



ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ
BAŞKANLIĞI

Birim Başkanı. Doç. Dr. Zeynep SÜMER
Tel . 210 71 96
Fax . 210 79 35
Adres . ODTÜ Kütüphanesi - Solmaz İzdemir Salonu
engelsiz@metu.edu.tr
http.//engelsiz.metu.edu.tr/



Haftanın videosu

http://www.metu.edu.tr/video/bilimin-ev-hali-2017



kültürel etkinliklerBaşa Dön


KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ
KASIM AYI ETKİNLİKLERİ

13 Kasım  2017
“Fatih ERKOÇ ”Konseri
Sanart Yapım
Kemal Kurdaş Salonu/20.00

14 Kasım  2017
“Kırkından Sonra”
Sanart Yapım
Kemal Kurdaş Salonu/ 20.00

14 Kasım  2017
“DUO-Francesca LEONARDI (piyano), Francesca DEG (keman)” Konseri
İtalya Büyükelçiliği
A Salonu/ 20.00

15 Kasım  2017
“Selva ERDENER ve Turkuvaz Beşlisi” Konseri
Nes Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu / 20.30

16 Kasım  2017
“SHİRLEY” Tiyatro Oyunu
Nes Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu  /20.00

17 Kasım  2017
“Ahmet ARSLAN” Konseri
Sayı Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu/20.30 

18 Kasım  2017
“Erkan OĞUR ve İsmail Hakkı DEMİRCİOĞLU” Konseri
Sayı Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu/20.00 

20 Kasım  2017
“ALPAY” Konseri
Sayı Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu/20.30

24 Kasım  2017
“Nükhet DURU KABARE”
Nes Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu/20.00



30 Ekim 2017

Genç Girişimciler Topluluğu’nca, Ramazan Alıcı (Endless Abroad), Eray Erdoğan (Lala Eğitim Yöneticisi), Talha Doğan (Youtuber), Onur Soğuk (Youtuber) ve Vural Aksankur’un (Youtuber) konuşmacı olarak katılacağı “Innovation ın Education” etkinliği düzenlenmiştir.
Yer: İİBF B Binası G-111            Saat: 17.45


31 Ekim 2017

Verimlilik Topluluğu’nca, şirket yetkililerinin konuşmacı olarak katılacağı “Deloitte Şirket Sunumu” düzenlenmiştir.
Yer: Endüstri Müh.Bl.IE-04 Saat: 16.40


Biyoloji ve Genetik Topluluğu’nca, Öğr.Gör.Eren Çağdaş Bilgiç’in (Atılım Üniversitesi) konuşmacı olarak katılacağı “Toplumsal Ekoloji ve Ekoloji Planlaması” konulu söyleşi düzenlenmiştir.
Yer: Biyolojik Bilimler Z-07 Saat: 17.40


Matematik Topluluğu’nca, Y.Doç.Dr. Burak Kaya’nın (ODTÜ) konuşmacı olarak katılacağı “Axiom of Determinancy” konulu seminer düzenlenmiştir.
Yer: Matematik Bl.Cahit Arf Amfisi Saat:15.45


02 Kasım 2017

Astronomi Topluluğu’nca, Prof.Dr. Altuğ Özpineci, Prof.Dr. Bayram Tekin ve Doç.Dr. Hande Toffoli’nin konuşmacı olarak katılacağı “Genç Fizikçiler Buluşuyor” başlıklı söyleşi düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bölümü U-3 Saat: 18.00


Verimlilik Topluluğu’nca, Tuğçe Şahin’in (Kişisel Markalaşma Uzmanı) eğitmenliğinde “Dönemin Sorunu: Erteleme” konulu eğitim düzenlenmiştir.
Yer: Endüstri Müh.Bl.IE-102 Saat: 17.40


03 Kasım 2017

Doğa Araştırmaları Topluluğu’nca, Süha Derbent’in (Yaban Hayatı Fotoğrafçısı) konuşmacı olarak katılacağı söyleşi düzenlenmiştir.
Yer: Fizik Bölümü U-3 Saat: 17.30


04 Kasım 2017

Klasik Türk Müziği Topluluğu’nca, topluluğun 50.yılı etkinlikleri kapsamında mezunlar, eski koro şefleri, kurucu üyelerin konuşmacı olarak katılacağı “Geçmiş ve Gelecek Elli Yıl” konulu panel ve “50.Yıl Özel Konseri” düzenlenmiştir.
Yer: KTMT Binası Saat: 14.00 (panel)
Mimarlık Amfisi 20.00 (konser)


sportif etkinliklerBaşa Dön

ODTÜ KUZEY KIBRIS
BİSİKLET YARIŞI
5 KASIM 2017-SAAT 09.30

ODTÜ Gran F ONDO adı altında gerçekleşecek organizasyon, Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu ile ODTÜ Kuzey Kıbrıs kampüsü işbirliğinde ilk kez düzenleniyor.

Eğlence amaçlı düzenlenen etkinliğe katılım ücretsiz olup, 11 yaşından büyük her bisiklet sürücüsü katılabilecektir. Yarışmacılar 89 kilometrelik uzun parkur ve 60 kilometrelik kısa parkur şeklinde yarışacaklardır.

Uzun parkur, ODTÜ-Çamlıbel-Kayalar-Yılmazköy-Güzelyurt-ODTÜ güzergahından, kısa parkur ise ODTÜ-Yılmazköy-Güzelyurt-ODTÜ güzergahından oluşacaktır.



sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*ODTÜ Çamlık Sitesi 201 numarada, 3 katlı, müstakil ev. Tel: 0532 391 89 86
*Yenimahalle Kordon Boyu Caddesi’nde, 3+1, kombili daire. Tel: 0537 386 85 90
*Dikmen Akpınar Mahallesi’nde, araçla ODTÜ’ye 15 dk. uzaklıkta, 4+1, çift banyolu, asansörlü, hidraforlu, 2. Kat, güneybatı cephe daire. Tel: 0530 643 79 82
*ODTÜ Yapracık TOKİ Konutları 13. Katta dubleks, brüt 189 m2, net 140 m2 daire. Tel: 0535 452 75 92
*ODTÜ Yapracık TOKİ Konutları’nda, 2+1, 95 m2, 10. Kat daire. Tel: 0532 694 65 39
*TOKİ Yapracık Konutları A-Blok, 2+1, 350 TL. 0532 658 60 00-210 35 34
*Bülbülderesi Cd.No: 25, 3+1, geniş antre. Tel.: 532 425 69 79


SATILIK DAİRELER

*ODTÜ Yapracık TOKİ Konutları B4 Blokta, 3+1 daire. Tel: 0532 696 49 98
*ODTÜ Yapracık TOKİ Konutları’nda, 2+1, 95 m2, 10. Kat daire. Tel: 0532 694 65 39


TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 210 36 10 - 11


Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.