Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

yönetim kurulu kararları Başa Dön

Fen Bilimleri Enstitüsü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Burcu Akata Kurç Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.


atamalar Başa Dön

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü’ne 5 Mart 2018 tarihinden itibaren Prof.Dr. Halil Kalıpçılar atandı.


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hami Alpas, 12-13 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen “Ufuk 2020 Güvenli Toplumlar Alanı 2018 Çağrıları Bilgi Günü ve Proje Pazarı” adlı toplantıya katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gölge Seferoğlu, 12-14 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen “WEI International Conference” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İspanya’ya gidecektir.

Biyolojik Bilimler Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Meryem Beklioğlu, 12-16 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen “2nd General Assembly” adlı proje toplantısına katılmak üzere Fransa’ya, 18-23 Mart 2018 tarihleri arasında Doktora Tezi Sınavı’na katılmak ve Aquatic Ecology Course’de ders vermek üzere Hollanda’ya gidecektir.

Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Deniz Üner, 12-17 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen ERC Panel Toplantısı’na katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ali Melih Yanmaz, 12-18 Mart 2018 tarihleri arasında Floransa Üniversitesi’nde Bilimsel temaslarda bulunmak ve seminer vermek üzere İtalya’ya gidecektir.

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayşegül Daloğlu, Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zeynep Hatipoğlu Sümer, ve araştırma görevlilerinden Ayşe Ulu Yalçınkaya, 14-16 Mart 2018 tarihleri arasında 690874 RISEWISE kodlu Avrupa Birliği Projesi kapsamında düzenlenen Avrupa Birliği Proje Toplantısı’na katılmak üzere Portekiz’e gideceklerdir.

Kimya Bölümü araştırma görevlilerinden Halil İpek, Eda Karadeniz, Deniz Hasılcıoğulları, Seda Karahan, 18-22 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen “255th American Chemical Society (ACS) National Meeting & Expo” adlı toplantıya bildiri sunmak üzere ABD’ye gideceklerdir.


bilimsel toplantılarBaşa Dön

16 Mart 2018/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Algı İlkeleri İle Sanata Bakış” konulu seminer düzenlenmiştir. Ferhan Erder (Emekli, Seramik Sanatçısı) tarafından verilecek seminer, Fizik Bölümü 3. Kat, Cavit Erginsoy Seminer Odası’nda saat 15.30’da başlayacaktır.


haberlerBaşa Dön


YARIŞMA HAKKINDA
(https://ncc.metu.edu.tr/tr/yesilbeyin)


Dünyamızın 21. yüzyıldaki en önemli ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla Orta Doğu’da kurulmuş özel bir akademik program olan ODTÜ KKK Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı çalışmaları sonucunda 2017'de kurulan Sürdürülebilirlik Merkezi (SürMer) Yılın Yeşil Beyni Yarışmasını gururla sunar.

Yılın Genç Yeşil Beyni Yarışması liseli öğrencilerden başvuru kabul etmektedir. Yarışma aynı zamanda Uluslararası Kavram Proje Yarışması (ICPC) olarak da bilinmekte ve özgün kavramları ön plana çıkarmaktadır. İlgilenen yarışmacıların önce iki kişilik bir takım oluşturması, Yaşamsal Üçlü ile ilgili bir sürdürülebilirlik sorununa çözüm oluşturabilecek özgün bir kavram geliştirmesi ve bu kavramı verilen ICPC kılavuzuna göre düzenlenmiş, bin kelimeden az Türkçe veya İngilizce bir bildiri ile anlatmaları beklenmektedir. Hedef alınan problemin, kurgulanan kavramsal sistem veya işlem akışı çözümünün anlatımında kısıtlı sayıda şekil ve tablo kullanılabilecektir. Web ortamında toplanacak proje bildirileri, bir jüri paneli tarafından aşağıdaki ölçütler çerçevesinde değerlendirilecektir:

1- Problemin Sürdürülebilirlikle İlişkisi,
2- Kavram Çözümün Özgünlüğü, Yapılabilirliği ve Etkinlik Derecesi,
3- Yazı ve Çizim Kalitesi.

Yılın Yeşil Beyni Yarışması üniversiteli öğrencilerden başvuru kabul etmektedir. Yarışma aynı zamanda Uluslararası Proje Yarışması (IPC) olarak da bilinmekte ve fizibilite analizine tabi tutulmuş özgün fikirleri ön plana çıkarmaktadır. İlgilenen yarışmacıların önce bireysel veya iki kişilik bir takım oluşturması, Yaşamsal Üçlü ile ilgili bir sürdürülebilirlik sorununa çözüm oluşturabilecek özgün proje geliştirmesi, fizibilite analizini tamamlaması ve projeyi verilen IPC kılavuzuna göre düzenlenmiş, iki bin kelimeden az İngilizce bir bildiri ile anlatmaları beklenmektedir. Hedef alınan problemin, kurgulanan sistem veya işlem akışı çözümünün anlatımında kısıtlı sayıda şekil ve tablo kullanılabilecektir. Web ortamında toplanacak proje bildirileri, bir jüri paneli tarafından aşağıdaki ölçütler çerçevesinde değerlendirilecektir:

1- Problemin Sürdürülebilirlikle İlişkisi,
2- Kavram Çözümün Özgünlüğü, Yapılabilirliği ve Etkinlik Derecesi,
3- Analizle veya Deneysel Yöntemle Yapılmış Fizibilite Çalışması,
4- Yazı ve Çizim Kalitesi.


Uluslararası Kavram Proje ve Uluslararası Proje yarışmalarından beşer finalist takım Ekim 2018'da projelerini jüri önünde sunmak üzere ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’na tüm masrafları tarafımızdan karşılanmak üzere davet edileceklerdir. Birinci gelen üniversite takım üyeleri “Yılın Yeşil Beyni, 2018” ünvanını, birinci gelen lise takım üyeleri “Yılın Genç Yeşil Beyni, 2018” ünvanını kazanacaklardır. Yarışma finalistleri rehberli bir Kuzey Kıbrıs turuna katılacaklardır. Birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlara para ödülü verilecektir. (Ödüle hak kazanabilmek için grup üyelerinden ikisinin de jüri önünde sunum yapması gerekmektedir.)

Yetenekli lise ve üniversite öğrencilerini bu yarışmaya katılmaya ve güzel dünyamıza sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için fikirlerini sunmaya davet ediyoruz.



ODTÜ MEZUNLARI

ODTÜ'lüler her yerde, hep beraber...

ODTÜ mezunları ile bir arada olmak üzere yeni mezunlar ağımız https://odtum.network adresinde yerinizi alabilirsiniz.



DUYURU

Yuva ve Anaokulu Müdürlüğü’ne 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim Dönemi’nde aşağıdaki doğum tarihlerine göre öğrenci alımı yapılacaktır.

3 – 4 Yaş Sınıfları: (01 Ekim 2014 – 30 Eylül 2015)
4 – 5 Yaş Sınıfları: (01 Ekim 2013 – 30 Eylül 2014)
5 – 6 Yaş Sınıfları: (01 Ekim 2012 – 30 Eylül 2013)

Başvuru Tarihi: 15 Mart 2018 – 20 Nisan 2018

Başvuruların Yuva ve Anaokulu Müdürlüğü’ ne yapılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.



ODTÜ GÖNÜLLÜLERİ VE EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI



Değerli Üyemiz,

Derneğimizin toplantısı 18.03.2018 Pazar günü 12.00 – 15.00 saatleri arasında ODTÜ Mezunları Derneği 100.Yıl adresinde yapılacaktır.
Çoğunluk sağlanamaması halinde ikinci toplantı çoğunluk aranmaksızın 25.03.2018 Pazar günü aynı yer ve aynı saatte yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve toplantıya katılmanızı önemle rica ederiz.

GÜNDEM:
1- Açılış ve saygı duruşu
2- Başkanlık Divanının Seçilmesi
3- Yönetim ve Denetim Kurullarının faaliyet ve hesap raporlarının okunması ve ibraların oya sunulması
4- Tüzük Tadilatı
5- Yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerinin iki yıl müddetle seçilmesi
6- Yeni dönem bütçesinin görüşülerek kabul edilmesi
7- Dilek ve temenniler
8- Kapanış.



kültürel etkinliklerBaşa Dön


ODTÜSANAT19





2. BENİM ODTÜM
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
KISA FİLM/VİDEO YARIŞMASI


İlki 2017 yılında gerçekleştirilen, Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerinin ODTÜ’yü anlatacakları, İkinci “Benim ODTÜM” Kısa Film/Video yarışması 18 Mayıs 2018 tarihinde yapılacaktır. Yarışma, ODTÜ Rektörlüğü adına ODTÜ Görsel-İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi (GİSAM) tarafından organize edilmektedir.
Benim ODTÜM Kısa Film/Video Yarışması’nın amacı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni öğrencilerinin gözünden tanıtmak aynı zamanda gençlerin sinemayla buluşmasını teşvik etmektir.

Yarışma Takvimi
Başvuruların alınması için son tarih: 27 Nisan 2018
Ön eleme sonuçlarının açıklanması: 7 Mayıs 2018
Ödül Töreni: 18 Mayıs 2018

İletişim
ODTÜ GİSAM, 06800 Ankara
Duyuru ve başvurular için: http://benim.odtu.edu.tr veya http://gisam.metu.edu.tr



HAFTANIN VİDEOSU

ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vasıf Hasırcı "Mikrodesenli Yüzeyler Aracılığıyla Kanserli Hücre Taraması”nı anlatıyor.

http://www.metu.edu.tr/tr/video/mikrodesenli-yuzeyler-araciligiyla-kanserli-hucre-taramasi-prof-dr-vasif-hasirci



sportif etkinliklerBaşa Dön


SNOWBOARD TAKIMI

Takımımız 28 Şubat – 4 Mart 2018 tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenen Koç Spor Fest Kış Oyunlarına katılmış ve aşağıdaki dereceleri elde etmiştir.

Snowboard Kadınlar Slolom Türkiye 1.
Snowboard Kadınlar Büyük Slolom Türkiye 3.
Snowboard Kadınlar Paralel Slolom Türkiye 2.
Snowboard Kadınlar Takım Türkiye 3


BUZ HOKEYİ TAKIMI

Kadın Buz Hokeyi Takımımız, 22 Şubat - 2 Mart 2018 tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenen Koç Spor Fest Kış Oyunlarına katılmış ve ikinci olmuştur.


HENTBOL TAKIMI

Erkek Hentbol Takımımız, 18 – 23 Şubat 2018 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen Ünilig grup müsabakalarına katılmış ve gruptan birinci çıkarak, final grup müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştır.

Maç sonuçları şöyledir:
ODTÜ-Yaşar Üniversitesi 43-22
ODTÜ-Mehmet Akif Ersoy Üniv. 29-21
ODTÜ-Hitit Üniversitesi 40-15
ODTÜ-Sabancı Üniversitesi 38-18


RAGBİ TAKIMI

Erkek Ragbi Takımımız 3 Mart 2018 tarihinde üniversitemiz sentetik çim sahasında Ruggers Takımı ile yaptığı 15’li Ragbi müsabakasında 83-3 galip gelmiştir.


AMERİKAN FUTBOLU TAKIMI

Amerikan Futbolu Takımımız 4 Mart 2018 tarihinde üniversitemiz sentetik çim sahasında Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü Takımı ile yaptığı 1. Lig müsabakasında 26-7 galip gelmiştir.


BASKETBOL TAKIMI

Kadın ve Erkek Basketbol Takımlarımız, 19 – 23 Şubat 2018 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Basketbol Ünilig müsabakalarına katılmış ve Erkek Takımımız grup 2. si olmuştur.

Maç sonuçları şöyledir:
ODTÜ-TED Üniversitesi 73-52
ODTÜ-Gebze Teknik Üniv. 88-47
ODTÜ-Bilkent Üniv. 71-53
ODTÜ-Hacettepe Üniv. 73-84


sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları A Blok’ta, 4+1, dubleks daire. Tel: 0532 722 13 80
*Yenimahalle Kordon boyu Caddesi’nde, 3+1, kombili daire. Tel: 0537 386 85 90
*ODTÜ Çamlık Sitesi’nde, 3+1, çatısı yapılı, tripleks ev. Tel: 0537 438 56 20


SATILIK DAİRELER

*ODTÜ Çamlık Sitesi’nde, tamamen yapılı, tripleks villa. Tel: 0530 610 68 72
*Uydukentte, 30.000 konutluk bölgede, Başkent Organize Sanayi Sitesi yakını, Ihlamur kent’in doğusunda bitmek üzere satılık kooperatif hissesi. 0312.210 61 17 / 0532.287 38 42


TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 210 36 10 - 11


Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.