Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. H. Çağatay Keskinok, 16-18 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen “Küreselleşen Dünyada Yerel Siyaset ve Yerel Hizmet” adlı toplantıya katılmak üzere KKTC’ye gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. İsmail Özgür Yaman, 17-20 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen Horizon 2020 Proje Toplantısı’na katılmak üzere İspanya’ya gidecektir.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ela Babalık Sutcliffe, 17-22 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen AESOP (Avrupa Planlama Okulları Birliği) Head Of Schools Toplantısı’na katılmak üzere İngiltere’ye gidecektir.

Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. İlker Tarı, 13-15 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen ICHMT Yürütme Kurulu Toplantısına katılmak üzere Portekiz’e gidecektir.

Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. H. Canan Sümer, Dr.Öğr.Üyesi Yonca Toker, 19-21 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen “Society for Industrial and Organizational Psychology Annual Conference-2018 SIOP” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gideceklerdir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Yusuf Sahillioğlu, 16-20 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen Bilimsel Araştırma Toplantısı’na katılmak üzere Hollanda’ya

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Özgehan Şenyuva, 18-20 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen “GMF Trilateral Strategy Group” adlı toplantıya katılmak üzere İsveç’e gidecektir.

Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ufuk Serin, 18-22 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen “71st Annual International Conference of the Society of Architectural Historians (SAH)” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Nabi Kartal Toker, Dr. Öğretim Üyesi Nejan Huvaj Sarıhan, 18-20 Nisan 2018 tarihleri arasında King Abdullah University of Science and Technology, Energy GeoEngineering Laboratory’nin Bölgesel Araştırma ortaklık olasılıkları arayışı kapsamında görüşme yapmak üzere Arabistan’a gideceklerdir.

Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Öğr.Gör.Dr. Taner Zorbay, 17-20 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen “The International Central Asia Symposium” adlı sempozyuma bildiri sunmak üzere Kırgızistan’a gidecektir.

Deniz Bilimleri Enstitüsü Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği EABD öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Devrim Tezcan, 16-17 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen “Emodnet Data Ingestion” adlı Projenin toplantısına katılmak üzere İspanya’ya gidecektir.

Gıda Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Esmanur İlhan, 18-29 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen “European Cooperation in Science and Technology (COST) Aksiyonu Kısa Süreli Bilim Görevi (STSM)” kapsamında tez deneylerine katılmak üzere Polonya’ya gidecektir.


bilimsel toplantılarBaşa Dön

20 Nisan 2018/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Atatürk ve Arkeoloji” adlı seminer düzenlenmiştir. Prof. Dr. Asuman Türkmenoğlu (Arkeometri Anabilim Dalı ) tarafından verilecek seminer, Fizik Bölümü 3. Kat, Cavit Erginsoy Seminer Odası’nda saat 15.30’da başlayacaktır.  


haberlerBaşa Dön

ÖDÜL TÖRENİ

2017-2018 Ders Yılı 1. Döneminde göstermiş oldukları üstün başarı nedeniyle “DOÇ. DR. BÜLENT KERİM ALTAY” ödülünü almaya hak kazanan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizin isimleri aşağıda verilmiştir. Ödül Töreni 27 Nisan 2018/Cuma günü Saat 12.45’te D-231 No’lu Prof. SEVİM TAN AMFİSİ’nde yapılacaktır.
Tüm öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve idari personelimiz davetlidir.
EEMB

Ödül Alacak Öğrencilerimiz

Alkım Berke BOZKURT
Mert Bora DOĞAN
Gizem YÜCE
Berivan IŞIK
Furkan KOLTUK
Can LİVANELİOĞLU
Batu Mehmet ÖZTÜRKLER
Canberk SÖNMEZ
Mert ŞİŞMAN
Fatih YAZICI
Yıldırım Batuhan YILMAZ
İris ÇELEBİ
Yasemin ENGÜR
Haluk Aral HEKİMOĞLU
Berk İSKENDER
Mert KARAÇELEBİ
Celal KAVLAK
Ufuk SOYLU
Tayfun TATAR
Ulaş TOPÇUOĞLU



I. ULUSLARARASI EFEMERA ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU





YARIŞMA HAKKINDA
(https://ncc.metu.edu.tr/tr/yesilbeyin)

Başvurular (5 Ocak - 25 Mayıs 2018)


Dünyamızın 21. yüzyıldaki en önemli ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla Orta Doğu’da kurulmuş özel bir akademik program olan ODTÜ KKK Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı çalışmaları sonucunda 2017'de kurulan Sürdürülebilirlik Merkezi (SürMer) Yılın Yeşil Beyni Yarışmasını gururla sunar.

Yılın Genç Yeşil Beyni Yarışması liseli öğrencilerden başvuru kabul etmektedir. Yarışma aynı zamanda Uluslararası Kavram Proje Yarışması (ICPC) olarak da bilinmekte ve özgün kavramları ön plana çıkarmaktadır. İlgilenen yarışmacıların önce iki kişilik bir takım oluşturması, Yaşamsal Üçlü ile ilgili bir sürdürülebilirlik sorununa çözüm oluşturabilecek özgün bir kavram geliştirmesi ve bu kavramı verilen ICPC kılavuzuna göre düzenlenmiş, bin kelimeden az Türkçe veya İngilizce bir bildiri ile anlatmaları beklenmektedir. Hedef alınan problemin, kurgulanan kavramsal sistem veya işlem akışı çözümünün anlatımında kısıtlı sayıda şekil ve tablo kullanılabilecektir. Web ortamında toplanacak proje bildirileri, bir jüri paneli tarafından aşağıdaki ölçütler çerçevesinde değerlendirilecektir:

1- Problemin Sürdürülebilirlikle İlişkisi,
2- Kavram Çözümün Özgünlüğü, Yapılabilirliği ve Etkinlik Derecesi,
3- Yazı ve Çizim Kalitesi.

Yılın Yeşil Beyni Yarışması üniversiteli öğrencilerden başvuru kabul etmektedir. Yarışma aynı zamanda Uluslararası Proje Yarışması (IPC) olarak da bilinmekte ve fizibilite analizine tabi tutulmuş özgün fikirleri ön plana çıkarmaktadır. İlgilenen yarışmacıların önce bireysel veya iki kişilik bir takım oluşturması, Yaşamsal Üçlü ile ilgili bir sürdürülebilirlik sorununa çözüm oluşturabilecek özgün proje geliştirmesi, fizibilite analizini tamamlaması ve projeyi verilen IPC kılavuzuna göre düzenlenmiş, iki bin kelimeden az İngilizce bir bildiri ile anlatmaları beklenmektedir. Hedef alınan problemin, kurgulanan sistem veya işlem akışı çözümünün anlatımında kısıtlı sayıda şekil ve tablo kullanılabilecektir. Web ortamında toplanacak proje bildirileri, bir jüri paneli tarafından aşağıdaki ölçütler çerçevesinde değerlendirilecektir:

1- Problemin Sürdürülebilirlikle İlişkisi,
2- Kavram Çözümün Özgünlüğü, Yapılabilirliği ve Etkinlik Derecesi,
3- Analizle veya Deneysel Yöntemle Yapılmış Fizibilite Çalışması,
4- Yazı ve Çizim Kalitesi.


Uluslararası Kavram Proje ve Uluslararası Proje yarışmalarından beşer finalist takım Ekim 2018'da projelerini jüri önünde sunmak üzere ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’na tüm masrafları tarafımızdan karşılanmak üzere davet edileceklerdir. Birinci gelen üniversite takım üyeleri “Yılın Yeşil Beyni, 2018” ünvanını, birinci gelen lise takım üyeleri “Yılın Genç Yeşil Beyni, 2018” ünvanını kazanacaklardır. Yarışma finalistleri rehberli bir Kuzey Kıbrıs turuna katılacaklardır. Birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlara para ödülü verilecektir. (Ödüle hak kazanabilmek için grup üyelerinden ikisinin de jüri önünde sunum yapması gerekmektedir.)

Yetenekli lise ve üniversite öğrencilerini bu yarışmaya katılmaya ve güzel dünyamıza sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için fikirlerini sunmaya davet ediyoruz.



TACDAM ETKİNLİKLERİ
“Arkeoloji Konuşmaları”

TACDAM-ODTÜ Arkeoloji Müzesi'nce düzenlenen "Arkeoloji Konuşmaları" etkinliği kapsamında Prof Dr. Metin Kartal “Arkeoloji Bilgilerimiz Yakın Tarihe Işık Tutacak Mı? Tüfektaşlarının Hikayesi” başlıklı konuşması ile 18 Nisan Çarşamba, Saat 15:00'da Arkeoloji Müzesi'nde bizlerle olacaktır.



ODTÜ MEZUNLARI

ODTÜ'lüler her yerde, hep beraber...

ODTÜ mezunları ile bir arada olmak üzere yeni mezunlar ağımız https://odtum.network adresinde yerinizi alabilirsiniz.



DUYURU

Yuva ve Anaokulu Müdürlüğü’ne 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim Dönemi’nde aşağıdaki doğum tarihlerine göre öğrenci alımı yapılacaktır.

3 – 4 Yaş Sınıfları: (01 Ekim 2014 – 30 Eylül 2015)
4 – 5 Yaş Sınıfları: (01 Ekim 2013 – 30 Eylül 2014)
5 – 6 Yaş Sınıfları: (01 Ekim 2012 – 30 Eylül 2013)

Başvuru Tarihi: 15 Mart 2018 – 20 Nisan 2018

Başvuruların Yuva ve Anaokulu Müdürlüğü’ ne yapılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.



kültürel etkinliklerBaşa Dön


KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ
NİSAN AYI ETKİNLİKLERİ

16 Nisan 2018
“Şan Konseri”
Ayşen Öz Yılmazer
A Salonu /20.00

17,18,19 Nisan 2018
“Yıl Sonu Gösterisi”
Eşli Danslar Topluluğu
Kemal Kurdaş Salonu /20.00

18 Nisan 2018
“Viyolonsel Konseri”
Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü
A Salonu/ 16.00

24 Nisan 2018
“Yaşamaya Dair” Tiyatro Oyunu
Aysa Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu /20.00

25 Nisan 2018
“Bir Delinin Hatıra Defteri”
Aysa Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu /20.00

27 Nisan 2018
“Personel Korosu Konseri”
ODTÜ Türk Halk Müziği Personel Korosu
Kemal Kurdaş Salonu /19.00

28 Nisan 2018
“Nilgün Belgün Aşk ve Komedi”
Nes Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu /20.00

29 Nisan 2018
“Şen Makas”
Nes Organizasyon
Kemal Kurdaş Salonu /18.00



2. BENİM ODTÜM
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
KISA FİLM/VİDEO YARIŞMASI


İlki 2017 yılında gerçekleştirilen, Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerinin ODTÜ’yü anlatacakları, İkinci “Benim ODTÜM” Kısa Film/Video yarışması 18 Mayıs 2018 tarihinde yapılacaktır. Yarışma, ODTÜ Rektörlüğü adına ODTÜ Görsel-İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi (GİSAM) tarafından organize edilmektedir.
Benim ODTÜM Kısa Film/Video Yarışması’nın amacı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni öğrencilerinin gözünden tanıtmak aynı zamanda gençlerin sinemayla buluşmasını teşvik etmektir.

Yarışma Takvimi
Başvuruların alınması için son tarih: 27 Nisan 2018
Ön eleme sonuçlarının açıklanması: 7 Mayıs 2018
Ödül Töreni: 18 Mayıs 2018

İletişim
ODTÜ GİSAM, 06800 Ankara
Duyuru ve başvurular için: http://benim.odtu.edu.tr veya http://gisam.metu.edu.tr



KONSER
“Gelin Canlar Bir Olalım”


ODTÜ Türk Halk Müziği Personel Korosu’nun Şef Mehmet Gürbüz yönetiminde gerçekleştireceği "Gelin Canlar Bir Olalım" konserimize bekliyoruz.

Konuk Sanatçı : Mihriban Türkmen

Tarih  : 27 Nisan 2018 /Cuma
Saat    : 19.30
Yer     : ODTÜ KKM-Kemal Kurdaş Salonu



16-20 Nisan 2018

Güzel Sanatlar Topluluğunca, “Resim Sergisi” düzenlenmiştir.
Yer: Furuzan Olşen Sergi Salonu

20-29 Nisan 20188

Tiyatro Topluluğunca, “ODTÜ Tiyatro Şenliği” Şenlik’18 düzenlenmiştir.
Yer: Mimarlık Amfisi

PROGRAM

20 Nisan 2018 20.00 ODTÜ Oyuncuları “V. Frank”

21 Nisan 2018
12.00 Seferihisar Belediyesi Tiyatro Toplulukları “Kız Çocuğu”
15.00 Kadıköy Tiyatro Oyuncuları Topluluğu “Şvayk Harikalar Diyarında”
18.30 Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları “Lorca’nın Acıklı Güldürüsü”
20.30 Tiyatro TEM

22 Nisan 2018
12.00 Ege Üniversitesi Tiyatro Topluluğu “Şu Kahpe Dünya”
16.15 Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları “Popcorn”
20.00 Taşkışla Sahnesi “Japon Kuklası”

23 Nisan 2018
12.00 Oyun İşleri “Tefeci” (Venedik Taciri)
14.00 Dicle Üniversitesi Kolektif Tiyatro Atölyesi
“Düdükçülerle Fırçacıların Savaşı”
18.30 Yeditepe Üniversitesi Konservatuar “Büyük Romulus”
21.30 Galatasaray Üniversitesi Tiyatro Topluluğu “Katil Joe”

24 Nisan 2018
20.00 ODTÜ Oyuncuları “Örnek Suçlar”

25 Nisan 2018
14.00 Eskişehir Sanat Tiyatrosu “Benerci Kendini Niçin Öldürdü?”
17.00 Tiyatral Tuşe Tiyatro Topluluğu “Ay Işığında Şamata”
21.00 Cumhuriyet Üniversitesi Tiyatro Oyuncuları Topluluğu “Saatleri Ayarlama Enstitüsü”

26 Nisan 2018
20.00 ODTÜ Oyuncuları “V. Frank”

27 Nisan 2018
13.00 Dumlupınar Üniversitesi Tiyatro Topluluğu “Generallerin Beş Çayı”
17.00 İ. Ü. ÖKM Sahnesi “Kasaplığın El Kitabı”
20.45 Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü “Bernarda Alba’nın Evi”

28 Nisan 2018
12.00 ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Tiyatro Topluluğu TiyatrODTÜ “Titanik Orkestrası”
14.30 Silifke Belediyesi Tiyatro Topluluğu “Pierre Pathelin”
17.00 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tiyatro Topluluğu “Gecenin Konukları”
20.45 Piyatro “Muhteşem Çift”

29 Nisan 2018
13.00 Heveskar Tiyatro “Polisler”
16.00 TİMİS Oyuncuları “Marat/Sade”
20.30 Tiyatro Poetika “Yaşlı Kadının Ziyareti

20-22 Nisan 2018

Avrupa Teknoloji Öğrencileri Topluluğunca, “Mühendislik Yarışması ve Kariyer Fuarı” düzenlenmiştir.
Yer: Kültür ve Kongre Merkezi Saat: 09.30

20-23 Nisan 2018

Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğunca, “14.EUROsimA” Avrupa Birliği Simülasyonu Konferansı” düzenlenmiştir.
Yer: İİBF B Binası Amfileri Saat: 10.00

21-23 Nisan 2018

Bilim Kurgu ve Fantazi Topluluğunca, ODTÜ Bilim Kurgu ve Fantazi Şenliği “METUCON 2018” düzenlenmiştir.
Yer: Kafeterya Binası Saat: 10.00

22-24-25 Nisan 2018

Yeşil Kampüs Topluluğunca, “Dünya Günü Etkinlikleri” düzenlenmiştir.

PROGRAM
22 Nisan 2018
09.30 “Biyoloji ve Genetik Topluluğu anlatımıyla Yalıncak Yürüyüşü”
(09.30da AEE Bölümü önünden)
Fizik Bölümü U-3 Amfisi Belgesel Gösterimi
17.45-18.45 “In Transaction 2.0: A Story of Resilience and Hope in Extraordinary Times”
18:45-19.00 Ara
19.00-20.40 “The Choice is Ours”

24 Nisan 2018 / MM-25 Salonu
Moderatör: Prof. Dr.Ayşen Yılmaz - ODTÜ YKT Akademik Danışmanı
09.00-09.30 Doç.Dr. Bahar Gedikli - ODTÜ Rektör Danışmanı - SDSN-Türkiye ODTÜ Temsilcisi
Açılış Konuşması: “Sürdürülebilir Mekansal Planlama ve Sürdürülebilir Yerleşkeler”
09.30-10.00 Dursun Baş - REC, AB Politikaları Uzmanı
“Dünya Gezegeni ve İnsanın Dünyası”
10.00-10.30 Kahve Molası
10.30-11.00 Bahar Özay - SDSN-Türkiye Boğaziçi Üniversitesi Temsilcisi
“Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı Türkiye ve Gençlik Ağı
(UN SDSN-Youth Turkey)”
11.00-11.30 Doç. Dr. Y. Eren Kalay - ODTÜ Rektör Danışmanı
“Ben Ne Yapabilirim Diyenlere: AdımODTÜ Projeleri”
11.30-12.30 Soru-Cevap

25 Nisan 2018 / MM-25 Salonu
Moderatör: Prof.Dr.Uğur Soytaş - ODTÜ YKT Akademik Danışmanı
09.00-09.30 Prof. Dr. Gaye Teksöz - ODTÜ Rektör Danışmanı - Öğrenci Dekanı
Açılış Konuşması: “Sürdürülebilirlik ve Yaşam”
09.30-10.15 Murat Doğru, Nursun Doğru - ECOBUILD Türkiye, Yeşil Bina ve Altyapı Projeleri Uzmanı
“Sürdürülebilir Yapılar, Kampüsler ve Kentler”
10.15-10.45 Duygu Başoğlu, Mimar - Ekodenge A.Ş.
"Ekodenge’den Sürdürülebilir Mimari Örnekleri”
10.45-11.00 Kahve Molası
11.00-11.45 Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tuncay - İstanbul Teknik Üniversitesi
“İstanbul Teknik Üniversitesi: Yeşil Kampüs Deneyimleri”
11.45-12.00 Ara: Toplu Fotoğraf Çekilmesi
12.00-13.00 Öğle Arası
13.00-13.30 Doç.Dr. Ozan Keysan - ODTÜ Elektrik ve Elektronik Müh.
“Akıllı ODTÜ Kampüsü” Projesi
13.30-14.00 Banu Binbaşaran - Biyolojik Çeşitlilik Koruma Programı Proje Sorumlusu, Doğa Koruma Merkezi Temsilcisi
“Gençlik ve Kent için Doğa Projesi ve ODTÜ Kampüsü”
14.00-14.30 Prof.Dr. Ramazan Sarı - ODTÜ İşletme Bölümü
“Nature 4 Cities” Projesi Kapsamında Doğa Temelli Çözümler
14.30-14.45 Kahve Molası
14.45-15.45 Soru-Cevap
16.00-16.30 Katılım belgesi verilmesi - Kapanış



VEFAT

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Serap Karabayer’in annesi Belkıs Onur, 10 Nisan 2018 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.


sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*ODTÜ Çamlık Sitesi’nde, 3+1, çatısı yapılı tripleks ev. Tel: 0537 438 56 20
*ODTÜ Sitesi 5 katlılarda, 3+1, 4. Kat, ODTÜ’ye 3 dakika yürüme mesafesinde, kombili, bakımlı lüks daire. Tel: 0530 063 43 89
*Yenimahalle Kordon boyu Caddesi’nde, 3+1, kombili daire. Tel: 0537 386 85 90
*Emek 15.cad. 61/5, 2+1 ön cephe. 1.250.00TL. Tel. 0536 579 34 65


SATILIK DAİRELER

*Vişnelik Apartmanı 55/4 numarada, 2+1, 75 m2, 2500 TL. kira geliri olan daire. 465.000 TL. Tel: 0530 252 69 85
*ODTÜ TOKİ Konutları’nda, 5+1, dubleks daire. Tel: 0533 500 15 12
*ODTÜ Toki Konutları, A-5 Blok, 3+1, 172 m2, teraslı, dubleks, 130.000 TL. Tel.: 0536 604 13 15


TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 210 36 10 - 11


Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.