Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar


Değerli Mensuplarımız,

Cumhuriyetimizin ilanının 95. yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı en iyi dileklerimle kutluyorum.

Sevgi ve saygılarımla. 

Prof.Dr. Mustafa Verşan Kök
Rektör



yönetim kurulu kararları Başa Dön

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Sinan Turhan Erdoğan Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

Enformatik Enstitüsü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Cengiz Acartürk Doçent kadrosuna atandı.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Başak Zeynep Alpan Doçent kadrosuna atandı.

Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ayşe İdil Abars Doçent kadrosuna atandı.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Barış Çakmur Doçent kadrosuna atandı.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Melin Şahin Doçent kadrosuna atandı.


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ahmet İrfan Seven, 29 Ekim-2 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen “Einstein Workshop on Geometric and Topological Combinatorics” ve “Einstein Workshop on Algebraic Combinatorics” adlı konferanslara katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ayşegül Daloğlu, 30 Ekim-4 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen “TOEFL Board of Directors” adlı toplantıya katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. D.Funda Kurtuluş, 4-10 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen TÜBİTAK 115843 Proje Toplantısına katılmak üzere İspanya’ya gidecektir.

Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Erhan İlhan Konukseven, 30 Ekim-1 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen “ARF 2018 The 7th Asian/Australian Rotorcraft Forum” adlı toplantıya bildiri sunmak üzere Kore’ye gidecektir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Afşar Saranlı, 1-4 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen Araştırma/İşbirliği amaçlı Teknik Toplantı, WDI Device Inc. katılmak üzere Polonya’ya gidecektir.

Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr.Cem İyigün, Dr.Öğr. Üyesi Bahar Çavdar, Dr.Öğr.Üyesi Banu Lokman, araştırma görevlilerinden Melis Özateş Gürbüz ve Derya Dinler, 4-7 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen “INFORMS Annual Meeting 2018” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gideceklerdir.

Sosyoloji Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Besim Can Zırh, 1-3 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen “11.Annual ASMEA Conference” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

İşletme Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Gülşah Karakaya, 4-7 Kasım 2018 tarihleri arasıda düzenlenen “Informs Annual Meeting Phoenix 2018” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Enformatik Enstitüsü Bilişsel Bilimler EABD öğretim görevlilerinden Dr. Ceyhan Temürcü, 29 Ekim-2 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen “Mediterranean Network of CSA-Agroecology and Peasant Solidarity” adlı çalıştaya katılmak üzere Cezayir’e gidecektir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Arman Ayan, 4-7 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen “Interview Days in ICFO” adlı programa katılmak üzere İspanya’ya gidecektir.

Gıda Mühendisliği Bölümü EABD araştırma görevlilerinden Derya Akbaş, 4-8 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen ECOST NMR Training School” adlı eğitime katılmak üzere Fransa’ya gidecektir.


bilimsel toplantılarBaşa Dön

2 Kasım 2018/Cuma

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı’nca, “Zeugma Arkeolojik Alanındaki Çalışmalar” konulu seminer düzenlenmiştir. Prof. Dr. Kutalmış Görkay ( Ankara Üniv. D.T.C. Fakültesi, Arkeoloji Bölümü) tarafından verilecek seminer, Fizik Bölümü 3.Kat, Cavit Erginsoy Seminer Odası’da saat 15.15’de başlayacaktır.


haberlerBaşa Dön








ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ
BAŞKANLIĞI

Birim Başkanı. Dr. Öğr. Üyesi M.Ata Öztürk

Tel.: 210 71 96-7195-4175
Fax: 210 79 35
Adres: ODTÜ Kütüphanesi - Solmaz İzdemir Salonu
engelsiz@metu.edu.tr
http.//engelsiz.metu.edu.tr/



sportif etkinliklerBaşa Dön


ULUSLARARASI ODTÜ CUMHURİYET KUPASI DANS YARIŞMASI

(3 - 4 Kasım - ODTÜ Spor Merkezi)

Üniversitemiz Eşli Danslar Topluluğu organizasyonu ile her yıl Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, ülkemizin en büyük ve en prestijli dans sporu etkinliği olan Uluslararası ODTÜ Cumhuriyet Kupası'nın on yedincisi bu yıl 3-4 Kasım 2018 Cumartesi-Pazar günlerinde ODTÜ Spor Merkezi’nde (ODTÜ Teknokent yanı) gerçekleştirilecektir. 

Son 10 yıldır Dünya Dans Sporu Federasyonu (WDSF) yarışmalarının Türkiye ayağı olarak düzenlenen kupaya bu yıl 25 ülkeden; minikler, yıldızlar, gençler ve yetişkinler yaş kategorilerinde 400'e yakın sporcu katılacak ve yarışmalar 13 farklı ülkeden hakemlerce değerlendirilecektir. Etkinlik kapsamındaki yetişkinler yaş sınıfı yarışmalarına, dünyanın en iyi 50 dans sporcusu listesinde yer alan pek çok çift de katılacağını teyit etmiştir. Bu sayede 17. ODTÜ Cumhuriyet Kupası, WDSF tarafından belirlenen katılımcı sayısı, çeşitliliği ve kalitesi kıstaslarına göre dünya genelinde düzenlenen yüzlerce açık sınıf yarışma arasında "en iyi 10 yarışma" arasına girmiş durumdadır. 

Her iki gün de yarışmalar saat 08.30'da ısınmalar ile açılacak, 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek eleme turları sonrasında, günün en ihtişamlı programı olan Gala Yarışmaları cumartesi günü saat 18.00’de, pazar günü saat 19.00'da başlayacaktır. 3 Kasım Cumartesi günü standart danslar (yavaş vals, tango, Viyana valsi, fokstrot, quickstep) yarışmaları, 4 Kasım Pazar günü Latin dansları (samba, cha cha cha, rumba, paso doble, jive) yarışmaları düzenlenecektir. İnternet üzerinden de canlı yayımlanacak gala programlarında Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu da koreografisini etkinliğe özel hazırladıkları bir gösteri sunacaktır. 

Etkinlik biletleri ODTÜ Çarşı girişi EDT standında satılmakta olup uzaktan satış ve detaylı bilgi için metuopen.ticket@gmail.com adresi ile bağlantıya geçilebilir. Ayrıca etkinlik günlerinde A1 ve ODTÜ Spor Merkezi kapısında da bilet satışı yapılacaktır. 

Cumhuriyetimizi, ilan edilişinin 95. yılında kurulduğu ilk günkü coşkuyla ve heyecanla kutlamak ve bu coşkuyu dünyanın dört bir yanından gelen sporcular ile paylaşmak için tüm öğrencilerimizi, personelimizi ve mezunlarımızı 3-4 Kasım 2018 Cumartesi-Pazar günlerinde ODTÜ Spor Merkezi'ne davetlidir. 

Etkinlik hakkında detaylı bilgi için; 
http://metuopen.metu.edu.tr sayfasını ziyaret edebilirsiniz.



VEFAT

SGDB Bütçe ve Performans Programı Müdürü Oğuz Turan’ın babası Hüsameddin Turan, 23 Ekim 2018 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı personeli Özkent Özkan’ın babası Hüseyin Özkan, 23 Ekim 2018 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Ağaçlandırma ve Çevre Düzenleme Müdürlüğü personeli Özlem Güçlü’nün babası Hüseyin Özkan, 22 Ekim 2018 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.


sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*ODTÜ TOKİ Atayurt Konutları’nda, B2’de 290 m2, 5+1, 8-9 kat dubleks daire. Tel: 0533 500 15 12
*ODTÜ TOKİ Atayurt Konutları, C2 Blok, 12. Kat, 2+1 daire. Tel: 0533 544 10 47
*Mustafa Kemal Mahallesi’nde, 4+1 daire. Tel: 0538 865 41 64
*ODTÜ TOKİ Atayurt Konutları’nda, 13. Kat, dubleks, 190 m2, 4+1, ebeveyn banyolu daire. Tel: 0532 343 66 10


SATILIK DAİRELER

*Elvankent 14. Caddeye 40 metre mesafede, 3+1, kombili, bakımlı daire. Tel: 0545 219 36 02


TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 210 36 10 - 11


Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.