Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

DİPLOMA TÖRENİ

2018-2019 Akademik Yılı Diploma Töreni 30 Haziran 2019 Pazar günü yapılacaktır.

Diploma Töreni’nin ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda saat 13.30’da başlayacak olan birinci bölümünde doktora mezunlarına diplomaları verilecektir.

Diploma Töreni’nin ODTÜ Stadyumu’nda saat 18.30’da başlayacak olan ikinci bölümünde ise dereceye giren lisans mezunlarına diploma, sertifika ve ödülleri, lisans, çift ana dal ve yüksek lisans mezunlarına diplomaları, yan dal mezunlarına yan dal sertifikaları verilecektir.

Törene tüm mensup, öğrenci ve mezunlarımız davetlidir.

Saygılarımla.

Not: Öğretim elemanlarımızın törene akademik giysileri ile katılmaları rica olunur.

Prof.Dr. Mustafa Verşan Kök
Rektör



ODTÜ MEZUNLAR GÜNÜ

Geleneksel ODTÜ Mezunlar Günü, 29 Haziran 2019 Cumartesi günü 10.00-17.30 saatleri arasında yerleşkemizde yapılacaktır. Tüm mezunlarımızın davetli olduğu törende 1964, 1969, 1974, 1979, 1989, 1999 ve 2009 yılı mezunlarına madalyaları takdim edilecektir. Etkinliklerimiz çerçevesinde aynı gün tüm mensuplarımız, mezunlarımız ve mezun adaylarımızın katılacağı Anıtkabir ziyareti düzenlenecektir. Anıtkabir ziyaretine öğretim elemanları ve mezun adaylarımızın akademik kıyafetleri ile katılmaları gerekmektedir. Törende madalya alacak mezunlarımızın listesine http://mezun.metu.edu.tr/sites/all/themes/kpm/mezun/liste ve diğer bilgilere http://mezunlargunu.metu.edu.tr/ linklerinden ulaşabilirsiniz.

Not: Öğretim elemanlarımızın törene akademik giysileri ile katılmaları rica olunur.

Prof.Dr. Mustafa Verşan Kök
Rektör

PROGRAM

08:30 – 10:45– Buluşma ve cübbelerin dağıtımı (Kültür ve Kongre Merkezi önü)
10:00 – 10:11– Dinleti ve Gösteriler
11:00 – 11:15– Hoşgeldiniz Konuşması
11:15 – 11:30– Bando (Kültür ve Kongre Merkezi önü)
11:30 – 12:45– Anıtkabir ziyareti (Eski ve yeni mezunlar)
Otobüsler Kültür ve Kongre Merkezi önünden kalkacak ve saat 12:45’te yerleşkeye geri dönecektir
12:00 – 14:00– Mezunlar Günü özel yemeği (ODTÜ Kafeteryası)
13:00 – 14:00– Bando (ODTÜDEN Bookstore önü)
13:00 – 14:00– Happy Hour (ODTÜDEN Bookstore önü
) 14:00 – 17:30– Mezuniyetinin 10, 20, 30, 40, 45, 50 ve 55. yılını dolduran mezunlarımız için bölümlerde madalya töreni ve etkinlikler.

*2019 ODTÜ Mezunlar Günü programı çerçevesinde tüm mezunlarımızı Anı Madalyalarını takdim etmek üzere Bölümlerine davet ediyoruz.

Not: 29 Haziran 2019 sabahı saat 08:30 ve 10:00’da Tunus Caddesi ve Sıhhiye’den ODTÜ’ye; akşam saat 16:00 ve 17:30’da ise ODTÜ’den Tunus Caddesi ve Sıhhiye’ye servis kaldırılacaktır.

yönetim kurulu kararlarıBaşa Dön

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ömer Delialioğlu Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ahmet Yozgatlıgil Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Pınar Kaygan Doçent kadrosuna atandı.

atamalarBaşa Dön

Rektör Danışmanı olarak görev yapmakta olan Prof.Dr. Ahmet Yozgatlıgil, 10 Haziran 2019 tarihinden itibaren Araştırma ve İnovasyondan sorumlu Rektör Yardımcılığı görevini yürütmek üzere görevlendirilmiştir.

yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. İsmail Özgür Yaman, 17-19 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Beton Yollar Birliği (EUPAVE) ve “4th Workshop” adlı toplantılara katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Melahat Bilge Demirköz, 17-21 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Nükleer Enstrümasyon Ölçüm Yöntemlerinde Gelişmeler ve Uygulamaları” adlı konferansa katılmak üzere Slovenya’ya gidecektir.

İşletme Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Semra Feriha Aşçıgil, 23-26 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “EURO 2019 European Conference on Operational Research” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İrlanda’ya gidecektir.

Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Haldun Süral, Doç.Dr. Cem İyigün, Doç.Dr. Sedef Meral, Dr.Öğr.Üyesi Sakine Batun, araştırma görevlilerinden Nazlı Dolu ve Umur Hastürk, 22-27 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “30th European Conference on Operational Research” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İrlanda’ya gideceklerdir.

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. A.Cendel Karaman, 17-19 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Interculturality in Teacher Education and Training” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İsveç’e gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Zana Çıtak Aytürk, 20-22 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen Türk-Alman Uluslararası Ortak Tezsiz Yüksek Lisans Programının 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı güz dönemi öğrenci kabulleri’ne mülakat jüri üyesi olarak katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Tuba Hande Ergüder Bayramoğlu, 23-27 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “16th IWA World Conference on Anaerobic Digestion” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Hollanda’ya gidecektir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Murat Göl, 23-27 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “13th IEEE PowerTech 2019” adlı kongreye bildiri sunmak üzere İtalya’ya gidecektir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Harika S. Kahveci, 17-21 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Turbo Expo Turbomachinery Technical Conference & Exposition” adlı konferansa bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Duygu Özge, 17-24 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Evolution of Linguistic Complexity” adlı çalıştaya ve “International Biennia Conference Experimental Pragmatics” adlı konferansa poster sunmak üzere İskoçya’ya gidecektir.

Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Zöhre Kurt, 19-21 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “10th IWA International Symposium on Waste Management Problems in Agro-Industries” adlı sempozyuma bildiri sunmak üzere Yunanistan’a gidecektir.

İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr. Üyesi Çınla Akdere, 20-23 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “History of Economics Society” adlı toplantıya katılmak üzere ABD’ye gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim görevlilerinden Dr. Shaghayegh Karim Zadeh Naghshineh, 17-20 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “12th Canadian Conference on Earthwuake Engineering” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Kanada’ya gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Makbule Ilgaç, 17-20 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “7th International Conference on Earthquake Geotechnical Engineering” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İtalya’ya gidecektir.

Havacılık ve Uzay mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Özgün Şener, Hazal Altuğ Yalçın ve Özgür Yalçın, 17-20 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Wind Energy Science Conference 2019” adlı konferansa bildiri bunmak üzere İrlanda’ya gideceklerdir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Muhammed Çağrı Kaya, 17-21 Haziran 2019 tarihleri arasında “International Software Architecture PhD School (ISAPS)” adlı yaz okuluna katılmak üzere Hollanda’ya gidecektir.

Makine Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Deniz Pınarlı 17-21 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Fordazione Bruno Kessler” adlı eğitim programına katılmak üzere İtalya’ya gidecektir.

Matematik Bölümü araştırma görevlilerinden Mehmet Ali Batan, 22-26 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Young Topologists Meeting 2019” adlı toplantıya bildiri sunmak üzere İsviçre’ye gidecektir.

Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği EABD araştırma görevlilerinden Ekin Can Erkuş, 23-26 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen “30th European Conference on Operational Research (EURO 2019)” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İrlanda’ya gidecektir.


haberlerBaşa Dön

BAŞARI HABERLERİ

- Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Derek K. Baker ve çeşitli bölümlerden oluşan ekibinin, "WIDESPREAD-03-2018" çağrısı kapsamında verdiği proje önerisi desteklenmek üzere kabul edilmiştir.

"Solar Twinning to Create Solar Research Twins (SolarTwins)" başlıklı bu üç yıllık projenin amacı; ODTÜ-GÜNAM'ın Yoğunlaştırılmış Güneş Enerji Sistemleri (CST) araştırma laboratuvarının bilimsel mükemmelliğini ve yenilikçilik kapasitesini PSA-CIEMAT (İspanya) ve DLR (Almanya) ile gerçekleştirilecek eşleşme faaliyetleri ile pekiştirerek, Avrupa'nın CST teknolojilerindeki lider konumunu güçlendirmektir.

Türk üniversitelerinin ilk ve Ülkemizin ikinci Twinning projesini kazanarak Üniversitemizi gururlandıran Prof. Dr. Derek K. Baker ve ekibini kutlar, başarılarının devamını dileriz.


- Üniversitemiz Deniz Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Doç. Dr. Barış Salihoğlu ve ekibinin, "H2020-LC-BG-09-2018" çağrısı kapsamında verdiği proje önerisi Avrupa çapında desteklenmeye hak kazanan tek proje olarak kabul edilmiştir.

"Black Sea CONNECT: Coordination of Marine and Maritime Research and Innovation in the Black Sea" başlıklı bu üç yıllık projenin amacı; Karadeniz’in stratejik araştırma ve yenilik ajandasının (SRIA) kendisinin ve uygulama planının geliştirilmesini hem ulusal hem de bölgesel düzeyde yürütmektir. Böylelikle, bu proje Karadeniz bölgesinin mavi büyümesini ve ekonomik refahını artıracak ve fon sağlayıcılar ağı oluşturma, yeni ulus ötesi ortak faaliyetler geliştirme ve bilgi aktarımını sağlama gibi sinerjik eylemlerin tasarımını destekleyecektir. ODTÜ-DBE'nin koordinatörlüğündeki projenin konsorsiyumunda Karadeniz kıyı ülkelerinden (BG, GE, MD, RO, RU, TR, UA), Avrupa Birliği’nden (DE, FR) ve uluslararası kuruluşlardan toplam 14 kuruluş yer alacaktır.

Bu önemli ve çok-ortaklı koordinatörlüğü hem Üniversitemize hem de Ülkemize kazandırarak Üniversitemizi gururlandıran Doç. Dr. Barış Salihoğlu ve ekibini kutlar, başarılarının devamını dileriz.




ODTÜ Mezunları Ağı ODTÜM yenilendi! Yeni platformu keşfetmek için www.odtum.network adresinden giriş yapabilir veya yeni üye kaydı yaptırabilirsiniz. Sizin için kişiselleştirilmiş haber akışıyla başlayan yeni platformumuzu ziyaret ederek, ne düşündüğünüzü bize bildirebilirsiniz…





VEFAT

Modelleme ve Simülasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü personeli Hülya Yasak’ın babası Ali Yılmaz 28 Mayıs 2019, annesi Tenzile Yılmaz 30 Mayıs 2019 tarihinde vefat etmişlerdir. Merhuma ve Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

İdari Tahakkuk Müdürlüğü personeli Sedef Mermer’in babası Cengiz Mermer 6 Haziran 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. M.Vedat Akdeniz’in annesi Vicdan Akdeniz 27 Mayıs 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Modern Diller Bölümü öğretim görevlilerinden Nil Mısır Osmanoğlu’nun babası Muhittin Mısır 27 Mayıs 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Yuva ve Anaokulu Müdürlüğü personeli Handan Baltacı’nın babası Hasan Demir 18 Mayıs 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Yurtlar Müdürlüğü personeli Abdülhakim Anar’ın babası Murat Anar 19 Mayıs 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Nihan Kesim Çiçekli’nin babası Prof.Dr. Şevket Erol Kesim 18 Mayıs 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Isı Su İşletme Müdürlüğü personeli Yusuf Kaymak’ın babası Satılmış Kaymak 22 Mayıs 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Utku Kanoğlu’nun annesi Ferhunde Kanoğlu 22 Mayıs 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Spor Müdürlüğü personeli Derya Çorlu'nun annesi, Yapı Bakım Müdürlüğü’nden emekli Ekrem Kekeç'in eşi ve İdari Özlük Müdürlüğü personeli Döndü Kekeç'in kayınvalidesi Ayşe Kekeç 7 Haziran 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli Necdet Memiş'in annesi Güllü Memiş 12 Haziran 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.


sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda, Eskişehir Yolu cepheli, 2+1 daire. Tel: 0507 402 38 74
*Orta Doğu Çamlık Sitesi’nde, içi full yapılı, köşe villa. Tel: 0535 232 14 68
*Cevizlidere Caddesi, bir sokak arkası, 3+1, 2. Kat,125 m2, kombili, bakımlı daire. Tel: 0532 627 14 26
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları A5 Blok, 2. Kat, 150 m2, 4+1 (tek Kat), güney doğu cephe, bol ışıklı daire. Kira bedeli aylık 750,00 TL. Tel: 0507 378 99 24
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları, C-1 Blok, net 93 m2, 2+1 daire. Tel.: 536 841 08 00
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları, B-3 Blok No.23 Tel.: 532 435 55 81
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları, 10-A 9 Nolu 2+1, giriş kat, Amerikan mutfak full yapılı, cephesi Eskişehir yoluna bakan, ön cepheden 3. kat konumunda, banyo-mutfak dolapları yeni yapılmıştır. Aylık ödemeleri 840 TL.dir. Tel.: 05336224559


SATILIK DAİRELER

*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları A5 (10E) Blok D:6, 3+1, Amerikan mutfak, 110 m2, güney doğu cephe, önü açık daire. Tel: 0533 552 32 25
*TOKİ TURKUAZ Konutları 2+1 Kat: 10 Çankaya Üniversitesi karşısı, Eskişehir yolu manzaralı (Borçsuz). Tel.: 0542 417 01 40


TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 210 36 10 - 11


Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.