Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

yönetim kurulu kararlarıBaşa Dön

Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. İnci Basa Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Serhat Duran Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Fatma Korkut Doçent kadrosuna atandı.


atamalarBaşa Dön

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı’na 18 Eylül 2019 tarihinden itibaren Doç.Dr. Ayşe İdil Aybars ve Doç.Dr. Başak Alpan atandı.

Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği EABD Başkanlığı’na 11 Eylül 2019 tarihinden itibaren Prof.Dr. Vilda Purutçuoğlu atandı.


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Altuğ Özpineci, 23-26 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen “International Workshop on Heavy Quark Physics” adlı çalıştaya bildiri sunmak üzere Pakistan’a gidecektir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Haluk Külah 24-26 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Flamenco Projesi kapsamında düzenlenen Koklear İmplant Konularında İşbirliği İmkanlarının Görüşülmesi” adlı toplantıya katılmak üzere Fransa’ya gidecektir.

İşletme Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ramazan Aydın 24-27 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen “The Third Research Coordination Meeting on Assessments of the Potential Role of Nuclear Energy in Climate Change Mitigation Strategies” adlı toplantıya katılmak üzere Avusturya’ya gidecektir.

İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Meltem Dayıoğlu Tayfur, 25-26 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen “18th MEEA Conference” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Lübnan’a gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ahmet Yakut, 26-28 Eylül 2019 tarihleri arasında Bozüyük Hastanesi Prototip İzolatör Testleri toplantısına katılmak üzere Almanya’ya gidecektir.

Biyolojik Bilimler Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Sreeparna Banerjee, 29 Eylül-2 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen “COST Working Group Meeting” adlı toplantıya katılmak üzere Polonya’ya gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Kemal Önder Çetin, 29 Eylül-2 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen “3rd International Conference on Information Technology in Geo-Engineering” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Portekiz’e gidecektir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Funda Kurtuluş, 29 Eylül-5 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen “H2020 Secure Societies Expert” adlı toplantıya katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Canan Bozkaya, 30 Eylül-4 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen “European Conference on Numerical Mathematics and Advanced Applications” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Hollanda’ya gidecektir.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. H. Çağatay Keskinok, 2-6 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen “5th International Tourism and Hospitality Management Congress” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Bosna Hersek’e gidecektir.

Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. M.Bilge Demirköz, 3-4 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Türk Bilimsel Birikimi ve Türk Bilim İnsanları” adlı konferansa katılmak üzere Ukrayna’ya gidecektir.

Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Dilek Sanin 5-9 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen “The 5th European Conference on Sludge Management, ECSM’ 2019” adlı konferansa katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. İsmail Özgür Yaman, 5-10 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen “26th Word Road Congress” adlı kongreye katılmak üzere Abu Dhabi’ye gidecektir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Kemal Önder Çetin, 6-11 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen “IAEA Technical Cooperation Expert Mission” adlı toplantıya katılmak üzere Polonya’ya gidecektir.

İstatistik Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ceren Vardar, 23-28 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen “17th International Conference on Numerical Analysis and Applied Mathematics ICNAAN 2019” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Yunanistan’a gidecektir.

Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Mine Mısırlısoy, 25-28 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen “21st Conference of the European Society for Cognitive Psychology” adlı konferansa bildiri sunmak üzere İspanya’ya gidecektir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Murat Göl, 29 Eylül-2 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen “ISGT Europe 2019” adlı konferansa katılmak üzere Romanya’ya gidecektir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Özgür Ergül, 29 Eylül-3 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen “European Microwave Week 2019” adlı ödül törenine katılmak üzere Fransa’ya gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Sinan Kalkan, 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren University of Cambridge’de AR-GE niteliğinde çalışmalar yapmak üzere İngiltere’ye gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr.Öğr. Üyesi Ebru Aydın Göl, 24-26 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen “European Research and Innovation Days-Science is Wonderful Exhibition” adlı etkinliğe katılmak üzere Belçika’ya gidecektir.

Uluslararası İşbirliği Ofisi araştırma görevlilerinden Seda Okur, 24-27 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen “EAIE” adlı konferansa ve Fuara katılmak üzere Finlandiya’ya gidecektir.

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü araştırma görevlilerinden Ayşegül Aksoy, 30 Eylül-1 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen FRATERNA ve Universidade de Minho kurumlarında gözlem, toplantı ve fiziksel aktivite programını uygulamak üzere Portekiz’e gidecektir.

Mimarlık Bölümü araştırma görevlilerinden Ensar Temizel, 1-11 Ekim 2019 tarihleri arasında seminer sunumu ve arşiv araştırması yapmak üzere Avusturya’ya gidecektir.

haberlerBaşa Dön

BAŞARI HABERLERİ

1-Üniversitemiz Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Zöhre Kurt; “Sürdürülebilir Biyodizel Üretimi ile Atıksu Arıtımı” projesi ile L’Oréal-UNESCO işbirliğiyle hayata geçirilen “Bilim Kadınları İçin” programı kapsamında ödül almaya hak kazandı. Ödül; L’Oréal Türkiye tarafından, 17 yıldır, kadınların bilime katkılarını desteklemek üzere, malzeme ve yaşam bilimleri alanında çalışmalarını sürdüren altı bilim kadınına, projelerini desteklemek amacıyla veriliyor.

Dr. Kurt’un ödül almasını sağlayan proje; atık sulardaki karbon nitrojen ve fosforları besin olarak kullanabilecek mikro algleri kullanarak su arıtımı sağlayan ve algleri basit filtreleme yolları ile tutabilen bir sistem çalıştırıp bu sistemin sürekli ve ekonomik çalıştırılabileceği araçlar dizayn etmeyi hedefliyor. Sistemde doğal algleri kullanarak mevsimsel değişikliklerin alglere etkisini minimize etmeye çalışmak ve alg verimini arttırmak için atık suyun sıcaklığından faydalanılacak. Bu bağlamda; sistemlerde modifikasyonun en aza indirileceği sistem arazide çalıştırılarak elde edilen alglerden üretilen ürünlerin kalitesi belirlenecek.

Dr.Öğr.Üyesi Zöhre Kurt’u kutlar, başarılarının devamını dileriz.


2-Üniversitemiz; YÖK tarafından üniversitelerdeki bilimsel araştırmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla verilen "YÖK 2019 Üstün Başarı Ödülleri" kapsamında "ODTÜ - TUSAŞ Çok Hafif Uçak (Very-Light Aircraft (VLA)) Tasarım ve Geliştirme" başlıklı başvurusu ile "Üniversite-Sektör İşbirliği" ödülüne layık görülmüştür.

Proje kapsamında, Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümlerinden 11 öğretim üyesi ve 83 öğrenci görev almıştır. İki fazdan oluşan ODTÜ-TUSAŞ işbirliğinin birinci fazı kapsamında VLA sınıfında iki kişilik, pervaneli ve 750 kg kalkış ağırlığını geçmeyen bir uçağın ODTÜ lisans öğrencileri tarafından, ODTÜ öğretim üyelerinin gözetiminde ve TUSAŞ’ın uzman mühendislerinin desteği ile Avrupa’nın EASA standardına uygun olarak tasarlanması; ikinci fazı kapsamında TUSAŞ olanakları ile üretim, montaj ve test faaliyetleri gerçekleştirilmesi ve uçurulması faaliyetleri yer almaktadır.

Bu bağlamda başta proje ortağımız Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. ve değerli çalışanları olmak üzere işbirliği ve proje yönetim süreçlerine katkılarından dolayı ODTÜ Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi’ne teşekkür eder; yönlendirmeleri ile projenin başarı ile yürütülmesini sağlayan öğretim üyelerimizi ve özverili çalışmaları ile projenin gerçekleştirilmesini sağlayan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.



DUYURU

Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce, 1988 yılından bu yana her hafta düzenli olarak yayınlanan “Bu Hafta Bülteni” Üniversitemizde yapılan her türlü bilimsel, kültürel ve sportif etkinliklerin Üniversite içinde ve dışında duyurulmasını sağlamaktadır.

Bülten ODTÜ web sayfasında da yayınlanmakla birlikte basılarak posta ile de gönderilmektedir. Ayrıca isteyenlere e-posta ile de iletilmektedir.

Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında ve Dini Bayramlarda iki hafta birleştirilerek çıkarılmakta ve birleştirileceği haftalar genel duyuruda ayrıca yayınlanmaktadır.

Aşağıda başlıkları belirtilen konulardaki etkinliklerinizin veya bu konuların dışında çıkmasını istediğiniz haberlerin bültende yer alması için; halkilis@metu.edu.tr veya aylayil@metu.edu.tr adreslerine yayın haftasından önceki Çarşamba günü saat 16.00’ya kadar gönderilmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.

Gülhan Yüksel
Genel Sekreter Yardımcısı


*ATAMALAR (önemli)
Üniversitemiz protokol listelerinin güncel kalabilmesi için; Yeni atanan akademik yöneticilerin (Dekan, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanı, Bölüm Başkan Yardımcıları) ve idari yöneticilerin (Daire Başkanı, Müdür, Fakülte ve Enstitü Sekreteri) isimlerinin, görev ve ünvanlarının bölüm/birim sekreterliklerince 2138-2139 nolu telefonlara veya halkilis@metu.edu.tr adresine mutlaka bildirilmesi gerekmektedir.

*BİLİMSEL YAYINLAR (Makale, kitap)

*YURT DIŞI GÖREVLENDİRMELER

*BİLİMSEL TOPLANTILAR (Konferans, kongre, seminer, çalıştay, vb.)

*HABERLER (Tez savunmaları, ödül yazıları vb.)

*KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ

*SPOR ETKİNLİKLERİ

*ODTÜ PERSONELİNİN DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİK PROGRAMLARI

*EĞİTİM PROGRAMLARI

*VEFAT, EVLİLİK, DOĞUM HABERLERİ

*KİRALIK, SATILIK, GAYRİMENKUL DUYURULARI
(Bu ilanların Sosyal Tesisler Müdürlüğü’ne iletilmesi gerekmektedir. 3610-3611)

Bilgi için: 210 21 39-2138





VEFAT

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi eski Dekanlarından İşletme Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Yağız 10 Eylül 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine ve dostlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

Mimarlık Fakültesi eski Dekanlarından Mimarlık Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yıldırım Yavuz, 11 Eylül 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine ve dostlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü personeli Gülenay Vardarlı Korgan’ın annesi Hatice Vardarlı, 7 Eylül 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

İç Hizmetler Müdürlüğü personeli Yasin Tunç ve Sağlık ve Rehberlik Merkezi personeli Yasemin Tunç’un babaları Psikoloji Bölümü emekli personeli Faik Tunç, 8 Eylül 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları Enstitü Ana Bilim dalı Başkanı Prof.Dr. M.Teoman Pamukçu’nun babası Sina Pamukçu, 14 Eylül 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Özlem Aydın Çivi’nin eşi Anıl Çivi, 16 Eylül 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

İç Hizmetler Müdürlüğü personeli Mehmet Akan’ın annesi Zülfinaz Akan, 16 Eylül 2019 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrıdan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.


sosyal tesisler müdürlüğü

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER

*Çankaya Üniversitesi karşısı Turkuaz’da, Eskişehir Yolu cepheli, 10. Kat, borçsuz, 2+1, 90 m2 daire. Tel: 0542 417 01 40
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları C2 Blok (yeni isimlendirme 10 L 39), 10. Kat, 95 m2, 2+1 daire. Tel: 0532 694 65 39
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları’nda, 4+1, A5 – Blok, 2. Kat, (tek kat), bol ışık alan daire. Tel: 0507 378 99 24
*Bahçelievler 1.cadde, 2 oda, salon, bakımlı mobilyalı daire. Tel.: 0532 366 14 38
*ODTÜ TOKİ Yapracık Konutları 10B / 14 Numarada, Eskişehir Yolu Cepheli, 4+1, katta dubleks daire. Tel: 0533 767 17 84

SATILIK DAİRELER

*ODTÜ TOKİ Bloklarında A Blokta 2+1, Eskişehir yolu cepheli, önü açık, borçsuz (tapulu) daire. 210.000 TL. Tel.: 0530 886 84 75


TÜM KONUT HABERLERİ İÇİN 210 36 10 - 11


Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.