Yönetim Kurulu Kararları
Atamalar
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Bilimsel Toplantılar
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Tesisler Müdürlüğü
eski sayilar

yönetim kurulu kararlarıBaşa Dön

Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Özgül Persil Çetinkol Doçent kadrosuna atandı.


atamalar Başa Dön

Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanlığı’na 4 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Prof.Dr. Esra Karasakal atandı.

Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Bölüm Başkanlığı’na 14 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Prof.Dr. Serap Kayasü atandı.

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri EABD Başkanlığı’na 22 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Prof.Dr. Gülay Ertaş atandı.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Disiplinlerarası Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları EABD Başkanlığı’na 2 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Prof.Dr. Ayşe Saktanber yeniden atandı.


yurtdışı görevlendirmelerBaşa Dön

Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Bahar İpek Torun, 6-9 Eylül 2020 tarihleri arasında İngiltere’de çevrimiçi olarak düzenlenen “11th International Conference on Enviromental Catalysis” adlı konferansa katılacaktır.


haberlerBaşa Dön

ODTÜ “HR” LOGO SAHİBİ OLDU

"EURAXESS - Researchers in Motion", araştırmacılara hareketlilik ve kariyer gelişimi alanlarındaki Avrupa kaynaklı imkânlar hakkında bilgi ve destek hizmetleri sağlayan ve Avrupa'nın kendi içinde ve dünya ile olan işbirliğini güçlendirmeye katkıda bulunan bir Avrupa Komisyonu ortak girişimidir. ODTÜ Araştırmalar Koordinatörlüğü, Eylül 2015 tarihinden bu yana EURAXESS çatısı altında Türkiye'nin üç destek merkezinden (Service Centre) biridir.

EURAXESS platformunun en önemli unsurlarından biri "Araştırmada İnsan Kaynakları Mükemmelliyet Sertifikası"dır (HR Logo).  Avrupa Komisyonu tarafından verilen HR Logo (HR Excellence in Research Award), araştırma ve istihdam politikalarını "Avrupa Araştırmacılar Şartı ve Araştırmacıların İstihdamına İlişkin Davranış Kuralları" (European Charter for Researchers and Code of Conduct for the Recruitment of Researchers (https://euraxess.ec.europa.eu/euraxess/charter-code-researchers) ile uyumlu hale getirmek için düzenli olarak koşullarını iyileştirecek eylem planları uygulayan ve "Araştırmacı Dostu Üniversite" olmaya odaklanmış kurumlara verilmektedir.

ODTÜ, Kasım 2018 tarihinde bu sürecin ilk aşaması olan taahhüt belgesini imzalamış ve Araştırmalar Koordinatörlüğü liderliğinde bir senelik HR Logo başvuru sürecini başlatmıştır. Aralık 2019 tarihinde HR Logo için resmi başvurusunu tamamlamış ve Ağustos 2020 tarihi itibariyle Türkiye’de HR Logo'yu almaya hak kazanan ilk üniversite olmuştur.

Üniversitemizin uluslararası görünürlüğü ve güvenilirliği için büyük önem taşıyan HR Logo'nun alınmasında emeği geçen Araştırmalar Koordinatörlüğü'nü, diğer destek birimlerini ve tüm ODTÜ'lüleri kutlar, Üniversitemizin uluslararası alandaki başarılarının devamını dileriz.


BİLİMİN EĞLENCELİ HALİ

ODTÜ Bilim İletişimi Grubu, Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve GİSAM tarafından; öğrencilerimiz, personelimiz ve öğretim üyelerimizin değerli katkıları, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ve TRT teknik desteği ile EBA TV’de yayımlanmak üzere eğlenceli bilim temalı bir program serisi hazırlanmaktadır.

Program; ilk ve orta okul öğrencilerine yönelik olarak, yaz okulu programında, ders aralarında gösterilmeye başlanmıştır.

Topluma bilimi sevdirmek ve üniversite hayatını tanıtmak amacı başta olmak üzere ilk ve orta okul öğrencileri arasında ODTÜ'nün tanınırlığına da katkıda bulunan bilim programımıza ait bilgiler ve jenerik videosu aşağıdadır.

https://youtu.be/dGEgprI5OgY


4. BENİM ODTÜM KISA FİLM ve VİDEO YARIŞMASI
TÜM ODTÜ MENSUPLARINA AÇIK, KATILIMINIZI BEKLİYORUZ

Benim ODTÜM Kısa Film/Video Yarışması’nın amacı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni mezunların, çalışanların ve öğrencilerinin gözünden, komedi, gerilim, anı, belgesel ve tanıtım vb. türünde anlatan aynı zamanda ODTÜ kültürü, ODTÜ ruhunu da içeren tüm kategorideki filmlerle geleceğe miras bırakmak ve ODTÜ’lüleri sinemayla buluşturmaktır.

Yarışma Takvimi
Başvuruların alınması için son tarih: 1 Eylül 2020
Ön eleme sonuçlarının ve ödül tören için bilgilendirme yapılacaktır.
İletişim
ODTÜ GİSAM, 06800 Ankara

Duyuru ve başvurular için
e-posta: kisafilm@odtu.edu.tr
Kontenjan: 150 kişi

http://benim.odtu.edu.tr veya http://gisam.metu.edu.tr




VEFAT

Fen Edebiyat Fakültesi eski Dekanlarından Kimya Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Yavuz Ataman 15 Ağustos 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine ve dostlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

Isı Su İşletme Müdürlüğü emekli  personeli Bekir Bakırcı 21 Temmuz 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine ve dostlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Sevaioğlu 8 Ağustos 2020 vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine ve dostlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

Yuva ve Anaokulu Müdürlüğü'nde görevli Müşerref Nazan Bilgin'in babası İbrahim Karasülük 5 Temmuz 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erkan Erdil'in babası Mustafa Erdil 11 Temmuz 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nda görevli Evrim Akman Kadıoğlu’nun annesi ve Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fevzi Suat Kadıoğlu’nun kayınvalidesi Necla Akman 17 Temmuz 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'nda görev yapmakta olan Selda Taştekin'in babası Mehmet Ali Taştekin 19 Temmuz 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde görevli Çelebi Bozkurt'un annesi Zeynep Bozkurt 17 Temmuz 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Isı Su İşletme Müdürlüğü'nde görevli Tuncay Aydoğdu'nun babası Mehmet Aydoğdu 18 Temmuz 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde görevli Yaşar Diribaş'ın annesi Beser Diribaş 18 Temmuz 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Enformatik Enstitüsü'nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Ünal Erkan Mumcuoğlu'nun babası Avni Mumcuoğlu 16 Temmuz 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Mimarlık Fakültesi'nde görevli Hacı İnaltun'un babası Ali İnaltun 21 Temmuz 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

İç Hizmetler Müdürlüğü'nde görevli Murat Yiğit’in babası Şerafettin Yiğit 27 Temmuz 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

İç Hizmetler Müdürlüğü'nde görevli Fatma Tekin’in babası Üzeyir Çelebi 24 Temmuz 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Merkezi Laboratuvarı Öğr.Gör.Elif Kemer- öz' ün babası Muhittin Anaçoğlu 28 Temmuz 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Biyolojik Bilimler Bölümü'nde görevli Teknisyen Yusuf Yanık’ın oğlu Hayber Yanık 3 Ağustos 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Mimarlık Fakültesi’nde görevli Bünyamin Sağır'ın babası İsmail Sağır 18 Ağustos 2020 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.





KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
NEW ARRIVALS

ODTÜ Kütüphanesine yeni gelen kitapların listesi aylık olarak WEB sayfamızda New Arrivals başlığı altında yayınlanmaktadır.

Kütüphaneye alınmasını istediğiniz kitaplar için http://library.metu.edu.tr/acquire sayfasını ziyaret ediniz.


Başa Dön

Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.