Yönetim Kurulu Kararları
Bilimsel Yayınlar
Yurtdışı Görevlendirmeler
Haberler
Sportif Etkinlikler
Sosyal Hizmetler Müdürlüğü
eski sayilar

Değerli Mensuplarımız, Öğrencilerimiz ve Mezunlarımız,

50. Kuruluş Yılımızı, 87.543 mezunumuz, 22.643 öğrencimiz ve 4.193 çalışanımız ile ODTÜ Etkisi’ni pekiştiren, verimli, başarılı ve coşkulu bir şekilde tamamlamış bulunuyoruz. Bizi bugünlere taşıyan ve 2006 yılı boyunca yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirilen 50.Yıl etkinliklerimize destek veren ODTÜ ailesine şükranlarımı sunarım.

ODTÜ, kuruluş aşamasında, Türkiye yüksek öğretim sistemine getirdiği yenilikler ile örnek ve öncü bir üniversite modeli oluşturmuştur. Gelişme yıllarında da toplumsal öncülük rolünü başarı ile sürdüren Üniversitemiz, toplumsal sorumluluk anlayışı ile ülke sorunlarına çözümler üretmiş, bilimsel özgürlüğün kurumsallaşmasına önderlik etmiştir. Bilim ve teknoloji çağı olarak nitelediğimiz günümüzde, Üniversitemiz, bilgi üreten, bilgiyi kullanabilen yaratıcı ve girişimci mezunlar yetiştirmiştir. ODTÜ, eğitim ve araştırma politikalarını, topluma en yüksek fayda sağlayabilecek biçimde tasarlayarak, 50.Yılında bilim ve teknoloji odaklı, araştırma ağırlıklı, uluslararası bir üniversite konumuna ulaşmıştır.

“ODTÜ Etkisi”, 50.Yıl etkinliklerinde  ana tema olarak benimsenmiştir. 50  yıl boyunca mezunlarımız, her olaya farklı bakabilen, sorgulayan ve bulundukları her ortamda kalıpların dışına çıkarak, yaratıcı ve yenilikçi fikirleri ile toplum içinde ODTÜ farkını ve ODTÜ etkisini yaygınlaştıran bireyler  olmuşlardır. Bugün, ulusal ve uluslararası platformlarda liderlik özellikleri ile öne çıkan mezunlarımız ile gurur duyuyoruz.

Coşku ile kutladığımız 50. Yılımızda, üniversitemizin bu yıl gerçekleştirdiği bazı etkinlikleri ve gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum:

  • Üniversitemizin başarıları ülke sınırlarını da aşmış ve ODTÜ bir ilke daha imza atarak yurtdışında kampus kuran ilk Türk Üniversitesi olmuştur. 50.ğitim ve Öğretim Yılımızda açtığımız Kuzey Kıbrıs Kampusu daha kuruluş aşamasında seçkin öğretim üyesi kadrosu ve modern altyapısı ile Kıbrıs’ın ve çevre ülkelerin en çok tercih edilen Üniversitesi konumuna gelmiştir. Kuzey Kıbrıs Kampusumuzda geçen yıl tamamladığımız 66.351 m2 tesise, 2006 yılında 35.878 m2 kapalı alan daha eklenmiştir. Bu kapsamda, Kapalı Spor Salonu, Sağlık ve Rehberlik  Merkezi, Halı Saha, Açık Yüzme Havuzu ve 2. Etap Yurt binasının A-blok inşaatları tamamlanmıştır.
  • Uluslararası üniversite olmanın ölçütlerinden biri de uluslararası öğrenci sayısıdır. Üniversitemiz öncülüğünde, 2001 yılında başlatılan Türkiye’ye Yabancı Öğrenci Kazandırma Projesinin, başarıyla uygulanması sonucunda, Üniversitemizde 2000 yılında 900 olan uluslararası öğrenci sayısı, yüzde 43 artarak 1324’e ulaşmıştır. Böylece ODTÜ, ülkemizde uluslararası öğrenci oranı en yüksek üniversite olmuştur. Bu projemiz ile ülkemizdeki diğer üniversitelerin uluslararası öğrenci sayısında da önemli artışlar sağlanmıştır. Diğer yandan, ABD ve Avrupa’nın seçkin üniversiteleri ile çift diplomaya yönelik 4 lisans ve 7 ortak doktora programı başarı ile yürütülmektedir.
  • Öğrenci ve öğretim üyesi değişim ve işbirliğini içeren ikili anlaşma imzaladığımız üniversite sayısı 2006 yılı sonunda 225’e ulaşmıştır. Bu akademik yılda toplam 258 öğrencimiz, Erasmus programı ve diğer değişim programları çerçevesinde anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde 1 veya 2 dönem eğitim göreceklerdir.
  • Uluslararası ortak diploma programlarına ek olarak Üniversitemiz, ülkemiz yüksek öğretim sisteminde bir ilki daha gerçekleştirmiş ve Middlesex Universitesi ile ortak diploma verecek olan “İş Yaşamı Temelli Öğrenim” (Work Based Learning) yüksek lisans programını hayata geçirmiştir.
  • Araştırma ağırlıklı üniversite olmanın önemli göstergelerinden biri lisansüstü öğrenci sayısıdır. Doktora öğrenci sayımız, 2000 yılında 820 iken, 2006 yılında 2.200’e çıkmış ve toplam öğrenci sayımızın %10’una ulaşmıştır. Böylece, Üniversitemiz doktora öğrencisi oranı açısından Ülkemizde birinci sıraya yükselmiştir. Yüksek Lisans öğrenci sayımız 2000 yılında 2651 iken, 2006 yılında 4.100’e ulaşmıştır. Böylelikle üniversitemizin 84 yüksek lisans, 61 doktora programına kayıtlı öğrencilerin toplam öğrenci içindeki payı ellinci yılında ilk kez yüzde 29’a ulaşmıştır.
  • Üniversitemiz, araştırma ağırlıklı uluslararası üniversite olma hedefi doğrultusunda bilimsel araştırma ve uluslararası yayında da her yıl daha üstün bir konuma gelmektedir. ODTÜ’nün uluslararası atıf indekslerine giren dergilerde yayımlanan makale sayısı 2000 yılında 390 iken, bu yıl 656’ya, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı 0.9’a ulaşmıştır.
  • Toplam 84 Avrupa Birliği Eğitim ve Araştırma Projesinin 8’i tamamlanmış, toplam bütçesi 115 milyon Euro, ODTÜ payı 11 milyon Euro olan 76 proje devam etmektedir.
  • Üniversite-sanayi işbirliğinin en iyi örneğini oluşturan ve Ülkemizin ilk ve en büyük teknoparkı olan ODTÜ Teknokent’te araştırma yapan şirket sayısı, 2006 yılında 182’ye ulaşmıştır. Yakın bir gelecekte, inşaatı süren yeni binanın tamamlanması ile toplam kapalı alan 82.000 m2 olacak, firma sayısı 200’ü aşacak ve çalışan sayısı 4.000’e ulaşacaktır. Bu yıl sonunda, Teknokent şirketlerinin Ar-Ge’ye dayalı cirosu 200 milyon doları, gelişmiş ülkelere yaptığı Ar-Ge ürün ihracatı ise 30 milyon doları aşacaktır. Teknokent’in başarısı, dost ülkelerin de ilgisini çekmiş, Kırgızistan, Azerbaycan, Etyopya ve Pakistan ile yapılan protokollerle, bu ülkelerde teknopark kurma çalışmalarımız başlamıştır.
  • Öğrencilerimiz arasında teknoloji ve yenilikçiliğe dayalı girişimciliği teşvik etmek ve desteklemek amacı ile iki yıldır düzenlenen “Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması” finalistleri bu yıl içinde kendi şirketlerini kurarak iş arayan değil, işveren mezun konumuna gelmiştir.
  • Bu yıl ilk kez, ODTÜ-Teknokent’in desteği ile öğretim üyelerimizin araştırma sonucunu patente dönüştürerek ticarileştirilmesine destek verecek bir girişim başlatılmıştır. Bu olanaktan yararlanmak isteyen öğretim elemanlarımızın işlemleri sürmektedir.
  • Ar-Ge Eğitim Ölçme ve Moleküler Biyoloji-Biyoteknoloji Ar-Ge Merkezleri’nde bu yıl, Üniversitemiz ve diğer Üniversitelerin araştırmacılarından; kamu ve özel kuruluşlarından gelen çeşitli test/analiz ve ölçüm talepleri karşılanmıştır. Her iki Merkezimizde, yaklaşık %20’si Üniversitemiz dışından olmak üzere, 850 başvuru karşılığında 6500 civarında örnek, farklı cihazlarda analizleri yapılarak incelenmiştir. Merkezi Laboratuvar’da Avrupa Birliği 6. çerçeve programı desteği ile kurulan Nanoteknoloji/NanobiyoteknolojiaMETUaCenter projesi kapsamında farklı ölçeklerde temiz ortam içeren odalardan oluşan laboratuvar, içindeki Elektron-Demeti Litografi sistemi, fırınlar, sipin kaplama cihazı, örnek hazırlama üniteleri ile hizmete girmiştir. Yine aynı proje kapsamında alınan Mikroarray  sistemi Moleküler Biyoloji-Biyoteknoloji Ar-Ge Merkezi’nde  kullanılmaya başlanmıştır. Merkezimiz, 2006 yılı sonunda envanterine eklenecek olan Tarama Elektron Mikroskobu (Environmental SEM) ve 2007 bütçesinde yeralan Geçirimli (Transmisyon) Elektron Mikroskobu ile altyapısını büyük ölçüde tamamlamış olacaktır.
  • Kuruluşunun 50. yılını “Toplum ve Bilim Yılı” olarak ilan eden ODTÜ, Türkiye’nin ilk Toplum Bilim Merkezini kurmuş, binlerce öğrencinin katıldığı bilim şenlikleri düzenlemiş ve 12 ilde mezun dernekleri ile birlikte bilim parkları kurma çalışmaları başlatmıştır.
  • Bilim ve teknolojiyi her yaşta insanımıza sevdirme ve ilgi uyandırma görevini üstlenen ODTÜ, bu amaç ile 50. yılında, 50 farklı konuda, geniş kitlelere hitap eden, kolay anlaşılır “Toplum Bilim Kitapları”nın hazırlanmasına öncülük etmiş ve bunlardan bir bölümünün baskıları tamamlanmış ve kitapçılara dağıtımı yapılmıştır.
  • Ülkemizin öğretim üyesi açığını kapatmak amacı ile 2001 yılında başlatılan ve toplumsal sorumluluk projelerimiz arasında yer alan Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı, 22’si Türkiye’den olmak üzere, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Pakistan, Etyopya ve KKTC’yi kapsayan toplam 35 üniversiteye ulaşmıştır. Bu programdan 2006 yılı itibarı ile toplam 569 öğrenci sayısına ulaşılmış olup, 17 öğrenci ise doktoralarını tamamlayarak kendi üniversitelerinde görevlerine başlamışlardır.
  • Anadolu’daki üniversitelerin doktoralı genç öğretim elemanları, ilk kez ODTÜ’nün başlattığı Doktora Sonrası Araştırma Programı (DOSAP) çerçevesinde, ODTÜ’deki bilim atmosferini üniversitelerine taşıma olanağına kavuşmuşlardır. Bu yıl 26 öğretim elemanı doktora sonrası araştırmalarını Üniversitemizde DOSAP kapsamında sürdürmekte olup, 22 öğretim elemanı araştırmalarını tamamlayarak üniversitelerine dönmüşlerdir.
  • Modern kütüphanecilik anlayışı ile kurulmuş olan merkezi kütüphanemiz, Eylül 2006’da dünyanın en gelişmiş otomasyon sistemi ile hizmet sunmaya başlamıştır.  Bu yıl okuyucu salonları yenilenen kütüphanemiz, Türkiye’de e-kütüphanecilik olanaklarının en yoğun kullanıldığı kurum olmuştur. Halen abone olduğumuz tam metin elektronik süreli yayın sayısı 16.000’i aşmış ve toplam elektronik yayın sayısı ise 23.000’e ulaşmıştır.
  • Kütüphanemize bir yıl içinde alınan yeni kitap sayısı 2000 yılında 5.900 iken, elli yıllık tarihimizde ilk kez bu yıl içinde alınan kitap sayısı 22.000’i aşmıştır.
  • Üniversitemizin yoğun internet kullanım talebini karşılamak amacıyla yapılan yatırımlarla, internet bağlantı kapasitemiz on katına çıkartılarak, 2006 yılında saniyede bir gigabit’e ulaşmıştır.
  • Akıllı Kart Projesi çerçevesinde 11 binada ve iki kampus girişinde e-erişim uygulaması deneme çalışması yapılmış ve kafeterya’da e-cüzdan uygulaması başlatılmıştır. Aralık 2006’da başlatılan ikinci aşamada, e-cüzdan uygulaması kütüphane, sosyal bina, faculty club, sağlık merkezi ve spor tesislerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacaktır.
  • e-Üniversite çalışmalarımız kapsamında, öğrencilerimizin cep telefonlarının kısa mesaj servisini kullanarak kayıt ve not bilgisine erişebilecekleri “Student Mobile Information” pilot uygulaması başlatılmıştır. Mobil bilgi sistemi, mensup ve öğrencilerimizin otomasyon sistemlerinden mobil teknolojiler yoluyla bilgi almalarını sağlayacak şekilde yaygınlaştırılacaktır.
  • Teknolojik yenilikleri toplumun kullanımına sunan ODTÜ, e-Dönüşüm Türkiye Projesinin ilgili kurumlarını biraraya getirerek, 2006 yılında Türkiye’nin ilk e-Devlet Araştırma Merkezi’ni kurmuştur.
  • Üniversite Senatosunun 6 Aralık 2005 tarihli toplantısında, Rektör başkanlığında, birim temsilcileri ile öğrenci ve mezun temsilcisinden oluşan 15 üye ile Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (ADEK) oluşturulmuştur. ADEK 2006 yılında, akademik ve idari birimlerle işbirliği içerisinde, “Orta Doğu Teknik Üniversitesi 2005 Yılı Öz Değerlendirme Raporu”nu hazırlamıştır. Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulunun ortak toplantısında, kabul edilerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na sunulan rapor, www.adek.metu.edu.tr adresli web sayfasında da yayınlanmıştır. ADEK, Stratejik Plan çerçevesinde, üniversitemiz tarihinde ilk kez bir “çalışan memnuniyeti” değerlendirmesi yaparak üniversite kamuoyu ile paylaşmıştır.
  • Stratejik Planımızın öngördüğü şekilde, akademik birimlerimizin bilimsel üretkenliğini teşvik amacı ile üniversitemiz, 2006 yılında “Performansa Dayalı Bütçe” uygulamasının başlatılmasına karar vermiştir. Uygulama 2007 yılında başlayacaktır.
  • Üniversitemizin eskiyen altyapısının yenilenme çalışmaları devam etmektedir. Bina içlerindeki yıpranmış olan elektrik, internet, telefon ve aydınlatma sistemlerinin bir plan dahilinde yenilenmesi sürdürülmüştür. Isı kaybını en aza indirmek  amacıyla  binaların pencerelerinin ısı yalıtımlı camlar kullanılarak değiştirilmesine bu yıl da devam edilmiştir. Kampustaki tüm orta gerilim hatlarının yenilenmesi tamamlanmıştır. Yenilenen sistemlerle elektrik enerjisinin kullanımında % 10 tasarruf sağlanmıştır. Üniversitemizdeki binaların ısıtma sistemlerinin üçte birinin otomasyonu tamamlanmıştır. Ayrıca, 5. yurt yenilenmiş ve 9. yurt yenilenirken, 6 kişilik odalar 4 kişilik olacak şekilde tadil edilmiştir.
  • Dövme ve Kriptoloji Laboratuvarları inşaatları tamamlanmış ve Bilgisayar Enformatik Enstitüsü tarafından kullanılacak olan binanın ön blok inşaatı bitirilmiştir. Kütüphanedeki yenileme çalışmalarına bu yıl da devam edilmiş ve böylece 1., 2. ve 3. katların yenilenme işleri tamamlanmıştır.
  • ODTÜ Spor Müdürlüğü Kalite Yönetim Sistemi, ISO 9001 Kalite Belgesi almıştır. Spor tesislerimize ek olarak 3 tenis kortu ve 2 halı saha yaptırılmıştır.
  • Yabancı Diller Yüksek Okulu (YDYO) tarafından kullanılan barakaların bir kısmı yıkılmış ve temeli 1976’da atılmış olan E-Blok’tan bu yana ilk kez YDYO’na temeli 2006 yılında atılarak betonarme bir eğitim binası yapılmıştır. Bu binaya ek olarak, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi için bir bina yapılmasına başlanmış ve inşaat büyük ölçüde bitirilmiştir.

Değerli Mensuplarımız, Öğrencilerimiz ve Mezunlarımız,

Büyük bir coşku ile kutladığımız 50. Yılımız kendimizi daha detaylı değerlendirme fırsatı sunmuştur. Yarım yüzyıllık birikimin bizlere kazandırdığı deneyim, geleceğe umut ile bakmamızı sağlarken, Üniversitemizin ve Ülkemizin parlak geleceğinin şekillendirilmesinde ODTÜ ailesine önemli görev ve sorumluluklar yüklemiştir.

Son yıllarda, uluslararası bilimsel makale sayılarımızdaki önemli artışlar bizlere gurur vermiştir. Hızla büyüyen Merkezi Laboratuvarımız, bilişim ve kütüphane altyapısındaki önemli gelişmeler ve lisansüstü öğrenci sayımızdaki artış ile tüm bölümlerimizin yakın bir gelecekte toplam ve kişi başına düşen makale sayısı açısından Türkiye’de birinci sıraya yükseleceğine yürekten inanıyorum.

İleri teknoloji ürünlerimiz ve uluslararası patent sayılarımız, Teknokent olanakları, ve değerli akademisyenlerimizin üstün çabaları, yeni Patent Ofisimizin desteği ile gelişmiş ülkelerdeki saygın üniversitelerin düzeyine çıkacaktır.

Üniversitemiz, özverili çalışmaları ile ülkemizde örnek bir kurum olmamızı sağlayan değerli akademik ve idari personelimize, performansa dayalı olarak verilen ödül ve primlerin miktar ve çeşitlerini artıracaktır. Teknokent inşaat yatırımlarının 2007 yılında büyük oranda tamamlanması ile önemli ölçüde artacak olan Vakıf ve Teknokent gelirleri bu amaç için kullanılacaktır.

Son elli yıldaki üstün başarılarının ışığında gelecek elli yıllara da güvenle bakan ODTÜ Ailesine, 2007 yılında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Prof.Dr.Ural Akbulut
Rektör

yönetim kurulu kararları Başa Dön

ATAMALAR

Uluslararası Öğretim Elemanları ile Uluslararası Öğrencilerden Sorumlu Rektör Danışmanlığına Jale Körezlioğlu atandı.

Psikoloji Bölümü Başkanlığına 15 Aralık 2006 tarihinden itibaren Prof.Dr. Nebi Sümer yeniden atandı.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcılıklarına 4 Aralık 2006 tarihinden itibaren Doç.Dr.İsmail Özgür Yaman ve Doç.Dr. D.Sinan Akkar yeniden atandı.

Matematik Bölümü Başkan Yardımcılıklarına 14 Aralık 2006 tarihinden itibaren Y.Doç.Dr. Belgin Korkmaz ve Öğr.Gör. Muhiddin Uğuz atandı.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkan Danışmanlığına 4 Aralık 2006 tarihinden itibaren Doç.Dr. İrem Dikmen Toker atandı.

Karadeniz ve Orta Asya Ülkeleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanlığı’na Prof.Dr. Ayşe Ayata yeniden atandı.

Uzaktan Öğrenme ve uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanlığına 5 Ekim 2006 tarihinden itibaren Prof.Dr. Yaşar Özden atandı.


bilimsel yayınlar Başa Dön

MAKALE

KÖK, M.V., KAYA E., AKIN, S. “Monte Carlo Simulation of Turkish Oil Fields” Energy Sources (SCI) Volume 1, 2006, 207-211., S

KÖK, M.V., ACAR, Ç. “Kinetics of Crude Oil Combustion” Journal of Thermal Analysis and Calorimetry (SCI), Volume 83-2, 2006, 445-449.

ERKEKOL, S., GÜCÜYENER,  I.H., KÖK, M.V. “An Experimental Investigation on the Chemical Stability of Selected Formation and Determination of the Proper Type of Water Base Drilling Fluids: Descriptive Test” Energy Sources (SCI) Volume 28, No.9, 2006, 875-883.

KÖK, M.V., “Oil Shale Resources in Turkey (Editorial Board Paper) Oil Shale (SCI) , Volume 23, No.3, 2006, 209-210.

KÖK, M.V., KAYA E., AKIN, S. “Estimation of Expected Monetary Values of Selected Turkish Oil Fields” Energy Sources (SCI) Volume 1, 2006, 213-221.

İŞCAN, G.A., KÖK, M.V., BAĞCI A.S. “Estimation of Permeability and Rock Mechanical Properties of Limestone Reservoir Rocks under Stress Conditions by Strain Gauge” Journal of Petroleum Science and Engineering (SCI),     Volume 53, 2006, 13-24.

KÖK, M.V., “Recovery Calculations of Oil Fields Using Predictive Models” ” Energy Sources (SCI) Volume 28, No.9, 2006, 875-883.

KÖK, M.V., “Effect of Clay on Crude Oil Combustion by Thermal Analysis Techniques” Journal of Thermal Analysis and Calorimetry (SCI), Volume 84-2, 2006, 361-366.

KÖK, M.V., ÜLKER, B. “Stochastic Approach in Reserve Estimation” ” Energy Sources (SCI) Volume 1, No.4, 2006, 327-334.

AYDIN, İ., TELCİ, T., DÜNDAR, O. ‘Prediction of Downpull on Closing High Head Gates’, J. Hydraulic Res., IAHR, 44(6), 2006, pp. 822-831

AYDIN, İ., ALTAN-SAKARYA A. B., GER, A. M. ‘Performance of Slit Weir’, J. Hydraulic Engineering, ASCE, 132(9), 2006, pp. 987-989

DEMİR, E.C., PAYKOÇ E. Challenges of Primary Education in Turkey: Priorities of Parents and Professionals, International Journal of Educational Development, 26 (6)640-654, (2006)

 

yurtdışı görevlendirmeler Başa Dön

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Çiğdem Erbuğ, 27-31 Aralık 2006 tarihleri arasında düzenlenen “Uluslararası Pazarlarda Arayüz” çalışması kapsamında fotoğraf çekmek üzere Fransa’ya gidecektir.

 

haberlerBaşa Dön

BİLİMSEL TOPLANTILAR

26 Aralık 2006/Salı
Uygulamalı Matematik Enstitüsü’nce “On Probabilistic Evaluation of Cluster Stability ” konulu seminer düzenlenmiştir. Prof. Dr. Zeev Volkovich ’in (ORT Braude College, Karmiel, Israel), konuşmacı olarak katılacağı seminer IAM S-209’da saat 15.45'de başlayacaktır.

27 Aralık 2006/Çarşamba
Çevre Mühendisliği Bölümü’nce, “Research on Tsunami and Developments in South Asia” konulu seminer düzenlenmiştir. Doç.Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner tarafından verilecek seminer, Çevre Mühendisliği Bölümü ÇZ-14  No’lu Amfi’de saat 15.40’da başlayacaktır.

 

YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULUİNGİLİZCE SERTİFİKA PROGRAMI

Her yıl olduğu gibi bu sene de düzenlenen Sertifika Programı’nın bahar dönemi 19 Şubat 2007 tarihinde başlayacaktır. Devam etmekte olan gruplara ek olarak, başlangıç (Beginner) ve başlangıç-üstü (Elementary) düzeylerinde yeni sınıflar açılacak olduğundan her düzeyde katılım mümkündür. Kayıtlar 7-17 Şubat 2007 tarihleri arasında yapılacaktır. Daha fazla bilgi ve kayıt işlemleri için Temel İngilizce Bölümü F Barakasında Program Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Sayman’a (210 39 60) başvurulabilir.


BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak, kullanıcılarımızı bilişim servislerindeki yeniliklerden ve çalışmalarımızdan haberdar etmek amacıyla, Mayıs ayında sizlere ilk sayısını ulaştırdığımız e-bültenimizin 3. sayısı çıkmıştır. E-bültenimizin bundan sonraki sayılarından, 'bidb-bülten' listesine üye olarak haberdar olabilirsiniz. 'Bidb-bülten' elektronik listesine üye olmak için, http://mailman.metu.edu.tr/mailman/listinfo/bidb-bulten adresinde yer alan formu doldurmanız gerekmektedir.
Bültenin tüm sayılarına http://bulten.bidb.odtu.edu.tr/ adresinden erişilebilmektedir.

SMS Yoluyla Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi'ne Erişim;
Öğrencilerimizin otomasyon sistemlerinden mobil teknolojiler yoluyla bilgi almalarını sağlamak amacıyla pilot bir uygulama geliştirilmiştir. Pilot uygulamanın ileride kapsamının geliştirilerek mensup ve öğrencilerimizin hizmetine sunulması amaçlanmaktadır.
Pilot uygulama kapsamında öğrenciler, 2006-2007 Güz Dönemi not bilgilerini ve Bahar Dönemi harç ödeme bilgilerini Kısa Mesaj Servisini kullanarak cep telefonları aracılığıyla öğrenebileceklerdir.
Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi, Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi web adresinde (https://oibs.metu.edu.tr/) öğrencilerimizin kullanımına açılmış olan "Student Mobile Information" programından edinilebilecektir. Bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrencilerimizin, iletişim için kullanacakları cep telefonu numaralarını ve faydalanmak istedikleri servisleri "Student Mobile Information" programı aracılığıyla tanımlamaları gerekmektedir.

Kısa Mesaj Servisi 20 Aralık 2006 tarihinde kullanıma açılacak olup, 2006-2007 Güz dönemine ait notlar, 29 Ocak 2007 saat 12:00'den  itibaren öğrenilebilecektir.

 

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER


DEVLET TİYATROSU

“Deli Dumrul”

27 Aralık 2006 Çarşamba akşamı saat 19.15’de Yurtlar Bölgesi durağından Küçük Tiyatro’ya otobüs kaldırılacaktır.   Biletler Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden temin edilebilir.
Bilet + Servis Ücreti : 5.- YTL

Tel: 2103611 - Sosyal Hizmetler Müdürlüğü

 

- Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Kemal Özgören’in annesi Selma Özgören 13 Aralık 2006 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz.
- Grafik Tasarım Ofisi personeli İdil Aba’nın babası Celal Halil Kapkın, 16 Aralık 2006 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz.

 

sportif etkinlikler Başa Dön

BUZ HOKEYİ TAKIMI
16 Aralık 2006 tarihinde Bahçelievler Buz Pateni Sarayında gerçekleşen buz hokeyi müsabakasında ODTÜ Buz Hokeyi Takımı, Truva Buz Sporları Kulübü Buz Hokeyi Takımını 5-2 mağlup ederek ilk hafta sonunu lider olarak tamamlamıştır.

 

sosyal hizmetler müdürlüğü Başa Dön

ULUDAĞ
20-21 Ocak 2007 (19 Ocak Cuma akşamı, Saat 17.00 hareket)
Ücrete Dahil Hizmetler: 0403 Şehirlerarası otobüslerle ulaşım, ODTÜ Uludağ Dinlenme Tesislerinde 2 gece konaklama, 1 Akşam Yemeği, 2 Sabah Kahvaltısı, 2 Öğle Yemeği (tam pansiyon)
Öğrenci-Personel: 155.00 YTL
Mezun-Kamu Personeli: 165.00

YILBAŞI VE BAYRAM DÖNEMİ BAŞVURULARI
30 Aralık 2006 - 7 Ocak 2007 Yılbaşı ve bayram dönemi başvuruları 11 Aralık 2006 tarihinde başlayıp 15 Aralık 2006 tarihinde sona erecektir. Başvuruda bulunup puanlama sistemine göre yer tahsis edilen kişiler 18 Aralık 2006 pazartesi günü sonuçları Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden öğrenebilirler.Dönem hakkı kazanan kişilerin konaklama ücretlerinin dekontlarını 21 Aralık 2006 tarihine kadar Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne teslim etmeleri ve aynı gün saat 09:00’dan itibaren otobüs ücretlerini Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne getirmeleri gerekmektedir. Otobüs oturma planı para veriş sırasına göre yapılmakta olup otobüsümüz 40 kişiliktir. İkinci otobüsün gerekmesi halinde en az 37 kişiye ihtiyaç duyulmaktadır. Otobüslerimiz Mercedes O 403 modeldir.

KONUT HABERLERİ

KİRALIK DAİRELER
• Çayyolu Sarayevleri Sitesinde villa,(Uludağ lokantasına 500 m). Tel.: 2354759
• Eryaman Mesa 1.Etap, 3+1, bakımlı daire Tel.:0533 3345551
• Batıkent, kaloriferli, eşyalı, 1+1, ODTÜ’lüye. 200.00 YTL Tel.: 2501547-0536 263 52 37
• ODTÜ Sitesi, 2+1 Güneş Ap.Tel.:0505 4524726 0532 666 35 92
• Eryaman Atakent Sitesi (Oyak)2+1, 5.kat 280.00 YTL Tel.:05324082881-2104742

SATILIK DAİRELER
• Kuşadasında satılık devre mülk. Tel.: 0532 6781534
• Elmadağ’da yapımı  başlatılan ekolojik köyün hissesi devren satılık.Tel.: 0505 4066992
• Bodrum Yalıkavak, bakımlı, bahçeli,dublex ev.3+1, 2 banyo, site içinde, yüzme havuzları, plaj ve spor Tel.: 0532 4112181-05324710949
• Elvankent merkezde, 3+1,kombili, çift asansörlü Tel.:2102171-0542 5367878
• Kırkkonaklarda lüks daire,4+1 Tel.:0537 3123071

Tüm geziler ve konut haberleri için Tel: 210 3610-3611


 

Başa Dön

This week, Bu Hafta has been visited times.
Please send any comments, contributions and feedback to Webadm.